-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
vodkaboy22 #31481 üzenetére
Ez két külön tudományág: a tied és Peak-é (alkalmazott elektromérnöki vagy szilárdtest-fizika) és a hifi müvelőié,mint Béci Ed Parker,Gyurczi és akár jómagam (alkalmazott pszichológia: ezen belül audio) mindkettő teljesen másképp közeliti meg. Azért minket (engem és 1-2 mást is) érdekel a mögöttes tudomány de messze nem azért hogy megcáfoljuk a mérnökök munkáját: csillagász se fogja utálni a holdfényes szép éjszakát egy szép lány kiséretében. Te se ess át a ló tulsó oldalára: hallgasd meg és ha nem hallassz akkor légy boldog, vegyél villanydrótot mint az emlitett cikked irója tette és örülj hogy olcsón megúsztad. Ha hallassz akkor se hallgasd el hogy miért és mik volt és mi miatt keletkeztek a különbségek.
Mi meg eddig is és ezután is örülünk a tiszta, sallang és szinezésmentes hangnak és képnek. -
Patice
nagyúr
válasz
vodkaboy22 #31470 üzenetére
Átfutottam a linkelt oldalt.
1. Az elején csak az oxigén szennyezőről ír. Én nem csak az oxigénről írtam. Az anyagtisztaság nekem annyit jelent, hogy az az anyag minden más szennyeződéstől, másnemű fémtől is mentes szinte.
2. És meghallgattad már valaha azt az 5% előnyt hangban? A fülünk máshogy "mér".
3. A linkelt odal elég régi cikkekre hivatkozik, azóta sokat fejlődött ez is. És nem közép kategóriás kábelt kell "drágának" titulálni. Attól jóval feljebb is vannak kábelek. Lefosnád a bokádat, ha egy rendszerben egymás után hallanád őket.
4. Hányast kaptál végzéskor?
Még mindig azt mondom, hogy inkább a hallgatózások szervezésébe vesd most az energiáidat és ne netes cikkek olvasásába.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
A baj mindig csak az hogy olyanok próbálnak ellenkező véleményt formálni azokról a dolgokról, amivel valójában nem rendelkeznek, de állítják hogy nem ugy van.
Ahogy Jcage is mondja, rakd félre a tudományt es a publicisztikát, aztán hallgasd a különbségeket, mert vannak es jól hallhatóak. -
gyurczy
őstag
válasz
(#31481) vodkaboy22 Na várj egy kicsit! Én is hallok ezt-azt, pedig nem tartom magam jó fülű emberkének, illetve meglehetősen tapasztalatlan vagyok csiszolatlan hallókákkal. Igenis van különbség hangfalkábel és hangfalkábel, tápkábel és tápkábel között, a saját fülemmel hallottam.
Az más kérdés, hogy tudománynak is kell lennie mögötte, ami ha a nagyon apró hangzásbeli különbségekre nem is ad 100%-os magyarázatot, azért leírja, hogy az adott kialakítású vagy anyagú kábel miért is jobb erre vagy arra a felhasználási területre vagy mit is változtat a rajta átküldött jelen, stb.
(#31476) BBéci Ez rendben van, de ettől engem mér érdekelhet a miért. Az is, hogy miért szólhat jobban egyik vagy másik kábel, illetve az is, hogy miért kell ilyen arrogánsan megnyilatkozni (és itt most nem rád gondolok)? Teljesen felesleges cáfolgatni? Már ne haragudj, de ha dilettánsnak nevezek egy állítást, az a minimum, hogy mellé teszem, hogy miért is az. Ennyi erővel leírhatnám, hogy mindenki hülye csak én nem. Hányan háborodnának fel teljes joggal?
(#31479) Ed Parker A gyártók szerinted hogy állnak hozzá? Találomra gyártanak drótokat nekünk?
-
BBéci
legenda
válasz
Akit a lehető legjobb hangzás elérése érdekel, az baromi magasról és vastagon letojja az anyagszerkezetet és a vezetőképességet.
Egyetlen tényező számít: ami hallunk!
Kutasd az anyagot, mi addig élvezzük a jó hangú filmeket és zenéket.(#31474) gyurczy
Vannak esetek, amikor teljesen felesleges cáfolgatni, sőt egyáltalán válaszolni. Igazából ki kellene törölnöm a fentieket. -
xtremetuning
addikt
válasz
Annyira boldog vagyok, hogy most már nem csak a hifis topicban kell olvasnom az 'eszme" futtatásaidat....by the way : senkit nem érdekel, hol végeztél, ha dilettáns dolgokat fogalmazol meg relatíve kicsi tapasztalattal.
-
törölt tag
válasz
vodkaboy22 #31429 üzenetére
Na jó: legjob vezető a higany és az aluminium -270 környékén.
Az YBCo mellett,csak ezek olcsóbbak.
-
vodkaboy22
addikt
válasz
vodkaboy22 #31222 üzenetére
Ezt találtam eddig amik úgy ahogy kielégítik az elvárásaim egyrészét de sajnos nem 4ohmosak
DENON SC-F107
JAMO S 604Támpontnak : Eddig sokat hallgattam mission hangfalakat pl 701-702 amiket nagyon szerettem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Elektromos cigaretta 🔞
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NBA és kosárlabda topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest