- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Erős specifikáció, kompakt formában
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
KisTücsök #41485 üzenetére
7.1-nek akkor van értelme ha a hátad mögött van 2 méter, különben ki sem alakul.
Ahogy irtad, az a sorrend, bár a 445-707 egy kategória kb..
Látom te is szerk::Csak mozira oké de van 806 és 906 is az avx-en azok verik sokkal a 707-et.
Arcam-analóg kimenettel jobban járnál, Keress inkább anaóg kimenetes lejátszót a kúlönbüzetből futja is és mrföldekkel jobb hgangot kapsz,főleg Focallal.. -
törölt tag
válasz
KisTücsök #41465 üzenetére
HD-val az a helyzet, hogy csak bizonyos szint felett (ezalatt értem a lejátszót és a hangfalakat,de a kábeleket is beleveheted) jön ki az előnye, addig csak annyi hogy ki van irva...
Onkyo 6xx-től de ahoz jobb hangfalak is kellenének.
Hogy a film maradék 2 csatornájával mi lesz: mivel a core(mag) 5.1, így kioltódik, nem lesz kikódolva, lejátszva, mintha nem is létezne.. -
Gaben360
senior tag
válasz
KisTücsök #41460 üzenetére
Az arcam mindkettőnél jobb,én azt venném a helyedben,igaz a 250 is drágább mint a denon vagy az onkyo.
Attól az embertől meg ne vegyél semmit,én tettem egy ajánlatot,de mivel neki nem tetszik,így válaszra sem méltat.Rühellem az ilyen neppereket,szerintem ugyanarról a személyről van szó mint akinek én írtam a 3805-tel kapcsolatban. -
KisTücsök
addikt
válasz
KisTücsök #41444 üzenetére
Vagy inkább Denon 3508? Az Onkyo mellett végül is "csak" az szól, hogy tudja a HD hangokat.
Amúgy a noob kérdéseim közül ismét feltennék egyet. Egy 7.1-es DTSHD filmnél egy nem HD képes erősítővel játszva, ugye akkor csak a sima DTS magot játssza le, de a csatornákkal mi a helyzet ilyen esetben? 5.1 lesz, a két hátsót meg ő keveri ki?
Mindenféleképpen 7.1-et szeretnék majd kiépíteni, azért kérdezem.
-
Tamoo
nagyúr
-
BBéci
legenda
válasz
KisTücsök #41098 üzenetére
Éppen sztereó zenén remekel, abban tud többet, mint amiket felsoroltam. Mozin nincs akkora előnye, de megkockáztatom, hogy a maiak közül, 500000 forint alatt nincs ellenfele. Sztereóban még rá lehet tenni egy százast. Ez nem csoda, hiszen a listaára 2000 euró felett volt.
-
-
bajnokpityu
félisten
válasz
KisTücsök #40016 üzenetére
Nem mondom,h megveri, azt mondtam, ki kell próbálni, nekem pontozással ez a kedvencem a lessloss original, a nordost brahma, és a 380as siltech közül.
Hozzátenném, nekem majdnem minden kábelem ValhallA, Siltech-hez vannak legközelebb a kábelei hangja, simán lehet, hogy csak nekem tetszik, vagy ebbe a láncba illik jobban.
-
Oldfighter
senior tag
válasz
KisTücsök #25929 üzenetére
Szerintem mind a négy hangdobozodra érkező jel egyforma. Marha nehéz az ilyet kivédeni. Valamit le kéne tenni a sarkokba, hogy az egyik irányból érkező jeleket minimum az szétszórja, hogy ne találkozzanak a szoba közepén a párjukkal. De a hangerő beállításokkal is variálhatnál próbaképpen.
-
-
BBéci
legenda
válasz
KisTücsök #20190 üzenetére
Az én nappalim 22,5 négyzetméteres és kifejezetten házimozi és zeneszobának, valamint könyvtárnak van kialakítva. Igazából nem bánnám, ha legalább 6x5-ös lenne, mert akkor nagyobb, kényelmesebb kanapé is elférne, de összességében elégedett vagyok. Már csak a 2 m széles vásznat kellene (ingyen) 2,4-esre cserélni!
-
KisTücsök
addikt
válasz
KisTücsök #20154 üzenetére
Ehhez hozzácsapnék még egy kérdést. Egy 19nm-es szobában ki lehet alakítani egy normális moziszobát, vagy csak súlyos kompromisszumok árán? Ja meg így pl a két surr két oldalt a falon lenne, de inkább a füllel egy síkban, mint mögötte. Láttam sok szobát, ahol a két surr jóval a hallgató mögött volt, melyik a jobb megoldás?
-
Patice
nagyúr
válasz
KisTücsök #19962 üzenetére
Egy szavazat a Kácsásra. Nincs baj a hosszával. Legalább szépen el tudod vezetni.
Clarus Rhea böhöm nagy állat doboz. Ilyen árban akkor már inkább Proson R12.
-
Patice
nagyúr
válasz
KisTücsök #16020 üzenetére
Akkor itt van a baj!
Ha koaxon akarod kiküldeni a gépedről a hangot, akkor a vezérlőpult/Hang alatt ne a HDMI legyen beállítva, hanem a "Digital Output".
Ezután minden lejátszó programban ezt a digitális kimenetet kell kiválasztani Hangeszköznek, nem az alapértelmezettet.
Ezután fog csak szerintem működni.
-
gorbep
senior tag
válasz
KisTücsök #16013 üzenetére
Szerintem ez inkább erősítő beállítás lesz.. Nálam az AVR2805 automatikusan vált a megfelelő üzemmódra. DTS és DD alatt nem is lehet PL-t választani. Ha teszel fel TeamViewer-t lehet hogy tudok segíteni.
Szerk: Ha a vindows control panelban 5.1-re állítod a hangot, a Teszt hangnak DD-ként kell lemennie, próbáld azt ki.
-
gorbep
senior tag
válasz
KisTücsök #16009 üzenetére
MPC-HC:
view-options-output-Audio rendererItt válaszd ki a legördülő listából...nálam Realtek Digital Output
A Passtrough az audio dekoderben van, nem tudom mit használsz...
Nálam: Ffdshow Audio renderer (Kék négyzet ikon a tálcán, benne fehér FFw jel)
Két klikk megnyit, bal oldali lista alján -Output
felül Pass through (S/PDIF, HDMI)
Dolby digital(AC3) és DTS mellé pipa!
(Ha az erősítőd tudja kezelni a DTS-HD meg a Dolby-TrueHD mellé is)BBéci: Vitatkoznék..... Tényleg nem olyan egyszerű mint egy Média Lejátszó, és többet is fogyaszt, viszont ha jól beállítod, a képminőségben sokkal jobb. Na meg persze teljesen mindenevő...... szabadon állíthatod az összes paramétert, pl nálam a csúcs a frame interpoláció 60p-re. Médialejátszóban még hasonló sincs.... Szerintem
ha meggondolod magad, segítek jól beállítani, csak tegyél fel egy TeamViewert.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest