- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gorbep
senior tag
Egyetértek, de mi (sajnos) nem egy ligában focizunk.....
Konkrétan egy UMC-1 -ről van szó, a végfok meg egy XPR-2 + XPA-3 lesz .....majd.....ha.....a válság véget ér....
Igazán a meglévő sztereó integrált (Heed Obelisk Pro) hajtja a frontokat és egy T osztály a surroundokat...... de egyenlőre még nem az igazi.... bár ha a kábeleket látnád, amivel össze kötöttem eret vágnál magadon....
Javasolhatnál is valami "olcsó" IC-t....(4/5db kell
mert (még) nincs centerem, de a Sweet Point-omban nem is hiányzik...
) A DAC-on CuAgSS van, de az ide nekem drága.....
Egy szóval ezt még nem cserélném jó szívvel a 2805-re.....különösen hogy nem tolonganak érte....lassan többet ér benne a fém, (mert ebben még van bőven) mint amennyit a piac adna érte....
Más részt még küzdök SW problémákkal, az MPC-HC pause-nál 1 másodpercre PMC sztereóra vált, és ebből ciccenés lesz, amit a Denon le se tojt, de itt elég kellemetlen.... úgy tűnik Realtek driver hiba..... Még bepróbálom HDMI-n ,de nem szívesen vezetem át a képet a procin, nekem ne matasson bele (bár találtam a menüben Video Pass Through-t).....meg másoknál mindenféle anomáliákat látok a PC HDMI kezelésében AVR-en át.....
De ha végre be bírnák fejezni az XMC-1-et azért azt is megfülelném.....
Szerk.
Pityu: Amiért én meglépem a kombájn szétbontást az a sztereó vonal szimmetrikussá tétele végig.... csak nehogy koppanás legyen vége.....
-
Dorian
félisten
Azért kellett a 600W, mert azt mondtátok, hogy zártakhoz kell annyi
Nem mindegy, mekkora teret kell beszólnia. Nálam a mostani elrendezésnél a kanapénál, sőt, ülő magasságban koncentrálódik a hangnyomás (nem csak a sub, általában), ez így tök jó, mert brutál hangerő sem annyira szomszédölő. Így a kapcsolódó konyha-előtér lég-m3 kevésbé "számít bele"
Egyébként nem gondolom, hogy olyan rosszul mérne a mikrofon: hallásra is megállapítható. Sőt igazából csak az számít. A bemért értékhez képest +1,5 és +3 közt ingadozom: koncerteknél a +3 már kicsit soknak tűnik. -
Játékos
addikt
Alapvetően nem kötekedni szeretnék, de a nagy számok törvénye alapján itt is van kivétel!
Nekem a Thunder potija még felesen sincs! Mégpedig azért, mert ha adok neki, akkor le kell venni az erősítő kimenőjét, és így halkan kikapcsol a sub!Kb. 2/5-öd hangerőre van tekerve, és a bemérője -2 dB-re tette, ehhez képest én megdupláztam, és +4-en van jelenleg. Itt már azért bekapcsol, ha halkan hallgatom is (gyerekek fektetése után), és az én fülemnek így a legjobb általában!
Ha nagyobb erősítő, és erősebb hangfalak lennének mellette, akkor persze több erő kellene neki, de majd egyszer... -
Dorian
félisten
Igen, a Denon használatijában van.
Miért jó feltekerni a potit, ha aztán a bemérés -12dB-re (mert tovább nem tudja) lehúzza?Gaben360:
Szerintem a megszokottnál is hangosabban mozizom. A szoba nem nagy. A beméréskori dB értékek front oldalon -8-9dB körül vannak (sub -6-ról módosított -4,5-en) surroundok -6 körül.ricsik:
Dehogyis, a bemérés után az erősítő által módosított dB-ekről beszélek.
Hangerő film esetében -10 körül szokott lenni. -20-25-ön tévét szoktam nézni -
Dorian
félisten
Használati utasításban szerepel bemérés előtt az 50%-os hangerő. Ha ezután -12dB-t tesz a rendszer a sub-ra, akkor kell lejjebb csavarva újra mérni, ha +dB-t ad hozzá, akkor lehet feljebb.
Nálam 50%-os potiállásnál -6dB-t állít be a rendszer, ezt 3-mal növeltem, így jobban tetszik.
-
szaki1986
tag
Ez egyenlőre még csak tervezés szinten van, szóval odahelyezem őket ahol jól fognak szólni
. Szerencsére nincs nagyon bútor, ami megkötné az elhelyezést, ezért tudom távolabb helyezni a hangfalakat a falaktól.
(#73321) Tamoo:
Szóval lehet jobban járnék az R10-essel? Még meg tudom változtatni a rendelést.
Csak mivel a legtöbben azt írtátok, hogy mélynyomóból nem árt a nagyobb, ezért gondoltam, hogy akkor meglépem az R12-est.
A kanapét azért raknám oda ahova, mert a 46"-os TV-t nem szívesen nézném 2,5 m-nél messzebbről. De persze még ez is képlékeny. Beköltözéskor fog kiderülni, hogy minek hol lenne az ideális helye -
cecil
aktív tag
Örülök hogy ennyi fotóból amin csak a média szekció van le tudtad vonni a következtetést mennyire üres es sivár, élhetetlen a szoba berendezése... Sokan voltak mar nálam innen is a fórumról, azt hiszem mondhatom, hogy mindenkinek tetszett a lakás berendezése.
Abszolút élhető es nem sivár kórház hangulatú! -
Csabroncka
addikt
Még akkor is kell kompromisszumokat hozni, ha "ehhez tervezed" a házat.
Vagy moziszoba vászonnal vagy nappali.
Értsd inkább úgy, hogy egy virág, szekrény fotel vagy szék vagy bármi (egybenyitott átjáró a ház többi részével) mindig útban lesz a "jó" akusztikának.
A kopár falú szoba már más kérdés, de szerintem nagyon is jól tudod mire céloztam az előző hozzászólásban erre a témára
ez a kedvenc képem
-
cecil
aktív tag
Ez van
Elsősorban nappali ami alapból nem túl világos illetve én szeretem a skandináv minimal designt.
Az új szekrény most készül, fele ilyen széles lesz, subok beljebb mennek és szellősebben lesznek az új frontok is, mondjuk a jobb oldali akkor is kicsit sarok szituban marad de nem tudok vele mit csinálni, adottság... -
devil-k
nagyúr
Hasonlóan éreztem én is. Látványban, hangban ott volt, de nem annyira nyerte el a tetszésemet. Képregény filmek között is vannak jobbak és rosszabbak számomra. Pl. Az X-Men- A kívülállók c. film egy nagy darab kaka szvsz.
A sötét lovag pedig az egyik legjobb, amit valaha láttam. -
Dorian
félisten
Szerintem az Avengers nem volt rossz. Akkor jó az ilyesmi film, ha nem is akarja magát teljesen komolyan venni, hiszen ezt a képregény műfaj megengedi. Ellentétben a Csatahajóval vagy Star Trek-kel, amik bűn rosszak és idegesítőek, mert nem teljesítik a műfaji korlátokat. (Egy sci-fi annyira lehet "fiction", amennyire a "science" ezt megengedi.)
Persze ez csak egy tényező, ettől lehet még egy film rossz. -
bajnokpityu
félisten
A szobaeq a reverbek miatt időben változó beavatkozás. Ez utóbbi miatt kell prociteljesitmény. Sima eq nekem is, és másnak is jól jöhet, mert nem pont ugyanazokból a dobozokból van minden csati.
Visszhangokról a mozikombájnok nem tudnak ábrát adni, csak a pillanatszerű EQról.
-
bajnokpityu
félisten
Te se magyarázd félre. Sokadjára mondom, h nem kell nekem EQ a frontokra.
Szobaakusztikáról beszéltem végig. az autokalibráció nem csak kisimitja a frekimenetet, hanem belemászik a reverbekbe. Amit meg el szokott rontani több pontos méréseknél a kombájn, mert pici a procija. Ezért lesz mosott a térérzet, ha kis procival nagy munkát akar csinálni.
Toobee: ott van mellette a denon is. Az az igazi mérce
az,h mindkettő aránylag lineársat mér (9-11 sávos, tehát kiegyengetett görbe).
Egyébként,amikor az Emo lineárisat mért a 247esen, a 2309 nagyon nem volt lineáris. DE hát annak hiszünk, aki a szebbet hazudja.
-
bajnokpityu
félisten
nem a frekimenetet érzem mosottnak, hanem a hangteret. Azt is leirtam,h miért jöhet ez ki. Frekimenetet egyáltalán hogy lehet mosottnak érezni?
Ami nekem tetszett sztereo Elacos lánc, abban pl az Emotiva 0-t akart korrigálni, és a mostani Focalon se sokat a denon. Csak a mélyekből vesz le, 100-16kHzig tök lineáris..
Sefter: ha az a magyarázata, h cégnek vette, és már leadta a számlát a könyvelőnek, és nem akarja viszacsinálni, nah,az pl korrekt.
-
bajnokpityu
félisten
próbáld már ki az egypontosat, megbizonyosodhatsz arról,miért mondjuk többen is,h denonjainkon jobb az egy pontos,mint a sokpontos.
magyarázhat akármit akármilyen mérnök, tapsztalatunk azt mutatja,h a kombájnnainkon jobb 1 pont,mint a sok pont. többeknél úgy viselkedett a több pontos mérés, hogy szétkente a sweet pointot ( és a hang is mosott lett). mindegy volt, hogy honnan hallom a szobából, ugynazt hallom, cserébe sehol se volt igazi, éles sweet point.
nyilván egy nagyteljesitményű milla fölötti célhardveren más törvények uralkodnak,mint a kicscsipes, hűtőborda nélküli vackokon.
-
valamelyik hifi vagy házimozi show-n hallottam DSW-t már nem emlékszem melyik de nem a 4xx-as széria és bár lehet jól is volt elhelyezve meg beállítva, bár a Rumble 12-t ha nem is alázta, de nekem szebben muzsikált a Polk woofere. DSW Pro 6xx-at ha lehet pls teszteld le, de ha csak 5xx-as szériát tudsz, az is érdekel, te hogy hallod.
-
-
bajnokpityu
félisten
4308 és 4310 is egy kategória difi.
7alvó: Megnézhetjük egyszer a nagy piot, mert érdekel, mi van,ha mozin annyival jobb, h elviselem,hogy koncerten meg rosszabb.
aki az onkyot ajánlgatja, azt mondja, hogy pont az az igazi, a denon meg nem. mivel jó barát, ezért inkább eltereltem a haswell és a 10.8as OSX kompatibilitása irányába a beszélgetést.
nagyjából el tudom dönteni, hogy mi az, ami nekem tetszik a mozis hangban. ahogy a sztereonál is. hallottam már komolyabb dolgokat, van,mihez mérnem, ez alapján úgy gondolom, hogy a cél nélküli rombolás nem világom. nekem megfelelő kompromisszum a 4308. 5308 még jobb lenne, vagy annak a proci változata,de ezek ritkák..
-
hétalvó
addikt
ha hiszed, ha nem kicserélte egy yamaha 1010-re beraktunk egy filmet és 2 hang után azt mondta a tulaj, megérte a csere. zenén sírtunk, de ez van.
a rombolás hiányzott neki, azaz a dinamika, de ez nekem is hiányzott azért vettem végfokot.
van aki szereti az agresszív mozis hangot. nem tudok rá mit mondani.és annál a pioneer még jó pár lapáttal keményebben szól nálam éppen. zenén pedig tud finom lenni ezért imádom szigorúan csak prociként.
1x ha lesz kedvem átjön hozzám a 4310 és kipróbálom procinak. nálam azért a denonhoz se kellett DEQ...
-
hétalvó
addikt
-
-
ricsik
őstag
Engem nem csak a gyengébb minőség zavar, hanem az, hogy a legtöbbször az mkv-kra DVD szinkront tesznek, ahol a 24-25 kép közötti eltérést a hang "lelassításával" érik el, magyarul a 25 kép/sec-es DVD hangot 24-re lassítják, hogy passzoljon a képpel a hang, így egy kicsit dörmögős lesz. Ettől a falnak megyek.
-
devil-k
nagyúr
Egyetértek. De inkább a magyar szinkron stúdiókat kellene kötelezni a normális "munkára".
Pl.: A Walter Mitty élete c. filmnél 10x!!! rosszabb a magyar hangsáv az eredetihez képest! ( 4456 kbps >>> 448 kbps)
Érdekes, Oroszországban 10 filmből, 7-8-an DTS-HD MA. hangsáv van!
-
hétalvó
addikt
egyik regi kedvenc focal anyagom.
electra referenciaminek asztalt venni
-
devil-k
nagyúr
Hoppá! Félreolvastam. Sorry.
"A legrosszabb helyen a szoba közepén van."
Ez nem egyenlő a center előtti hellyel.
szvsz. Igazatok volt.
5. oldal- A mélynyomó elhelyezése
Bár a középen való elhelyezés elég macerás szerintem a legtöbb embernél.
Pl.: nálam is.
-
Rebell
senior tag
Volt H/K-m, volt denon-om, (1912) utána jött az Onkyo, a legtöbbet adott mozi élményhez!
Az első Onkyo-m 608-as volt, és utána lett 616.
Nem azt mondtam, hogy "kakilj" a mellkasomra és csapd szét lapáttal, hanem, hogy mi az ajánlott AVR a Lektorhoz. Ennyi.
nálam a lényeg még, hogy legyen Netradio, True HD és DLNA képes legyen az erősítő. Miért? csak.köszi
Szerk: Mozi-Zene arány 80%-20%
-
törölt tag
Sirfer volt, nem győztük ketten lebeszélni róla.
És a H/K 760 után vett Denont, azóta boldog.
Mondjuk elfogadom hogy Onkyónak mozira és tömegzenére helye van de zenei élvezetre már nem oké.. nagyvasai nem rosszakmozira de bőven van jobb versenytársuk amik zenére-mozira sokal jobak. bár egy 929 ellen nem lennék.. . -
adodaniel
őstag
Igen, csak a sweet point nem ugyanott van egy ember esetén, mint mondjuk kettő esetén. Saját példából kiindulva, ha egyedül vagyok, akkor a 3 személyes kanapé közepén ülök, az a sweet point. Ha ketten filmezünk, akkor ott senki nem ül, kicsit oldalra ülünk mindkét irányban.
-
Tamoo
nagyúr
Ha a szoba feltérképezése lenne a fő cél, akkor teszem azt nem lenne előírva hogy hová rakja az ember a mikrofont? Szoba mely részeibe. Ezeknél a sweet point meghatározását látom feladatnak és abból minél több van annál több kompromisszumot kell kötni.
Saját tapasztalatom is ez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest