- Erős hardverrel érkezik a Honor 10 000 mAh-s mobilja
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- Zeiss triplakamera az új Vivo V60-ban
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
spiky03
veterán
válasz
liszi70 #118191 üzenetére
Szerencsére nekem ilyenektől nem kell félnem mert tudom, hogy haver vigyázni fog rá, mintha a sajátja lenne. Összekarcolni sem fogja és nem is lesz túl hajtva.
Úgyhogy teljes nyugalommal hagyom itt őket.
Az új hangfal kibontásának az öröme is megvolt még hétfőn amikor hazahoztuk őket a postáról.
Az új illat meg megvolt.De így van. Ezért szép ez a világ, hogy nem vagyunk egyformák.
-
spiky03
veterán
válasz
liszi70 #118171 üzenetére
Mert jó áron jutottam.
Nah most végeztünk az össze dugdosással.
Most még csak a rádió megy de eddig fasza.Most jön majd a bemérés meg a többi.
Meg mint írtam nekem csak jó hogy már bejáratott dobozokat kapok vissza.
Meg ha átjövök hozzá akkor jobban feltünik ha lesz változás.Durva milyen mélyek jönnek ebből a kis dobozból.
-
spiky03
veterán
válasz
liszi70 #118168 üzenetére
Erősítő híján ez van.
Azt meg nem akarom, hogy itt álljon a dobozban egész hónapban. Asszony nem nagyon díjazta azt a kis tornyot.
De pl ma egész nap ott leszek és együtt teszteljük, meg majd folyamatos kapcsolatban leszek haverral, hogy hogy is cseperednek a hangok.
Haver úgy is mondja majd, hogy mi változott, vagy épp mi nem.Meg kíváncsi vagyok az ő véleményére is, hogy miben más mint az ő MA M szettje.
Úgyhogy engem egyáltalán nem zavar, hogy ő járatja be. Így én már egy "kész" szettet fogok kapni.
-
Aurig@
őstag
válasz
liszi70 #117859 üzenetére
Nekem a régi Yamaha erősítőm 8 éven át, napi átlag 10, de szünidőben nagyon gyakran 14-16 órát ment folyamatosan. Az ég világon semmi baja sincs. Ezen keresztül ment a számítógép, Blu-ray lejátszó és a TV, híradóval együtt.
(Ennyire azért nem kell az üzemórákat számolgatni.)
-
xxlongikaxx
aktív tag
válasz
liszi70 #117867 üzenetére
Egyebkent egy felvezetos erosito elettartama azert eleg jelentos, sokkal nagyobb problema az elkok oregedese, szaradasa. En alapbol nem nezek TV-t, asszony meg csak az ilyen zenes musorokat nezi, ott meg bekapcsolja mert erzi a kulombseget
Csovesnel ugye a futes miatt mar kicsit mas a helyzet.
-
Mezga Aladár
veterán
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
liszi70 #117859 üzenetére
"De ha még ehhez hozzáadódna a tévézés is, akkor azzal még több lenne, nem? Azt legalább megspórolom a véges üzemidőből.
"
Tök mindegy, hiszen egyszerre nem lehet tvzni, filmet nézni és zenét hallgatni, ugyanarról a vasról egy időben. ( elvileg persze vannak lehetőségek)
A srácoknak meg tök mindegy miről szól a Walt Disney.
Bár az én lányom, csecsemő kora óta kizárólag vassal hallgatott Gryllus Vilmost, Halász Juditot, LGT-t...Értem, mire céloztál és abban egyetértek, hogy kizárólag egy híradó miatt én sem kapcsolnám be, de, mivel állandóan be van kapcsolva, ARC úgyis kierőszakolja magának a hangot.
-
bajnokpityu
félisten
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
liszi70 #117856 üzenetére
Használat szempontjából tök mindegy, hogy híradót nézel, vagy Terminátort 1080-ban. A használat, az használat. Mondjuk nem gondoltam volna, hogy minden nap megnézel 2-3 filmet (nem tv-ből). Vagy miért van bekapcsolva napi 4-5 órát?
Nem értem, mire gondolsz. Ha napi 4-5 órát hajtod, akkor pont pont nem kíméled, hacsak nem otthon dolgozol és mehetne akár 10-14 órát is, de Te "csak" 4-5 órára kapcsolod be.
-
Szabikaa20
őstag
válasz
liszi70 #117854 üzenetére
Értem én...
Csak azt hittem,hogy ez bizonyos üzemidő után,rosszabbul szól vagy elromlik stb..Jó mondjuk az is igaz,ha valami elromolhat az előbb utóbb el is romlik!
Meghát ugye használati cikk,végső soron szándékosan nem csinalják annyira tartósra,hogy vegyél pár év múlva másikat.Ezek már nem komcsis cuccok!
-
Ear001
addikt
válasz
liszi70 #117268 üzenetére
Kicsit sarkosan fogok most fogalmazni, de akusztikai probléma mint olyan önmagában nincs, ahhoz kell egy lánc, aminek a végével, a szobával van gond. Ezt a gondot pedig nem csak úgy lehet orvosolni, hogy a szobát alakítjuk, a lánc többi eleméhez is hozzányúlhatunk...
És hogy ne csak nagy általánosságban beszéljek. Ott van bt barátom, aki a blogjában hosszasan nyűglődött azon, hogy nála milyen pocsék az akusztika. Bevetett csillapító panelt, hívott beállítógurut, kevés sikerrel. Aztán műszerrel kimérték a szobáját és optimalizálták, de attól sem lett boldog. Harmadjára kapott a hangfala elé egy olyan erősítőt, ami nem csak kordában tudta tartani, de stílusában is tökéletesen illett hozzé, és láss csodát, odalett az akusztikára panaszkodás, maradt a zene élvezete.
Én készséggel elhiszem, hogy vannak pocsék akusztikájú szobák, de azt tapasztaltam, hogy azokon igazán csak falbontó kalapács segít, nem pedig pár akusztikai panel, ami hatásában nem tud többet szerintem, mint egy tökös/karakteres kábelezés vagy állványozás. Persze vannak makacs tulajok, akik úgy gondolják, hogy csengő-bongó üvegpalotájukban majd az előre-hátra egyformán sugárzó Martin Logan dipól hozza el a boldogságot, pedig egy akusztikai környezetre nagy ívben pottyantó, viszont a tűpontos beállítást megkövetelő Kiso milliószor jobb lenne, vagy mondjuk egy Avantgarde tölcséres, amit szinte beleülve is remekül lehet hallgatni, ami szintén nagyjából nullára redukálja az akusztikai környezet hatását, de csak akkor, ha megkapják, ami jár nekik, de ez megint nem akusztikai probléma...
-
XtremLor
őstag
válasz
liszi70 #117196 üzenetére
A topik nagyresze aki visszajar nem csak irni, olvasni is szivott magaba az evek alatt nemi tudast/tapasztalatot amit a gyakorlatba is ultetett.
Sok jo tanacs elhangzott mar, koztuk igaz jopar marhasag is megbujt, de szortirozni kell.
Rosszat senki nem akar itt, maximum a stilusa kicsit nyers, bar teljesen jogos amit ir.
A HM nem az a kat. hogy megyek a MM-be megveszem amit elem raknak, hazamegyek es minden jo. -
xtremetuning
addikt
válasz
liszi70 #117185 üzenetére
Nnna, hogy kapjátok be....
(Fel)Vállalom, de én mondom meg milyen kábeleket kell vennie
Egyébként fent említett úriember (Gazsi) kötve hiszem, hogy az én hsz-em alapján indult el. Inkább olyan, mint a víz : arra megy amerre könnyebb/egyszerűbb. És látod : végül a kábelezés
olcsóbb, mint a szőnyeg, vagy panel. A lélek megnyugodott, win-win.
-
MasterMark
titán
válasz
liszi70 #117187 üzenetére
& (#117191): Nem így gondoltam, de látom nagyon magadra vetted. Ne haragudj.
Én nyilván megtehetem, hogy az egész szobát úgymond alárendelem a HM-nek, ez ugye nem mindeninél megoldható. Ezzel nincs is probléma, csupán törekedni kell a lehető legjobb kompromisszumra mindkét oldalról szerintem. (Közben látom törölted, de önmagában is értelmes amit írtam szerintem.)
Gazsinál a törekvés sincs meg ahogy látom, csak a "majd odateszi valahova, aztán jó lesz", és inkább banándugókat nézeget, ahelyett, hogy fűrészelné az asztalát.
Gazsi00: Igen, az előbbi célzás volt. Ahogy már mondtam nincs lehetetlen, kérdés hogy akarod-e vagy nem.
Bútorokat lehet cserélni. 10 méteres HDMI kábel is van. TV-t fel lehet tenni a falra. Kanapét el lehet húzni a faltól. Stb.
Az "itt úgyse lehet semmit, mert nem lehet semmit" hozzáállás nem fog segíteni.Szóval ne banándugót nézegess, hanem másik asztalt.
Egyébként egy alaprajz még mindig segítene abban, hogy segíteni tudjunk.
-
törölt tag
válasz
liszi70 #117185 üzenetére
Rendben, azt is tenném de hol van olyan rutinja Gazsinak (ezer bocsi Gazsi, nem személyeskedés!! és főleg nem ellened szól!!) mint XT-nek?
És hol van Gazsinak Focalja, mellé 600 Wattot csuklóból kinyomó monoblokk erősitője?
A kettő teljesen más kategória ahol XT és Gazsi utazik... Gazsi most kezdte, XT 20 éve..
-
MasterMark
titán
válasz
liszi70 #117181 üzenetére
Ezt tőletek tanulta akkor akiknél fontosabb az, hogy a nappali nappali maradjon, és csak utána van a HM. Nálam előbb van a HM, és utána, hogy a szoba szoba maradjon amúgy.
Egyébként ezt kell neki is eldönteni. Vagy az elhelyezéssel kezd, ami lényegében ingyen van. Vagy az akusztikával, ami a többihez képest még mindig nagyon olcsó. Vagy pedig elkezd drága kábeleket, meg mindenfélét vásárolgatni, úgy hogy egymás mellett van a két frontja, a hátterek meg a vakvilágba sugároznak.
(#117185) liszi70: Ahhhaha, maradjunk reálisak pls.
Szerintem ott nem erre a kategóriára gondolt. (Ha mégsem így lenne, akkor én jelentkeznék a versenyre.
Én az akusztikával nevezek.) Ennél szerintem többet számít az akusztika, és a kábelek közti különbség meg kevésbé.
-
leximester
tag
válasz
liszi70 #117067 üzenetére
Sziasztok!
Szerintetek melyik a legolcsóbb(elfogadható) megoldás a következő problémára? Adott egy épített 600W-s passzív sub, szeretném aktívként használni. Én arra gondoltam hogy veszek egy autós erősítőt, illetve egy 12V-s tápot. Ez mennyire jó megoldás, esetleg van más? Előre is köszi. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
liszi70 #116908 üzenetére
"Csak egy benyomás volt,"
Értem, most visszakozol. Gondolom rám vonatkozott a következő rész : " nem szokásom azonnal belelelkendezni a topikba a benyomásaimat." Vettem, de tartom, amit akkor írtam, mert ugyanazt hallom, ma is, amit az első benyomásom alkalmával is hallottam. És ennek semmi köze AVA-hoz, vagy Isotek-hez. Egyszerűen hallható a túlfeszvédős elosztó és-e között a különbség, de akkor sem írtam mást, mint ahogyan most sem.
Számolni szabad? Egy akármilyen túlfeszvédős elosztó kb.7-20e FT. Ezt tökéletesen kiváltja, sőt túlszárnyalja a Kontaset 4700 Ft-os elosztója, ami a kábelcsere után sem lesz többe, mint egy 10e Ft-os másik elosztó. Aki kicsit is érez magában annyi bátorságot, vagy kísérletezési kedvet, hogy kipróbálja, nem fog rosszul járni, SZERINTEM. Gem-nél 3-4e-ből megvan a tápkábel is dugóval. Mi kivetnivaló van abban, amit írok, pl. most? Meg tudod mondani, mi irritál mondjuk téged? Igazán nem értem. Az elosztó működik és tökéletesen hallható, tapintható a zeneisége a másik fajta elosztóhoz képest. Sajnálom, ha Te ezeket nem hallod meg, mert kimarad egy élményfaktor az életedből. De attól még ott van..és ne kelljen állandóan bizonygatnom, hogy hallom is, nemcsak kamuzok.
És lakótelepen lakom, de nem kaszárnyában, hanem kis, 4 emeletes épületben, ahol nemrégiben cserélték a betáp kábelt, az összes utcai elosztót és az utcai kábeleket is cserélték vele együtt, valamint a lakásomban is minden tömör rézvezetékkel lett átkábelezve és csövezve, 8 körre leosztva. Ergo nem a legrosszabb az "ellátmány" sem.
De azért akkor is leírtam, hogy mit cseréltem-mire. Miért kell akkor belegondolni olyat, amit nem írtam, de nem is gondoltam. Ezt máig sem értem.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
liszi70 #116895 üzenetére
Te nem az AVA (replika) helyére tetted a Kontaset-et?
Mert ha igen és nem esett össze a hang, ráadásul tetszett is neked, akkor talán el lehet mondani hogy jó a Kontaset, nem?
Már azért is, mert Te nem egy Belkin túlfesz védős vacakról váltottál, mint én, így hallanod kellett volna "komolyabb visszalépést" hangban. Ráadásul, ha valamit sokáig hallgatsz és rosszabbra váltasz, nagyon észreveszed, jobban, mint pl. a jó irányba történő elmozdulást.
Summázva: Vagy jó a Kontaset, vagy semmit nem ért az eddigi replika elosztód.
Ugyanis, ha rossz a Kontaset, de úgy "szól", mint a replikád, akkor az is rossz.Érted????
De felőlem senki ne vegye meg, nekem attól még nem lesznek álmatlan éjszakáim.
(#116888) BBéci: egyetlen dolgot szerettem volna jelezni, természetesen nem Neked, ( mert nincs rá szükséged ) hogy egy 4700 Ft-os mezei elosztó is sokkal jobb, mint egy, akár több tízezerbe kerülő túlfeszvédős "valami". Nem gondolom, hogy csoda történt nálam, csak a szkeptikusokat szerettem volna felébreszteni, akik szerint a drót-az-drót. Nyilvánvalóan egy többszázezres tápszűrő kb. 4698x jobb, mint a Kontaset, ezt eddig sem vontam kétségbe.
Az AVA tápkábelt csak azért használtam fel, mert úgy gondolom, a fém kígyóbőr árnyékolás csak nem árthat annyit a hangnak, mint a gyári 3x1.5 mm-es, árnyékolásmentes pvc kanóc. Csak azt ne mondd, hogy rosszabb az AVA kábelével, mint a gyárilag szerelt verzió.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
liszi70 #116886 üzenetére
Én az elosztó témát már nem bolygatom.
~7 különböző már megfordult nálam, jelentős "különbséget" egyik sem produkált. Úgy látszik Heves megyében jó a villamos hálózat.
Majd te jössz holnap! ... El kellene már döntenem, hogy Musical Fidelity vagy Creek. Tegnap nekiültem, hogy összehallgatom őket, de elaludtam.
Az a baj, hogy tetszik mindkettő.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
liszi70 #116886 üzenetére
"Nyugi, nem csak neked nem szabad hinni!
"
Ebben egyetértünk, de a válaszodtól még nem érzem magam jobban.
(OFF)"Egyébként betettem, "meghallgattam", teljesen rendben lévőnek tűnik ez az elosztó is."(/OFF)
4737 Ft-ért is lehet jó valami? Na neeee. Mennyi volt újonnan, amit most kivetél a rendszerből, ha szabad kérdeznem? Mégis lehet hinni nekem egy kicsit?
-
renatto
őstag
válasz
liszi70 #116806 üzenetére
Sajnos nincs lehetőségem próbálgatásra.
Jó lenne ha pár termék is meg lenne nevezve, ami elfogadottan jó és éri az árát, vagyis nem pénzkidobás. Eloszó és táp (sub/erősítő) kábelra is szivesen fogadnék pár javaslatot. Denon AVR-X2200, ES250PW-hez lenne, mivel gondolom ez is számít. Olyan 10 - 30k-ig gondolnám/db.
-
gyurczy
őstag
válasz
liszi70 #116180 üzenetére
Teljesen szokatlanok a megfogalmazásaid. "hajszállal", "minimálisan", "többnyire", "nagyon kicsit". Általában ugyanilyen mértékű különbségekre szokták itt írni, hogy "brutálisan", "kategóriákkal", "áll-leesősen", "drámaian" stb.
Van személyes tapasztalatod, konkrét sztorid is?
-
BBéci
legenda
válasz
liszi70 #115998 üzenetére
Ezzel aztán rengeteget segítettél szasanyinak. Mit tanácsolsz, vegye, rendelje a Yamahákat, vagy ne?
Azért beszéljük le róla, mert a jelek szerint még nem találkozott azzal az ajánlással (a kedvedért nem neveztem ökölszabálynak, pedig az), hogy a (front és center) hangdobozok egy családból származzanak.
És állítom, 17 éves házimozis tapasztalat alapján, hogy igenis a frontokkal megegyező családból származó center a legjobb választás. Kivétellel még nem találkoztam, de ha van, az csak erősíti a szabályt.
Nem kötelező semmi, ahogy előbb írtam, a két frontsugárzónak sem muszáj egyformának lennie. Pláne a kábelhosszaknak.
Aki nem hallja a különbséget, akit nem zavar, az tényleg bármit bepakolhat egy házimozi rendszerbe.
Éljenek a botfülűek! -
BBéci
legenda
válasz
liszi70 #115995 üzenetére
Ne viccelj már! Taga frontok közé Yamaha center?
Házimozihoz picit is értő ember ettől a falra mászik. Ezzel az erővel az sem követelmény, hogy a jobboldali és baloldali frontsugárzók egyformák legyenek. Tök mindegy, csak szóljon valami.
Másik kérdés, tud-e venni később még két ugyanolyan Yamahát, vagy soha a büdös életben nem lesz egységes szettje?
Hazabeszélsz, mert Monitor Audio frontok közé JMlab centert tettél. De legalább kipróbáltad, kéznél volt, nem "vaktában" rendelted, hátha jó lesz.
Ismét Dorian példáját tudom felhozni. Kezdésnek csak a frontokat tuningoltatta, aztán kénytelen volt a CONCEPT centert is, mert hallotta a különbséget és zavarta. Miért? Mert jó a hallása és igénye van az egységes hangzásra. Ez legyen az etalon, ne a szedett-vedett összeállítások! -
BBéci
legenda
válasz
liszi70 #115075 üzenetére
Remélhetőleg még sokszor fogod olvasni! Ez a kedvencem és azokhoz, amikhez használom, sokkal jobban illik, mint bármi más. Képzeld magad elé, hogy valaki nekiáll vízipisztollyal tüzet oltani! Nem is kell erdőtűz, legyen kigyulladt szénakazal. Egyrészt röhejes, másrészt reménytelen vállalkozás. Pontosan annyira, mint JBL SCS 178 hangdobozszettel megpróbálni házimozizni 35 négyzetméteres szobában. Lepkepuki.
(#115076) AndrewTdi
Tedd félre, gyűjtsél hozzá, vagy fektesd be. -
palesz53
senior tag
válasz
liszi70 #115052 üzenetére
Egyrészt ez rendben van, ezért is írtam, hogy lehet, csak a megfogalmazása nem sikerült BBécinek.
Másfelől meg valahol fel szokták azért - normál esetben - tüntetni a kábelen, a csomagoláson vagy vhol, hogy melyik hdmi sztenderdnek felel meg (kicsit egyszerűbb beazonosítani, főleg a témában nem túl járatosak számára).
Csabroncka - a szekrény oldala (1. kép) nem takar túl sokat?
-
mhmpista
aktív tag
válasz
liszi70 #114985 üzenetére
Nemtudom. Rengeteg nagyteljesítményű doboz körbe sztereózva.
Inkább farokméregetés jutott az eszembe.
Meg ugy tudom kell egy kis teljesítmény a csöves szetteknek is meg a hangdobozoknak is kell, hogy rendesen kifussák magukat. Itt meg az már kurvahangos lehet.
Nálam jobban szól pici kakaóval a hangfal.Meg az a rengeteg légmozgás minden irányból ilyen kis helyen.
Vagy valami 20 csatornás proci van hozzá? Nemhiszem.
Bár biztos jobb hangja van mint nekem -
Tamoo
nagyúr
-
Tamoo
nagyúr
válasz
liszi70 #114376 üzenetére
Többször volt nekem is vegyes a szett átmeneti időszakokra. De amikor egységes dobozok kerültek be mindig javult az "atmoszféra". Pedig gyakran előtte sem volt különösebben hiányérzet, de minden esetben hozzátett. Ugyanez az érzés volt amikor a kábeleket egységesítettem. Nem kell nagy dologra gondolni, csak egy kicsit mindig javult az összhatás. Feltételezem ugyanez egy jobb elhelyezéssel még jobban kijön.
-
válasz
liszi70 #114312 üzenetére
ez olyan dolog véleményem szerint, hogy úgy is lehet rá tekinteni, mint egy alkotóelemre. Ha ezek az elemek minőségi anyagból/szolgáltatásból vannak összerakva, akkor az összkép vagy a végeredmény jobb lesz mint nélkülük vagy gyengébb kvalitású elemekből. Ergo a hiánya meg fog látszani. Az AL24 és AL32 pont ide tartoznak...
-
brembo
aktív tag
válasz
liszi70 #114298 üzenetére
Na igen, ez érdekelne engem is. Mert a marketingrizsát én is olvastam a megfelelő helyeken, de azért kíváncsi vagyok, mit érzékel ebből a földi halandó. Azt hallom, hogy jól szól, csak nem tudom, mennyiben tudható ez be az AL24-nek, és mennyiben annak, hogy nagyobb/komolyabb építésű a vasat hallgatok.
-
audiofül
csendes tag
válasz
liszi70 #114278 üzenetére
Én nem tudtam nem odafigyelni a szakmai és technológiai know-how-ra sem:
"2 db 150 w-os élesitövel a mélyládában 2 db 2 utas hangválto találhato a mélyek 100w-osak fejenként....amit tudni kell rola az hogy nagyot tud szolni gyönyörü mélyhang kiemelés...."
És a nagy hangerő, meg a mély már ki is ba...szta az egyik izzót mert: "az eggyik égöt cserélni kell az égök ritmusra villognak"
-
Heffi
őstag
válasz
liszi70 #114158 üzenetére
Nem sántít, mert az összehasonlítási alap egy 70-80k-s Dune volt, pl. ez, ami a kép és hangminőséget illetően lényegében ugyanaz.
Két és fél éve vettem egy ilyen lejátszót 56 000 Forintért újonnan üzletből. Kicsit elszállt az ára. Visszanéztem az akkori $ árfolyamot, 235 Ft körül mozgott 2013 márciusában. Jelenleg kb 18%-al van feljebb az árfolyam, ami kb 66 ezres árat indokolna. (ami ugye sántít, mert az árfolyam ingadozás csak a beszerzési árat érinti, a haszonkulcsot és az Áfát nem)
-
BBéci
legenda
válasz
liszi70 #114158 üzenetére
Ismétlem, árban nem hasonlítható egy olyan médialejátszó az Arcam UDP411-hez, amiben nincs optikai meghajtó. Az Arcam egy Blu-ray lejátszó, kiváló médialejátszási képességekkel, valamint XLR kimenettel, audiofil CD-hanggal. Jobbnak bizonyult, mint egy japán gyártmányú, 600000 forintos, dedikált CD-játszó, alig hittem a fülemnek.
Almát a körtéhez.Hibázunk mindannyian? Például Patice és Xtremetuning is?
Dunémet HDMI-n, ami kétséget kizáróan jobb hangú, mint az SPDIF, hasonítottuk Patice ketyeréihez. Az erősítők mindegyikére nem emlékszem, de volt NAD elő/végfok és valamelyik Arcam, a 750 vagy a 450.
Csúnyán elvérzett a Dune, de még egyik CD-játszóm is, ami ugyan régi darab, de ma 250000-ért sem könnyű kapni olyan hangú készüléket.Sokszor leírtam, hogy gyűlölöm a HTPC-ket (a HT nélkülieket is), de a tények, azok tények. Jelenleg igazán jó kép- és hangminőséget, kedvező áron, csakis azokkal lehet előállítani.
-
BBéci
legenda
válasz
liszi70 #114150 üzenetére
Az a hétszeres hogyan jött ki? Ott van például az Arcam UDP411, ami 1500 euróba kerül újonnan. Amennyiben ár összevetésről van szó, a Base 3D most 104990 forintba kerül és nincs benne optikai meghajtó, tehát ez is sántít. De van olcsóbban is választék, amit érdemes megnézni, meghallgatni.
De ha a kép- és hangminőség fontos, akkor valóban nem érdemes mást választani, csakis HTPC-t. 200-ból olyat lehet építeni, ami agyonveri bármelyik Dunét. Ne felejtsd el, évek óta Dunéket használok, nagyon szeretem.
Hasonlítottuk saját Base 3.0-ám hangját Patice készülékeihez (többször, több helyen megnevezte őket), simán lealázták. Nem kicsit! Nagyon és egyértelműen és fájóan.
Ezek fényében, ha Te nem halottad az általad említett lejátszókhoz képest a Dune gyengeségét, akkor - ez nem a kártya kijátszása, hanem szilárd meggyőződésem - a hiba nálad van! Vagy a rendszeredben, az akusztikában, vagy a hallásodban, vagy mindben. Sőt, az ágy, amin helyet foglalsz zenehallgatás közben, már az is drámaian ronthatja a hangzást. Ez saját tapasztalatom, átmeneti ideig kb. 8 hónapig kihúzható kanapén aludtam a nappaliban, ahol a hangcucc is volt. Teljesen mást hallottam összecsukotton ülve. Ja, 60 centire volt elhúzva a mögötte lévő faltól.Azért hoztam fel a Dunét és írtam, hogy azon nem lehet kábelezéssel javítani, mert addig, amíg nincs egy normális lejátszód (front end) addig felesleges bármilyen kábelezésre költeni.
Két hete, kísérletképpen (nem filléres) analóg kábelekkel is összekötöttem a Dunét az erősítővel, tesztelgettem, milyen a DAC-ja, dekódere. HD hangsávokat vetettem össze SPDIF jellel. A különbség nem óriási, de azért hallhatóan jobb a DTS-HD MA, mint a core.
-
xtremetuning
addikt
válasz
liszi70 #114129 üzenetére
"például a Focal Grande Utopia egy kerítésdróttal is aránylag jól fog szólni." - a tapasztalatlanság. Még komolyabb drótokkal is szarul szól. Pont a grande mutatta meg, hogy semmit! sem ér a doboz, ha bentmarad a tudás 95%-a. Erről többen tudnának mesélni...
Rossz akusztikai környezetet közel 90%-ig megoldom kábelből. Megdöbbennél, ha hallanád mit ki lehet hozni egy akusztikailag gyenge szobából. Te viszont bármilyen jó akusztikai környezetet is teremthetsz, kábelezés nélkül sosem lesz ugyanolyan jó hangod. Garantálom.
-
palesz53
senior tag
válasz
liszi70 #114093 üzenetére
No, végre gépről, hadd reagáljak!
A hifis társadalom azért elfogadja azt, amit xtremetuning is említett - a kábelezés a rendszer, a lánc teljes értékű tagja. (Hihetsz mást, szíved joga!)
Azt a mondást gondolom Te is ismered, hogy egy lánc olyan erős, mint a leggyengébb láncszeme.Nem szoktam érteni, amikor mindenbe összegeket kevertek. Mi köze ennek az összegekhez?!
Ha veszel egy vasat 100e-ért, akkor persze nem 400e körül kezdesz el kábeleket keresgélni. De a 10e és a 30e közti kábelek esetén is lesz különbség. És ha ezt a +20e-t berendezésre költenéd, itt sem lépnél felfelé...
(Mondjuk eleve a keretösszeg ismeretében számolni kell/kéne azzal, hogy ennek egy része a kábelezésre fog/kell menni/e. Miért általános az, hogy vettem vmit, aztán a legminimálisabb összegért akarok hozzá madzagot?! Rossz az elképzelés.)Használt cuccokat említettél. Teljesen más a másodlagos piac árképzése, mint a primeré (kereskedő)! Persze hogy találhatsz vmit csekélyebb összeggel többért, ami kategóriaugrást fog jelenteni! De a kábelezést ne ehhez az árhoz viszonyítsuk, hanem az eredeti, bolti árhoz. (Nem véletlenül vannak azok az árcímkék a termékeken, amik!)
Ökölszabályok nincsenek, max ajánlások. Ezektől eltérni viszont nem kell félni! Mindig egy adott rendszerről beszélünk, ami minden esetben egyedi. Egyedi a hallásod, az ízlésed, a lehallgató helységed, a párod, hogy milyen zenéket szeretsz stb-stb.-nek az összessége! Nincs 2 egyforma.
Ezért sem lehet felelősséggel tanácsokat adni. Meg kell hallgatni az adott rendszerben. Többfélét!!! Talán Te említetted (ha nem, sorry!) az ismerősödet, hogy nagyobb összegért vett hangsugárzókábelt és nem vált be, új doboz lett a vége.
Az, hogy egy kábelre rá van írva, hogy Taralabs vagy Argento (vagy bármi más), meg egy árcímke 6 számjeggyel, még nem jelenti azt, hogy az az adott rendszerhez passzolni fog, hogy javítani fog a rendszer hangján!
Tudom-tudom, vidéken ez nagyon nehéz kérdés, hogy próba, meg többféle. A fővárosban picit egyszerűbb, de itt sincs sok kereskedő, aki letét ellenében odaadna kábelt kipróbálni. (Meg amúgyis, itthon a kábelpiac elenyésző része érhető el sajnos. Ami valljuk be, valahol azért érthető.
De simán fel tudnék sorolni legalább 10-20 olyan márkát, amiről - fogadni mernék - , hogy a hazai, magát hifistának valló nagyrésze még csak nem is hallott.)Szóval próba-próba-próba. És ne 1-2 napig, hanem legalább 1 hétig (és ez még mindig nem sok idő). Együtt kell élni azzal a kábellel, hogy megismerjük (mint ahogy egy emberrel is). (Nem kell a-b teszt, meg ilyenek, mert a részleteket nem fogod észrevenni!)
Teszteket legtöbbször nem lehet találni (mindenhez semmiféleképp). Egyszerűen megoldhatatlan feladat lenne mindet értékelni, annyiféle kábel létezik. És az sem megoldás, ha egy gyártótól csak az egyik kábelcsalád egyik tagját veszik górcső alá. Mert az eggyel lejjebbi (vagy épp feljebbi) teljesítményéről adatok, ár stb alapján nem lehet felelősséggel mit mondani.
(És egy normális teszthez hónapokig együtt kéne élni egy-egy kábellel.)Említetted az akusztikát. Ha egy rendszerből nincs kihozva a (majdnem) legtöbb, akkor önmagában mennyire hasznos? Akusztikai elemeket nem sokan tudnak otthonra elhelyezni, hacsak nem dedikált lehallgatóhelységük van leginkább. Általában vmilyen napi szinten folyamatosan használt élettérben vannak a cuccaink. A családdal, gyerekekkel, háziállatokkal stb.
A fali kanócok érdekes kérdés. Van olyan nézőpont, hogy valójában ez nem igazán számít, mert a készülékek tervezésekor ez nem kritérium. Hanem csak átlagos madzagok vannak a falban, ezekkel kell jól szólnia a berendezésnek - és az első (valójában inkább az utolsó a rendszer optimalizációjakor), amivel foglalkozni érdemes, az a tápkábel.
És van egy olyan érzésem, hogy Te abból az arcamból nem hoztál ám ki mindent!
(Mondom ezt arcamosként.)
-
xtremetuning
addikt
válasz
liszi70 #114093 üzenetére
Sajnos az én összes igazságom érvényesül, maximum más költséggel, mint itthon.
Eladtad az arcamot, mert 50 ropival többért jobbnak tűnt a danon (persze, ha valami nagyon megszorult embertől vetted tizedáron, ahhoz nincs mit hozzátenni). Ki tudja, adok 50-ért egy olyan odaillő tápot, hogy a mai napig azt hallgatod.
-
audiofül
csendes tag
válasz
liszi70 #114084 üzenetére
Én is így gondolom...nincs rá általános ökölszabály, csak arányok, amik a kategóriákkal talán változnak, ráadásul új és használt készülékek értékei is beleszólnak...Egy ismerősőm egy wharfedale diamond 10.5-ös hangfalhoz vásárolt 60e-Ft-nyi hangfalkábelt...előtte már volt egy kollekció, mert kipróbált több olcsóbb megoldást, de rábeszélték, hogy bi-kábelezve komolyabb kábeltől majd tuti lesz a hangfal...szinte minimális különbség keletkezett...aztán persze hangfal elad, kábel elad, és a kettő árából már jobb hangfal lett az eredmény....de van olyan szint is, és nem feltétlen a felső mezőny, ahol egy komolyabb "drót" képes megnyitni az egyébként rossz szinergiával összeválogatott és vacakul küszködő rendszert.....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Windows: mi történik valójában Leállításkor, Alvó módban és Újraindításkor?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Okos Otthon / Smart Home
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Xbox Series X|S
- Jogász topic
- Túra és kirándulás topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Autós topik
- További aktív témák...
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Lenovo IdeaPad S10-2 netbook jó akkumulátorral eladó
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M-A R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Cooler Master MasterBox Lite5 500W
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest