-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-dj-
csendes tag
Külföldi fórumokon annyit hámoztam ki(ugye nem árt ha ha kábelek egyforma hosszúak) ha ez nem áll fent akkor a kábel kompenzálja , de 20-30nm szobákban észrevehetetlen.
Vikthor
ááá fájt is rá a fogam, de nálunk azt gondolják az informatikus 0-24 kell hogy dolgozzon még meg sem volt időm hirdetni a sajátom!
-
-dj-
csendes tag
Nézegetem a használt piacot, folyamatosan
Köszönöm a válaszokat megerősítettetek a kábelezés kevés,
Szűrőt pedig csak letét, kipróbál, aztán mérlegelés.ohh még 1 kérdés
"time base corrected, azaz időkorrigált kábel" ez mit takar pontosan, miért jó?
(általában a különböző vastagságú szálakból sodort kábeleknél látom)
üdv -
Ed Parker
nagyúr
Az Alcest és bármilyen egyéb elosztót előbb ki kell próbálni, utána szabad megvenni. Nem biztos, hogy javít a hangzáson, sőt, ronthat is, volt rá példa.
vagy éppen nem történik semmi
erre is volt példa.Peak régebben linkelt valahonnan egy táblázatot,hogy hátterekhez,bizonyos hossz után mi a minimum átmérő.
-
-dj-
csendes tag
Gránittal kísérleteztem,(a mellett, hogy szépen mutat) tett hozzá talán elsőre mélyek lettek megfogottabbak,
de ahogy többet hallgattam egész hangképre eltolódott más irányban, nekem jobban tetszik.
Sejtettem, hogy a kábelezés borzasztó gyenge mint írtam előző szettből maradt.
Pár támpontot kérhetnék aztán felveszem fapacival, Kácsával, stb kapcsolatot.
Meddig érdemes elmenni forint/m?
AVR 2113 cserén is törjem e fejem. -
TCr
veterán
Vegyél inkább egy Logitech Harmony 600-at 12 ezer Ft-ért (esetleg 650-et 24-ért), új tesztkészülék esetén 3 gombnyomással rálövöd az új tv távosát és nem kell az asszonykának újratanulni a dolgokat.
szerk:
Azt írtad, hogy "az ST szóba sem jöhet".
Aki ismer már téged valamennyire itt a fórum, az vágja, hogy nálad miért nem.
Viszont az ilyen kijelentések sokak számára arra adhat gyanút, hogy az ST szar, holott nem ezt mondtad. -
TCr
veterán
Az rendben is van, nem ezért írtam azt, amit.
Csak ugye rajtad kívül itt nincs más, aki tesztelés céljából "ingyen kölcsönkapja" a házimozi motyóját, itt a nagy többségnek a saját pénzével kell gazdálkodnia.
Éppen ezért írtam azt, hogy nézze meg mindkettőt egymás mellett és döntse el Ő, hogy megéri-e neki az a több tízezer Ft különbség. Pláne, hogy tudná hová tenni (Pio BD lejátszó).
Nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy megéri-e vagy sem.
Lehet, hogy Te bottal sem piszkálnád az "olcsót" (ami másnak egyébként lehet, hogy kurvadrága), itt viszont a nagy többség csak üzletben csorgathatja a nyálát a VT-re, vagy akár a kisebbekre.
Én is szívesen vennék VT-t, de ha lenne annyi "fölös" pénzem, hozzácsapnám a jelenlegi autóm árát és vennék belőle egy másikat. -
hitman77
senior tag
-
a bluray megjelenések rendszerint a mozi megjelenés után 2-3 hónap múlva jelenik meg, kiadója válogatja, van amikor hamarabb van kint a bluray hazánkban mint a mozikban... Én nem tudom, de a Polkaudio TSI szettel észlelhető a hatás, mondjuk asszem 30-40 gigás az mkv, de direkt megnéztem egy 6,7 GBos változatot is...
-
-
Nonner
tag
Akkor a későbbiekben még van hova fejleszteni. A tv-t és az erősítőt sem a megjelenéskori áron vettem (újak voltak), szerintem így nem jártam rosszul. A Denon 3313 400 ezres új ára is elég megdöbbentő...
CA-ban is gondolkodtam, az 551R házimoziban is jobban teljesít a Denonomnál? Azzal lehet tényleg jobban jártam volna.
Köszi a hangfaltippeket is, nagyjából ezeket nézegettem, már csak gyűjteni kell rájuk.
-
Nonner
tag
Igen, erről olvastam már külföldi oldalakon. Sajnálatos, hogy a Cinavia miatt erre kényszerülnek a gyártók, ez nem az OPPO hibája, sok cégnek és felhasználónak keresztbetesznek ezzel.
BD ISO-t nem nézek, ha nem lemezről megy a film, akkor pendriveon vagy majd külső vinyón viszem a lejátszóra.
Amikor az OPPO-mat vettem, abban már a 65-ös, Cinaviás firmware volt, ebből a szempontból már mindegy volt a frissítés, viszont kaptam DVD 24P lejátszást, még jobb kombatilibilátst, stb.Megnézném, hogy egy ilyen komoly rendszeren mit tud a 93-as!
Én egy Pana 42G30-as plazmával használom és itt is döbbenetes minőséget produkál.Úgy voltam vele, hogy ha ez a player kb egy árban is volt a Denon 2012-vel és többet is tud, jobb is, akkor miért ne ezt vegyem meg? Sok évig nem szeretnék cserélni, akkor legalább egy biztos pont megvan már a rendszerben (egy kis foQ rezgéscsillapításos tuninggal), amihez lehet fejleszteni a későbbiekben (Isotek Solus3 Evo táptuning is tervben van, ha lesz rá keret, szerinted ez mennyit dob a képen, hangon ebben a rendszerben?).
A Denon 3312 hangját milyennek találod, BBéci? Ebben az árkategóriában mi lenne jobb nála?
Sok hangszeres zenét hallgatok, filmzene, kevés rock, pop.Ehhez a rendszerhez milyen hangfalakat ajánlanál? Még a régi rendszerből megmaradt Wharfedale Diamond 8-asok vannak jelenleg, az anyagiaktól függ a cseréjük, de az foQ tuning rengeteget javított az amúgy is tetszetős hangjukon, sokkal tisztábbak, részletesebbek, zeneibbek, érzelmesebbek lettek tőle, rendesen megnőtt a színpad és a tér,elkülönültek a frekvenciatartományok, stb.
-
Nonner
tag
Ez pontosan így van! Az OPPO csúcsminőségű lejátszókat gyárt, sokáig én is a Denon DBP-2012UD és az OPPO BDP 93 között vacilláltam, végül az utóbbit vettem meg, nem kis megelégedésemre.
Nagyon igényes kivitel, összeszerelés, aranyozott csatlakozók, Qdeq, rendszeres ingyenes szoftverfrissítés, 2 hdmi kimenet, háttérvilágításos távirányító, fantasztikus hang, térábrázolás sztereóban is, rengeteg díj, mi kell még?
A minőséget meg kell fizetni. Nem is cserélném el más lejátszóra ( maximum egy OPPO 105-ösre).
Én egy Denon 3312-vel használom és eléggé összeillenek, a 2012-es Denonnak szerintem akkor lenne csak előnye az OPPO-val szemben, ha lenne rajta Denon Link. De mivel nincs...és még az mkv-kat sem játssza le.
-
Ed Parker
nagyúr
-
M_AND_Ms
veterán
Ne magyarázz bele az általam leírtakba olyan dolgokat, amiket nincsenek benne! A tényeket írtam le és még egy szóval se írtam azt, hogy kételkedek a véleményetekben és valóban más (jobb) a hangja a 3800-asnak. ha ti hallottátok mindkettőt és valóban úgy hallottátok, akkor az biztos úgy van. De amit én leírtam, az is úgy van. Ez tény, és nem boldogság kérdése.
Tehát, nem kell la cinikus megjegyzés!
-
Pepszi
tag
Nem tudok sajnos márkát/tipust, mert gyorsan kellett egy drót és az esti bevásárláskor leakasztottam az intesparban egy 2000Ft-osat. Mea culpa, még tanuló fázisban vagyok
Annyi rémlik, hogy high speed with ethernet felirat van rajtuk, és amit eddig használtam a STB-TV között az vastagabb kör keresztmetszetű, az új pedig lapos. (én kérek elnézést...Ma hazafelé MM útbaesik. Tehát legyen két tök egyforma és ne a legolcsóbb?
-
Pepszi
tag
LG 47LM671.
de mondom, szerintem nem a tv-vel van gond, hanem általában ezekkel a HD kamerák által rögzített formátummal. Alapból valamiért baromi hardverigényes a lejátszásuk PC-n is.
(mkv-ra próbáltam átnevezni, ts-re még nem. majd megtesztelem)De inkább visszaterelném a témát egy pillanatra az erősítőre
A set-top-box-ot bedugtam a marantz hdmi bemenetre, és az megy tovább ARC kimeneten a tv-hez.
Az egy dolog, hogy el van csúszva a hang és a kép ezt a delay menüben talán tudom korrigálni (megtaláltam a tv-n és az erősítőn is, de még nem volt időm pontosan belőni).
Viszont mintha rosszabb lenne a képminőség mint direkt STB-TV kapcsolatnál. -
tdd587
őstag
Ez így nem igaz, a ts egyáltalán nem átnevezéssel készül az m2ts-ből.
A ts amúgy takarékosabb formátum az m2ts-hez képest, az mkv meg messze (3-5%) a legkisebb file méretet adja a gyári m2ts-hez képest. Sok film esetén ez is szempont lehet. Ha meg már remuxol az ember, eleve kidobálja a felesleges hangsávokat, amivel tovább esik a méret, bár ez már más téma.
-
Pepszi
tag
lehet ... tavaly november óta van tv-m és alapból fel sem ismeri ezeket a fájlokat.
mkv-ra átnevezve próbálkozik velük, de nem boldogul.
kis pana hd kamera felvételei amúgy, és így átkonvertálva elégedett vagyok az eredménnyel.
Azért letesztelem majd ezekkel a lejátszókkal, hátha látszik minőségbeli eltérés. -
Vasy09
őstag
Köszi szépen. Már nézem is! Megnéztem azt is amit múltkor mondtál (denon avr-3808). Itthon nem igazán találtam, viszont ebay-n lenne. De ott valami olyat is írogatnak, hogy avr-3808A! Valamiféle upgrade-ről beszélnek! Ez mi pontosan? Csak azért, mert ebből találtam párat!
-
MadKet
tag
Abszolút igazad van, hogy nem a ficsőrök kell hogy eladják az erősítőt, számomra is a hangminőség fontosabb. Nekem a Wi-fi nem éppen lényeg, ez nem is írtam hogy az lenne, csak az ARC-t írtam kitételnek, mert HDMI -n lenne kötve a tv-re.
A Pio VSX-922-t meg éppen azért kérdeztem, mert az említett tesztben a Denon AVR-2113 -al lett összehasonlítva, és a Pio hangminősége volt a jobb. (bizonyos esetben pedig az Onkyo TX-NR515 -nél is jobb ha jól emlékszem)
De félreértés ne essék, a hangminőség a legfontosabb, csak emellett még legyen ARC is, számomra ennyi a kitétel.
Egyébként pedig köszi szépen az eddigi tanácsokat is mindenkinek.
-
gyurczy
őstag
Használtban még elérhető. Heti rendszerességgel van ebay-en.
Mi bajod a kinti használt cuccokkal? Ebay eleve védi a vevőt, kint komolyan is veszik, megfingatják az embert, ha nem azt küldi amit vettél. Gari eleve a gyártóhoz szól akárhol is veszed, mindenképp ki kell postázni nekik. Alkatrészt nemigen küldenek, legalábbis a Totel-ben ezt mondta az ember.
-
Vasy09
őstag
Értelek én, de nekem pl, nem wifis a tévém, nincs blu-ray lejátszóm (nem is lesz), médialejátszóm sincs, tehát csak ez marad! És mivel elég sokat hallgatok internetrádiót, így számomra ez fontos lenne! Persze a kábeles megoldás sem lehetetlen, csak kicsit kényelmetlenebb!
Amúgy a Denon-nak is van ilyen wifi adaptere?
Ja, és ami a hangzást illeti, fontos persze az is, de nekem nem olyan "kényes" a fülem!
-
MadKet
tag
Én is azért örültem meg hirtelen a Pio VSX-922-nek, mert az új ára hasonló szinten mozog (vagy egy picit több) mint az elvileg gyengébb Denon 1713 vagy Onkyo TX-NR414, de mégis többet tud, illetve az az av-online -os teszt is jól hangzott.
Plusz ami számomra szempont volt eddig az az ARC..Azért ha mégis ez a Pio lenne, gondolom annyira nem rossz vétel, főleg ha valaki még csak most kezd "beszállni" ilyen szinten a házimozi rendszerekbe.
Jelenleg még mindig egy jó régi kis Ozaki Homme B5 látja el a szerepet, de már nagyon cserére érett
-
Vasy09
őstag
Köszi, akkor megnézem azokat is! Csak ahogy írtam is, nekem fontos lenne a hálozati képesség (Lan), de méginkább a wifi lehetőség, akár beépített, akár plusz adapter révén!
Amúgy a Denon-nak, illetve a Yamaha-nak is van olyan megoldása, mint az Onkyo-nak, illetve a Pioneer-nak, hogy lehet wifi adaptert csatlakoztatni az USB portjukra?
-
Steady74
addikt
-
cekkk
veterán
Akkor gondolom Iván is buta ember lehet, mert egymásra rakta az erősítőt és a procit valamint ikea asztalon tárolja őket.
Ráadásul úgy , hogy ő is szakmabelid, vagy is tudod te ki ő
És hozzátenném, hogy itt a fórumon szerintem egy maximum két embernek van ennél komolyabb rendszere. -
-
hát centerből nem akarok LSi-t venni, mert a frontoknak még elmegy, ha zenét akarok hallgatni, akkor azokon szólna, de mozira meg elegendő lenne szerintem, így is előrelépés a CS10-ről CSA6-ra. Igaz, hogy mozira használnám leginkább, de a zene is fontos, zenére meg nem kell center, de lehet, hogy most röpdösni fognak a kövek felém...
-
Toobee
veterán
Nyilván én is vásárolnék milliós cuccokat, de egyelõre egy 55e ft-ért vásárolt processzorom, és egy 50e ft-os végfokom van. Próbáltam õket úgy, hogy szétraktam mindent, de semmilyem javulást nem tapasztaltam.
Akkor nem is mesélem el, hogy legutóbb úgy kicsúfoltuk a hifit, hogy a Dune tetejére, még az XDA-1-et is felraktuk. Mondjuk én borzasztó jól szórakoztam. Ha hozná ezt a hangminõséget, akkor az se érdekelne, ha a plafonról lógna le, egy bálamadzagra kötve.
-
JohannZimu
senior tag
-
TCr
veterán
Köszönöm válaszod.
Az a baj, hogy elég messze van, nem 500 Ft az útiköltség, szeretetnék a tutira menni, ezért kérdeztelek Titeket.
Nagyon vacilálok rajta, nem tudom mi legyen.
Azt sem tudom, hogy hogyan illeszkedne a rendszerembe...
Vagy vegyem meg és ha nem tetszik, kis bukóval adjam el?
Áááh nem egyszerű ez.Sokat írtátok már ezt a portzajt, viszont nem tudom, hogy pontosan mi az?
Egyáltalán létezik ilyen olcsó pénzért olyan sub, ami nem portzajos?
A sokat emlegetett Polk 110 mondjuk? -
gyurczy
őstag
Szerintem ennyire nem fekete-fehér a dolog. Igen, létezik az a kategória, amit írsz, bögreszettel, stb. De utánuk nem mindjárt azok jönnek, akik inkább lenémítják a telefonjukat, mert szarul szól, és üzenetrögzítőjük sincs, mert nem veszteségmentesen rögzít. Eleve sokan vannak akik csak olvassák a topikot, illetve sokan, akik többek között innen próbálják felszívni azokat az információkat, ami alapján próbálják meghatározni az otthoni rendszert vagy annak bármilyen irányú fejlesztését.
Ha ebből indulok ki, akkor fontosnak tartom azt, hogy az elhangzó vélemények, tanácsok mellett szerepeljen az a paraméter, ahol az igaz, szükséges, ajánlott, stb. Néhány hónapja vagyok ebben a topikban aktív, néhány kivétellel eltekintve csak annyit tudok rólatok amit itt olvasok, nem ismerem többségetek rendszerét, stb. így én sem mindig tudom a helyére tenni a dolgokat, főleg, ha az elsikkadó információ miatt esetlegesen két hozzászólás között ellentmondás alakul ki.
Nem szőrszálhasogatni akarok, de mivel ez szakmai fórum és tegnap volt szó a színvonalról, ez szerintem ugyan úgy hozzá tartozik.
-
nuke7
veterán
hát figyu.
elsőnek a túlfesz védelem miatt vettem.
azt mondták, hogy vegyem az eggyel nagyobbat, mert az tudja ugyanazt, plusz még eggyel többet.
(zajszűrés)
Namost én naivan úgy gondoltam - azon voltak a legdrágább cuccok a boltban (JBL, Dali, Bose szettek) -
hogyha azt tudja ami nekem kell és azon felül van plusz szolgáltatása az rossz nem lehet...Meg tudná egyébként valaki nekem mondani, hogy elméleti szinten az áramforrás zajszűrése miért ronthat a hangminőségen..?
-
gyurczy
őstag
Ezért írtam, hogy láma kérdés volt. Gugli meg a haverom, csak nem nála érdeklődtem.
Erről kb. az jut eszembe, amit a matektanárom mondott anno, hogy van, hogy azért nem tud egy jó koponya megoldani egy feladatot, mert annyira egyszerű a megoldás, hogy eszébe sem jut, hogy az az.
-
cekkk
veterán
Még szerencse, hogy nem olvasom
Gondolom az átlag felhasználó 32-42 colos LCD 3D néző amelyet minimum 3 méterről néz, és a SBS tartalom a király, a BD iso már szentségtörés
Hozzátenném, hogy a trendek itthon mindig később indulnak és végzőnek mint kint, szóval majd eljut ide is, hogy nem kell az a 3D. Ez olyan mint amikor Kínába a spice grils vagy melyik zenekar 12-15 éves késéssel lett kint népszerű -
cekkk
veterán
Na igen, de a nasnak én megint nem látom értelmét akkor ha pont a belső hálózaton, a hálózati lejátszáshoz nem tudod használni. Mert akkor berakod a dolgozó szobádba, ott fog menni egész nap? Ugye ha RAID5lesz akkor mind a 4 vinyó pörögni fog, ha arra megy a letöltés. Így majd az fog az őrületbe kergetni
-
cekkk
veterán
80/25ös net mellett lejön az gyorsan
De ha neked olyan kell akkor olyan kell.access_denied
Az ellen semmi, bár nem tudom linux alatt milyen adat vissza állító programok vannak, ugye ha nem írsz arra a helyre ahonnan letörölted akkor azért jó eséllyel vissza tudod állítani az adatokat.
-
kabar
senior tag
Szerintem rendben van ez így. Legyen meg egy NAS-od, vagy HTPC-d. Lehet, hogy a rendelkezésre álló extra lehetőségek még módosítanak az igényeiden. Tekintve, hogy egy Cat6 kábel választ el a következőtől. De az is lehet, hogy ellenállsz a kísértésnek. De hatalmas dolog az, hogy nem cipelsz semmit sehova, csak elindítod a letöltést a kocsiból , munkahelyről, bárhonnan, hazaérsz és megnézed. Mondjuk sört azt tényleg nem ad. Én mondjuk nem nagyon tartok semmilyen adatot a NAS tól eltérő helyen. Sem laptopban, sem az asztaliban (vannak azért kivételek) De ahány ház, annyi szokás.
-
access_denied
senior tag
Router, TV, erősítő, NAS, media player mind kábellel összekötve, Noti wifin lógva (vélhetőleg 4 portos a routered). Mindenki mindenkivel kommunikál. Folyamatos torrentre egy USB diszket tennék a routerre, mert a hosszú távú torrentezés hazavágja a HDD-t. NAS-on meg ami lényeges, valahogy így.
-
cekkk
veterán
Ez jó megoldás, de ott a baj, hogy otthon nem használod ki ezt. Azért fenntartani egy NAS mert X időnként elakarsz róla valamit érni, főleg, hogy adsl neted van aminek a feltöltési sebessége alacsony felesleges. Nálad a legjobban a NAS az otthoni igények kiszolgálása lenne a lényeg. Rárakni a hálózatra és onnan elérni. Egy ilyen lassú feltöltési sebességű nettel tökfelesleges az elérhetőség, mert egy fénykép áttöltése is idő nem, hogy sok száz plusz dokumentumok stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged