-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dgyuri0123
nagyúr
Anno KEF és Focal voltak a versenytársai a tesztelés alatt. Hát nagyon elvérzett az ES100 mellettük, de még a mélytartománya is mesze elmaradt az IQ70 és IQ90-étől. Inkább dübörgött, de nem jó értelemben. Sajnálom, személy szerint engem egyáltalán nem győzött meg ez a hangfal.
Most csakis a zenei produkciójáról beszélek, mert mozin egyáltalán nem hallgattam meg, ugyanis ha zenén elvérzik, akkor már nem is érdekel tovább a dolog. -
Peat;)
veterán
Annyit írtam hogy többe voltak azok mint amit most költeni akartam eredetileg, minőségre nem tértem ki. Egyébként ez meg az igazán jó közötti különbség hozzáállás kérdése, egy szint után minden érzékelhető, nem placebo minőségbeli ugrás pénzbeli ára minimum hatványozódik. Ettől függetlenül lehet még határozottan messze ezeknek a minősége a számodra elfogadhatótól, nekem megfelel. Ezért is reménykedem még mindig hogy számomra megszabott keretek között számomra megfelelő hangot is tudok a tv köré pakolni.
-
Toobee
veterán
-
Peat;)
veterán
Az írásom alapból úgy kezdődött hogy lehet nem jó helyen vagyok, de próbálkoztam, kulturáltan. Visszafogott igényeimet kiemelten jeleztem. Mivel ebben a kategóriában itt nincsenek tapasztalatok jeleztem hogy más forrásból informálódom (nyilván a "szar" és "szar" között is lehet különbség), nem kell mögé látni semmi többet és hisztizni..
A többes szám használatod meg kifejezetten bánt, ha téged felhúztalak oké, bocs, de a többiek nevében megnyilatkozva ne állítsd be egy hatökörnek ("ne várd tőlünk, hogy tapsoljunk hozzá"). Ez nem korrekt, a lényeg hogy mindenki megtalálja a maga igényeit és kész, nem kell görcsölni.
-
törölt tag
-
bajnokpityu
félisten
hogy emlékszel, bekapcsolás elég az arcamnak melegedésre, vagy olyan,mint a rotel, bladelius, hogy terheléses üzem közben jön meg a hangja? itt szimplán be volt kapcsolva. kisebb denonokkal szemben én is úgy gondolom, hogy kb mindenben jobb az arcam, de sajátom ellen maximum 1:1 volt. kérdés,h mennyire volt reális ez,amit hallottunk.
nekem egyébként mozikombájn esetén nagyon fontos, hogy max fél perc után korrektül szóljon. Amikor zenét hallgatok, eleve a kombájnt használom arra, hogy bemelegedjen a sztereo.
és +1 Gyurcinak, sztem is rendben volt a Streamnél a primare, meg az 5.1. hatalmas csalódásnak egyáltalán nem mondanám, éles bántónak szintén nem.
Játékos: ez tök normális. gyors kábelek az új AQ drótok, kevesebbnek hat elsőre, mint a gatyalengetős hangú drótok. nekem is, másnak is fel kellett tornászni a hangerőt.
-
bajnokpityu
félisten
de próbáld ki, hogy, ha nem az LFE,hanem a sima bejáratra kötöd a kombájnt, és tekergeted a fázis potmétert (vagy menüben állitgatod), mindig más távolságot fog mérni az erősítő. tök logikus sztem.
Feltételezésem szerint a kombájn fázist állít, mégpedig úgy, hogy a távolságból(amit mérés közben fáziskülönbséggel mér meg), és a hangsebességből kiszámolja, hogy mennyi fázist kell tolnia.
ha nincsenek azonos fázisban a hangok, akkor nem jön létre hangtér, és katyvasz lesz belőle.
nekem egyébként el szokta találni az összes hangszóró távolságát (subét is, ha nem a sarokban van) még úgyis, hogy a front csatornákat külön elővégfok hajtja. és centire stimmel minden, össze ér a hang... úgy,hogy annyira azért nem jó az akusztikám.
spiky03: ha rossz távolságot ad az erősítő, akkor sztem enyémnél rosszab az akusztikád (vagy az erősítőd hibás, de ez kisebb valószinűségű). ha elpakolod a hangfalakat a megfelelő helyre, akkor bizony jól kell mérjen. és sztem ilyenkor hiba állitani a távolságon...
-
devil-k
nagyúr
Összefoglalom
"devil-k: Nálam (15 nm2-en) 55% a potméter és az erősítőn 5 dB.
Dorian: Remélem mínuszban 5 dB
devil-k: Nem, nem mínuszban.
A sín kábel óta, kissé máshogy "viselkedik" a szub. A kalibrálás -12 dB-t állított be... -Ne hülyéskedjünk már (Ezt gondoltam). Abszolút félrevisz szerintem.
Tamoo: Az érdekes, mert nekem 15m2-en bőven félállás alatt van, pedig nem vetem meg a mélyeket.
devil-k: De neked erősebb erősítőd van.
Vagy tévedek? Írtam is, hogy ez is benne van a dologban szerintem, az X2000.
Tamoo: Nemigazán látok összefüggést. 55%-os potinál -12dB-re kalibrált? Ott valami nem stimmel."
-
"Szokás a hajópadlót felmosni?"
Én is mondtam az asszonynak, hogy bízzuk a biológiai öntisztulás folyamataira a hajópadló takarítását, de van neki egy ősi kínai módszere és az Istennek nem akar tágítani tőle (majdnem azt írtam, tágulni.) Víz és felmosó-szövet összeházasításával furcsa, nedves elegyet hoz létre, ez megfelelő fizikai erőhatás kifejtése és horizontális elmozdítások sora után tényleg mindentől nagyobb hatékonysággal képes arra, hogy eltüntesse a makacs szennyeződéseket a hajópadlóról!
-
Csabroncka
addikt
-
rgeorge
addikt
-
Dorian
félisten
Mindegy, be van építve, hiba és minden probléma nélkül működik 6. éve. Mondjuk gondolom minden márkából léteznek különböző minőségi szintek, nálam se a 100ezres kategória van.
(#78137) bajnokpityu:
Ha jól számolok, nálam is 23m2-en működik 50%-os hangerő és -3 /-7,5/ dB-es beállítás mellett. Tehát ha nem is rengeteg, de azért van tartalék. Bejáratás alatt nekem is kihullott, hogy mi a tököm van már.Ha már bejáratás: az új Sín kábelem most kezd magához térni. Gábor szerint is kell neki 1 hét a hajtogatások és a friss forrasztás után. A jellemzőit az első percben is mutatta, de mély sávszélen sokat javult már 1-2 nap alatt is.
-
PrinceHerceg
őstag
Pedig múltkor már komolyan azon törtem a fejem, hogy akkor legyen a 8+ max beleteszek én egy nagyobb 10-es hangszórót, de ahogy látom a láda maga is kisebb méretekkel rendelkezik, azonos erősítő mellett.
Akkor tuti kicsi lenne, mert Unokaöcsémnek egy JAMO E4sub.1 van, ami kb fele ennyit tud de simán szétszedi a szobáját, ami kb olyan 15-20 nm.
Nagyon azt hiszem, hogy érik egy próba a hétvégére...
-
hétalvó
addikt
igen az a center egy komoly dilemma. azzal van a legtöbb bajom. folyamatosan próbálom onnan kivenni.
centimétereken múlik. lehet egy center állvány lesz a szekrény elé a megoldás.olyat látott valaki valahol? atcama-t kérdeztem az audiocentrumban, de nem lehet még rendelni se.
és még egy óriási respect Atillána a kácsából, hogy órákon át öntötte a fejembe az észt
-
törölt tag
Szerintem azt akarod kifejezni hogy nem mindegy hogy a trafó max terheléssen tud 40 wattot kicsiholni vagy pedig tudna akár násfélszeresét is nyomni folyamatosan mert akkor is elüzemel 40 wattal de ha jön egx pilanatnyi csúcs impulzus azt tudja pótólni és nem fog torzitani minvel van bvenne még tartalák bőven és Nuke-nak is igaza van: nem fog torzitani miovel nem feszegeti a trafó és az erősitőfokozat a saját határait.
-
nuke7
veterán
arcam avr 350 kb. ennyi volt újonnan (500k) és nem is tud hd hangot digitálisan
(#77818) BBéci : azért kevés ha annyi a max. mert ha max-on megy az erősítő sokkal jobban torzít, erre gondolsz?
(#77821) BBéci : közben szerkesztettem, de szerintem értem, hogy mire gondolsz... én úgy gondoltam, hogy jobb hangot kapok egy avr-350-től mint egy denon 2312-től (ami tudna HD hangot ugye)
-
LetItBurn
csendes tag
Megszólalhatnak azok a hangok, de ahhoz, hogy érdemi előnyük legyen a "sima" Dolby Digital és DTS sávokhoz képest, legalább még egyszer annyit kellene rákölteni.
Erre tudnál példát/példákat mondani, természetesen használtat, és körülbelüli árral? Hogy szerinted mi az, ami már elegendő.
-
bajnokpityu
félisten
vittem én is Dávidnak belgát, mesélte, hogy tetszett neki.
de,amikor nincs kedvem a rakpartig kocsikázni, akkor nekem jó a ginisz is.nagyjából egyetlen sör, amit madarasból megiszok.dacos topic mindig egy harcos topic volt, gyakorlatilag nonstop. kereskedő vs jóizlés, magasba húzás vs mélybe húzás, mi a fontos, transzport v a több,stb.. az a baj,hogy rémesen szűk a látókör, és kevesen olyanok, mint pl bkercso, hogy amikor megtapasztalja a mérnöki gondolkodás határát, akkor elgondolkodik. a többi mondja tovább a saját igazát.
egyébként tök izgi volt a hd800,hifiman, stax és erősítőik témája, kár,h nincs sehol értelme beszámolni róla
Toobee: +1. lupusnak jó tere? wtf
-
spiky03
veterán
Hát így.
Szoktam hallgatni zenét, de nem úgy mint itt sokan, hogy leülök a két hangfal közé és akkor ott ülök szépen mozdulatlanul és hallgatok.
Mivel más erősítővel nem hallottam még őket szólni, így ebben nem tudok nyilatkozni, hogy mással jobb-e és most ezzel meg sz@r. Nekem jelenleg tetszik és úgy gondolom, hogy ez a lényeg, mert ugye mint itt mások is írták én hallgatom a saját rendszeremet.
Meg nem tervezek eszeveszett költekezésbe, én Dorina példáját követném, ha nem baj, hogy csak értelmesen fejlesztgetek és nem ölök bele millió pénzt ha nekem nem éri meg.
Persze minden tisztelem a tiétek.
-
Norbi 72
veterán
Évek óta 80/120-as (THX ajánlás,még a vas is kiírja)vágást használom,most az új cucc miatt van kedvem tesztelgetni.Még ez sokáig el fog tartani,egy biztos,60/100-on nekem jobban tetszik a mozi.Végülis,nekem kell hallgatnom..
(#77096) devil-k Ha projit is szeretnél késöbb,vedd számításba,hogy csak egy hdmi kijárata van a 757-nek...
-
Dorian
félisten
-
Ursache
senior tag
Na végre eljutottam oda, hogy kipróbáljam azt amit, lassan félhónapja mondtam, hogy összekötöm a laptopot a tv-vel hdmivel, aztán a tv-ből toslinken megy a hang az erősítőbe. Na itt tényleg csak 2ch van. Viszont! Xbox360-at hdmi-n keresztül összekötöttem a tv-vel, onnét toslink erősítőbe, és DD jelet kapott az erősítő. Kiírta, straight decode üzemmódban volt.
-
-
SpaceKombajn
aktív tag
Köszönöm szépen, ez a válasz segített a legtöbbet. Akkor beiktatok ELAC meghallgatást is.
Silver milyen ez eddig említettekhez képest? Még valami, a dipólok jobbak háttérsugárzónak?(MA-nak vannak)
Úgy gondolom, nem nagy baj ha egy kicsit fölé lövök a hangfallal az erősítőnek, (ezért kérdeztem a Platinumot), mert a hangfalak jövő állóbbak mint az elektronikák és nem szeretném őket sűrűn cserélgetni(persze mindenki ezt mondja,aztán csak feljebb lép).
Igen tudom, hogy Aurumjaid vannak, naponta olvasom a topikot(tehát mondhatni képben vagyok, hogy kinek milyen berendezései vannak) csak írni nem nagyon szoktam. -
hétalvó
addikt
nagyon torom a fejem milyen osszekotot vegyek. a furun nagyon gondolkozom, mert akkor szinergia lenne.
de nem erzem az erot abban a kabelben, hogy hajlando lennek lecserelni az aq sky-omat ra.viszont kellene a centeremhez minimum valami osszekoto, aminek legalabb a hangkaraktere megegyezik, felbontast, teret azt inkabb hagyjuk, mert ahhoz megegy sky kellene.
ha furum lenne akkor 5-ot vennek.
ha a sky maradna frontnak akkor a chord menne hatra es mar csak a center hianyozna, na de ezzel az egy kabellel oriasi a bibi, nem tudom honnan mit, ezert nem fogok venni meg 1 par sky-t.mikor megvettem a sky-t mar ereztem elore ez lesz...
szoval centerhez egy kabelt valahonnan/valamilyet, vagy 5 furut ez itt a kerdes, vagy 5 teljesen mast.
velemeny, otlet?
-
bajnokpityu
félisten
másik tippem még a fraktál alakú topper. NEm hoz annnyit,mint a jó alátét, vagy állvány, de ABzhető a hatása,még egy bitumennel bélelt vastagfalú készülékdoboz esetén is.
A fakocka azért nem szimpla fakocka, hanem Csabi által műgonddal készített tömör mahagóni kocka, bütüvel függőlegesen.
Egyébként végre találtam jobb gyári megoldást nála, de évekig ez volt a legtermészetesebb alátétem olcsón.
-
SpaceKombajn
aktív tag
Akkor a 60-as ELAC széria és így az Argentum is kiesett az ajánlatodból
A Lektor nem tetszik (hallottam).
Marad az MA RX széria és a nagyobb quadralok.
Kiváncsi vagyok a te vélemyényedre: RX 6 vs. Platinum M30 (jó, ez azért drágább)Ahogyan elnézem van egy kisebb szakadék a kb. 300e/pár frontok és az utána jövő lépcsőfok között (600e/pár) közöttük jóformán nincs semmi. Persze az X4000-hez az előbbiekból kell válogatni az 1:2 "szabály miatt".
Mennyire fontos, hogy a center és háttérsugárzókban akkora legyen a membrán mint a frontokban, mert pl. a quadralokban egy kicsit kisebb a frontokénál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingatlanos topic!
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- Egyedi ékszerdobozka
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest