- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
gyurczy #33314 üzenetére
Előfokok terén cseppet sem normális a kínálat, mert a jelenleg nem kapható UMC-200 ára (599 $) még rendben lenne, ám felszereltsége erősen hiányos. A 4 HDMI bemenet és az egy kimenet a belépő rádióerősítőkre emlékeztet, nagyon kevés. Az XPA végfokok XLR bemeneteit nem lehet vele kihasználni, mert olyan kimenetekkel nem rendelkezik.
Az XMC-1 nem kapható, de 1500-ért nem is érdekelne, mikor az XPA-5 csak 900 pénz. Egyértelműen nem azokhoz való, hanem a csúcs XPR szériához, azoknak viszont más a doboza, nem rack fazon.
Így jelenleg szóba sem jöhet Emotiva. Inkább valami 4-5 éves csúcskategóriás integráltra vadásznék. Arcam AVR600, Denon AVC-A1 HD és társai. -
BBéci
legenda
válasz
gyurczy #33311 üzenetére
Ezekkel a számokkal tisztában voltam, figyelmesen szoktam böngészni az adatlapokat.
Az UPA-700 adatai nem tetszenek, sok arra a tápra a 7 csatorna.
Másik véglet az XPR-5, ami 8 ohmon 5x400 wattot ad le. A fele bőven elegendő. Az előbb linkelt, 9500 dolláros Audionet "csak" 7x150 wattos. A Lexicon csúcs végfoka, a ZX7 (10000 $) pedig 7x300. Ezek fényében az Emotiva olyannak látszik, mint akik erővel akarnak kitűnni, nem hangminőséggel. Mondom látszat, nem minősítés! -
Dorian
félisten
válasz
gyurczy #33188 üzenetére
Szerintem meg nem attól jó egy lánc, hogy a felvételek hibáit lehet kihallani. Ez a hibakereső hifiző hozzáállás megöli a zenehallgatást. Én jelenleg meg is utáltam a hifizést, rosszul vagyok és ideges leszek ha mostanában úgy alakul, hogy "tesztelni" kell valamit. A zene élvezetétől veszi el az időt, energiát.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
gyurczy #33188 üzenetére
33152-re adott válaszod: ez azért nem szükségszerű. Ezért is biztosan köveznek, de sztem a jó lánc képes háttérben is zenélni, ahogy képes egy gyengébb mastert is előadni, hogy (ugyan nem hihető, de) zenei legyen, és járjon a láb.
gyurci: XTnél hallgattunk valami modern magyar felvételt. tisztán lehetett hallani, mennyivel gyengébb erresztés, mint a nagy nevek, érdekelt is vagy fél percig, hogy itt is lapos, ott is rossz, de azért simán több számot meghallgattunk, talán csak kisebb hangerőn.
-
xtremetuning
addikt
válasz
gyurczy #33188 üzenetére
"hiszen ha csak 5-10 kiadvány, teszt anyag, stb szól igazán jól, az eléggé egyhangúvá teszi a zenehallgatást" - Érdekes meglátás.
Minél jobb lett a cuccom, annál több zene szólt rajta jól. Mostanában már nem nagyon van olyan, amit kerülnék. Természetesen vannak kiemelkedő zenei anyagok - masterelések, de közel sem annyira emelkednek ki, mint anno. -
Toobee
veterán
-
BBéci
legenda
válasz
gyurczy #32669 üzenetére
A filmkészítők elképzeléseit nem szorítják korlátok közé, ezért készülhettek 2,75:1 arányú filmek, mint például a Battle of the Bulge, magyarul a Halál 50 órája és a Ben Hur.
Úgy látom, 4,5-5 dollárért [link] meg lehet venni a Battle of the Bulge Blu-ray lemezt. Ha valakinek van ötlete, hogyan érdemes megrendelni, ne tartsa magában!
(#32670) Davcy
Volt szerencsém meghallgatni Könczöl hangdobozokat, meglepően jól szóltak! -
Peak
addikt
-
tdd587
őstag
válasz
gyurczy #32492 üzenetére
Szerintem eddig ez a legjobb. Viszont ha már ennyi hely van mögötted, akkor adja magát a 7.1. Ha maradnak így a frontok, akkor nagyon beforgatni sem kell majd őket, illetve a surround back-ot is összébb lehet húzni. A surround meg mehet a kanapéval egy vonalba kb.
Amúgy ha zenélni is tervezel, akkor a kanapét hátrébb kellene tolni, valahová a második harmadba... btw ez megoldaná azt a problémát is rögtön, hogy túl messze van a surround back.
Ja és egészen nagy hangfalak leírásában is azt tanácsolják, hogy tedd le őket 2m-re egymástól aztán majd meglátod... feltételezem, hogy olyan nagy hangfalad nincsen, hogy ne lehessen innen elindulni vele.
-
Toobee
veterán
válasz
gyurczy #32530 üzenetére
Ezzel még nem sok hullát vittem. Néha egy két disznót, meg ugyanebbõl a részeg fajtát
Majd minden nap megyek Szegedre, majd valamikor beugrok megsasolni.
(#32531) xtremetuning: semmit. Egyelõre sztereózunk, aztán lesz, ami lesz.
De elõször el kell passzolni a Dalikat. Annyi hibádzik az árából.
-
BBéci
legenda
válasz
gyurczy #32488 üzenetére
Talán nem kell bizonygatnom, mennyire állódoboz-párti vagyok, de arra a helyre inkább falra szerelhető megoldást választanék. Nem igazán kell foglalkozni az oldalfalakkal és a bázistávolság is ideális lenne.
Sajnos ez eső után köpönyeg. Hiába kiválóak az alkotóelemek, ha a szoba miatt kompromisszum hegyek adódnak.
Felnégyelném, kerékbe törném és karóba húznám az összes építészt, aki az amerikai konyhának nevezett idiótaságot erőlteti. A tűzhelyen rotyog a húsleves, pár méterrel arrébb próbálj meg átszellemülten zenét hallgatni. -
Deadzone41
őstag
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
gyurczy #32492 üzenetére
A háttereket ne rakd annyira mögéd. A Dolby ajánlása szerint a fejeddel egy vonalba, vagy kissé a mögött max 10-20 fokkal hátrébb. Pl az ajtó mellé a falra úgy, hogy alá le tudjanak ülni a székre és az ablak mellé a falra. Persze kissé aszimmetrikusan lesznek, de egy jól beállított hm erősítővel korrigálhatod azt
-
Deadzone41
őstag
válasz
gyurczy #32486 üzenetére
ez az elrendezés a szimmetria miatt sokkal jobbnak tűnik viszont a frontok még mindig nagyon közel vannak az oldalfalhoz. megoldás lehet, hogy veszel, készíttetsz valami gurulós alátétet a hangfalak alá, és a hallgatózás idejére a megfelelő helyre gurítod őket. ez a hivox által sokat sokat javasolt megoldás.
-
Patice
nagyúr
válasz
gyurczy #32474 üzenetére
Akkor a háttereket állványra és szimmetrikusan a kanapé mögé tedd.
De ahogy tdd587 is írja, a fal közelsége eléggé be fog kavarni a hangképbe. A fal felőli mélyben ki fog emelni, a másiknak meg el fog veszni a hangja a nagy térben, ami mögötte lesz.
A frontoknál is ugyan ez lesz a helyzet.
Vagy a mozi bal oldalát lefüggönyözöd....
-
tdd587
őstag
válasz
gyurczy #32474 üzenetére
Gyorsan meg lehet szokni (=nem alatta veszed fel a garbót és akkor nem vered bele a kezed). Természetesen nem arra gondoltam, hogy fejbeverős magasságig leengedni. Azzal kell trükközni, hogy se túl messze, se túl közel ne legyen a kanapéhoz. Számolj azzal, hogy megdöntöd rajta a dobozokat.
Az asszimetriával pontosan arra gondoltam, de ezt már említette más is. Érdemes kimérni mikrofonnal, azzal nagyon durván kijönnek az ilyen elrendezés hátrányai. (Nem csak az átviteli görbére gondolok, hanem nézz meg egy waterfall plot-ot és lesz hümmögés rendesen.) A van fal/nincs fal egyik és másik oldalon nagyon bele fog nyúlni gyakorlatilag minden jellemzőbe, aminek a segítségével az agyad előállítaná neked a térérzetet a fejedben.
Szerk: persze túl komolyan sem szabad venni a problémát, mert a nappali, feleség, kutya háromszöget nem a hifivel lehet négyszögesíteni...
-
Patice
nagyúr
válasz
gyurczy #32380 üzenetére
A tervrajzaidat elnézve nekem még lenne egy olyan ötletem az elhelyezésre, hogy ha egy egységként kezeljük a kanapét + a TV szekrényét (+ center) és elforgatnád 90 fokkal balra, akkor a két frontnak kb. lenne 3 méter helye egymástól. Ha a jobb oldali faltól kb. 50 centire lesz, akkor is marad kb. 2,5 méter a két front mögött.
A kanapé a szoba közepén lenne majdnem, de a sweet point nagyon nem kerülne messze a mostani helyétől.
A bal hátsó maradhatna úgy, ahogy az első rajzodon volt a bal első. A jobb hátsó meg kerülhetne a számítógép asztal jobb oldali sarkára, az ajtó mellé.
Így el lenne nyújtva ugyan az 5.0, de beállítással talán korrigálható és nagyjából egyenlő távolságra lennének a hátsók.
Alternatív megoldásként a bal hátsó mehetne a jobb oldali ajtó mellé a falra, a kanapéval egy vonalba, csak így a másik hátsót a kanapé másik oldalára kellene helyezni, mondjuk egy állvánnyal. ez nem tudom mennyire elfogadható és az étkező asztalnál mennyire lenne zavaró.
Több ötletem nincs.
-
Deadzone41
őstag
válasz
gyurczy #32380 üzenetére
van egy két gond a koncepcióval, bár nem hiszem, hogy ennél jobb megoldás létezne, mint amit most lerajzoltál. az első gond, hogy a jobb oldali doboz nagyon közel van a falhoz, a másik meg nem, ezért biztos tök más a frekiátvitelük emiatt. aztán ott van még egy nagy gond ugyan ebből a problémából adódóan, hogy a jobb oldali falról jóval több hang fog visszaverve a füledbe jutni, ráadásul eltérő időben, mint a bal oldalról. a jobb oldali falra mindenképp kéne valami hangelnyelő az első visszaverődési pontra. a másik falra is kéne természetesen, de ott meg pont az ajtó van. ha nem az a bejárati ajtó, lehet jó lenne, ha hallgatózás idejére nyitva lenne. a másik gond, hogy kb a szoba közepén ülsz, valszeg elég hepehupás így a mélyátvitel. ökölszabályként elmondható, hogy vagy a hátsó faltól ülj a szoba hosszának 38%-ára, vagy az elsőtől, de ezzel kísérletezni kell.
-
BBéci
legenda
válasz
gyurczy #32380 üzenetére
Nekem jobban tetszik, de a füleid döntenek. A baloldali hátérsugárzó még mindig irdatlan messze van, de azon szinte lehetetlen változtatni.
A házam terveiben eredetileg 3 félszoba és amerikai konyha volt, de átrajzoltam és szeparált nappali lett a végeredmény.
Más. Szombaton beiktattam háttérsugárzónak két Atlantic Technology 6200SR dobozt. Csak kipróbálásra hoztam haza, de fél óra után egyértelművé vált, hogy évek óta szívatom magam a direktsugárzókkal. Tisztában voltam a dipólok előnyével, tudásával, de többen mondták, hogy a könyvespolc erős csillapító hatása miatt értelmetlen dolog olyanokkal kísérletezni. Egy frászt! Sokkal több hang jön pontosan mögülem, teltebb a hangkép, mint eddig bármikor. Biztosan nem ezek maradnak, mert a hangszórók közötti 90 fok nem az igazi, legalább 120 kellene! Mondjuk ez!
Megyek, folytatom a Flight nézését, utána belenézek a 12 Rounds-ba is. -
BBéci
legenda
válasz
gyurczy #32359 üzenetére
Első ránézésre a frontok nagyon távol vannak egymástól. Akkor lenne jó az elhelyezésük, ha legalább egyenlő oldalú háromszöget alkotnának a kanapé közepével. Azért legalább, mert szerintem az egyenlő szárú még jobb lenne, tehát egymáshoz közelebb, mint a hallgatótól.
(#32361) buci30
A lejátszón, ami jelen esetben a PC, állítsd be a digitális hang érintetlen kiadását, aminek a neve lehet bitstream vagy raw. Az erősítőn pedig nyomd meg az AUTO gombot, vagy a menüjében állítsd arra a bemeneti jel érzékelést. -
Csabroncka
addikt
válasz
gyurczy #32359 üzenetére
Na például ez jó kérdés, ilyenkor a kanapé, szekrénysor négyzetet vegyük alapul?
Az én kevéske tapasztalatom alapján a szekrényt beljebb tolnám a jobboldali fal felé, így még ha a frontoknak kicsit előrébb is kell jönniük, hogy elférjenek így arányos lesz a távolság. A mélynyomó viszont simán kerülhetne abba sarokba a zsúfoltság elkerülésére.Kíváncsi vagyok mit mondanak a tapasztaltak, mert valóban érdekes helyzet...
-
BBéci
legenda
válasz
gyurczy #32324 üzenetére
A médialejátszós topikban oldalakon keresztül tárgyaltunk erről.
A HD hangsávokat nem minden esetben szólaltatják meg. Főként a magas bitrátájúak kiugróan hangos részeinél szoktak elnémulni. Nálam 10-ből 7 film hibátlanul ment, 1 néha akadt, kettő néha szólalt meg.(#32323) Warter
A vadi új? -
TCr
veterán
válasz
gyurczy #32303 üzenetére
Azt mondják itt és a médiajátékos topicban, hogy az A300, A400, a nagy "C-sek", Dune HD TV 101, 301, stb... elég rossz arányban szólaltatják meg a DTS HD és Dolby TrueHD hangokat.
Ha 2 gyártónak is beletört a bicskája, akkor gyanús, hogy az újabb Sigma chip-ekkel van gond. -
zolaas
senior tag
válasz
gyurczy #32176 üzenetére
ahh akkor félreértettem.
Voltam cimbinél, 2 állvány 2 doboz hasonlítgatni.. A forrás 1 ReVoX
Obelisk külön tápos erősítőről.
No mostmár tényleg ne mondja senki nekem, h nincs az álványoknak "hangja" Sima maszek és 1 Valhalla féle 30kg-os cseppség
Egyébként a 2 szereplő, ha vki nem ismerné föl: Dyno A 42 és Focus 140...eléggé 2 külön kategória
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
gyurczy #32081 üzenetére
most kipróbáltam amit írtál, bekötöttem az acoustic zent és még alá a furutech u2T-t is.
nekem semmi sem történt,ezt a tesztet megcsináltuk B&W 804D-vel is elötte,ahol ugyanez az eredmény volt,ezért sem érdekelt otthon az olcsóbb rendszeremen a bi-wire.
én annak a híve vagyok,ha jó a hangfalkábel,oda nem kell más.
ha két gyengébb kábel van,azok felhúzhatják egymást. -
-
BBéci
legenda
válasz
gyurczy #32044 üzenetére
Az ereket választottam ketté. A 6,7 négyzetmilliméteres összfelület ezt lehetővé teszi. De hangdoboztól is függ. Például a Focal Utopia sorozat csak szimpla csatlakozós.
(#32045) Ed Parker
Nemrég kínáltak egy olyat 13000 forintért. Újonnan 40 körül adták.(#32046) Vikthor
Ki kell próbálni, de fogadni mernék, hogy például egy NAD C545BEE egyértelműen jobban szól. Sajnos az enyém vezérlési hiba miatt használhatatlan, különben kölcsön adnám. 4 éve jelent meg, egy annyi idős, használtan nem kerülhet többe félárnál. -
BBéci
legenda
válasz
gyurczy #32038 üzenetére
Ő kettős erősítést alkalmazott, csak tévesen bikábelezésnek nevezte.
Kipróbáltam Quadral Aurum 7, majd ELAC FS 189 párossokkal a kettős kábelezést, Kimber 8TC dróttal és semmi előnyét nem tapasztaltam.
Viszont a duplájába kerülő szimpla kábelek egyértelmű javulást hoztak.(#32040) cekkk
Egyrészt akkor már visszaadtam, amikor a frissítés megjelent, másrészt azon még a legelső firmware volt, amivel simán ment a DTS hang. Egy köztes firm volt sz@r.(#32039) Ed Parker
Olyannal nem hasonlítottam, csak a 20 éves Pionnerral. Sajnos a NAD-om még mindig működésképtelen. -
BBéci
legenda
válasz
gyurczy #31780 üzenetére
Például a felirat pozícióját, méretét, színét, időzítését nem tudják változtatni. Sőt, némelyiket nem is jeleníti meg, bár a jelenlétét mutatja.
Itt van nálam egy OPPO-BDP105EU, de a MED600-at használom médialejátszásra, pedig kép- és hangminőségben nagyon nem azonos kategóriát képviselnek.
A legújabb OPPO firmware az m2ts lejátszást is letiltja, ez várható a többi BD-játszónál is, mert a jogvédők keményen dolgoznak.(#31784) pr0bi
Egyrészt a tévék médialejátszási képessége nudli, másrészt a DLNA is egy rakás kaki. -
Toobee
veterán
válasz
gyurczy #31712 üzenetére
Kinek és mit kell hazudni, hogy jöhess?
Nagyon remélem, hogy megint meglesz a "baaz" érzés, és a dolgok is jól alakulnak majd.
Kaptam egy nem emlékszem már milyen Belden tápkábelt, majd azt is sasoljuk. Érdekel, hogy csak a Gábornál nem volt érzékeny a tápkábelre, vagy mindenhol ezt produkálja. Igaz ott csak a végfokot próbálgattuk.
UPA megmelegedett már?
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
gyurczy #31487 üzenetére
Nem mert én elhozom es meghallgatom, a mérnök meg megpróbál rájönni egy mérőműszerrel hogy mitől szól jobban.
Itt vannak ipari titkok, amiket a gyártók évek során kikisérleteztek, vannak alapanyag lelőhelyek, ahonnan veszik ugyanazt a minőségű es " szennyezett" fémet amitől lesz ugyanolyan hangja.
Én ezeket nem vizsgálom, mert felesleges ha jól vagy jobban szól.
És ez nem woodoo, ezek valós különbségek. -
jcage
tag
válasz
gyurczy #31484 üzenetére
Inkább azon megy az agyalás, hogy a multiméter/oszcilloszkóp nem mutat érdemi különbséget a 200k-s és a 400k-s kábel között. Csak azt felejtik el sokan, hogy 1. meg is kellene hallgatni, nem csak mérni; 2. a hallás és a fül képezhető, a hifi tanulható. Amikor ezeket nem fogadja el valaki, akkor sokkal jobban hajlamos a szkeptikus álláspontra.
-
vodkaboy22
addikt
válasz
gyurczy #31474 üzenetére
Nincs értelme várni példát cáfolatot stb... Mert mindig azzal jönnek egyesek, hogy ők hallanak ezt azt, dea 30-40 fős igazolt kísérleteknek nem hisznek és váltig állítják, hogy mindig minden körülmény közt csak süketekkel tesztelnek.
Én nagyon sok értelmesen megfogalmazott véleményt elfogadok, de amikor olyan mérvű dolgokat állítanak amik nem egy tudományos munka / tapasztalat / publikáció eredményét cáfolják akkor várnék egy kis tényleg elfogadható bizonyított magyarázatot... Ha nincs akkor leírom az eddig tudományosan elfogadott véleményt hátha ezzel valakinek segítek... -
klepto
addikt
válasz
gyurczy #31411 üzenetére
Az a baj, hogy én dunaújvárosi vagyok, és nálunk semmi nincs
Na jó, tv, mosógép, hűtő bolt az akad; de hifi (ha a music centert nem számoljuk) nem kapható sehol, kábelek meg pláne; kivéve számtek boltok
Egy elektronikai bolt van a városban ezeken kívül, de ott meg csak az olcsó kínai termékeket tartják, mert ebben a városban másra nincs igény.
Vagyunk talán pár százan, akik komolyabban hifizünk, mozizunk, és ez nem tart fent egy specifikus boltot.
Egy ismerősömnek volt egy kísérlete; normális bemutatótermet csinált a városban, de nagyon gyorsan be is zárt, mert nulla igény volt rá a városban...
Esetleg ha valaki megtenné, hogy bemenne az Annexbe, és a kedvemért meghallgatná a JAMO kábelt, azt nagyon megköszönném, mert nagyon birizgálja a csőrömet, hogy milyen lehet kínai SAL-os áron, ráadásul ezüstözve -
klepto
addikt
válasz
gyurczy #31402 üzenetére
A meghallgatással vannak gondjaim
Csak úgy lenne rá lehetőségem, ha megvennék mindegyikből 1 darabot, és utána amelyik jobb, abból venném meg a többit is; de sajnos, erre szintén nincs lehetőségem
Ezért próbálnék tőletek véleményt kérni, már ha valamelyikőtök hallgatta bármelyik kábelt élőben, akkor leírhatná a véleményét, és majd döntök az olvasottak alapján
A hangfalkábel egyelőre nem olyan sürgős, mint az RCA, de ígérem, megfontolom majd Sinus Live-ot, ha eljön az ideje
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- AliExpress tapasztalatok
- PlayStation 5
- Okos Otthon / Smart Home
- Elektromos autók - motorok
- Melyik tápegységet vegyem?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest