- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- VoLTE/VoWiFi
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Khaosz55
addikt
-
mettek
addikt
válasz
python1 #183620 üzenetére
Mozgatható hangfalak? Mi lett a beépített saját gyártású hangfal projekttel?
Mi volt a gond a diy hangfalakkal?most làtom kicsit feljebb hogy visszaveszel belőle. Pedig anno nagyon odavoltál tőle hogy ez az igazi mozi hang.
Neked nem a mozizás a hobbid hanem a mozi építés. Másnak meg a komponens vásárlás. Én egy jó időre utoljára cserelgettem bármit is mert érkezőben a “gólya”. De szerencsére egy olyan rendszernél sikerült megállni amivel nincs hiányérzet. -
-
-
m3ss
veterán
válasz
python1 #183504 üzenetére
azert nem kell 3080ti
nalam 1660 super undervoltolva es underclockolva 70% terheles mellett, 70w-ot fogyasztva jatsza le a 4k hdr tartalmakat. madvrben osszes "trade quality for performance" untick, dithering error 2, ngu low chroma, persze ha lenne downscaling kisebb felbontasra akkor jobban terhelne.
egy 1050ti sztem mar elegendo, az volt nekem elotte. ez kb 20e huf hasznaltan. ez neman tudja full terheles mellett. jinc chroma, dithering error 2, osszes trade quality for performance untick, kiveve "compromise on hdr luminance channel quality" ez eszi a gput...de ha vki osszehasonlitja a ket videokartyat/beallitast vakteszten, soha nem veszi eszre melyik melyik -
m3ss
veterán
válasz
python1 #183482 üzenetére
+1, ty. en sokat gondolok ra, amikor filmet nezek
most napokban megneztem megint a star trekeket 3d-ben, media lejatszo + audyssey. es hihetetlen, hogy mennyivel jobban szol a cavern. nem csak a melyek, centerbol a beszed erthetosege is feltunoen jobb pc+cavern komboval. bar lehet, hogy ez is a mely/sub kezeles miatt.. -
-
m3ss
veterán
válasz
python1 #183335 üzenetére
pedig ez az igazan jo a dlp-ben, hogy strapabirok, egyszeru cuccok. nalam kb. egesz nap mentek anno gamer korszakomban
soha semelyiknek nem volt baja ego cseren kivul. vagyis de, volt egy optoma ahol a szinkerek tengelye csupaszon volt, nem volt elotte semmi ami felfogna a port, ezert takaritani kellett ott rendszeresen. de ezt en is meg tudtam csinalni. ezen kivul semmi.
takaritassal is az a jo dlpnel, ha nem is mersz nekiallni, barhol takaritjak. ehhez kepest vettem utobbi evekben 3 db lcd-t, 2-vel volt vmi...egyik 9400-nak gondja is lett. az x7900 meg ha nincs Cseneles, meg mindig kb. fele ennyi fenyerovel neznem..nem vallalta semelyik vetitos ceg a takaritast. a hasznalt 9400 takaritasat sem vallalta budapesten senki.
sztem ne sajnald, kuldjed neki -
-KP-
addikt
válasz
python1 #183303 üzenetére
Facen már mondtam a múltkor, én most 2 projektort használok itthon. Mivel nincs tv-m és rengeteget neteztem,fórumoztam, youtubeoztam stb. a nagygépről (PD F32) sokszor monitor helyett is használva, egyszerűen olyan ütemben fogytak a nem túl olcsó, sőt, kifejezetten drága lámpák, hogy úgy gondoltam, hosszútávon mindenképpen kell nekem egy kisebb ledes/lézeres gép. Így lett egy kis ledes gépem, amivel 190 centi széles képet vetítek, és ezt úgy szoktam ilyenkor megoldani, hogy közelebb húzom a kanapém,így kb. 190 széles képet nézek kb. 240-ről. Normál esetben a 260 széles képet nézem kb. 3-3,2 méterről. Na hát onnan nézve a kis gépet, aztán végképp egérmozi az érzés, mondhat tőlem a tv-s tábor akármit, nem érdekel... A kis gép esetén a 16:9-es kép igen jól mutat ha közelebb húzom a kanapét és 240-ről nézem,de a 21:9-es képet viszont egyértelműen kicsinek találom. Nem kicsit,hanem nagyon. Ilyenkor inkább átmegyek a nagygépre. Bár az az igazság a 21:9-es képet a nagygépnél se tartom nagynak. Nincs mese, 21:9-ben kell az 1:1-es nézési arány, vagy akár attól több. Szóval csak óvatosan a nagy képről kis képre váltással, én nem tudom egyáltalán elképzelni többé. A végső felállásra az a tervem, hogy beszerzek egy high gain motoros ALR vásznat amivel talán a ledes gép esetén fel tudok menni kb. 220cm méretre és a másik előny is meglesz hogy akkor is lehet majd valamennyire vetíteni, ha nem sötétítem be fullra a szobát. Pl. egyáltalán nem rossz ősszel/tavasszal focimeccset, f1-et nézni nyitott ablak és folyamatos friss levegő mellett.
-
m3ss
veterán
válasz
python1 #183299 üzenetére
nem csak kesz lett a rendszer es mar unatkozol? kellene vmi uj projekt?
jo sok orat beleoltel az epitesbe...vagy azert marad egy resze a rendszernek tv-hez is?
kepminoseget megertem, de mi a macera rajta? en ugyanugy 1 gombbal kapcsolom be a vetitot, mint a tv-t
amugy mivel vetitesz?
en biztosan nem cserelnem el a vetitomet semmilyen tv-re egyelore, persze foleg a kepmeret miatt. egy arabiai lawrence azokkal a szinekkel 3m szeles kepen 3 meterrol, 100% p3-mal, nyamnyam. nekem kicsi a tv kepe..meg jatszani is. mondjuk kb. 20 eve vetitek. nekem leginkabb a szobaval kapcsolatos kompromisszumok miatt problemas a vetites. sotet szoba, sotetites, a poharam, taviranyitom nem talalom sotetben stb..cavernben nektek sem mukodik a one click export eq apoba? pedig rendszergazdakent inditom. par honapja meg ha jol emlekszem jo volt.
erdemes amugy rew-vel visszamernem a tavolsagokat, es azokat megadnom denonnak? pontosabb lesz, mint a denon altal mert ertekek? es azutan raereszteni a cavernt?
ugy hasznalom a cuccot, hogy tavolsagokat denon mic-kel mert ertekeken hagytam, crossovert is az erosito vegzi. csak az audyssey van kikapcsolva es utana eresztettem ra a cavernt. azert egyebkent, hogy nem pc-s bemeneteken hasznalhassam az audysseyt taviranyito nyomogatas, menuben turkalas nelkul..
kicsit fenyezzem mar voidot is, nagyon jol szol a rendszer audysseyhez kepest cavernnel. hasznalom azert 3d filmekre audysseyvel is, meg ps5, tv is audysseyvel megy. hallgatom igy is, ugy is. nem kicsit jobban szol (foleg a mely tartomany) cavernnel, pc-vel.. -
-KP-
addikt
válasz
Én azért se vennék tv-t, mert a kellően nagy méretű igen drága, és a mai tv-ket közel sem úgy építik meg, hogy olyan hú de hosszú legyen az élettartamuk. Fogyasztói társadalom van, meg tervezett elöregedés. Van tv szerelő ismerősöm hegyekben állnak nála a drága márkás tv-k, nem is túl idősen.
Egyébként jöhettek azzal hogy hú Oled, hű Oled. Egy 83 inches tv kb. 180 centi széles. Ez nagyon elmarad méreetben még egy 260-as képtől is, nemhogy egy 280-300, ne adj isten 315-20-30-50 centis képtől.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Szuper menő jó az OLED, nekem is van és kalibráltattam is, de egyszerűen nincs olyan hangulata, mint a vetített képnek. Jöhet itt bármilyen trend, de a vetítés sosem fog kimenni a divatból, amíg ezek a mindenféle felesleges feautre-rel. Arról nem is beszélve, hogy 83” vagy 136” nem ugyanaz. Bár nekem csak 65” van TV-ben.
-
denesdr
addikt
válasz
python1 #182975 üzenetére
Na ja, és még ha el is lehet veszni a hangfal DIY-ban ha nulláról akar tervezni is az ember, de igazából nem rocket science, a neten szinte mindent meg lehet találni hozzá, segítséget is lehet kérni.
Ja és a kész DIY tervek az esetek kb 99%-ában rendesen dokumentálva is vannak, mérésekkel. Hol lehet ilyet látni gyári hangsugárzók esetében a magazinokon kívül? Elég ritka dolog.
Oké, mostmár van ASR, meg erinsaudiocorner, ahol jó mérések vannak, de akkor is, a gyár b@szik közzétenni hasonlókat. -
devil-k
nagyúr
válasz
python1 #182831 üzenetére
Annyi változott a rendszerben egyébként, hogy bekerült még 2 db JBL 4645C szub, illetve MiniDSP 2x4HD, így összesen 4 db szub van.
A kalibráció után keresetem az államat, meg úgy egész este.Eddig sem volt rossz amit hallottam, de most már elérkeztünk oda, ahova szerettem volna. Wow. Kib@szott nagy Wow.
-
denesdr
addikt
-
denesdr
addikt
válasz
python1 #182212 üzenetére
Egy komolyabb AVR/proci a késleltetéseket az akusztikus mérések alapján úgyis korrigálni fogja (ha szükséges).
Ezért is nincs sok értelme kézzel megadni a hangfaltávolságokat, mert egy nagyobb késleltetésű eszközt távolabbinak fog nyilvánítani, mint a fizikai távolság és ez így helyes. -
VoidXs
nagyúr
válasz
python1 #182140 üzenetére
Hát ahogy a képen felrajzolják a közvetlenül hangszóróba kötött RCA-t, az például semennyire.
#182141 I'am Dony: Ha Tidalról van szó, akkor sehol, ez egy MPC-HC beállítás. Egyéb esetben a következő kérdések fontosak:
- Van a gépen bármi gyártói szemét? Ha igen, kukába vele, itt főleg az ASUS hibás.
- Indul bármi mágia a géppel együtt, ami a képre van hatással? A third-party dolgok jellemzően irgalmatlanul igénytelenek, ezért hacsak abszolút nem fontos, semmit nem szoktam javasolni a szűz Windows-on kívül, mert csak az működik garantáltan. -
espi38
őstag
válasz
python1 #182124 üzenetére
Nem kis hangerőnél tökéletes, nagy hangerő nekem már olyan szintű ami még nekem elviselhető, de az asszonykámnak már sok
gondolom ha csak frontokat hajtanam vele akkir nem kapcsolna ki.
Azt hittem az erősítő rossz azért kérdeztem a szakik véleményét, de ebben az esetben tudom hol a hangerő határa, ennyi az is bőven elég.
Kérdés az, hogy nsgy hangerőnél mennyi ideig bírja az erősítő mert azért melegszik rendesen 😃
Az volt nekem a furcsa, hogy semmi melegedés es kikapcsol az erősítő.
Nagyon köszönöm a megtisztelő válaszokat, örülök hogy nem az erősítő hibás ez csak egy védelem. -
Tibiajax
nagyúr
válasz
python1 #182100 üzenetére
figy, őszinte leszek, nem is próbálkozom ezzel. annyit nem ér az egész, hogy agyonvágjon a 220 most, vag akár később. megoldottam a dune búgását professzionális módon.
körberagasztottam belülről a szellőzőréseket és kész. : )) így most kb semmit se hallok a zümmögésből, éjjel se. max ha a készülékhez tapasztom a fülemet.
a végfokomat meg megoldom egy leválasztó trafóval, egy idős szaki már csinálja nekem a megfelelő eszközt hozzá.
igazából, ha a végfok nem búg, már okés leszek.robi-k nem a dune dac-ját használom, csak a dedikált xmos koax kimenetét. nekem csak az kellett. megfelelő dac-om van, egy master series nad proci személyében
Khaosz55 iptv-m van, koax kábel nincs a közelben -
-KP-
addikt
-
spiky03
veterán
-
Khaosz55
addikt
válasz
python1 #181852 üzenetére
Igen ez is jó lenne és van is hely hozzá, de ez annyira randa... Ép elég elviselnem az ultikhoz vásárol végfok kinézetét.
Illetve pár dolog nem derül ki.
- Ventilátor gondolom van benne. E400-ról találtam videót a ventije mint egy drón kb.
- Mekkora alapzaja van, mert én az ilyen végfokoknál általában tapasztaltam.
- Mekkora bemeneti jelszint kell neki? Lehet ki sem tudom hajtani procival. -
bteebi
veterán
válasz
python1 #181702 üzenetére
Vóv, menőn néz ki!
És köszi a tippet, jó ötletnek, és alapvetően kivitelezhetőnek tűnik. Amúgy is azon gondolkoztam, hogy majd egyszer valami hasonló kinézetűt szeretnék, mint amilyen Youthman-nek van. Ami amúgy akusztikailag nem feltétlenül túl szerencsés, viszont a faborítás szerintem nagyon jól néz ki:
Jól látom, hogy a hangfalaid hátulja teljesen rá van tolva arra a műanyag hangszigetelő anyagra? (Ahhoz esetleg tudnál linket adni?) Az álló centered alatt egyébként van egy másik center is, vagy rosszul látom? Nekem egyelőre hagyományos, "fekvő" centerem lesz (B&W HMT6 S2), de nyilván szintbe lehet hozni, vagy akár állítva is berakhatom addig, amíg nem veszek majd egy álló hangfalat centernek.
Mondjuk nekem nagyobb mélységű hangfalaim vannak (a frontok B&W 603 S2-k), szóval az előtétfal elég sokat elvenne (talán fél métert is), ráadásul a 2. helyiség esetén a szoba hosszából veszítenék. Abból meg nagyon nem kellene, mert akkor már szélesebb lenne a szoba, mint amilyen hosszú... viszont az elsőnél ez nem lenne probléma, ha a kb. 3,5 méteres legkisebb szélességet, és a több mint 6 méteres hosszt nézem... akkor ott nem is kár a veszteségért, sőt. Már persze ha így maradna a terv.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
python1 #181700 üzenetére
Nem árul zsákbamacskát, csak egy létező terméket drágábban, ilyet szabad. Sőt, az antitröszt törvény azt mondja ki, hogy a gyártónak semmi beleszólása nem lehet az árba, se minimum, se maximum. Csak lehúzza a hülyéket, ők pedig megérdemlik. Amúgy se értelmes dologra költötték volna el, miért hagyja másra?
spiky03: Szerintem pont a DTS-é a legjobb. Ha a felkeverés beállítása után is csak frontoldalról jön a hang, nézd meg, hogy nem-e PCM 5.1-be van ágyazva.
-
lenox
veterán
válasz
python1 #181700 üzenetére
Tenyleg lehet, hogy mukodik, de az eredeti is lehet, hogy mukodik. Ha meg nem, akkor van ra gari. De ha valaki hulyesegre akar kolteni, akkor lesz aki biztosit ra lehetoseget.
https://www.youtube.com/watch?v=NMFQ3YvR3Eo
Annyi, hogy nagy valoszinuseggel az is hazugsag, amit irnak, hogy mit csinaltak vele, nem csak az, hogy ennek barmi hatasa lenne az audio minosegre (az biztos, hogy hazugsag, ugye).
-
bteebi
veterán
válasz
python1 #181699 üzenetére
Hirtelen nem vagyok biztos abban, hogy mire gondolsz "dedikált mozi" alatt, mert szerintem egyébként nagyjából ugyanarra gondolnánk. Dedikált moziszobát szeretnék majd, szóval nem lenne más funkciója, de így vagy úgy, sajnos mindenképp "átjárható" helyiség lesz, nem pedig egy teljesen elkülönített, "lezárt" valami.
Ha az 1-es helyiségben lesz, akkor a gépészet, sőt talán egy vizesblokk is onnan fog nyílni (és még ezen kívül is lesz 2 ajtó, plusz egy nyitott átjáró...), ha meg a 2-esben, akkor az elég nagy méret, (alapból) kis belmagasság mellett 2 átjáró lesz a sarkokban, gyakorlatilag egymás mellett. Ezek a reális opciók.
Egyik sem ideális, de még mindig jobb, mintha mondjuk egy nappaliban, vagy egy hálószobában lenne. (Ahová szintén kerülnek majd "házimozik" TV-vel, igaz, egyszerűbbek.)
-
powerup2
addikt
válasz
python1 #181479 üzenetére
Cavern akkor lenne igazán jó ha lenne atmos is és hdmin keresztül menne a hang az erősitőbe vagy a prociba és akkor már azt a jelet kapná meg amit cavernba állitottál. pl egy málnapc-vel meglehetne talán oldani. De Voidxs lehet gondolt már erre. Valahogy olyasmi lenne mint egy mini dsp.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
python1 #181372 üzenetére
Sztereónál annyi a trükk, hogy a szobát akarod hallani, hiszen ott nem akarsz környezetet szimulálni, hanem ottani természetes hangzást akarsz elérni. Éppen ezért süketszobai mérésekkel kell dolgozni, és azt a szakít, aki a szoba közepére tesz ilyenkor mikrofont, ott kell kirúgni.
-
python1
veterán
válasz
python1 #181334 üzenetére
Tulajdonképpen most, de már régóta foglalkoztat egy gondolat (nem a Petőfis).
Mégpedig TV-s mozizás, a mai világban minden adott hozzá, kijelző méretekre gondoltam, és egy igen érdekes center elrendezéssel kerültem szemkontaktusba, ami szerintem valóban életképes, viszont így a zenei lánc is összemosható.
Innen jött az ötlet. [link]
A 17. perctől beszél a megoldásról. -
skippper
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged