- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian #167045 üzenetére
Az említett ELAC 2,5-utas, sokkal nagyobb doboz, amitől testesebb a hangja, nem egy, hanem 2 db 15 centis hangszóró, tehát több megmozgatott levegő. A fektetett elhelyezés miatt jobb a vízszintes irányú terítése.
Voltak "félrelépései" ELACielvtársnak, de a végére kikupálódott és ezért lehet adni a véleményére. -
BBéci
legenda
válasz
Dorian #167019 üzenetére
"nem hagyományos centert, hanem "polchangfalat" alkalmazok majd"
Emlékszel ELACielvtárs esetére, amikor a centersugárzóként használt BS 263 (528000 Ft/pár) helyére megvette és beillesztette a család odaillő hangdobozát a CC 261-et? Hatalmas előrelépésnek nevezte. Ezen egy pillanatig sem csodálkoztam, nem lehet kérdéses, hogy utóbbi a jobb választás.
Természetesen mindenki úgy élvez, ahogy tud. -
VoidXs
nagyúr
válasz
Dorian #167033 üzenetére
Pontosan ugyanez volt nálam is a gond. Azért ment a kezelés a kukába, mert a magasak teljesen pontszerűek lettek, ami az elvárt eredmény lenne, kivéve, ha a mélyekkel ez nem sikerül. Onnantól már dobozosabb a hang. Olyan anyag viszont nem igazán van, ami egyenletesen csillapít, azt több dologgal valósíthatod csak meg, nagy felületen, ami nekem nincs.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Dorian #167019 üzenetére
Nálam nem kellett állványt kidobni, elég volt gumitalpat használnom a javuláshoz. Az akusztikával pedig rontottam a helyzetet, nem kellett volna a visszhangot felszámolnom, ami növelné a természetességet, ha már ritka az a hangmérnök, aki ebből eleget kever (ha kever). Kétségkívül a polcsugárzóra váltás volt a legnagyobb előrelépésem, viszont polcsugárzó helyett inkább mozis surroundról beszélünk, csak pici.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Dorian #166990 üzenetére
A mikrofonra rácsúszó és drasztikusan erősített hálózati zaj miatt van neked több a mélyfrekvencián. Ha teheted, laptopról mérj, hálózat nélkül, ott nincs ilyen. Az A a halk hangok emberi észlelése (kb. 80 dB SPL alatt), a C pedig a hangosaké. Mozihoz mindig C súlyozást használunk.
-
alphamooncam
őstag
-
alphamooncam
őstag
válasz
Dorian #166890 üzenetére
OK ! Tegyük fel igazad van.
Szerintem nincs, de tegyük fel.
Azon kívül, hogy ezt mondod mégis mire alapozod az állításod?Utálom ezt, de szerintem nagyon elment frekvencia válasz diagramm értelmezése egy hangnyomás fetisizmus felé, akkor amikor egyértelműen az idő a domináns, amikor a minőséget kell meghatározni, nem pedig a hangnyomás, és itt akkor szeretném az előző hozzászólásod, miszerint ez az alap kijavítani.
Az Alap az az, hogy egy hang nem kizárólag hangnyomásból áll, hanem idő intervallumból is. Részletesebben van felfutási, kitartási, és lecsengési idő, amit egyszerűen nem vettél figyelembe. Ez nyilván nem alap ismeret, de ha tőlem alapismeretet kérsz számon, akkor előtte kérlek alaposan készülj fel. Köszönöm.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Dorian #166857 üzenetére
Az a diffrakció, amikor ugyanaz a hullám két pontból indul, és ezért rengeteg kicsi kioltás és erősítés jelenik meg. Ugyanezt csinálja a perforált vászon is. Ezt a Cavern úgy oldja meg, hogy csinál még pár forráspontot, és ha az időben jól vannak igazítva a hangszórók, akkor megszűnnek a nagyon kicsi kioltások.
-
ada19
senior tag
válasz
Dorian #166806 üzenetére
Én NAS-sal jártam ugyanígy. A másik ami már több mint háromszor megszivatott, hogy Windows update után EQ APO-t újra kell telepíteni a HDMI-s kimenetre... Pedig egyik esetben sem frissült VGA driver. Persze csak úgy veszed észre hogy "mintha máshogy szólna" mint eddig.
-
alphamooncam
őstag
-
alphamooncam
őstag
válasz
Dorian #166745 üzenetére
Itt kifejtettem korábban, hogy milyen arányt alkalmaz a JBL, és hogy én ezt elfogadtam, jónak találtam.
Mégis miből szűrted le, hogy ént ezt másképp gondolom?
Az 1wattos példa meg arra vonatkozott, hogy sokan nem tudják, mire elég egy watt, és mennyire túlzás HÁZImozira 1000watt. Ha ebből Neked más jött le, hát arról nem tehetek.
-
Dorian
félisten
válasz
Dorian #166738 üzenetére
Igazából azt nem értem, hogy az mit befolyásol, hogy az AVR-ben a hangerőszint összehozását milyen dB érték környékére állítom, ill ilyenkor a mérőhangnál milyen hangerőbeállítás legyen. Azt tapasztaltam, hogy ha túl nagy hangerővel állítom be ezt és nagyon pluszban vannak ezek az értékek (de max +6-on) akkor nem lesz jó később a Cavernes mérés.
#166740 Quetz :
Na igen, tegnap -ugyan telefonos méréssel- éppen 69 db-en hoztam össze a hangerőszinteket. (szub kivételével, azt jóval halkabbnak érzékelte a telefonos app. bár lehet, hogy abban a tartományban a teló mikrofonja nem elég jó.A mikrofont én párnákra tettem, pontosan a fülem magasságába. Viszont én nem az eltespedős típus vagyok, a fülmagasságom a támla fölött van. És így legalább nem csak vertikálisan, de horizontálisan is megfelelő helyen van a mikrofon.
-
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Dorian #166736 üzenetére
Nem gond a kisebb FFT. Legtöbbször én is azzal mértem.
Próbálgattam a var/high/full-t (egyedül low-ot nem), de visszamérve a Var tűnt a legjobbnak nálam és VoidXs is ezt ajánlotta.Egyedül az egyszerűbb crossover kikapcsolhatóság miatt írtam bele a kettészedést, egyébként nincs semmi jelentősége, ugyanúgy fut végig mindkét esetben.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Dorian #166657 üzenetére
Bírom ezt a remeg a kanapé mércét amúgy.
Na az általában tényleg a kiemeléstől vagy a károsan búgó mélytől szokott remegni olyankor is amikor nem kellene. Persze van amikor szándékosan ilyen az effekt. Aki erre gerjed az vegyen bass shakert!
Spiky! Ezt neked is ajánlom! Kis hangerőnél is remeghet vele a kanapé! -
gab1ka
senior tag
válasz
Dorian #166644 üzenetére
Ha a hátul nem lenne nyitott a szoba, akkor oda milyen panelnek kéne felkerülnie látatlanban mérés nélkül? Ha eddig jól csipegettem fel az erre vonatkozó infókat, akkor az első találkozási pontra sokszor diffúzor kerül oldalra (tükrös megoldás). A faltól elhúzott kanapé mögötti falfelületre elnyelő az ideális? Vagy ezt minden esetben a mérés határozza meg? Most nem, de a jövőben talán foglalkoznék vele, próbaképp pár filmrészlet erejéig fellógattam a hátam mögötti részre egy összerongyolt pokrócot és teljesen máshogyan hallatszott még a front szekció is a surroundokról nem is beszélve.A REW-ben viszont elég laikus vagyok, ott csak annyi előtte utána változást láttam, hogy a magasabb pár ezer Hz feletti vélhetően tarkómnak csapódó hangok SPL-je esett.Ennél jobban ebbe nem mertem belemerülni mert ez még nem az én szintem.
-
gab1ka
senior tag
válasz
Dorian #166632 üzenetére
Én először nem értettem mi az a mobiltelefon a falon
Aztán megpillantottam a vásznat felül, kár hogy nem azt leeresztve csináltad a képeket.Amúgy nekem is nagyon tetszik, különösen azok az akusztikai panelek, gondolom nem csak úgy hasracsapva lettek odabiggyesztve hanem okkal.Nálam is ilyen kezelésre lenne elsősorban szükség.
-
-
Hohocali
aktív tag
válasz
Dorian #166390 üzenetére
Nálam is előjött hasonló. Amikor PC-n kiléptem a lejátszó programból, és a TV 23Hz-ről visszakapcsolt 60Hz-re, akkor fekete maradt a TV. Át kellett váltanom az AVP-t más csatornára majd vissza, és akkor helyreállt. Azt hittem Emotiva bug. Aztán lecseréltem a VGA-t RX560-ról GTX1060-ra, és eltűnt a hiba.
-
python1
veterán
válasz
Dorian #166372 üzenetére
Ott a pont.
Na jó kicsit bővebben, tényleg látom a hibákat, és bizony változott eléggé sokat itthon a mozi hangom.
Nem mondom, hogy korrekciózás nélkül hallgathatatlan lenne a rendszerem, de került be a szobába ez-az, itt akusztikai megoldásokról beszélek. Szerencsére nem ragadtam le a "bevált" receptnél, alternatív megoldásokat is kipróbálva, lépésről-lépésre haladtam előre.
PL room curve szűrővel is nagyot léptem előre hangban, 2db szub DSP-zése, finomhangolása. -
alphamooncam
őstag
válasz
Dorian #166348 üzenetére
"Az Eqapo rámászik a Win hangkimenetre, és a korrigált görbének megfelelően módosítva küldi tovább a kitömörített csatornánkénti digitális adatállományt a HDMI kimenetre.
Az utóbbi időben tele volt ezzel a témával a topik."Nem bosszantani akarlak, de olyan határozottan kijelentetted, hogy csak egy DA átalakítás történik hogy elhittem, hogy tudod.
Arról pl. egy szó sem esett, hogy a PC-ben milyen konvertálgatások mennek a háttérben, engem meg pont ez érdekelt volna...
Na mindegy, megvárom VoidXs Gurut, azt majd jól elmondja nekem/nekünk hogy a PC-ben milyen konvertálgatások történnek, ha történnek...
-
alphamooncam
őstag
válasz
Dorian #166344 üzenetére
?
"A legtisztább, ha az EQ-t és ezzel együtt az adatállomány kitömörítését a PC végzi, majd ez digitálisan HDMI-n átmegy az AVR-be."
Le tudnád írni lépésről lépésre, hogy milyen formátumból, milyen másik formátum lesz, és mi, hova megy ?
Leginkább az érdekelne, hogy ilyen esetben hány alkalommal történik DA-AD alakítás ameddig a jel meg nem jelenik a hangszórón.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Dorian #166332 üzenetére
Ízlés dönt, szerintem nagyon relatív melyik a jobb, melyiket kiáltsam ki jobbnak, ezért nem is nagyon akarom.
A három közül a Crown XLS a "legtisztább" hangú, levegősebb, pontosabb térrel. De valahogy úgy vagyok vele mint a Denon PMA-val voltam. Jó-jó, de egy idő után sok illetve nem tetszik rajta minden műfaj. A T.AMP "füstösebb" hangú (valahogy ez a szó jutott róla először eszembe), fedettebb valamennyivel, mélyebb tónusú, dinamikában hasonlók. Viszont ami az XLS-nél kezd nekem sok lenni, ott ez hallgathatóbb. Ha hangi paramétereket vizsgálok, akkor a Crown a jobb ha hosszan hallgathatóságot (az én ízlésem szerint) akkor számomra a T.AMP. A 4308-al már olyan rég sztereóztam, hogy nehéz lenne belevennem ebbe az összehasonlításba. A karaktere a T.AMP-hoz áll közelebb, de pro-kontra hogy miben más azt nemigazán tudom most megmondani.#166325 Khaosz55: Hangos. Nekem most passzívan megy. Mélyben erős zenéknél "szoba hangerőn" 45fok környékéig melegedett, lightosabb jazz-re váltva pedig elkezdett visszahűlni 40 környékére/alá. Viszont én hajlamos vagyok túlbiztosítani a dolgokat, így menni fog bele egy hangtalan venti még ha az én felhasználási módomhoz fölösleges is.
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
Dorian #166246 üzenetére
A "külön gépnél" vonatkoztass el kicsit magadtól, én átlagos felhasználókra írtam.
Az hogy a te esetedben zenére is ki van hegyezve, más tészta.
Mozira egy viszonylag csendes pc bőven megteszi, a sajátom olyan 300 körül állt meg.
Kb mint x4300h ára volt.
A környezeti zaj nálam rendkívül alacsony, mégse hallom hogy be van kapcsolva a gép.
A nappaliba is bőven vállalható. -
python1
veterán
válasz
Dorian #166040 üzenetére
Ennyi.
Aszongyák 500felett már jó, alatta is van élet, de nem kell erőltetni szub meghajtására.
Pl egy Crown macro tech-nél, 20-100Hz-ig 8ohm-on 5000 damping van megadva. -
Dagidög
senior tag
válasz
Dorian #165756 üzenetére
Értem a problémád. Köszönöm és javítom:
A filmek (többnyire) a valóság illúzióját igyekeznek elhitetni velünk
Ha felveszel valamit 120FPS-sel, akkor... sokkal több részletet látsz, a motion blur mértéke elhanyagolható lesz és megszűnik a valóság illúziójaaz illúziód, hogy filmet nézel. -
python1
veterán
válasz
Dorian #165682 üzenetére
Mérnem kell, mert a legutolsó méréseket nem mentettem el, az umik mikrofon meg elment a háztól, elő kell bányásznom a másikat, de pótolom a hiányosságot. Nem kell referencia utózengésre gondolni, de szinte a felére csökkent az ezelőtti állapotokhoz képest, teljesen kocka szoba (5x5m-es), most lejött a hátsófalból 12cm, de fülre is frankó lett, csak 200Hz felett magas még az utózengés, azzal kell még foglalkoznom.
-
lolchief70
aktív tag
válasz
Dorian #165606 üzenetére
Értem.
Sajnos ezért óriási lutri lehet használtan venni 150-200-ért korábban 300-400-ba kerülő terméket.
Tisztelet a nálam nagyobb szakértőknek a témában, de akkor miért kardoskodnak új erősítő helyett régi, akár 10-éves használt mellett? Ők még nem fürödtek be? Vagy mégis van korrekt szaki, aki garanciát vállal a javításra?
Ha van ilyen mester akkor osszátok meg velünk ki az. Köszi! -
BBéci
legenda
válasz
Dorian #165530 üzenetére
Azt is tudod, hogy milyen végfokok voltak a rendszerben? A régi AB, vagy az új D osztályúak?
Megalapításától kezdve legalább havonta egyszer meghallgattam a HMS rendszereit, az összes új szerzeményt, ott szerettem bele a Synthesisekbe. Nekem nem kell bemutatni őket. Az is tény, hogy XT jobb hangot hozott össze. -
-KP-
addikt
válasz
Dorian #165301 üzenetére
Azt nem mondtam egy szóval sem, hogy a teljes oldalfalat diffúzorral kell befedni.
Érdemes megnézni pl. ezt, vannak javaslatok hova mit kell tenni.
CTA/CEDIA-CEB22 R-2018 - Home Theater Recommended Practice: Audio Design
Home Theater Recommended Practice Audio Design.pdf -
-KP-
addikt
válasz
Dorian #165290 üzenetére
Én 4 feetet szoktam hallani, de ez is attól függ, mi a legmélyebb hang amit diffúzál a diffúzorunk. Ha pl. megnézed Ethan Winer videóját ő is elmondja,hogy mi a minimum táv, de azt is, hogy az üres falhoz képest még akkor is érezhetően jobb a diffúzor, ha nincs meg ez a minimum távolság.
3 méter szélességnél pl., ha beülsz középre, 1,5-1,5 méter majdnem megvan az oldalfalaktól. 3 méternél több esetén meg még több, ide simán lehet diffúzort tenni. Aztán ott a plafon, 105-110 centi ülő fejmagassággal számolva 2,6m kell a 150 centihez, simán lehet diffúzort alkalmazni a plafonon is. Nálam pl. az egész házban 2,8-as belmagasság van.
Persze a fő kérdés a hátsó fal, onnan nyilván egy pici szobában nem lesz meg a 120+ centi. Oda lehet tenni elnyelőt, vagy kombi panelt ami diffúzor és elnyelő egyben.
Ja igen, tudom, hogy a diffúzor előlapjától kell számolni a távot. Szóval nem kell emlékeztess rá.
-
-
gab1ka
senior tag
válasz
Dorian #165283 üzenetére
Ebben az esetben nemsokára konkrét tanácsokért jelentkezni fogok, van egy sejtésem hogy a problémámat akusztikai anomáliák okozzák, még kipróbálok ezt azt aztán körbeírom a gondom.
@Jigsaw04:
Nálam is túl sok volt a mély a kanapét a falra tolva, ezért előrébb húztam ~40cm-re.Így az MLP kb 75cm-re került a faltól.A mélyek egészen szépen kisimultak, innen viszont 1-2 lépés már a null.Jelenleg bugyután néz ki, a terv szerint abba a pár centis sávba be akarok szabatni az asztalossal egy ilyen térkitöltő polcrészt, mintha egy a kanapénak a magasságával pontosan egyező szekrény lenne betolva a közé és a fal közé.A neten másnál láttam ilyen megoldást, elég esztétikus lett, de egyelőre ez még itt képlékeny.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Dorian #165145 üzenetére
Ilyenkor jó lenne látni REW-ben mérve, hogy milyen lett EQ után. Lehet még kicsit tologatni kellene a szubot ide-oda, hogy jobb legyen a hallgatói pozícióban.
(#165144) Jigsaw04: Ilyesmit akkor használtam utoljára amikor megvettem az új áron 50eFt-os Pio-mat és csodálkoztam hogy nincs semmi dinamika.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Dorian #165140 üzenetére
EQ után is úgy érzed?
Sajnos a T12-ket már nem hallottam "kisimítva" itthon, csak a kiemelést hallgattam én is. Rezgett tőle minden, csak éppen gyors feszes nem volt. Azt elképzelhetetlen lett volna zenéhez használni. Most meg ki se hallom hogy a szub tolja a mélyet. De amikor Szly-nál hallgattam meg az Ő Ultimaxát, ott is ugyanez volt. Kérdeztem, hogy a szub be van-e kapcsolva. -
python1
veterán
válasz
Dorian #165140 üzenetére
Itt jön képbe az, hogy nem megfelelő a szub, pontosan mint a center.
Nálam addig sz@r volt a center hangereje, míg nem vettem egy monstrumot, és nem végfokoltam ki, szubnál is pontosan ez a helyzet, de lehetne ide sorolni az összes csatorna hangját.
Mikor az elkészült szubokat próbálgattam, méregettem 3 végfokkal is játszadoztam, és bizony a nagyobb teljesítményű (jobb tápolás) jobban teljesített azonos hangnyomáson, hogy miért, lehet tápolás. -
VoidXs
nagyúr
válasz
Dorian #165140 üzenetére
A mélyeket hangnyomás függvényében nagyon másnak érezzük, ezért is esik rosszul például flatre mért hangrendszeren halkan mozizni. Voltak próbálkozások a megoldására, pl. Dynamic EQ, csak azt nem vették figyelembe, hogy ez a hatás minden embernél más, ezért a többségnek inkább árt.
-
python1
veterán
válasz
Dorian #164799 üzenetére
Tulajdonképpen kismegszakítót nem tudja megkerülni a mérőóra miatt, tehát a mért ágon 1 megszakító biztosan lesz.
Nálam 4mm2-es jön a nappaliba, ott egy kismegszakító dobozba megy, és mivel rack szekrényben lesz minden, minden fogyasztó kap egy kismegszakítót, 2,5mm2-es lengőkábelen keresztül, igy bármikor le tudom választani a rendszerről, akár egyesével is.
Nem akartam egy elosztót terhelni a 8kw-nyi végfokkal , természetesen a forrás (PC), vetítő, töltők, switch mind másik fázisról táplálkozik.. -
VoidXs
nagyúr
válasz
Dorian #164759 üzenetére
Minél kevesebb ponton mérsz, annál kevesebbet tud a bemérő a szobádról, és annál jobban jársz a simítással. Ha viszont időd engedi, adj egy próbát a fullnak, nálam attól nagyot javult a beszéd, sokkal észrevehetőbb lett a hanglejtés. Ez sajnos magával vonzza, hogy a jó színészek hangján is hallani a színészkedést, ami nálam kicsit rombolja az illúziót, de valahogy mégis többet ad.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Dorian #164759 üzenetére
Visszamérve REW-ben, nálam simábbnak tűnt a frekimenet mint high vagy full-ban. Eddig kétszer próbálkoztam vele, mindkétszer erre jutottam. De az is igaz hogy mindig csak egy pozícióban mértem, meg nem is néztem meg minden dobozt minden variációban. Rohadt sok időt el lehet ezzel kínlódni, nagyon sok dolog van ami befolyásolja a végeredményt.
Kicsit harsányabb lett a center, lehet az lett volna a legjobb ha hozzá sem nyúlok a június eleji beállításaimhoz. Azzal nem volt semmi bajom, csak kicsit piroslott a peak gain és emiatt eltekergettem mindent. Most pihentetem kicsit a dolgot, próbálom egészséges keretek közt tartani az ezzel elcseszett időt.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Dorian #164680 üzenetére
Nekem is hozzátesz mert a surround back-eket nem tudtam ideálisan elhelyezni az ajtó/folyosó miatt, ha meg csak side surround van az sem a legjobb, mert akkor hátulról nem jön semmi. Viszont elég kevés olyan film van ahol normálisan kihasználják a surround back csatornákat.
Ha egy átlag méretű szobában a nagy könyv szerint el tudod helyezni az 5.1-et (kép), akkor anyagilag is nézve nem tesz hozzá annyit a 7.1 hogy megérje. Legalábbis nekem nem érné meg. Így gondoltam.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- Mini-ITX
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Óra topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest