-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Magnetic
csendes tag
Sziasztok.
Most tervezem lecserélni a régi házimozi erősítőm egy újjabb típusra, amin már több HDMI bemenet és 2 db HDMI kimenet is lesz (egy megy a TV-be, egy pedig majd a projektorba)
Azt a részt nem értem viszont, hogy minden eszközöm rácsatlakoztatom az erősítőre HDMI kábellel (Set top box, HTPC, Bluray lejátszó, XBOX, stb), akkor ha este mondjuk csak TV-zni szeretnék a TV hangszoróján át, akkor elég bekapcsolom a TV-t, és a Set top-box-ot, mert az erősítő átengedi a képet és hangot is kikapcsolt állapotban? Vagy be kell kacsolonom az erősítőt és kiválasztani minden alkalommal a bementet?
(nyilván az ember nem akar mindig 5.1-ben hiradót vagy Histroy chanel-t nézni )Köszönöm a válaszokat előre is
[ Szerkesztve ]
-
Magnetic
csendes tag
válasz BBéci #111217 üzenetére
Köszi. STB-t nem tudom kiiktatni, mert UPC/DIGI is már csak így ad, de ott nem is fontos annyira képminőség, úgyis ritkán TV-zek. Akkor ezek szerint van esély arra hogy kikapcsolt állapoban is átengedi a jeleket az erősítő. Pont a plusz optikai és coax kábeleket szeretném száműzni, ha mát egyszer van HDMi, sokkal egyszerűbb lenne plusz kölstéghatékonyabb is, + ha projektoron szeretnék mondjuk Forma1-et nézni, akkor mindig ki kéne cserélnem az STB-nek a TV HDMI kábelét a projektoréra (STB-nek egy HDMI kimenetele van).
Reméltem hogy a mai HDMi-s erősítők ezt megoldják valahogy, hogy minden HDMI-s eszközt rácsatlakoztatok és két megjelenítőre kimegy (válaszhatóan) a kép meg a hang (projektroba is van beépített kis hangszoró az esti filmnézéshez)
Pl a Harman Kardon AVR 171-nek 6db HDMi bementele és 2 db kimenetele van. -
Magnetic
csendes tag
válasz MasterMark #111220 üzenetére
Oké, de nem a STB a fő gond, arra az évi 5-6 forma 1 futamra át is tudnám tugni a HDMI-t a TV és a Projektorközött.
Itt a fő gondom, hogy nem mindig akarok 5.1-ben HTPC-t nézni (pl sorozatoknál elég lenne a TV hangja) vagy XBOX-ozni, és a fő kérdés hogy az erősítő át engedi-e a jelet kikapcsolt állapotban, vagy mindig be kell majd kapcsolnom, átállítani a bementet, melyik HDMi-n küldje ki a jelet, vagy ezt automatikusan érzékeli (bár kétlem). Reméltem hogy ezeknél az új HDMI-s erősítőknél minden mehet valahogy HDMi-n és kidobálhatom végre az optikai meg coax kábeleim
Más hogy oldja ezt meg TV-vel és Projektorral? Gondolom megy másnál se mindig az 5.1, főleg éjszaka -
Magnetic
csendes tag
válasz BBéci #111222 üzenetére
Köszi, akkor ezt majd kipróbálom az erősítővel, jól hangzik és lehet rászokok a sorozatoknál is az 5.1-re Projektort még nem vettem meg, majd költözés után, de láttam hogy van benne beépített hagszoró némelyikben, és néha elég az is filmezésnél, nem kell mindig 5.1. Majd kialakul Köszi a segítséget, STB-től meg majd megszabadulok az új helyen, ott DIGI lesz úgyis.
-
Magnetic
csendes tag
válasz tozso76 #111227 üzenetére
Köszi, sikerült is találnom egy nekem megfelelő erősítőt
Pioneer VSX-924. Ez is tudja a standby HDMI passtrough-t, és 2 db HDMi kimenetele van. Egész jókat írnak róla, mozira tőkéletes lesz, ha meg jön az utódja még lehet be is akciózzák addig Még árban is elég barátságos és a Pre-out kimenetére még a sztereo erősítőt is rá tudom dugni majd.Köszi mindenkinek a segítséget
-
Magnetic
csendes tag
digtalszalon.hu raktárra írja, lehet meg is rendelem inkább, mert az új modellen (Pioneer VSX-930) nemcsak hogy drágább jóval, de még pre-out kimentele sincs,ami nekem fontos lenne...
Akkor lehet Denon lesz nekem is, pontos típust tudnál adni?
Az is átengedi kikapcsolt standbyban hdmi-n a hangot és képet?
Szerencsém van aránylag, mert pár hónapig még tudom tolni a vásárlást, addig meg jönnek az újjabb típusok meg akciózzák a tavalyi modelleket[ Szerkesztve ]
-
Magnetic
csendes tag
Köszi, de végül ma megvettem a Pio VSX-954-et ezüstben 128 ezerért (nálam pont beillik a rendszerbe az ezüst) Múködik minden, standbyban átengedi a HDMi-t és 2 db HDMI kimentele is van, ami nálam feltétel volt a TV/projektor miatt. Szóval a probléma megoldódott, köszi mindenkinek a tippeket
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest