- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peak
addikt
Mondjuk ezzel is vissza lehet élni, hiszen egymás között is megbeszélhetik privátban az emberkék a dolgot, szóval tök mindegy.
Amint emlitettem, becsületbeli a játék.
Meghallgatjátok 1-2 napon belül ahányszor csak akarjátok, aztán szombat reggeltől lehet idehányni a véleményeket, tapasztalatokat. -
Peak
addikt
Áh, az túl kispályás volna.
Tervezem, hogy ezt a játékot viszonylag hosszabbra, több részre bontom, mindig olyan dolgokat tesztelve, mint amikről az itt fórumozók beszélni szoktak.
Az is lehet, hogy minden tesztállományhoz ugyan ezt az LP digitalizálás forrást fogom használni, hogy a jövőre megmaradjon az összehasonlitás lehetősége is.
-
bajnokpityu
félisten
Kinában azt "szitáznak" rá, amit akarnak.
De,ha nem kopott le az aranyozása,stabilan feszit mai napig, akkor az egy jó csatlakozó.
Nah,ilyet nem tudnak ezek a 270Ftos Nakával logózott csatik.Nekem is van,használom is, ezért lehet róla véleményem.
De tényleg érdekes volt,amikor olvasgattam a Bulletről, sőt a Viba féle ajánlásban a 20Ftos RCA csatikról, hogy a bánatba lehet aránylag jó hangja,miközben nyilvánvalóan ócska anyagból készülnek. Viba ajánlotta amúgy a CAT7et is, szóval nem szentirás, hogy száz rugós hangfalkábelt legyőz
-
Peak
addikt
Lehet.
Én ilyen banándugókkal leptem meg magamat, 32 db-bal.
-
bajnokpityu
félisten
Az valszeg nem ez a csati.
Patice: oké,hogy nagyobb felületen érintkezik, de minek?
belül meg egy félx3mm széles csikon megy a jel.Nézd meg a Bullet Plug elméletét. (tudom,h nem azonos, mert egyik RCA, másik hangfal, és nyilván sokkal nagyobb áramok mennek utóbbin. Csak azért érdekes a Bullet, mert ott direkt arra mentek rá,h gyorsuljon a jel, és legyen pici a keresztmetszet)
-
bajnokpityu
félisten
Egy darabig. aztán kilazul. Felső meg "összetörik".
Van/volt mindkettő, egyaránt szarok, de legalább olcsók.1-2 fokkal jobbat, húzott rézből is lehet kapni ebayen, nagyonpicit drágábban.
tCr:hát nem éppen csúcsminőségűek,de 300Ftért mit vártál? atomállat kidolgozás, és örök élettartamot?
-
DM-Fan
nagyúr
"Pl. mostanában sub-omhoz (nem egy hi-tech cucc) kerestem low-budget tápkábelt, 2500Ft költségről (2csati + kábel) beszélek."
Pl. a Proson-omnál nem is tudnék egyszerűen tápkábelt cserélni, mivel gyárilag bekötöttet alkalmaznak nála. Sőt, most így jobban belegondolva szerintem a H/K erősítőm is ilyen.
Hiába na, ezek eleve nem high-end cuccok.
-
csak az a baj (nem rád mondom, általában), hogy aki egyszer felrak egy adblockert, utána nemigen szedi le, és engedélyezi újra a reklámokat. értem egyébként az igényt a tiszta és gyors oldalra, de valahogy annyira utálom az ilyen szoftvereket. a készítői konkrétan kibasznak a weboldalakkal, és nem is nagyon zavarja őket. ugyanezért utálom mondjuk a hírkeresőt és a mandinert is, abból élnek (és milyen qrva jól..........), hogy belinkelik, amit mások pénzért, sok pénzért előállítanak.
no, de ez messzire vezet, nem akartam médiázni, meg jó magyar módra rinyálni
csak nem bírok magammal, amíg nem jön meg a hk 970
-
csak hát érted, ebből a három hsz-ből kiderült, hogy kapásból van 3 hardcore user, aki szűri őket. pedig ennél ingyenesebbek nem lehetünk, ha nem megy a reklámokkal, akkor vagy jön a szar szolgáltatás (pedig még így is ostoroznak minket, hogy lassan fejlesztünk), vagy valahogy mégis fizetős szolgáltatások, amiket használnak, használtok is.
no mindegy, messzire vezet, de arra kérek mindenkit, hogy ha egy kicsit is méltányolja a munkánkat, ne szűrje, tegyen velünk kivételt. ezen felül semmiképp se propagálja. kösz, és szori, ha némelyik reklám zavaró, igyekszünk azért visszautasítani a nagyon tenyérbemászó szarokat, nincs például aláhúzott szöveg a fórumban, interstitial, layer meg egy csomó szarság.
töröltem amúgy, és előre is köszi, ha valaki "segít" nekünk azzal, hogy legalább nem árt
-
bajnokpityu
félisten
-
bajnokpityu
félisten
Annak a 935ösnek, ami most Python-nál dolgozik, be volt sztem állítva a nyugalmi árama.Annak semmi fenntartásom nem volt a mélyét illetően. Valszeg a Te 940esed többet ment,és ezért elállítódott a nyugalmi árama. Aztán lehet hülyeség, de én erre tippelek.
Warter 945öse érdekesen melegszik: hidegen sok a mélye, aztán melegen csökken le a normális szintre. Másik érdekes azzal a készülékkel kapcsolatban, hogy alig melegszik.
BBéci:sztem nem szóltuk le. Csak annyit mondtunk,h valszeg inkább denont választanánk.
-
Ed Parker
nagyúr
Na de ki mondja meg hogy az a sztenderd miért jó?
A gagyiról nekem jó pár neves festő eszembe juthatna, óvodások festenek így és a szakértők meg fejtegetik, hogy mire gondolhatott a szerző.
Ha nem tudnád ki festette röhögnél mekkora pancser.
Oo és mennyi ilyen van a művész világban.
Az asszony festőművész, volt alkalmam párat megpillantani.
Szóval én inkább ezt itt be is fejezném, peacePityu: megígértem, megyek, csak hát az 2400km
De nincs elfelejtve, most a baba az első
-
Peak
addikt
http://nadelectronics.com/products/digital-music/M51-Direct-Digital-DAC
Konkrétan lesz@pnám magam, ha egy ilyenem lehetne.
-
Ed Parker
nagyúr
Na de mikor bejön az üzletbe a vásárló az hang alapján dönt és nem azért mert ért hozzá.
Ahogy az elöbb írtam, én nem értek a festmények hez, de azt el tudom dönteni, hogy mi tetszik.
Zenében ugyanígy vagyok, ami tetszik az jó nekem.
Amikor hallgatsz egy Vivaldit nem kell értened a komolyzenéhez, de rögtön hallod hogy ezt nem egy pancser csinálta, mert jó. -
Peak
addikt
nem csipem a gúnyolódást.
a technikai alapok megismerése, a digitális és analóg rendszerek működésének átlátása, az érdeklődés az alapja ennek a témának.
lenézni vagy viccet csinálni az információszerzésből nem gondolnám, hogy bölcs dolog.továbbá nem biztos, hogy lesz alkalmam hallani mondjuk egy 20millió forintos csöves erősítőt, de ha elolvasok róla egy leírást, hogyan működik, milyen technikai trükköket alkalmaztak, azzal én magam is több leszek.
de te csak szexelj csak úgy durrbelebumm... az már más kérdés, hogy a partnernek tetszik-e.
Szerk: gondolom azzal is tisztában vagy, hogy az USB-Koax újraidőzítés szart sem ér, ha nincs szinkronba hozva a vevőoldallal. szarnak a pofon.
-
-
Peak
addikt
fenét. a hosszú hónapok internetes review-inak és technikai oldalainak leírásai alapján állitom.
nem véletlen a "jitter korrektor" fogalma, a jobb DACok tuningja, stb.
nem tudom megértetted-e, hogy mitől alakul ki a jitter a DACban, illetve a koax átviteli eljárását, mert gondolom ha értenéd, akkor megértenéd miért tartom fontosnak azt, amit leirtam.nem kell nekem direkt koaxon hallgatnom zenét, "tapasztaltnak" lenni, hogy megértsem miért fontos ez a dolog.
-
BBéci
legenda
"Elac-okat sokan dicsérik, biztos van vmi alapja. Nekem még nem volt szerencsém hozzájuk."
Egy pár FS189 van nálam bő egy hónapja, korábban hallottam a 249-est is, ami nemsokára mint váltás érkezik. Az ELAC hangdobozokra jellemző a kiemelkedő térábrázolás és a részletezőképesség. Feleségem és én is éppen ezért szeretjük. A mélyeivel már nem vagyok annyira elégedett. Nem rossz, de a magastartomány minőségétől távol van. Ha házimozi üzemmódban 80 hertzen vágom, az említett negatívumot el is felejthetem.
Most akciósan 400e az FS 189 párja, ennyiért embertelen jó vétel. -
fatallerror
addikt
nekem nagyon bejött pedig nem nagy szám erősítőn ment, bármilyen ütemet bírt és mindent megtöltött utána meghallgattam az a7-et és jóval gyengébbnek v unalmasabbnak hallottam főleg magasakban meg a cinek nem szóltak szépen gondolom a dali szupermagas cucca okozta ezt a nagy különbséget. hallottam még az mk2től is drágábbat és szerintem annál is jobb volt az mk2 (nem emlékszem rá mert az ára miatt hagytam)
de kinek mi tetszik :] bár ez a nincs tere állítás ízléstől függetlenül fura, nagyon sok helyről azt hallottam mikor mentem utána h az mk2 pont az a hangfal ami kis szobától nagy szobáig jól érzi magát -
Patice
nagyúr
Nem kicsit gyanús.
Épp tegnap hallgathattam meg ezeket egy ismerősömnél Denon PMA-710AE erősítővel hajtva. Kicsit mellőzötten álltak ott azok a nagy dobozok. Aztán segítettem a tulajának máris pár tanáccsal, aztán volt nagy meglepődés:
"Jéé, ez így is tud szólni? Itt áll és nem hallgatom?"
A kábelek és források ellenére nagyon szép tere volt. Kicsit "segítek" majd, hogy hogyan lehetne többet kihozni abból a párosításból.
-
fatallerror
addikt
vagy állva nézi a tv-t és akkor belát a center mögé xD
ezen az oldalon olyan cuccokat látni és sokszor így elrendezve, sok értelme van ilyeneket venni akkor :]
-
robi0604
őstag
Ezzel mélyen egyetértek!
Ha már YouTube-os, gitározós a téma, engedjétek meg, hogy két kedvencemet megemlítsem:
Electric Guitar Canon Rock in D Major és Andy McKee "munkássága".
-
Ed Parker
nagyúr
Ahogy a kommentemet kezdtem, mi a forrás?
Igazából ott már eldől hogy fog szólni.
Ettől persze még szólhat jól egy ilyen zene, csak ahogy én is írtam, az anyagok nagy része mp3-ban lelhető fel, mert buliból készült live mixeket, általában nem stúdió technikával rögzítik.
Amiket cd-n adnak ki azokat master-elik, azok nyilván jók.De audiofil körökben én ezeket nagyon ritkán hozom fel, pont ezek miatt, rögtön úgy néznek rám mint a véres rongyra
-
Ed Parker
nagyúr
Azért gondolom abban egyetértünk hogy elektronikus zenét ritkán adnak ki sacd lemezen
Kb 100Gb-nyi anyagom van 2001-től napjainkig, a breakbeat-től a techhouse-ig, mai napig hallgatom őket, de erre én nem vennék drága cuccot.
A zenék mp3-ban vannak, van Dave Seamen-től egy albumom flac-ba, de nem éreztem hogy több "részlet" jön elő mint egy 320kbps mp3-nál.
A 160gb-os iPod Classic tele van ilyen albumokkal, digitális dockban teljesen jó amit hallok és nem is várok tőle többet.
Én csak annyit mondtam múltkor tök jóindulattal az egyik forumtársunknak,hogy elektronikus zenére (szerintem) felesleges több százezret belerakni egy rendszerbe,de lelke rajta, felőlem utopiákon is hallgathat bárki tiësto-t -
Patice
nagyúr
Például:
Tipper - Broken Soul Jamboree (2010)
Zero 7 - When It Falls (2004)
Chicane - The Best Of Chicane 1996-2008
Dj Shah - Songbook (2008)
Kirsty Hawkshaw - Meta-Message (2004)
Dash Berlin - The New Daylight (2009)
Armin van Buuren - Mirage (2010)
Above & Beyond presents OceanLabMike Foyle vs. Signalrunners - Love Theme Dusk (Mike's Broken Records Mix)
Propellerheads & David Arnold - On Her Majesty's Secret Service
Propellerheads - Spybreak! -
cekkk
veterán
Én nem írtam alá a Diginél, mert nem saját a lakás, és úgy voltam vele, ha jobbat találunk és költözünk, akkor ne legyen hűség, és ez meg is történt, bár most is digi van itt
Bár mondjuk már nincsenek az ingyen percek sajnos
bajnokpityu
UPC?
Azzal meg az a bajom, hogy forgalom korlátos -
törölt tag
CD lejátszónak kell analógot választani,ezzel keveredtem be,hogy analógot akarnál hallgatni. Igy az előző hsz-om csak félmagyarázat, bocsi!
A bitstreamot válaszd.
PCM-ben a lejátszó csak dekódol, de a digitálisról analógra az erősitő végzi mindkét esetben, akár PCM akár bistream jelet kap. -
Toobee
veterán
Sajnos a héten kizárólag csütörtök délelőtt érnék rá, Te meg dolgozol. Azért köszönöm a felajánlást. Totel oldalán ott a Rotel. Lehet, hogy megpróbálom őket.
(#5425) bajnokpityu: Zolin keresztül jártam én már, még a Sony-val, egy szerelőnél. Több kevesebb sikerrel sikerült megoldani a problémát (inkább kevesebb), úgyhogy most mást próbálnék ki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Mazda topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen légkondit a lakásba?
- Videó stream letöltése
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Fali konzol lapos tévékhez
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- További aktív témák...
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged