- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Mobil flották
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Yettel topik
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Norbi 72
veterán
válasz
MasterMark #111919 üzenetére
Nálam teszt lesz vasárnap,addig türelem.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
MasterMark #111822 üzenetére
én meg azt olvastam, h feladják a 70mm-t, és ez volt az utolsó.
furi nekem, a redek is csak 35mm-esek, de nekem mintha jobban tetszene a velük a kép.XT: nálunk lehet valami hiba:
The digital presentation of INTERSTELLAR has been created from 4 and 8k scans of the photochemically- color graded film elements, fine-tuned in the digital realm to maximize the color and contrast attributes of digital projectors, and dust-busted to achieve the cleanest and most stable image presentation possible.nálam egyébként a legalapabb zajszűrés is ki van kapcsolva, ha ez számít valamit.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
MasterMark #111818 üzenetére
egy Lucyhoz képest képileg szvsz sehol se volt. imax kamera ide-oda.
XT: több helyen szimplán nem volt fókuszban a beszélő arca. ha ez a művészet, akkor kérem, én is művészien fotóztam a családi nyaralást
-
norbert1998
nagyúr
válasz
MasterMark #111778 üzenetére
Éehet, de pontozással megoldottam
Azért köszi -
tibbike01
őstag
válasz
MasterMark #111778 üzenetére
Minek kellene a sztereoba sub??
Hogy elrontsa a sztereo képet?
Vagy 2 sub kellene, egy jobbra egy balra?? -
norbert1998
nagyúr
válasz
MasterMark #111774 üzenetére
Elhiszem, közben belegondoltam. Ez a téma hifiseknél, a sztereóban volt flame. 2.1 vs 2.0. Nos ott is a sub nélkülimellett álltam, és állok most is.
Attól független nálunk van mély, de nyilván akusztika. Nos, a lakás azon része kb így néz ki:
-----------------------------
|SSSSSSSSSSSS |
| S .....................S|
| S....................... |
| S........................ -----------------------
|---------------- ...........-----------------------
|. *. . TV. . *........ S|
| ........................S|
|........................ S|
|E...................... S|
| E E E E ...........S|
---------------------.. ----
.....................| |
E betű: ember
*: a két front helye
S szekrény
.:üres terület -
norbert1998
nagyúr
válasz
MasterMark #111772 üzenetére
És el is indult a flame
Azért egy olyan szetthez, amiben van két hangfalban is 1-1 25 centis mélnyomó, a mélyládáknál jóval nagyobb dobozban, véleményem szerint nem kellene, hogy kelljen. Az hogy esetleg kell... Az egy dolog. Szerintem a mi esetünkben biztos nem kell, bár lehet csak az ausztika az oka, nem tudom, de van mély bőven.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
MasterMark #111770 üzenetére
ÉÉÉS FLAMEKELTÉS!
Egy jó rencerbe nem kő sub.Természetesen erre senki ne írjon komoly választ, mert tudom, hogy nem tudja eldönteni egy társaság, hogy kell-e. Szerintem nem kell, ezért vannak a hangFAL-ak.
-
greike
tag
válasz
MasterMark #111730 üzenetére
Lenne egy kérdésem azoktól akiknek tetszik az Interstellaron a hang!A hangfalak milyen beállításon vannak large vagy smallon?
-
Dagidög
senior tag
válasz
MasterMark #111695 üzenetére
Nekem eddig az Interstellarral mutatta meg a legjobban a rendszerem, hogy mit tud, nagyon tetszett. A mélyek nagyon rendben voltak, teljesen át lehetett érezni sok helyzetet (pl. amikor belép a légkörbe az űrből a sikló, akkor a fém terhelése fenomenálisan átjön).
-
Csabroncka
addikt
válasz
MasterMark #111693 üzenetére
Most kaptam "előre" névnapomra a sound tarck-et! Még nem hallgattam meg mert lenn vagyok Veszprémben!
-
törölt tag
válasz
MasterMark #111695 üzenetére
Általános vélemény, hogy abszolút referencia az LFE sáv. Az egyetlen dolog amibe bele lehet kötni, a párbeszédek és zene kapcsolata, ami valóban szubjektív, Nolani irányba ment, erősen fogva a hangmérnökök kezét. A mély valóban agresszív, vad és brutális, de csak annyira, amennyire pl egy vihar stb a valóságban is megmozgatja alattad a talajt. Szimplán mozis értelemben valósághű akar lenni. Sosem tolakodó, nem kell halkítani és hasonló furcsaságok. Szvsz hasonló esetben mindig a láncban vagy annak rossz beállításában kell keresni a hibát.
Ha tényleg kukacoskodni kéne hanggal ill mélyekkel kapcsolatban, felrónám, hogy szélsőségesen másképp szól a BD kiadvány belépő, közép és felső kategóriás rendszereken. Mondhatnám nem vették figyelembe, hogy a keverés milyensége és minősége nagyon nem egyformán szólal meg az említetteken. Ezzel ellentétben, ha megkérdeznénk bárkit a T4 hangjával kapcsolatban, mindenki bólogatna, annak ellenére, hogy ez is totál másképp hallatja hangját haladva felfelé.
(#111694) Vikthor
Ha zavaróan rossz, szvsz nálad nem stimmel valami, vagy eleve a többi filmhez mérten vagy túlvezérelve, s azzal a setuppal mér épp túlcsorogsz. De ez is csak tipp, alapesetben minden lehet csak zavaró nem, objektíve sem.
-
válasz
MasterMark #111693 üzenetére
hát a mélyek zavaróan hangosak, képileg meg rendben van igen.
-
Norbi 72
veterán
válasz
MasterMark #111605 üzenetére
Uff,ezt benéztem,erősítő csere?
-
havri1
félisten
válasz
MasterMark #111605 üzenetére
Így van, de ezt írtam is, csak egy kivezetése van, 2 ér, +- :/
-
Bobolit
aktív tag
válasz
MasterMark #111587 üzenetére
Ezt most hogy?
"1 x 0.5m fiber Optical cable(96cm length)" -
Remekelek28
őstag
válasz
MasterMark #111591 üzenetére
Bocsesz,nekem ez a hsz valahogy kimaradt.
Magyarul ez a kis átalakitó csak akkor működik,ha az usbt csatlakoztatom a tv hez ? Ha adapteressel is működik,akkor inkább azt.Mint irtam már a hétvégén is a szüleimnél lenne ez a házimozi beszerelve,nekik nem kell,hogy jamo hangfal meg erősitő legyen. 70 es 80 as évek zenéit hallgatni megteszi ez is. Ezért sem költök rá komolyabban.
-
mivamma
senior tag
válasz
MasterMark #111593 üzenetére
Én értem, csak gondoltam szólok mielőtt baj lenne belőle!
-
mivamma
senior tag
válasz
MasterMark #111591 üzenetére
Szvsz kevés lesz az USB-k száma a TV-n.
-
Remekelek28
őstag
válasz
MasterMark #111584 üzenetére
Ehhez járnak a kábelek is ?
-
Remekelek28
őstag
válasz
MasterMark #111584 üzenetére
Nem rossz az ár,de ehhez még egy optikai kábel is kell,ha jól tudom az se olcsó.
Az egész nem létjogosult,pusztán a házimozit szeretném használni,hogy ne porosodjin a semmibe. Párszáz ft nál nem szantam volna rá többet.
-
gabo01
őstag
válasz
MasterMark #111505 üzenetére
Köszi! Akkor beszerzek egyet!
-
Remekelek28
őstag
válasz
MasterMark #111488 üzenetére
Előfordul
a szekrény tetején van.A tipusa szerintem lényegtelen.azért már nem forditom ki újra.
-
nebulo5
senior tag
válasz
MasterMark #111488 üzenetére
" Amúgy az egy pók?"
mások meg Shakti (vagy mi?) követ használnak... ízlés dolga... -
Remekelek28
őstag
válasz
MasterMark #111484 üzenetére
Egy 2 éves LG HD felbontású tv. A tipusa most nem ugrik be.
Egyszerre azért szeretném,hogy szóljon,mert a házimozi nem lenne mindig bekapcsolva,csak usb nézéskor. És tv nézéskor ne kelljen mindig állitgatni.
Usb nézéskor nyilván a tv t némitanánk.
Köszönöm s segitségeket.a kapcsolós scart csatlakozóval megfogom próbálni.ilyen amúgy a tv hátulja -
Remekelek28
őstag
válasz
MasterMark #111482 üzenetére
Ezt egy LCD tv-n hol keressem? Viszont a tv akkor már nem is fog hangot kiadni? Úgy lenne jó,ha egyszerre a kettő.
-
anarchic
tag
válasz
MasterMark #111322 üzenetére
TV hangját szeretném kicsalogatni a hmoziból ha lehet nem jack el.
-
Magnetic
csendes tag
válasz
MasterMark #111220 üzenetére
Oké, de nem a STB a fő gond, arra az évi 5-6 forma 1 futamra át is tudnám tugni a HDMI-t a TV és a Projektorközött.
Itt a fő gondom, hogy nem mindig akarok 5.1-ben HTPC-t nézni (pl sorozatoknál elég lenne a TV hangja) vagy XBOX-ozni, és a fő kérdés hogy az erősítő át engedi-e a jelet kikapcsolt állapotban, vagy mindig be kell majd kapcsolnom, átállítani a bementet, melyik HDMi-n küldje ki a jelet, vagy ezt automatikusan érzékeli (bár kétlem). Reméltem hogy ezeknél az új HDMI-s erősítőknél minden mehet valahogy HDMi-n és kidobálhatom végre az optikai meg coax kábeleim
Más hogy oldja ezt meg TV-vel és Projektorral? Gondolom megy másnál se mindig az 5.1, főleg éjszaka -
HaZse
őstag
válasz
MasterMark #110818 üzenetére
Egy ebay-es linket kérhetek erről az adapterről?Megtaláltam: [link] -
HaZse
őstag
válasz
MasterMark #110814 üzenetére
Már eljöttem tőle, de az adatok a következők:
Erősítő: Onkyo HT-R380 - gyári hangfalak nélkül (gyárilag passzív szub volt hozzá)
Hangfal: Onkyo SKS-HT528 - ez nekem volt még és neki adnám el. -
HaZse
őstag
válasz
MasterMark #110812 üzenetére
HDMI-n jön a jel. Sajnos az erősítőn nincs preamp out a szubnak. És az ismerős emiatt nem szeretne beruházni egy másik szubra.
Gondoltam, hogy hátha van valami kis kapcsolás, ami az erősítet jelet lekonvertálja a szubnak emészthető formátumra.
-
carpediem007
tag
válasz
MasterMark #110752 üzenetére
Kösz az infókat, akkor a lényeg a 192kHz/24bit a max 2 csatornán. Akkor gondolom az otika jó évig elég lesz sztereóban. Pc az 5.1 filmet hogy kezeli le szterora?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
MasterMark #110068 üzenetére
Tudom, de ha már (majd) lépek, akkor lépjek nagyot...
-
carpediem007
tag
válasz
MasterMark #109758 üzenetére
Igen, úgyis az lesz belőle, csak a weboldalukat tekintve szerintem nem nagy a választék.
-
z123456789
addikt
válasz
MasterMark #109614 üzenetére
(#109614) MasterMark
Az hogy az egyik hang elnyomja a másikat. Leginkább akkor érezhető amikor beszéd zajlik a filmben, és nem értem mit mondanak, mert az egyik beszéd, vagy éppen mély hang elnyomja azt. Először csak úgy tűnt a nagyobb mély tónusok után gyenge a beszéd, de tegnap már észrevettem hogy az egyik beszéd is elnyomja a másikat.(#109615) ithomas
Nincs 2 hete nálam a Marantz, azzal kezdtem.Sok mindent nem állítottam el benne. (Főleg az én tapasztalatommal)
-
donjohnson
addikt
válasz
MasterMark #109149 üzenetére
értem, köszi!
-
z123456789
addikt
válasz
MasterMark #109047 üzenetére
(#109047) MasterMark
(#109048) Patice
Köszi, kezd világosodni.
Mondjuk a betörő ijjesztése nem is rossz ötlet.Bírom azt a hangot igen, de pont ez jutott eszembe hogy a jelenlegi Marantz-cal nem biztos hogy klappolna.
A sorsa bízom.Tudom hogy már harmadszorra linkelem be, nem szeretnék erőszakos lenni, de sok múlik azon hogy kapok-e válaszokat.
A 4/5/6/7-es választ már megkaptam. És ha csak a +1-re kapok valami elméletet, annak is örülök. Ha a többire nincs is információ, csak az az egy ami nem hagy nyugodni. -
walter70
tag
válasz
MasterMark #109057 üzenetére
Oké,vettem mindenkitől,köszi a felvilágosítást.
-
bexinho23
őstag
válasz
MasterMark #108754 üzenetére
Ha nem tévedek, akkor ez a fórum címe: "Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható". A hangfalalak pedig beletartoznak az általam kiemelt kategóriába. De javíts ki ha tévedek.
Mindenesetre köszönöm, hogy vetted a fáradságot ahhoz, hogy segítség helyett belém rúgj. Viszont köszönettel venném, ha érdemi válaszként akár ajánlanál is...
-
kabar
senior tag
válasz
MasterMark #108720 üzenetére
Bár én nem vagyok mérvadó de van 2-es és 3-as zóna is: (konyha, műhely). 2*5m +2*10m kábel árán van mindenhol netrádió, rádió, illetve hálózati zenelejátszás. Távirányítása mobilról szokott történni. Úgy alakult, hogy a 2-es zóna többet megy időben mint az egyes. Pl nálunk csak tetőantennával jön jól a rádió, sercegés nélkül. Van a konyhában kisrádió is, de ha bizonyos helyeken állsz, akkor nincs jel. Elég idegesítő. Így még van RTL Klassik is...
Ezek után én csak 2-zónás erősítőt vennék. Sajnos a 3-ikkal elvesztettem a bi-amp-ot, de már nem érdekel.(#108736) Csabroncka
Én is azért cseréltem, egy fél év alatt lecsengett a 3D utáni vágy... -
devil-k
nagyúr
válasz
MasterMark #108720 üzenetére
Valami hasonlóra gondoltam én is.
-
Janaboy
veterán
válasz
MasterMark #108716 üzenetére
Ilyenkor akar kulon kulon de egy idoben is tud szolni?
-
devil-k
nagyúr
válasz
MasterMark #108716 üzenetére
A valóságban hányan használhatják így az erősítőt? Mert jól hangzik, de a gyakorlati kivitelezése nem mindig megoldható szerintem. Pont ezen gondolkoztam múltkor is.
-
válasz
MasterMark #108668 üzenetére
Ejj és tényleg. Akkor ez kiesik...
Köszi.
-
musicproo
tag
válasz
MasterMark #108428 üzenetére
Milyen távolságra tegyem a faltól?
-
lemmy9
őstag
válasz
MasterMark #108178 üzenetére
Ez pont semmire nem jó. Ez egy infra adó amit be kell dugni egy elektronikába. Egy adót dughatsz bárhová ha nincs ami jelet adjon neki.
Kell egy agy neki.
Pl: -
vitezlejszlo
őstag
válasz
MasterMark #108178 üzenetére
De Te most a továbbítót modnod, ami az elejére irányítja az infra jelet, vagy a hátuljába dugósat, Amit linkeltél pont nincs kép, es nem látom, hogy milyenre gondolsz.. Az az EP98 ami a link nevében is van, az fontos?
Köszi
-
MasterMark
titán
válasz
MasterMark #108174 üzenetére
Ez ugyan lejárt de lehet találni ugyanilyet.
-
Valkűr
addikt
válasz
MasterMark #108116 üzenetére
Az lehet de arról normálisabb mozihangja lenne...Nem nagy dolog egy pécét üzemeltetni mozira. Amire használja még ez is megteszi.
-
xxlongikaxx
aktív tag
válasz
MasterMark #107658 üzenetére
Most nem tudok neked prezentalni ha nem haragszol, de en hallottam hogy mas iranybol jon a hang de lehet az en hallasommal volt a gond. Igaz nem minden videonal mukodott de volt ahol megtette, probald vegig a dolby test videokat.
-
axwel18
senior tag
válasz
MasterMark #107590 üzenetére
Akkor a családba található 2 Samsung kivétel. Most csak azért is kipróbáltam mind a 2 Tv-t. Még dts is kiment.
-
BBéci
legenda
válasz
MasterMark #107590 üzenetére
És pont a Samsungok nem adják ki 5.1-ben a HDMI-n érkező hangot. Ez állandóan visszatérő téma a Samsung topikban.
(#107588) mh197
Az összes, manapság újonnan kapható HDMI-s házimozi erősítő tudja azokat, amiket leírtál. -
gabenn4241
tag
válasz
MasterMark #107457 üzenetére
Köszike a driver újratelepítés megoldotta a dolgot
-
gabenn4241
tag
válasz
MasterMark #107454 üzenetére
A helyzet változatlan...
Letöröltem a kodek packot, felraktam az MPC-HC-t beállítottam, hogy minden hangsávot küldjön ki, de a HD hang még mindig nem megy ki. Már az erősítőn is csináltam resetet, de semmi...
A probléma ott lehet szerintem, hogy a windows úgy érzékeli, hogy nem támogatott a DTS-HD meg a Dolby TrueHD és ezt nem tudom, hogyan lehet orvosolni???????Aki tud kérem segítsen mert az ideg szét vet ha rakhatom vissza win7et emiatt....
-
gabenn4241
tag
válasz
MasterMark #107452 üzenetére
Sorry csak mpc...
És hogyan állítsam be ugyanis ez volt a kérdés nem pedig az hogy milyen hibát találsz a mondandómban....
Már évek óta a Klite codec packot használom MPC-HC-val. És eddig tökéletesen ment minden. Most viszont nem megy, de a beállításnál bitstream van mindenre. De mégse megy ki, sőt a windows úgy érzékeli, mintha az erősítő nem is támogatná.
-
RocknRoller
aktív tag
válasz
MasterMark #106930 üzenetére
Ezt egy kicsit egyszerubben eltudnad legyszives mondani, hogy hogyan is kene megugrani ezt a beallitast az erolkodo agyaban?
Ahogy tegnap mondtam, van mar rajta kep es hang, mikrofonos probaval behangolta magat a gep a szoba parametereihez, de en ugy vettem eszrem mintha nem kuldene meg elegge a dobozokat rendesen, nincs meg az a hu b***meg effekt. Probaltam volna manualisan beallitani es huzni rajta, de mintha igy se lenne az igazi...
A masik meg, hogy a hangero egy 98-as skalan mozog, es ahoz hogy elvezheto legyen a film fel kell tekerni kb 70-ig...itt tennem hozza nincs a hallasommal baj, az elozo veteran sony erositom a szoknyat is levitte a nokrol olyat szolt!
-
mp54
senior tag
válasz
MasterMark #106933 üzenetére
Könnyen...
Szerk: nézem ezt a magyar szót és a szememnek nagyon nem tetszik... -
RocknRoller
aktív tag
válasz
MasterMark #106927 üzenetére
blu-ray lejátszón indítanám el. UPDATE: van kép és hang!
(#106928) Dorian: igen elolvastam a használatit.
Két "problem" merült még fel,
1. a center jelentősen erőteljesebben szól, mint a két front és a surround. lehet, hogy a mikrofonos mérésnél rosszul helyeztem el a mikrofont, vagy kézzel kéne még egy kis kakaót adni a hangfalakra?
2. Van egy Sony DVP-NS900V dvd lejászóm, tudja az SACD-t és most CD lejátszóként szeretném működtetni az erőlködővel, optikai kábellel van összekötve a két egység. Párosításkor nincs hangja. Mi lehet itt a gebasz?
köszönöm az eddigi válaszokat!
-
kangze
csendes tag
válasz
MasterMark #106820 üzenetére
Sikerült!
Az erősítő Dvd állásban Optikai bemeneten volt és nem koaxiálison...
Köszönöm a segítségedet!
-
kangze
csendes tag
válasz
Szia!
Hát próbálgattam, de egyenlőre nem sikerült...
A dvd menüjében átállítottam "digital outputra" a kimenetet (eddig "Line Output L/R"-en volt)
Utána két választási lehetőséget ajánlott fel: "D-PCM" illetve "Dolby Digital"
Mindkettőt kipróbáltam és sajnos nincs hang.
A DTS ki és bekapcsolását is próbáltam a dvd menüjében, de szintén semmi.
"Downmix" állítása: "Normal" vagy Dolby Surround".....egyiknél sincs hang
Egy eredeti dvd lemezzel próbálkoztam (Kutyaszorítóban, Dolby Digital és DTS hangsáv is található rajta)Az erősítőt is állítgattam stereo és surround mód között, de sajnos semmi.
Egyéb ötleted nincs, hogy mi lehet a baj? Bocs, nem akarlak túráztatni....
-
kangze
csendes tag
válasz
Szia!
Nagyon szépen köszönöm válaszod! Akkor megpróbálom beállítani...remélem összejön...jelzem ha sikerült
-
whatnot
őstag
válasz
MasterMark #106649 üzenetére
Wasapi-t próbáltam, "kissé" akadt
Pedig azért nem gyenguska a gép, lehet, a hirtelen váltást a lejátszó nem tolerálja. Majd ez is megnézem este.
Borisz76: egyelőre a VLC működik rendesen, nem akad. Ettől függetlenül nyilván nem árt egy optimalizáltabb lejátszót használni, fogok tesztelgetni az elkövetkező napokban.
-
whatnot
őstag
válasz
MasterMark #106642 üzenetére
MPC-t és KODI-t meg fogom nézni.
PowerDVD-nél pass-through volt és van beállítva. Eredmény: PCM.
Jelenleg VLC produkálja pass-through-n a DTS-t. -
whatnot
őstag
válasz
MasterMark #106625 üzenetére
Ha így szólal meg 5.1ben, akkor pedig így lesz jó.
A supported formats alatt a DTS Audio és a Dolby Digital is ki van pipálva.
Ill. sample rates 44.1, 48 és 96 kHz.Az viszont gyanús, hogy a levels alatt a balance csak két csatornát mutat, ill. az Advanced fül alatt a default format listában csak 2 csatornás lehetőségek vannak.
Ezek igazak az alaplapi hangkártyára is.
Ami fura, hogy az Avengers menüje DD5.1, de a film már PCM (mondjuk ha a filmnek DTS-HD sávja van, miért DD a menü).
-
whatnot
őstag
válasz
MasterMark #106622 üzenetére
Ún. DTS Interactive.
Be lehet állítani az OS-ben ugye, hogy melyik kimenet legyen az alapértelmezett. Jellemzően 2-3 lehetőség van, ezek:
1. Speakers
2. S/PDIF Pass-through Device
(3. Headphones - ez az Asuson nincs, csak az alaplapin.)A speakers esetében működik a Xonar DS Audio Center, aminek SPDIF esetén két módja van:
- PCM
- DTS InteractiveNekem az a furcsa, hogy a sima pass-through-ban a filmek PCM-ben maradtak. De ha működik a DTS Interactive és megy rendesen az 5.1, akkor nem fog izgatni, max. a kíváncsiság marad meg, hogy miért
-
válasz
MasterMark #106559 üzenetére
Ez a Clarus olyan "oroszos". Nagy, otromba és "rúgdosni" kell, hogy működjön, gondolom azért álltak rá a centerre, azt utána megszólal... Megy az, csak ösztönözni kell... LOL
Sokan úgy vélik, hogy attól mert anyag van benne, akkor már garantált a jó hangminőség is. Én nem raktam volna ilyeneket egy ilyen egybe konyhás helységbe, most érted, asszony tolja a hardcore pacalt meg a hagymás cuccokat, azt nem kell ezeknek 1-2 hónap és olyan szinten lerakódik a hangfalakra a "kajapárlat", hogy nincs az az elszívó ami lépést tudna tartani vele, nem láttam ott ipari elszívót...
Na mindegy, leírtam az uffomat, over & out!
)
Üdv,
Vik -
BBéci
legenda
válasz
MasterMark #106561 üzenetére
Közülünk senki nem volt bent sokat, mert nem vagyunk mazochisták.
-
válasz
MasterMark #106380 üzenetére
"Állványhoz, esetleg MDF is megfelelő lenne?"
Tömör fából is lehet instabil, gagyi, és MDF-ből, akár forgácslapból is lehet masszív, stabil állványt készíteni. Én ezért tömör fából csináltam, masszív, stabilat.
De nem a hang javítása miatt, viszont ha van nálam is ilyen jellegű hatása, akkor az bónusz. Én nem vettem észre.
Szóval maga az anyag csak egy része a dolognak. (Arról nem is beszélve, hogy sokan "fa" jelzővel illetnek sok fának látszó anyagot is, tehát sosem lehet tudni, ki miről beszél valójában, amikor fát említ.)
(#106386) dunkel "elhangzott ez mennyire irreleváns."
Hol hangzott el ilyen?
(#106390) BBéci "Egyesek szerint minden irreleváns: kábelek, elosztók, alátétek, akusztika, stb."
NEM, ferdítesz, ez NEM így van.
-
devil-k
nagyúr
válasz
MasterMark #105928 üzenetére
De, igazad van!
De csak 1 chippes.
-
Dorian
félisten
válasz
MasterMark #105424 üzenetére
Tehàt hazugsàg
-
BBéci
legenda
válasz
MasterMark #105424 üzenetére
A normális, korrekt gyártók +- 3 dB-re adják meg a frekvencia-átvitelt.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
MasterMark #105413 üzenetére
PMA-1500AE végfokként. Bepróbálkozom majd megint a sztereóval. De már most bánom félig meddig.
Sokba lesz ez nekem.
nismoka: Szépnek szép, de nem szörnyeteg. Külön kamrája van a mélynek.
Gyakorlatilag egy szub, rajta meg egy monitor doboz.
-
Dorian
félisten
válasz
MasterMark #105385 üzenetére
Térben hallod a mély effekteket (legalábbis sok mély effekt ilyen). Igen, mono subjel és 1 db sub esetében is.
Feltételezem, hogy a frontok közvetlenül a vágási freki feletti (sztereó) frekvenciái a sub hangokkal együtt megszólalva irányítják így az ember hallását. Ez szerintem feltételezi a pontos, megfogott subot és a jó subkábelt, hogy tényleg pont ugyanakkor induljanak azok a hanghullámok.
Sín tápot vagy Boxer subkábelt gyengébbre cserélve ez T12 esetében is megszűnik, feltételezem, hogy Husky-val még jobban hallható.
-
davidsone
addikt
válasz
MasterMark #105342 üzenetére
Okés nem keverem inkább tekerem
a subot...
Köszi!
dunkel: Anyu nem ér rá ilyen sz*rkodásokra, lehet szólok a tiédnek
-
davidsone
addikt
válasz
MasterMark #105339 üzenetére
Az létezik h az erősítőn nem lehet állítani az LFE hány Hz legyen v én vagyok madár?
-
davidsone
addikt
válasz
MasterMark #105307 üzenetére
Köszi úgy tűnik ez bevált!
-
szcsabaa
csendes tag
válasz
sziasztok!
több helyen is olvastam, ajánlották már hogy a Van Damme kábelek nagyon jó ár érték aránnyal bírnak és aki kevés pénzből akarja megúszni a kábelezést az próbálkozzon velük. engem elsősorban hangfalkábel érdekelne
innen hallott, próbált már valaki ki ilyen kábeleket? mik a vélemények? és a legfőbb kérdés hogy honnan lehet egyáltalán beszerezni?
-
davidsone
addikt
válasz
a sub levelt 0ról toljam 10re?
-
davidsone
addikt
válasz
MasterMark #105266 üzenetére
A sub-on is fel van tekerve az erősítőn mikor rendesen működik a -10 is sok azt vettem észre ha x ideig nem kap jelet a sub az erősítő nem ismeri fel vagyis van hangja csak minimális
-
Rbert
aktív tag
válasz
MasterMark #104927 üzenetére
HDMI ARC-ba(TV) van dugva , az erősitő (monitor ARC)-ba.
-
Rbert
aktív tag
válasz
MasterMark #104925 üzenetére
Persze, benne van a lehetőség a be ill. kikapcsolására.A hang menüben.A TV LG55 LA691S (2013-as).A tv távirányítóval ki és bekapcsol(az erősítő),és a hangerőt is változtatja.Ha valamelyik bemenetre(most pl.:clb/sat) van kapcsolva.De ha átkapcsolok tv adóra ott nincs hang.
-
BBéci
legenda
válasz
MasterMark #104764 üzenetére
Szerintem erre gondoltál.
-
zolaas
senior tag
válasz
MasterMark #104764 üzenetére
szigetelőszalag...ne bassz, hogy arra is költeni akarsz.
-
whatnot
őstag
válasz
MasterMark #104460 üzenetére
Akkor ez bukta
HBO nincs, M1-et meg nem nézek.
No nem katasztrófa, tévén csak sorozatokat nézek max., filmeket meg PC-ről. -
BBéci
legenda
válasz
MasterMark #104298 üzenetére
Pontosan az a helyzet, amit Dorian írt, azért nem is említettem.
(#104303) daniel2121
Átsiklottam a kérdéseden, borzasztóan szégyellem.
Igen, szerintem megér annyit. Egyébként egyetértek Dorian második mondatával. -
Dorian
félisten
válasz
MasterMark #104298 üzenetére
Igen, lehet, de annak a minősége olyan is. Ill. a maiakban már nem is nagyon van.
-
davidsone
addikt
válasz
MasterMark #104199 üzenetére
látom tudod milyen szakmai mélységekben úszom
De lehet h a 10 mindenre jó lenne nem?
zolaas: érdekes kialakítású tetőtár akár két részre is lehetne bontani de 20 fölött van
-
whatnot
őstag
válasz
MasterMark #104074 üzenetére
Netes "klasszikusokból" akad még bőven.
[link]A kínait még egész jól elhallgattam, maga formájában szórakoztató, ez az Icejjfish viszont kifejezetten bántja a fülemet.
-
Pöttön
őstag
válasz
MasterMark #104074 üzenetére
HA már ilyen gyöngyszemek kerültek témába akkor linkelek én is egy klasszikust
: [link]
-
Pöttön
őstag
válasz
MasterMark #104068 üzenetére
OMG!!
Hogy találsz ilyen retteneteket? -
dio001
tag
válasz
MasterMark #104061 üzenetére
ÁHHHHH ettől a videótól , most lehet megálltam a fejlődésben....gondolom a magas hangok tesztelésére kiváló! :-)
-
Janaboy
veterán
válasz
Most ezzel a zenével mi a baj? Teljesen rendben van!
-
Csabroncka
addikt
válasz
Hogy a p...ba írtad ezt be a keresőbe ?
-
válasz
-
davidsone
addikt
válasz
ez igen erről van szó kb én is így értettem
-
BBéci
legenda
válasz
MasterMark #103815 üzenetére
Igen, éppen arról van szó, azért nem ajánljuk az egyik kinézett erősítőt, mert abban csak a régi, sima Pro Logic van.
(#103822) Dagidög
Az itt rendszeresen emlegetett és ajánlott erősítők mindegyike jól végzi a sztereó hang "surroundosítását". Legfeljebb az eleve szerény hangminőség miatt, az sem fog különösebben nagy élményt okozni. -
törölt tag
válasz
MasterMark #103648 üzenetére
A második fele is jó a filmnek, jól szól, amikor üldözik őket, a támadás is jó, meg a végén a drónos rész is
Szinte minden hétvégén beteszem ezt a filmet -
válasz
MasterMark #103634 üzenetére
"Csak nem whatnot-nál voltál?"
Az a hely a házimozi Bermuda-háromszöge.
-
kabar
senior tag
válasz
MasterMark #103638 üzenetére
Dehogy haragszom. Máson én is szoktam viccelődni, csak most harmadik napja forgolódok ezen. Úgy voltam ezzel az erősítővel, hogy ez nekem már mindenben megfelel, ha valahova el akarok mozdulni, az egy másik hangfal lesz. Ezért volt ez a próba. De minden szempontból megbántam, mert eleddig elég költgégesnek tűnik, másrészt meg ilyen tompának ezt a gépet még sehol sem hallottam. Pedig az odafelé úton az akusztikus valhallába készülődtem. De most már csak annyi a cél, hogy visszakapjam a régi hangzást, és megfogadom a nőm tanácsát, hogy üljek a se...emen, és örüljek annak, amim van. Pedig még egy Ikon 6-tal is készülődtem, de már lemondtam róla.
-
vendingo
veterán
válasz
MasterMark #103634 üzenetére
Majdnem lefordultam a székről
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest