- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
spiky03
veterán
válasz
Norbi 72 #120624 üzenetére
Persze.
Nem tervezek másikat keresni, jó lesz ez nekem.
De majd ha átjössz akkor fikázhatod.@(#120625) Tamoo
Elnézést kérek akkor az elhamarkodott kijelentésemért.
De a teszthangoknál nem tűnt hangosabbnak a hátsórész.De majd a jövő héten újra írok ha megtörtént már a mikrofonozás.
-
Jozzz
tag
válasz
Norbi 72 #120299 üzenetére
Hátsókank a CM1 lesz. Centrnek pedig akkor keresek cm szériát, remélem kifogok valami jóárasított darabot
Ez a sub egy igazi szörnyeteg, félek kihajítanának vele együtt az albiból
Utána olvasgattam és tényleg jó, lehet pont ezért de senki nem akarja eladni itt kint jelenleg nem találtam egyetlen egyet sem a használtpiacon.
Valami más alternatíva amihez kicsit jobb áron is hozzá lehet jutni a használtpiacon? -
cyber86
őstag
válasz
Norbi 72 #120259 üzenetére
1.Input assign /component: ?
/Digital: ?
2. Speaker setup
-1SP Type: Bi-Amp azt vágom, hogy kell mivel úgy van bekötve
/Impedance 6 ohms
-2 Sp Config /subwoofer: no
/Cntr : itt mennyi hz kell?
/Surr: ?
/LPF: ?
-3 Sp Distance: Itt gondolom fölösleges állítani a távolságot.
-4 Level Cal: Ezt nem vágom micsoda
-5 Eq Settings ez se tudom kell-e
3.Audio Adjust: itt kell valamit állítani?
4.Intellivol gondolom itt nem kell semmi.
5.Listeningmode:Ez se tudom micsoda.
6. Miscellaneus: Itt Ahogy látom max hangerő meg olyat lehet állítani, hogy amikor vissza kapcsolom az erősítőt az utolsó hangerő beállításon kapcsoljon vissza meg az osd ami nem megy.
7. Hardwaresetup
-1 Remote Ctrl: Ez nem tudom mi.
-3 Analogmulti: Sw in Sens: Ez se tudom micsoda. -
eagles01
csendes tag
válasz
Norbi 72 #118216 üzenetére
Sziasztok
Még régebben írtam erről a "búgásról"
PIONEER VSX 424 erősítő, S21-W aktív subot, és 5 hangfal.
Minden rendben is lenne vele, csak elég erős búgást hallok a hangfalakon amikor a hangerőt szabályzom.
Ugyanez a búgás hallatszik akkor is ha simán csak be van kapcsolva az erősítő, de ha lenémítom, ha hangerőt változtatok akkor erősebb.
Tudnátok abban segíteni, hogy ez mitől lehet, illetve, hogy miként tudnám megszüntetni ezt a kis zavaró hangocskát.Megtettem amit tanácsoltatok kihúztam a vasról az összes kábelt és csak a rádiót hallgattam. Ez a búgás ugyanúgy maradt csak halkabban.
Mostanában jobban figyelem mi lehet a gond és amikor magát az erősítőt bekapcsolom akkor még halk ez a zavaró hang később 1-2 órával ez a hang sokkal erősebb...
Arra gondoltam hogy esetleg nem "szellőzik" rendesen... sajnos olyan helyre tudtam csak anno betenni amely nem a legideálisabb egy erősítő számára (tudom hogy legalább 30-40cm kellene fölé hogy ne melegedjen túl)Esetleg valakinek volt hasonló problémája? Illetve aki nagy szaki tudna ebben segíteni?
köszi
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Norbi 72 #120011 üzenetére
Történetileg úgy volt, h másfél éve próbára kértem egy német kereskedőtől egy hangfalkábelt, ebből a családból. Nem küldtem vissza. Aztán akikkel beszélgettem, az ICt még jobban ajánlották, mint a hangfalkábelt, így azt már nem próbára vettem. Idióta az alapanyaga, innen az aláírásom.
Kezelhetetlen, forraszthatatlan. Nem tudtam átszerelni XLRre (olyan anyag, hogy ahogy leveszem a 90Wos pákát róla, azonnal kihül. El kellett vigyem kácsába, nekik van 2db 200Wos pákájuk. Megkaptam, és valami rettenetesen rosszul szólt. Namondom, jól ráb*sztam, csomó pénz, energia, és milyen rossz a hangja. Leültünk filmet nézni, így járattam. Majd eltelt az 5 óra, amit ir a gyártó járatási időnek, és wow, csoda.
Gabonak megmutattam, és ekkor még volt egy másik használt kábel egy svájci kereskedőnél, amit megvettem, az gyári XLR volt, viszont eggyel kisebb típus. Eredetileg magamnak vettem, aztán el kellett adnom, hogy kijöjjön az új projekt ára.
Oké, majd csinálok képeket is. Mocskosul várom.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Norbi 72 #120007 üzenetére
csak azt a felét nem vágom, h miért nem nekem címzitek a kérdést ? Oké, h Gabóval barátok vagyunk, és 6 percre lakik tőlem, de ő csak érintőleg tudhatja a terveimet
Subot már irtam. Python Csabi készít dobozt egy Rythmik 38as zárt sub kitnek. Nagyon szép lesz, kinti fórumokon a hangját is dicsérik.
1 helyen hallottam, az alapján eredetileg meg akartam tartani a T12eseket, amíg el nem készül a saját, hogy a jobbik maradhasson, de végül úgy döntöttem, hogy azért csak nem lesz rosszabb, azért egy ennél sokkal gyengébb gyári dobozolással mégiscsak 1600USDért adják.
T12et meg se kellett hirdetni, úgy elkelt, viszont már nagyon várom, hogy 3nap múlva át tudjam venni az új dobozt. Most még nem lesz fényezés, oldallap, de hangja remélem jó lesz.
-
kabar
senior tag
válasz
Norbi 72 #119960 üzenetére
Szerintem is kettős erősítés volt ez, nem kettős kábel, nem is értettem Nembir hozzászólásánál az ide vonatkozó részt. Szerintem a kettős erősítésnek van értelme, azon kevés dolgok közé tartozik, amit meghallottam különbségben. Egyedül az AS9080-nál nem kellett. De ez biztosan hangfal és erősítőfüggő.
-
skoos
őstag
válasz
Norbi 72 #119677 üzenetére
CEC szar. Ha kikapcsolom a TVt, max méltóztatik az erősítő is kikapcsolni. De bekapcs már nem. Pláne nem úgy, ahogy én szeretném (szvsz illene)
Mediaplayer ON -» erősítő ON, TV ON
CD player On-» erősítő on
És off esetén ugyanez.Így a CEC egy cuki értelmetlenség. Ugyanannyi távirányító kell.
-
z123456789
addikt
válasz
Norbi 72 #119650 üzenetére
(#119650) Norbi 72
Nem, egyelőre az marad nekem.
Egyébként egész jó kis vas ez az x3100, meg így már 3 erősítő volt a rendszeremben.Gyűlnek a tapasztalatok mint állat.
(#119651) spiky03
Hát én is csak most jöttem rá. Nem is tudom hogy eddig hogy volt. De szerintem a Marantznál az tök mindegy mennyi, még talán 0 is lehet. Majd visszakötögetem, és megnézem. :S(#119653) blakey
Úristen! -
z123456789
addikt
válasz
Norbi 72 #119647 üzenetére
Mellette.
Én vagyok a szakértő 20 km-es körzetben.Vaklárma. Minden esetre érdekes...És ha nem írok ide, akkor nem is jöttem volna rá.
Bár a MED be van állítva hogy továbbküldje a hangot (Köszi Csabroncka), mivel a MED hangereje 0-án volt, nem szólt semmi. Rányomtam 1 egységet, és már szólt is. Viszont csak ez az egy egység kellett neki, mert feltoltam 34-re, és nem változott a hangerő. Csak ha az erősítő távját használtam. Nem értem, hogy ha eleve tovább van küldve a hang akkor miért számít neki a MED hangereje.
(#119648) blakey
Ezt a sorrendet hogyan lehetne összehozni HDMI-vel?
De, köszi a segítséget. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Norbi 72 #119639 üzenetére
van itt olyan user, aki nem húzza/húzta ki a beszorított helyről
de amúgy tényleg érdekes, de ha nincs beszorítva egy hangfal, akkor sokkal - mondhatni - teltebb a hangja, beszorítva, tompa, talán "pufogósnak" nevezném...
anno én sem hittem benne, de igaz, akár milyen hihetetlen is -
Jozzz
tag
válasz
Norbi 72 #119602 üzenetére
Eddig mindig Denon erősítőm volt, igaz kisebb kategóriák (500-as és x2000, mondjuk ez még mindig meg van odahaza). Úgyhogy most más fajtát szeretnék kipróbálni. A Yamaha nagyon jó lett volna, de hála az akadozó mobilnetemnek, és egy jól időzített licitnek valaki megszerezte előlem £429-ért...
Így hát egy Onkyo TX NR1008-as erősítőt fogok kipróbálni. Ha nem tetszik tovább adom. £300-at fizettem érte viszonteladótól 12 hó garit vállalnak rá. Mi a véleményed erről a vasról? -
-
gyraph
tag
válasz
Norbi 72 #119466 üzenetére
Köszi!
Sok teszt és vélemény elolvasása után azt hiszem a Yamaha-t választom, ráadásul neki vannak a legszélesebb körű hálózati képességei is. Használt erősítőt nem nagyon szeretnék venni.
Ha a Yamaha-nál maradok, akkor is teljesen mindegy melyik hangfal szettet veszem meg?
Az első kettő mellé találtam egy harmadikat is:
- [link]
- [link]
- [link]
Természetesen megpróbálom meghallgatni mindegyiket, mielőtt döntök, de ha meg tudnátok mondani, hogy melyiket biztosan ne vegyem, akkor sok időt spórolhatok meg. Ráadásul, ha a legolcsóbb is van olyan szar a felsoroltak közül, mint a legdrágább, akkor minek költsek feleslegesen…. Ideiglenesen ez a limit.
Előre is köszönöm! -
CHaooSS
őstag
válasz
Norbi 72 #119404 üzenetére
Jónak tűnik, és még a magassága is kedvező, kényelmesen elfér az állvány alsó polcán.
Ragadozó: köszi az infót
Mondjuk Pioo erősítőket nem ismerem semennyire, még csk onkyo-val hajottam jblt és elég jónak tűnt az a páros , na m1 majd meglátjuk----------------
Böngészés közben találtam valami érdekeset.
Focal Chorus 806W 125.000 (új)
Focal Chorus SW 800W 220.000 (új)Ezek mióta ilyen olcsók? Tudtommal a W modelleknek borsos áruk volt.
-
-
válasz
Norbi 72 #119275 üzenetére
Azért még egyszer felhívnám a figyelmet, hogy a "Házimozi haladó szinten" elnevezésnek megvan az a hátránya, hogy egyfajta szakmai hozzáértést feltételez. ("Haladó" eszközök nincsenek, haladó tudás annál inkább.) Holott tök laikusok is jönnek ide, akiknek több pénzmag áll rendelkezésére a belépő-szinttől, tehát komolyabb rendszert akarnak. Kérdés, hogy akarjátok-e, hogy ez így is maradjon, vagy inkább a már valamennyire hozzáértőbbek gyűjtőhelye lenne.
A másik topik, a Házimozi belépő szinten elnevezésében a "belépő" szó szerintem az eszközök belépő-szintjére vonatkozik. Akár nagyon hozzáértő is lehet az illető, de ott az alsó kategóriás rendszerek tárgyalása folyik.
Itt is jó lenne nem már meglévő tudás, hanem készülék-kategóriát sugalló elnevezés. Nincs ötletem egyelőre, mi lenne az, ha lesz, megírom. -
gyurczy
őstag
válasz
Norbi 72 #119229 üzenetére
Ki beszél itt rólam? Egyébként pedig én sem egy hétvége alatt hordtam össze. Egy Onkyo TX-DS484 + Quadral Quintas 500 szettnél kezdtem 4 éve.
Tekintve, hogy nem ismerem a 7005-öt, és nem ismerem a konkrét igényeket így a kérdésedre sem tudok konkrét választ adni. Sztereóban mindig olcsóbb jó hangot elérni (zenére), mint mozin.
-
z123456789
addikt
válasz
Norbi 72 #119211 üzenetére
(#119211) Norbi 72
Na jó, hiszek neked. Ha megszűnik a vásárlás stop, bepróbálom.(#119213) KisTücsök
Áh, kösz.
Igen, egyrészt mutatós volt, imádom ezt a fa megoldást mindenben, másrészt tényleg nagyon jó hang szólalt meg, pedig a szám az valami nyál volt.(#119214) Mezga Aladár
Erre én is kíváncsi vagyok, mert nem kérdeztem meg. -
KisTücsök
addikt
válasz
Norbi 72 #119197 üzenetére
Bocs.
Hmm.. Gondolom azért az a szoba is rendesen bekorlátolta a tudását azért. Normális körülmények között azért meghallgatnám még egyszer. Ja, persze, az ára... Hát azt hagyjuk is.
z123456789: Az a Human Audio-nak volt a szobája. Az tetszett a legjobban. Sőt, szinte az egyetlen volt, ami igazán tetszett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nintendo Switch 2
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Milyen egeret válasszak?
- Call of Duty: Black Ops 6
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest