- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
VoidXs
nagyúr
válasz
denesdr #172087 üzenetére
Az AVR-ek a mérési technikáik miatt legtöbbször képtelenek kb. 10 Hz-es pontosság alatt kalibrálni. Ez a szoba szempontjából nem gond, oda elég szokott lenni 4-5 filter kisebb kitérésű széles völgyek és hatalmas kiemelések javítására, de egy kicsi doboznál (nem csak sub, hanem akár polcsugárzó esetében) egy fésűszerű jelenség alakul ki, ami minél kisebb a doboz, annál rosszabb (közelebb vannak egymáshoz a lengések), és annál több szűrő kell hozzá. Ez nyilván PC-n nem gond, mert van rá többszáz szűrő és akár 0.01 Hz-es pontosság, de egy picike integrált DSP-n csak teljesen manuálisan, egyedi szűrőkkel oldható meg, például visszhangot is lehet hozzá használni.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
denesdr #172078 üzenetére
Magas hangerőn valóban torzítást visz bele a koncepció, de azon a szinten már teljesen mindegy. Alatta tökéletesen működik. Lebutítva úgy tudod elképzelni azt a subot, mintha egyetlen driver lenne, ami kétszer addig ki tudna térni, de kétszer gyorsabban is képes elindulni vagy megállni. Van az a pont, ahol már nem tudja magával rántani stabilan a belső levegőt, de még nem hallottam azt a subot megütni, mert elég jellegzetes hangja van az ilyen hibának, amit többek közt a Klipsch RW-12d tud produkálni.
-
-
python1
veterán
válasz
denesdr #171551 üzenetére
Az ényém is tudja a 17kHz-t, de már csak 10dB-es eséssel a csúcshoz képest, így kb 95dB érzékenységű ott a driver.
ctrlaltdel13
Általában 4kHz - től finoman ejtik, hogy miért, azt ne kérdezd, valamiért a mozikban így szokás aztán átszivárgott az otthoni felhasználásba is. -
python1
veterán
válasz
denesdr #171544 üzenetére
Teljesen saját tervezés a doboz, és én is építettem meg, a váltó egy kínai váltó volt, amit kicsit reszeltem a hangszórókhoz. A 17kHz úgy jött, hogy gyárilag 110dB lenne a driver, de nincs az a gyári váltó ami ezt tudná kezelni, a mélyközép gyárilag 97dB, így szintezni kellett ellenállással, így eltűnt a kiemelés, így lett kb 95dB érzékenység mellett 17kHz-s plafonom.
De ami most zavar, hogy visszatettem a dobozt a vászon mögé, és most összekuszálódott minden. Modifikálás miatt a szoba közepén mértem a dobozt, így nem volt ami bezavarjon annyira a képbe, de most a falak közelsége, és a fakeretek, sarkok teljesen tönkretették a frankó frekvenciamenetet. Most egy rakás elnyelő anyag kell, ami megszünteti ezt az állapotot.
Ja, és visszaestünk 13kHz-re a kereten belül ismét. -
python1
veterán
válasz
denesdr #171541 üzenetére
Nos, 17kHz-nél megálltunk, jócskán átkellett dolgozni a gyári váltót, egyelőre a frontokban maradnak, de ha elkészülnek a hátsó lökők belekerülnek a modifikált váltók.
Driverek csodálatosan szólnak, az elődökhöz képest sokkal egyenletesebb magastartomány, torzítási csúcsok eltűntek, középei is hozták a hozzájuk fűzött reményemet, szóval újabb lépés felfele. Mivel nem hifi felhasználásra készültek , szerintem hibátlanok lettek, tulajdonképpen az összes alkatrészben nincs 10kemény óra, járatás után még finomodik a hangjuk. -
-
abéla
senior tag
válasz
denesdr #171274 üzenetére
Azt hiszem pb-nek xmax:13.1mm (ez 12"-en soknak számít?), és 17hz-ig megy le papíron, ok ott kevéske már (bár azért a -5% azért is sem olyan rossz), de pl 20hz-től, gondolom sok probléma nincs;
Meg a görbe alapján, felteszem olyan sok EQ ide nem kell, nem?
Ja és hát 500dolcsis, 300-350w-os szinten járunk, így kezeljük helyén sub-ot, ne kettővel feljebb.... egyébként Viod-nak tesztelő korában nem adtak SVS-t vagy mitől van benne ez az elemi ellenszenv?
;
Mert hogy ilyen szelektíven kiválogatva nyilván mindegyik típusban -főleg ilyen belépő/közép szinten- akad kivetnivaló;
ok-ok tudom, az SVS-nél még a high-end is szarabb mint egy Genius bögre-szett.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
denesdr #171270 üzenetére
Azért megy olyan mélyre, hogy be lehessen írni a specifikációba, és aki vakon azt nézi, az megvegye. DSP-vel semekkora hangerőn könnyű 10 Hz-eket produkálni, de ez nagyon gyorsan elfogy. A házimozis subok közül a reflexesek még talán képesek referencia hangerőn beesni 30 Hz alá, de gyakran azok se. Kicsi ládának kicsi hang a hátránya, és egy szinten túl nincs az a kitérés, ami ezt a hátrányt behozza.
-
abéla
senior tag
válasz
denesdr #171265 üzenetére
...jó az 23-ig is -de nyitott vagyok az alkudozásra
- , utána a PB elszabadul, gondolom reflexes mivolta okán, nincs meg a bezárt levegő visszaható "rugóereje" (?);
bár ahogy elnézem, összevetve kategóriatársaival -és kicsit fellette- ez sem olyan tragikus, bár nem is jó (ergo osztható 3.6-tal)
-
abéla
senior tag
válasz
denesdr #171262 üzenetére
Az nincs.
Esetleg a group delay mérés adhat némi támpontot e téren? (úgy értem, összevetve egy olyan teszttel amiben van mindkettő(response/delay), talán lehetne erre is következtetni?)szerk:
Khaosz55 : láttad mostanában az új-sub árakat?
...de szívesen veszem a konkrétumokat is ám -
spiky03
veterán
válasz
denesdr #171087 üzenetére
Ez nem LCR, ha jól látom.
Én abban gondolkodom, hogy egyforma legyen mind az 5 hangfal és falra fel lehessen tenni egyszerűen.Az fentebb linkelt Taga nem néz ki rossznak, csak kérdés milyen a hangja.
Igaz nekem csak a mozi része a fontos, zenére nem kell, max háttér rádiózásra, vagy Spotifyra.
Gondolom filmzenékre sem lennének ezek olyan vészesek.Sajnálom, hogy anno nem tudtam meghallgani a Jamio D500-as szettet szly01-nél, amikor az Ultit hoztam el, hogy azok milyenek.
Mondjuk egyik ismerős azt mondta, hogy pl amik most vannak nálam hátsók a Canton Chrono CL 510.2, azokból is hallott jó mozit, hogy 5 olyan hangfal volt felszerelve.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
denesdr #170870 üzenetére
Így van, angolul a driver egyértelműen a hangkeltő komponens, a cabinet pedig a doboz. A loudspeaker lehet mindkettő, ezért nem használjuk. A sima speaker már az összeszerelt egység. A driver más témákban jelenthet mást, de emiatt akkora ostobaság lenne félreérteni, mint az Apple topikban iPad alatt egy konyhai rendelésmegjelenítőre gondolni. Magyarul a helyzet fordított, itt a hangszóró lehet a komponens és az összeszerelt egység is, míg utóbbira van rengeteg szavunk, pl. hangfal. A drivernek megfelelő magyar szó nincs. Lehet akár üldözési mániával is magyarázni, de ettől még mindig nincs. Attól meg senki nem lesz értékesebb ember, hogy mindenre mindenképp magyar szót akar használni, főleg akkor nem, ha olyan szó nincs is. Ugyanilyen a pendrive - adathordozó fordítás. Minden pendrive adathordozó, de nem minden adathordozó pendrive, ezért nem használjuk ezt a fordítását. Azt meg már nem kommentelem, ha valaki folyamatosan szakmailag helyt nem álló állításokkal áll elő, és az egyetlen ellenkritika, hogy a kritika nem magyar. Biztos attól majd érvénytelen lesz.
A tudomány nyelve az angol, és ahogy megyünk magasabb szintekre, a magyar egyre jobban eltűnik, igazán komoly cikk (pl. az akusztika pontos matematikai modellje) is ok nélkül nincs magyarul, mert a nyelv nem lett felkészítve rá. Egyetemen sem találnak rá ki kamu szavakat, leadják angolul, és kész.
-
python1
veterán
válasz
denesdr #170858 üzenetére
Vegyük úgy, hogy + - 5dB , hogy nincs benne egy deka DSP, ezt egy finom dsp-zés, ami még fel sem tűnik, maximum -3dB a púpból. Azért hiányzik az aktív váltás precizitása, de valljuk be, nem egy rossz értékek ezek, így szárazon, tele rumlizott, függöny nélküli helyiségben.
Egyébként ebben a tartományban a legrosszabb a szoba akusztikája. Persze tudok, van több alternatíva (minidsp),de Cavernben bízom.Tamoo
Láttam vazze
Szerencsére nekem nem master audio drivereim vannak, hanem más kínai hulladékok.
Pont ez a faszi kínált nekem drivereket, természetesen nem kínait. -
python1
veterán
-
Khaosz55
addikt
válasz
denesdr #170675 üzenetére
Hát lehet valaki inkább zenét hallgat néha mozizik, nem tudom mindegyikhez létezik hátsó és center. Én csak sztereón hallgattam meg nem volt lehetőség Pl 5.1-ben. Kíváncsi voltam rá nem az én árfekvésem.
Hát lehet mellbe nem vág de a hifi-nek nem igazán az volt a lényege. Én sub-bal kívánom elérni a hátba vágást. -
skoos
őstag
válasz
denesdr #170657 üzenetére
Engem a zeneiség érdekel. HM alapvetően a film részesévé tesz, nagy élmény, hogy a filmen belül vagy. A zene kicsit más, de ott mindenképp külső résztvevő/hallgató vagy. A zenei DVD/BR valahol középen helyezkedhet el, de nem tudom, hogy melyik a fő célzott irány. Nagyot HM-en vagy sztereón produkál inkább? Nem vinném a sztereó rendszert hm vizekre sem Vica-versa. Pajeroval mész jobbat a mezőn, hiába a Ferrari oda.
-
python1
veterán
válasz
denesdr #170571 üzenetére
Áhá, szóval ez lesz a doboz, de gondolom nem driver/tölcsért fog kapni? Jó a tesztkörnyezet, én csak akkor tudom kivinni szabadtérre az oszlopokat, ha kifordítom a tűzfalat.
A laborod utózengése tényleg majdnem tökéletes, de gondolom valamilyen épületről csapódott vissza rendesen basszus. Milyen érdekes azért, hogy 200Hz alatt még szabadban sem tökéletes minden. -
python1
veterán
válasz
denesdr #170565 üzenetére
Tényleg jó a dobozod!
Akkor csak jól analizáltam nálam is az impulzusválaszt, ennek örülök! Még a végén tudok majd jó dobozt készíteni.
Ma több infóval is gazdagodtam ilyen téren, és tudtam, tudom majd hasznosítani a készülő projektemnél.
VoidXs
Neked is külön köszi az infót, vagyis a megerősítést, mert én is így szoktam analizálni, persze még amatőr szinten, hozzád képest. -
VoidXs
nagyúr
válasz
denesdr #170561 üzenetére
Nézd csak meg az elejét jobban. Reflexesként -60%-ig csapódik vissza, a lengés 20%. A zárt -70%-ig csapódik, és a kilengés 30%, tehát kb. másfélszer annyi erő jut a lecsengésre a közvetlen hullámhoz képest, mint reflexes módban. A többi kilengés a portzaj, ez a reflexesnek valóban hibája, de így is 50%-ot ver a zártra, ami egy teljesen valós érték. Az impulzus egyébként kitűnő, ez egy nagyon jó láda.
-
python1
veterán
válasz
denesdr #170561 üzenetére
Én arra gyanakszom , hogy a dobozod mivel reflexre van építve, így "ál zárt" rendszerűre alakítva, nem is mutathatna nagyon eltérő adatokat, az eredeti reflex-hez képest.
Pontosan most futottam ebbe bele, nálam viszont torzításba a reflexes felé billent a mérleg serpenyője, sokkal kisebb torzítást produkált, és a ferkvenciamenete is valamivel símább volt a reflexes kivitelnek. Ezeket az adatokat, vissza tudod fejteni? -
denesdr
addikt
válasz
denesdr #170521 üzenetére
Annyit pontosítanék, hogy a kevesebb mint 6dB váltási pont erősítés csak a fő tengelyen mért átvitelre érvényes, ez a kis hiány off-axisban vissza tud jönni, mivel nem egy viszonylag szűk main-lobe van.
Na jó, ígérem leállok mára, nem akarom ilyen félszáraz dolgokkal telifloodolni a topikot.
-
python1
veterán
válasz
denesdr #170519 üzenetére
Nálam is D' Appolito az elrendezés, és teljesen egyetértek a tölcséres átvitellel, még ha nem is pontos a váltás, akkor is szinte észrevehetetlen a crossover pont. Egyébként a mélyközép váltására én is a 18dB/oktávos meredekségű váltót használok, nálam torzításban is jóval alacsonyabb mint a Linkwitz- Riley. Komolyabb váltók, amúgy is így készülnek, vagyis ajánlott, ajánlott.
-
válasz
denesdr #170508 üzenetére
Találni?
nem gondoltam hogy bemegyek a hangváltó boltba és a jobb oldali soron a 13-as polcról leveszem pont azt ami kell vagy pont szembejön egy itt az apróban
bár ilyen egyszerű lenne.
A magam szempontjából találom / gondolom kritikusnak, mivel még eddig nem készítettem egyedi hangváltót.Köszi az ajánlásokat, mindenképp megnézem majd őket. Eddig vegyesen nézegettem a pro és hifi hangszórókat
-
-
ada19
senior tag
válasz
denesdr #170484 üzenetére
Számomra ez sokkal szárazabb mint Amir tesztjei, ő legalább mindig ír konklúziót hogy mit érdemes levonni a mérésekből.
Jól értem, hogy röviden itt a következőről van szó?
-A 2,5 utas fekvő felépítés jobb mint a 2 utas MTM (ami eléggé el van terjedve az olcsó szegmensben), és majdnem olyan jó mint a 3 utas
-Talán a legnagyobb gond vele a tengelyhez képest +-20 fokon kívüli középtartomány minősége, de 3 méteres távolság esetén ez még ígyis több mint 2 métert széles területet lefed, ami 3 személynek bőven kényelmes
-Lehetőség szerint vagy állítva használjuk, vagy ugye LCRAz persze a teszten kívül is tudtuk hogy a fekvő centerek eleve hátránnyal indulnak, csupán egy kényszermegoldás.
Viszont akkor pl. az XTZ Cinema szériát is érinti ez a probléma? Adatok alapján teljesen ugyanaz az M6 Center mint az M6 frontok, csak fektetve van.
XTZ Cinema M6
XTZ Cinema M6 Center -
python1
veterán
válasz
denesdr #170484 üzenetére
Kell a népeknek ilyen is na. Nekem nagyon kuszának tűnik minden, ennyi vízszintes tengelyen elhelyezett hangszóró, hogyan tud együtt dolgozni?
Quetz
Igen. Minél rövidebb legyen és tömörebb, az mutatja meg, hogy mekkora energiára képes egységnyi idő alatt, tehát minél rövidebb idő alatt fejt ki a legnagyobb energiát a dobozod. -
python1
veterán
válasz
denesdr #170467 üzenetére
Nálam erre 2db 16cm-es sugárzó képtelen, viszont a mostani igen.
Ez olyan mint a motorozás,hiába megy a mocid 300-at ,ha a nyomaték lepkefing hozzá, akár szotyizhatsz is mire felgyorsulsz.
Más ugyanaz a hangnyomás a kettő (átmérő) szint között, vagyis másként érzékeljük, ezt akár 100%-ra tudom mondani.
Csak nézzétek meg a szubos mélyrepüléseiteket, már 18"-nál tartanak, de 2-4db 15"-sem ritkaság, ahhoz képest 10-15-éve, még a 20-25 volt a trend, abból is csak 1db.
Én még a 30centis átmérőkkel a nappalis szintnél tartok, dedikált moziknál már , 15"-nál tartanak, és van ahol 2db 1 dobozban, TV nagyságú tölcsérekkel.
Na, de nem kell mindenkinek ez a megközelítés, én is a rehabon kaptam el ezt a betegséget. -
mettek
addikt
válasz
denesdr #170422 üzenetére
Nagyon nem az a kategória volt sajnos. Jelenleg ha ilyen kategóriában gondolkodnék akkor vagy Sonus Faber vagy Revel felé nézelődnék de ezek is nagyon drágák nekem.
Bár mostmár csak 4-5 hangszórós centerek jöhetnének szóba azok meg igen komoly ligában játszanak. Audiophile márkáknál ez 700ezernél kezdődik. -
Dagidög
senior tag
válasz
denesdr #170407 üzenetére
Nézegetem a pro szubokat, a használtan ~500k-ba kerülő daraboknál is azt látom, hogy ugyan komoly max SPL-t tolnak ki magukból 140dB körül, viszont csak 3x-40 Hz-ig mennek le. Így a hallástartomány aljából bukok kb. egy oktávot, cserébe megsüketülök. Vagy megéri feláldozni azt a tartományt és ezek otthoni körülmények között, normál mozihangerőn is ütnek?
-
mettek
addikt
válasz
denesdr #170417 üzenetére
Nem tudom...nekem ez előtt egy quadral ascent aztán quadral platinum m szettem volt elég sokféle avr-rel, marantz 7013, nad t758v3, yamaha 3050 és sokszor voltak gondjaim a centerrel, nehezen érthető beszédhand (mondjuk ez főleg az audissey-nál). Az avr-eket meg eléggé hajtani kellett, a marantzon normális hanghoz mindig kellett a dynamic volume. Anélkül élettelen volt a produkció.
Nad-nál meg egyszerűen gyenge volt az avr ezekhez a hangfalakhoz.
Most a klipsch rp504c centerrel semmilyen gondom nincs. Fantasztikus a center produkciója. Teltek, erősek és jól érthetőek a beszedhangok.Most ez az arcam sem erősebb a nadnál de a klipsch-ekkel szárnyal, könnyedén szólaltaja meg őket erőlködés nélkül. Azért ha tudom, kipróbálom majd más hangfalakkal is ezt az avr-t.
-
mettek
addikt
válasz
denesdr #170411 üzenetére
Csak az a baj a quadralokkal hogy elég érzéketlenek. 87-89dB. Én 91 és fölötte várom el a hangsugárzók érzékenységét. Most pl a Klipsch 96-os érzékenysége iszonyat sokat dob a dolgon. A "kicsi" arcam avr 50-es tehát fél hangerőn szobát betöltő, mozis hangot produkál velük, igy az avr sincs széthajtva, nem forrósodik és van tartalék.
-
mettek
addikt
válasz
Nem tudom innen hányan hallották már a stream audio moziját de nekem egyedül ott volt ilyen mellbevágós élményem. Quadral Aurum Titan vagy Vulkan frontok voltak egy T12 subbal megtámogatva egy elég nagy szobában és olyat ütöttek a fegyverhangok a mellemen az Eli könyve filmből hogy beleremegtem.
Azt tudom hogy ők nem vágják meg a hangfalakat 80 hz-en, large-on mennek, legalábbis a frontok biztos.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Igazából csak megfelelő méretezés kérdése, van az a kis szoba elég sok ládával. Sok házimozis sub, főleg a zártak, 100 dB-t se tudnak valós körülmények közt elérni az ehhez szükséges frekvenciákon, például egy SVS SB16-Ultra nem képes 1 méterről 20 Hz-et akár a referencia alatt 15 dB-vel sem megszólaltatni, de egyébként sehol nem éri el a 115 dB-t. Amikor az egyik legböszmébb házimozis szutyokból kellene 32 darab (!), hogy egyetlen pro erejét megközelítse, akkor nem beszélhetünk arról, hogy összemérhetőek. Egy belépő reflexesből ugyanerre elég 4 is, kis szobában jó reflexesből pedig akár egy is, 15 négyzetméteren például egyetlen 400-500 Wattos darab több, mint elég tud lenni.
-
python1
veterán
válasz
denesdr #170367 üzenetére
Igen, azért tényleg csak egy frekvenciamenet, és bizony eléggé beszédes tud lenni más paraméter, és a fülre is jónak kell lenni.
Fülre van azért némi problémája, kicsit alul van váltva, és ennek a tölcsérnek van egy érdekes hangzása, de ez orvosolva lesz egy dupla méretű tölcsérrel ami már teljesen profi tervezésű, és kap egy komolyabb hangváltót az egész. A magas azért is konyul 10kHz felett, mert nincsenek beforgatva a frontok, de majd némi döntést kapnak a tölcsérek. A centersugárzó viszont jobb hangszórót fog kapni ,12" komolyabb mélynyomó, és a frontokkal megegyező nagy tölcsért, és a vászon mögé lesz rejtve, teljesen szemből fog érkezni a hangorkán. -
python1
veterán
válasz
denesdr #170365 üzenetére
Most miért vagy itt?
(bocs)
Amúgy de, minidsp felel a váltásért félig, mert a magassugárzó csak egy vifa kondenzátort kapott, sajnos nincs annyi vezetékem, hogy a magast is külön hajtsam. Eredetileg kétutasra terveztem a frontokat, centert, és úgy van kábelezve, de kiderült a magassugárzónak elégnek bizonyult 1db kondenzátor. A szélessávú hangszórók meglepően jól idomulnak, nagyon kevés korrekció is elég volt, viszont a reflexcsövek hatása meglepetésemre, 100Hz alatt szinte egyenes frekvenciát hoztak. Ez a lecsengési időmet is pozitívan befolyásolta, és a torzításra is pozitívan hatott, szóval mondhatom, hogy jól sikerült a projekt. -
-
VoidXs
nagyúr
válasz
denesdr #170313 üzenetére
Attól függ, hogy mi a belső ellenállása. Minél távolabb áll tőle a hangszóró, annál kevesebb a teljesítmény. Ezt hívják teljesítményillesztésnek, de olyan kicsi a veszteség, hogy amúgy sem számít, lakószobában kb. nincs olyan, amit 30 Watt ne oldana meg. A jellemző belső ellenállások a 3.6 és 7.2 Ohm, egy multiméterrel az áramtalanított erősítő kimenetén meg tudod mérni, és utána a kimenetet földeld.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
denesdr #170186 üzenetére
Olyan alacsony torzítást, ami ezeknek gyárilag van, ember nem tud összehozni. A lábakat tökéletes merőlegesben teszi le a gép, hogy ne legyen gerjesztés, néha le is csípik mm alá, stb. Én tranzisztor mellett pusztán átkábelezéssel rontottam egyszer vagy 20 dB-t egy erősítőn, ennyire érzékenyek.
-
Dorian
félisten
válasz
denesdr #170182 üzenetére
Én máshonnan mást olvastam. Nálam azt írják, hogy az emberi beszéd tartományában a legérzékenyebb a hallás, de azon belül is a 300-3000 Hz közt, ezért is itt vizsgálják a beszédérthetőséget.
Lehet a definíció nem pontos. Valószínűleg a legerősebben a 2-6 kHz-et halljuk, tehát ilyen értelemben itt a legérzékenyebb. De a torzításokra a 300-3kHz-es tartományban vagyunk a legkényesebbek, ilyen értelemben meg ott a legérzékenyebb.
Híjjátok a Falovat, majd helyreteszi a tévedéseinket.#170181python1 :
Sztem meg nem így van. 5-10% torzítás baromi sok, kb. akárki észreveszi a szubbasszus tartományon kívül. Korábbi szobámban akusztikai kezelés nélkül 3%-os torzítás volt 100-150 Hz között (kioltás miatt). Kezelés után ennek eltűnése volt a legelső ami feltűnt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Műszaki rajz készítés
- Műszaki rajzok készítését vállalom (autocad, inventor, solid edge)
- Synology NAS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Óra topik
- Építő/felújító topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest