- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- iPhone topik
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
"Erre azt válaszolom, hogy aki nem hallja, az hallássérült és felesleges házimozit üzemeltetnie."
Én meg erre azt válaszolom, hogy annak hogy nem hallja, nagyon sok oka lehet, és abból csak az egyik az, hogy hallássérült. Van még az is, hogy nincs olyan kifinomult rendszere, vagy hogy nincs olyan akusztikai környezete, vagy olyan is van, hogy nincs különbség. Ezeknek tetszőleges és egyedi kombinációi is lehetségesek. (És olyan is van, hogy valójában nincs különbség, de bizonyos pszichés folyamatoknak köszönhetően, mégis van, de ezt most hagyjuk.)
Nem azt mondtam, hogy nincs különbség! -
"De abban biztos lehetsz, hogy most meglévő készülékeid tudásának a felét sem használod ki."
Egyetértek, tisztában vagyok vele, hogy sokkal jobb is lehetne. Pénz és lakás-komfort áldozatra lenne még szükség. Igyekeztem úgy gazdálkodni eddig, hogy a lehető legtöbbet hozzák hangban és ár-érték arányban a fejlesztéseim, és nagyon jó tanácsokat kaptam tőletek ez ügyben. Innentől viszont sokkal apróbb különbségekért és fejlődésért kellene kiadnom egyre nagyobb összegeket, és lehet, hogy eddig már nem terjed az én elhivatottságom.
(#88643) hétalvó "liszi és a kábelek
"
A "hétalvó és a kábelek" szókapcsolat is humorforrás!
-
"Azokban a szobákban, amik akusztikai rémálomnak nevezhetők, esetleg nem szignifikáns a különbség."
Ilyen, általad akusztikai rémálomnak nevezett szobákban van elhelyezve a hangrendszerek kb. 80%-a. Az itteni fórumozóknál ez az arány kb. 50% lehet.
(Saccolt, szubjektív adat.
)
Továbbra sem tartom életszerűnek azt az állítást, hogy a Boxer-Husky különbség "bárhol egyértelműen hallható". Arról nem is beszélve, hogy ez nyilván nem csak akusztika, hanem igencsak rendszerfüggő is
.
Egyébként teljesen józan gondolkodású és épeszű embernek tartom magam, a körülményeim és anyagi helyzetem függvényében igyekszek és sikerül is tisztességes és egyre jobb hangminőséget elérnem otthon! És szerintem erre törekszik aki józan gondolkodású, nem pedig arra, hogy ha kell, ha nem, ha hallja ha nem, megvegye a minél drágább kábeleket, mert az biztos jobb lesz neki. -
dgyuri0123
nagyúr
Isten ments, hogy állítgassam, de ha valaminek működnie kellene, akkor azt szeretném, ha úgy is lenne.
Kiváncsiságtól vezérelve kezdtem el nyomkodni a Listening módot, de aztán rájöttem, hogy valami nem stimmel.
Ver1: ez is hibás
Ver2: én vagyok oltári béna.Kb. ennyi lett volna az ok és teljesen igazad van, mert nem nyomkodni kell, hanem hallgatni.
-
"a Boxer és a Husky közti különbség bárhol egyértelműen hallható"
Na, arra kíváncsi lennék, hogy például nálam ki tudná-e deríteni valaki, hogy a két kutya közül épp melyik ugat!
Csak azt akartam ezzel mondani, hogy szerény véleményem szerint nem hallható ez bárhol egyértelműen. (Boxer még nem, de Husky már járt nálam, meg 2-3 gyengébb kábel is.)
-
enricotoxic
tag
Hajsza a föld alatt - The Taking of Pelham 1 2 3 nekem is tetszett. Párizsból szeretettel nagyon nem.
-
KisTücsök
addikt
Értem. Nekem mindkét film elég szenvedős volt. Washington is jó színész, de ő is kisebb lejtmenetben van, nálam legalábbis. Az utóbbi filmjeit össze sem lehet hasonlítani azokkal, melyekben a 90-es évek végén, és a 2000-es évek elején, közepén játszott.
(#88287) dunkel: Kell az ára, egy része mindenképp. Külföld fele is kacsingatok egy kicsit. Majd meglátjuk mi lesz.
-
KisTücsök
addikt
És tényleg jó vagy csak azért jó, mert De Niro meg Travolta van benne?
Hiába a nagy nevek, az még kevés egy jó filmhez. De akkor ezt majd bepótolom.
Travolta utóbbi munkássága hagy némi kívánnivalót maga után ( pl Párizsból szeretettel, Hajsza a föld alatt). De De Niro is elvállal már szinte mindent...
-
KisTücsök
addikt
Mi számít utódnak? A 250-300 jött 2005-ben, a 280-350 2007-ben. Ha kategória szerint lövöm be, akkor elöbbi párosnál a 250, utóbbinál a 280 az alsóbb kategóriás, csak utóbbi a kornak megfelelően kapott hdmi csatikat. Múltkor fél napot kutattam neten, hogy végre tisztán lássam ezeket. Én erre jutottam.
De ha a 280 jobb hangban, mint a 300, akkor lehet az utódjának tekinteni, és akkor nincs túllőve az ára. A 280 elég ritka.
Nálad mind kettő volt, nem?
-
eastone1
senior tag
Lehet nem jól fogalmaztam.
Közben megtaláltam. A htm61 az 3 utas, ezèrt a két hangszóró közötti különbség. A htm62 pedig kétutas ahol egyforma a két mélyközép.
A kérdés viszont maradna. Érdemes htm centert venni a dm602s2 mellé vagy elég az adott sorozat centere mert szeretik egymást és csak vele érzi jól magát a 602 es? -
devil-k
nagyúr
Abból is az ND, HD, XD.
Airrock ND
"Különösen alkalmas hangáteresztő felületű álmennyezetek, hangelnyelő kulisszák, mobil válaszfalak hangelnyelő betéteként történő felhasználásra."
Airrock HD
"Kiváló hangszigetelési tulajdonságokkal rendelkező lemeztermék a magasépítés területére, magasabb akusztikai követelmények esetén. Tökéletes megoldás a belsőépítészeti burkolatok, álmennyezetek hangelnyelési tulajdonságainak javítására."
Airrock XD
"Belső válaszfalak hangszigetelő előtét falszerkezeteiben, illetve a legmagasabb akusztikai követelményeket kielégítő szerelt gipszkarton válaszfalak akusztikai hangszigetelő betéteként ajánlott."
Nah, ezek közül melyik az ajánlott?
-
dgyuri0123
nagyúr
"Igazán elmesélhetnéd, miféle hibáról van szó! Mindannyian okulhatunk belőle.
Volt nálam NAD T 757 és 758 is, egyiknek sem volt semmiféle baja."Elvileg igen egyszerű jelenség. Statikus testes pattanó hang, (kisüléshez hasonló), amit minden hangszóra kiküldött.
Ez akkor fordult elő, ha bármilyen műveletet hajtottam végre a m.playerrel, pl, lejátszás kezdetekor, gyors tekerés, track váltás, de akkor is hallatta magát, amikor FLAC lejátszás közben másik számra ugrott, amit nem én léptettem, (azaz minden szám kezdetekor), vagy ARC módban a tv reklámok közben az összes reklámblokk közbeni hirdetés között is pattant egyet-egyet, ja és csatornaváltáskor mindig.
Még a tv-s filmek alatt is hektikus jelleggel elő-elő fordult egy-egy "pattanás".Optikain dettó, az analóg bemeneteken viszont néma csend volt. Az üzletben az összes 748-at kibontották és mindnek ugyanez volt a baja. Szerintem először el sem hitték amit mondok. Ilyen tekinteteket láttam már párszor.
Ami lényeg, hogy hidegen síri csendben volt, csak kb. 20-30 perc után kezdett el "pukkadozni".Egy idő után iszonyú idegesítő volt az állandó pattanó hang, már semmire nem tudtam figyelni csak arra, pedig nagyon, de nagyon szerettem a hangját.
Szerintem a Triangle is szerette. Nagyon összeillők voltak.
-
"AVA KZH-8."
Tudom, megismertem kívülről-belülről, mielőtt lemásoltam.
"Az pedig űbergáz, ha belekevered a hitet."
Nem a hitet, hanem a hitetlenséget kevertem bele.
Nincs nagy tapasztalatom tápkábelekkel, de az a pár ami volt az erősítőm seggében, az én rendszeremen 0 azaz nulla különbséget idézett elő. Persze nem adom fel, csapataink harcban állnak!
Viszont a hangfalkábel-különbséget én is hallom, az sokkal füllelfoghatóbb számomra (még ha nem is olyan mértékű, mint amiről sokan beszámolnak), ezért írtam amit írtam.
-
Basszus, én nagyon eltévedtem, aszittem hangfalkábelt ajánlasz!
Tudniillik a VDH-ról volt szó, és ez maradt bennem.
Köszönöm, szép, meg biztos jó ez a tápkábel, kár hogy kb. annyiba kerül, mint az erősítőm. És biztos, hogy nem tápkábelre, hanem inkább hangfalkábelre költenék, abban jobban hiszek.
Igen, ilyesmi az elosztóm, a beltartalma ugyanaz, mint az AVA-nak.
-
"A Denonba érdemes lenne belepróbálni egy LessLosst."
Tudsz mondani egy konkrét típust, mire gondolsz?
"Bár akkor a KZH elé is kellene egy."
Ja, ja, erre én is gondoltam!.............. De mi az a KZH?
(#87876) xtremetuning "Denon - LessLoss - jajj...."
Értem én, hogy ti jól elbeszélgettek egymással, de elárulod nekem, földi halandónak, hogy mit akarsz ezzel mondani?
-
-
krichd1
addikt
Ami szélsőségesen rossz, arról le kell írni. Azt hogy miből mennyit adnak el, inkább a marketing a felelős. A hangminőséget illetően, ami abban a cikkben van írva, a Solo2-re igaz inkább.
(#87552) enricotoxic: HD800-ból is lehet jó hangot kihozni, csak sok odafigyelést igényel, LCD2 egyszerűbb eset. Kényelemben viszont egyértelműen HD800, LCD-k nagyon nehezek, nem is állnak jól a fejemen.
(#87558) bajnokpityu: Az Essence One szerintem sem rossz használt árért, csak nekem nem tetszett a karaktere alap állapotban, opa cserélgetéstől inkább távol tartom magam.
Impact Twint még nem hallottam, így arról nem nyilatkozom. Konkurenciája a Focusrite Saffire PRO 24 volt nálam, annak se a külseje, se a hangja nem győzött meg. Bár mindene működött rendesen, firewire kapcsolata is stabil volt nálam. -
enricotoxic
tag
Igazán nem kötekedni akarok (bár a mai hozzászólásaim alapján gondolhatnátok ezt is), de a Sennheiser HD 800 egy igazi csalódás volt. Annyira műanyag hangot rég hallottam a 300e forintos kategóriában. A HD 600 sokkal jobb. Audeze LCD2 ami 50e forinttal kedvezőbb árú, sokkal zeneibb, nem egy dimenzió a két fejhallgató. Rock, Jazz felvételeket hallgattam ugyan azzal a fejhallgató erősítővel.
-
krichd1
addikt
Igazából majdnem az egészet, nagyon finomkodva ír a hibákról, inkább marketing szöveg, mint objektív teszt. Kezdve az anyagminőségtől, ami nagyon gagyi, törésre hajlamos műanyag. Hangminőség borzalmasan torz, nagyon eltúlzott mélyek, teljesen szétesett hang, egy subwoofer a fülön. Erről nem a műfajfüggő és nem is a kényeztető szó jut eszembe. A komfort nagyon szubjektív, az drágasággal egyetértek.
(#87542) Toobee: Nekem se.
-
enricotoxic
tag
Nem mondom, hogy azok vagytok. Nem találkoztam még azzal a rendszerrel, ahol a Dacmagic Plus a zenei kvalitását megcsillogtatná
Lehet, ha más DAC-okkal összeeresztettétek volna akkor más lenne a vélemény, ha így történt akkor ízlés különbségre tudok gondolni. Bár azért nekem annál rosszabbnak érződött, mint ami más-más zenei megközelítéssel lefedhető.
Melyik szerkesztőség? Sorry, ha mindenkinek evidens csak nekem nem.
-
enricotoxic
tag
A Cambridge Audio Dacmagic variánsait nem ajánlom. Mindenképpen CA, akkor Cambridge Audio Azur 840C CD vagy Cambridge Audio Azur 851C CD, ezek CD lejátszók, de van digit bemenetük és jó a hangjuk és a CD játszó is igen jó.
Asus Xonar Essence One kifejezetten hifis, a szó rossz értelmében.
Pontosítok: nekem sem a CA, sem az Asus nem volt képes zenei reprodukcióra. Úgy érzem attól, hogy jó szolgáltatások vannak egy DAC-ban az kevés, ha nem párosul jó zenei hanggal. Olcsó DAC ami zenél a Heed Dactilus 3, Heed Dactilus 3 + Q PSU. Feljebb Heed Obelisk DA, Bodor Audio DAC, Naim DAC, Lessloss DAC, Accuphase DAC kártya erősítőben, Audio Note DAC és még rengeteg jó amit nem soroltam fel és főleg amiket nem ismerek.
(#87489) devil-k
És önmagában a DAC-tól nem lesz jó a hang, ha a forrás digit kijárata nem jó minőségű, akkor hiába van zenei DAC csatlakoztatva, nem lesz jó a reprodukció. PC-n USB kijáratot érdemes használni, a S/PDIF és a toslink kijárat vacak, hangkártya helyett DAC-ra érdemes költeni. DVD/BD lejátszók is elég vacak transportok, tisztelet a kivételnek. Pár napja volt szó 3500 fontos BD lejátszóról, elhiszem, hogy jó a hangja.
És írtad, hogy letettél róla, csak már bennem volt, ki kellett írnom magamból
-
Patice
nagyúr
Hát igen. Ahhoz a két hatalmas tányérhoz nem ártott volna szélesebb előlap. Mondjuk 3-4x ilyen széles, de lehet még az is kevés lett volna.
Vagy tettek volna még rá két oldalra is lemezeket, hogy nagyobb legyen a felület, amit meg kellene kerülnie a hangnak.
Akkor inkább már a falba építés.
-
spiky03
veterán
Nekem élmény volt, mert eddig nem nagyon néztem ilyen zenés videókat, vagy minek is nevezzem ezt.
Nekem tetszett a hangzás.
Persze elhiszem, hogy van ettől jobb is, de nekem most ez jó volt így estére.(#87398) Sefter
Milyen árban van egy olyan?
Jöhet privátban is.
Nekem is tetszik, hogy olyan pici.
Nem mintha most akarnék venni, csak érdeklődés képpen, nah meg az kb milyen szintet képvisel?
@(#87399) KisTücsök
Szerintem jól
De holnap este kipróbálom, mert 1080p-ben is leszedtem, biztos, ami biztos.De inkább most a BD-t választottam megtekintés/hallgatásnak.
-
mettek
addikt
hozzáteszem ugyanezen ganfalakon denon stereo erősítővel és cd lejátszóval nagyon is tetszett a hangzás. Magyarán nem csak a fülemmel van a baj, hanem az erősítővel is illetve lehet hogy pont ti vagytok hozzászokva a "lapos hangzáshoz" és nektek ez tetszik. Édesapámnak foglalkozásánál fogva komoly hangcucca van...ezeket hallottam már kiskoromtól kezdve, lehet azért is ilyen az ízlésem. (persze azok szabadtéri felszerelések)
-
Mankó
veterán
Regger 2 verziot emlitett ott volt a 75 db. A level kalibrator alapjan beallithatom 75 db-re a dobozokat, de o utana azt irta, hogy a menuben talalok az egyes dobozokhoz tartozo jel szinteket is, s azokat is igazitsam egymashoz. Szoval ezt a jelszintet viszont nem talaltam, vagy csak egyszeruen nem tudom, hogy mire gondolt, hogyan jelzi az erosito menuje stb.
-
Mankó
veterán
De meg talaltam, csak ez nem az ahol 75dbig allithatnam az egyes hangfalakat. Itt csak az egyes csatornakat erosithetem le fel a tobbihez kepest. Viszont igaz, itt mar lehet meregetni a telefonnal a 2es verzio szerint.
A test mikrofonos verzionasl viszont a test hang korbe megyx a hangfalakon, nem lehet egyesevel varialgatni. -
Mankó
veterán
Vegig olvastam a kezelesi utmutatot, minden hova beneztem a menube, nincs benne ilyen. Viszont reset es firmware frissites utan pontosra megbecsulte a tavolsagokat es a db-es beallitasok is egesz jok lettek.
Akkor az Audessey-t jo otletnek tartod, most merek akkor azzal is egyet. Dinamikus eq, meg dinamikus hangero gondolom felejtos? -
törölt tag
Láttam és állítottam be mindkét típusú készüléket Samuval még ki lennék békülve de lg nagyméretű kilőve, projektor meg nem jönne ki 300 alatt, pláne C tunerrel. És pont azért kell jobb minőség mert úgyis közelebb ülök. De ha valaki talál jó 5.0 szettet megköszönöm ha belinkeli.
-
Mankó
veterán
Meg maradt, csak a 2 resz atalakult, ahova eredetileg ment volna a tv. Az alja kijott, atment a masik falra, egy kicsit kibovitettek az egyik oldalat, folotte van most a tv. A kozepet kivettuk, a tetejet szettoltuk annyira, hogy koze beferjen az agy - szemben a tv-vel. Megterveztem, hogy legyen es az egyik asztalos haver megcsinalta, hogy jol is nezzen ki. Amikor itt volt mar a tv, jobban lattam az osszkepet. Sok verziot kiprobaltunk, de vegulis ez lett a nyero, s jobb is lett a szoba elrendezese, meg a ter is nagyobb lett kisse. Persze ezt elore nem lehetett latni.
Neha azert banom meg, hogy nem plazma lett, de a tenyleges tvzesi szokasaink az lcd mellett szoltak. Sajnos. Lehet segitene egy kicsit az osszkepen, ha bekalibraltatnam Janossal, bar nem hiszem, hogy a felhosodesen az barmit is javitana. Szerinted erdemes, mert a szinekkel pl. nincs bajom? -
spiky03
veterán
Oke, én ezeket mind el is hiszem, és ha lenne egy külön moziszobám, ami sajnos nincs akkor vsz így is lenne elhelyezve a center. De amíg a nappaliból kellett kialakítanom a saját kis moziszigetemet, úgyhogy még azért az asszony se tegyen ki a lakásból
addig ez van, addig így lesz elhelyezve.
De tessék itt egy kép a jelenlegi elhelyezésről.
Több helye lett valamivel a szubnak is.
Azért ez csak jobb már valamivel, mint ami volt, nah?
-
-
-
Norbi 72
veterán
A 322-es csak egy példa volt,lehetne szanálni szépen..
És ha egyetértünk abban,hogy az "ajánlott" szó nem illik oda,te is törölheted,vagyis gondolom,ha te (is) írtad,van hozzáférésed.
Hírtelen ott volt nyitva a lap,bármelyiket linkelhettem volna,a hangsúly frontra monitor elég,vagy álló?
-
krx21
nagyúr
De az erősítő igen stabil egy darab, attól nem fog jobban rezonálni... Lenne felette 6cm és a lejátszó nem teljes fedésében takarja, mert kisebb a mélysége.
Pedig annyi helyen látok, komoly mozi szobát bemutató videókon, hogy az AVR-t beteszik egy kicsi polcra, egymás hátán a többivel. Ez azokhoz képest tágas helyen lenne... -
enricotoxic
tag
3500 fontért jól szól? Még jó. Összeereszteném a tuningolt LX71 készülékemmel. Kíváncsi lennék mi és mekkora a különbség, mert biztos van.
"Elképesztően jó, persze BD-játszós viszonylatban."
Na ez az, egy BD lejátszó érje már el a CD hangminőségét. Akkor Te is érzel visszalépést hangban a CD és a BD között? Hiába a high res. Pedig alig kell még dolgozni a készülékeken, hogy jó hangjuk legyen.
-
Lacielvtárs
nagyúr
tény hogy sima mezei volt, mert anno még nem hittem/tudtam hogy a kábelek mennyit jelentenek
most hogy a hangfalak kábeleit cseréltem ahogy tőletek tanultam hoztam egy "komolyabb" optikai kábelt
és felszámoltam az átalakítókat is, így már csak olyan eszközöm van amin közvetlen bemegy az optikai kábel, mert anno volt toslink átalakító és igaz nem vagyok egy profi fülű user, de még ahogy azt a toslink átalakítót kiiktattam, már a magasabb hangok is szebbek lettek...
de nem tartom kizártnak hogy ez már nálam pszichológia és csak bedumálom magamnakszkink: tény hogy az az Onkyo AVR is már egy másik világ, nekem is az volt anno, mikor az enyémet beüzemeltem
-
"Viszont a 10000 Ft iszonyúan kevésnek tűnik"
Pedig lehet venni annyiért olyan használt CD-játszót, ami az ő rendszerébe simán elég lenne futóműnek. Nem vagyok meggyőződve, hogy kihallaná a többszörösébe kerülő lejátszók cizelláltabb hangminőségét. Mint hogy az is nagyon rendszer-függő szerintem, hogy van-e annak jelentősége, hogy PC-s íróval, vagy kifejezetten audio írásra javasolt íróval készül el egy CD.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Formula-1
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Steam Deck
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- SzoftverPremium.hu
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest