Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • z123456789

    addikt

    Szép estét!

    Kicsit sikerült több időt szánnom az új Marantz SR7007-re. Átpörgettem a használatit is, ennek ellenére van egy két kérdésem, ami adódhat a figyelmetlenségemből, rossz google fordító használatból, vagy abból hogy a második erősítőmnél tartok még csak. Esetleg az Acoustic Research S30-asai most már tényleg kevesek. :B
    A kérdések mindenkihez szólnak nem csak Marantz tulajoknak, megköszönném ha kapnék választ egy-kettőre.
    Szóval:
    1. Van arra valami lehetőség hogy a felső kis karika Display-ben ne csak a hangerőt illetve forrás típus infót lássam, hanem mondjuk azt is hogy milyen hangsáv szól? Mert pl a Pioban tetszett az hogy egy panelon van minden, és ha hangosítok, akkor egy pár mp-re felvillan minden. Itt ehhez le kell nyitnom az előlapot hogy elém táruljon.
    2. A kijelző fényerejét nem tudom fokozatosan halványítani? Csak ki/be opció létezik?
    3. Megcsináltam az Audyssey mérést, de nem vagyok biztos abban hogy miszerint is szól az erősítő jelenleg. Amennyiben a panelon Audessy felirat van, akkor a mért beállításokat használja az erősítő ugye? Megint csak a Pioneer-rel tudok példálózni, ahol a direct gomb nyomogatásával tudtam váltani a pure direct/direct (elvileg ezek a kalibrált értékek, és itt kapcsolom be a zenéhez pl a sub-ot is) /és auto hangzások között. Ezek most is meg vannak, de pl directben/pureban iszonyat gyengén szól minden. Auto a legjobb. Akkor gondolom az maradhat úgy, mert a Pionál is azt használtam.
    4. Esetleg valaki portforwardolta már az AVR-t? Mert tök egyértelmű a network menü, de nem működik.
    5. Speaker beállításoknál az mérés után a Crossoversnél Front 40Hz, Center 40Hz. Ezek így jók?
    6. Subwoofer Mode LFE, és az LPF for LFE 80Hz. Ezek így jók?
    7. Video/HDMI Setup alatt Lip Sync-et be kell kapcsolni?
    8. Speaker Levels jelenleg Front L -6,5dB, Front R -5,0dB, Center -5,5dB, Sub -3,0 dB ezek reális értékek?
    9. az M-Dax funkció a netes rádiónál is javít valamit? Én mintha hallottam volna különbséget. :F
    +1. Amikor halkabban kényszerülök mozizni, mintha a mély hangok érkezésére nem lenne felkészülve a rendszer, és amíg halkulnak a mélyek, és erősödik mondjuk a beszéd, a szó elejét majdnem hogy nem is hallani. Pl.: robbanás jelenet, majd valaki odakiabál a morajlás mellett hogy vigyázz vagy hasonló. Ekkor a beszéd eleje le van csípve. Nem tudom jobban megfogalmazni. Van esetleg valami éjszakai mód, ami dinamikusabban kezeli ilyenkor a hangokat?
    Ha valakinek van még ötlete mi az ami hasznos lehet hangzás javításban, ne tartsa magában.
    Előre is köszi, és bocs a hosszú hsz-ért.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák