- Telekom mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
python1
veterán
válasz
Khaosz55 #178492 üzenetére
Még nem próbáltam, egyébként eléggé csalóka a kép, meg a sugárzók is termetesek, a kereten belüli hely 3m.
Így most pontosan 72-72 cm-re vannak a centersugárzó külső széleitől a frontok belső szélei.
De mivel a vászon mögött vannak, így pontosan lefedik a vetített képen zajló eseményeket, zavaró lenne szerintem, ha kívül lennének. -
denesdr
addikt
válasz
Khaosz55 #178480 üzenetére
Lehet értelme az XLR kimenetű minidsp-nek, akkor is, ha az AVR kimenete RCA, mert a minidsp újradigitalizálja az AVR-ből jövő unbalanced analóg jelet és a minidsp DAC-ja által előállított analóg jel már balanced lesz. Ez előnyös lehet, mert csak a minidsp-ig (ezt el tudod helyezni az AVR közelében) kell elvinni az unbalanced jelet, és a hosszabb úton a subokig már balanced mehet.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Khaosz55 #178163 üzenetére
A sima DTS azért lesz halkabb, mert a 7.1 surround és rear egy surround lesz, ez biztonsági tartalék. Más forrás is így tesz újracsomagoláskor, nem csak a PC. Ha nagyon hiányzik az a hangerő (értsd: 0 dB-n filmezel), akkor ReaComp-ot a surroundra és +3 dB EQ APO-ból mindenre.
-
-
python1
veterán
válasz
Khaosz55 #177929 üzenetére
Olyan magas értékeknél már kellemetlenül szól minden, nálam is hasonló értékek voltak a teljesen négyzet alakú szobában, mindegy milyen rendszert hallgattam, mind élvezhetetlen volt.
Most, hogy sikerült a felére csökkentenem az utózengési időimet, sokkal élvezhetőbb mindennemű hanggal kapcsolatos kikapcsolódás, pedig 1db panelezés nem történt még eddig, az még hátra van, ha lesz rá még szükség a függönyözés, szőnyegezés után.
Nálam most a középtartomány ami a legrosszabb értéket mutatja 450ms csúccsal, de már némi kísérlettel kiderítettem, hogy a padlót kezelve (szőnyeg) talán elég is lesz. -
mandju
senior tag
válasz
Khaosz55 #177688 üzenetére
Az 1/12-es simítással szerintem nincs probléma, még szub esetén sem. A mérőjel viszont nagyon halk, ha lehet hinni a skálázásnak... miért ne lehetne...
Az hogy mennyire flat a beállítás egyéni preferencia dolga. Személy szerint én ezt nálam "unalmas" -nak éreztem. Ezért én fűszerezem egy kicsit 30-70 Hz között. A storm audio egyedi target curve-jeit használom, kicsit még az igényeimhez igazítva.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Khaosz55 #177657 üzenetére
Nem csak mozira szokták mondani. Lehet, hogy pro alatt nem ugyanazt értjük. Az ilyen Garry, Skytec, és hasonló csodák nem pro, hanem bóvli, sajnos túl sokaknál van ilyen gyűjtemény, miközben azonos áron van már JBL vagy RCF. Nyilván nem akarlak meggyőzni, hogy ezt kell szeretni, csak érdekel, hogy milyen pro-t hallottál.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Khaosz55 #177652 üzenetére
Az, hogy nagyot szól, nem jelenti azt, hogy úgy is kell hajtani. "Sajnos" a PA-k torzítása olyan kicsi, hogy addig csavarhatod, ahol már egyszerűen a füled nem bírja, és azért lesz részlettelen a hang, nem műszakilag. A klasszikus csicsergős-recsegős PA hang attól van, hogy a tulaj nem bír magával. Ha legközelebb lehetőséged adódik rá, húzz szigorú határt a hangerőben, és úgy hallgasd meg.
-
-
powerup2
addikt
válasz
Khaosz55 #177637 üzenetére
KP arra akart ezzel utalni sok gyártó trükközik ezzel olyan számadatokat irnak rá a termékekre ami nem valós vagy megtévesztő!!! Sok erősitőnél ha megnézed mennyi watt van ráirva mit tud és ha összeadod akkor magasabb ez az érték mit amit a táp feltud eleve venni. Van gyártó aki nem csal ezzel de a nagy részük igen.
-
-
-
Tamoo
nagyúr
-
BIGi75
senior tag
válasz
Khaosz55 #177003 üzenetére
dB mérővel a szoba módusait tudod kideríteni, vagyis a kezelendő frekvenciákat és a rezonanciapontokat. A visszaverődési helyeket, tükröződések pontjait a panelelhelyezéshez pedig itt [link] le tudod modellezni bármilyen helyiséget szimulálva. Szerintem ez kettő, de lehet majd kijavítanak...
-
-KP-
addikt
-
python1
veterán
-
-KP-
addikt
válasz
Khaosz55 #176910 üzenetére
Azon aztán nem kell sokat mérni. Hátul középen, minimum 3 60*120centis sor egymás mellett. De igazából ez simán lehet akár 4 is. Minél vastagabb, annál jobb. 10 centivel indulnék. Diffúzort nem tennék, mert tudtommal nagyon közel ülsz a falhoz. Plafonra a hangfalak és az ülőpozíciód távolságának a feléhez is rakhatsz fel 3-4 darab 60*120-as panelt. Vagy 50*100-ast, ha épp akkor a tábla, amit kapsz. Hallgatói pozi fölé közvetlen 4-6 darab diffúzor. Elülső falad a lépcsők és a szobád kialakítása miatt nem nagyon van, oda nem nagyon tudsz tenni semmit. Oldalfalakra még mehetne cucc, de emlékeim szerint oldalra is elég széles a szobád és nem tudom fejből hogy vannak az oldalfalak nálad. Nem emlékszem, hogy oldalra tudnál-e tenni valamit.
-
VoidXs
nagyúr
-
python1
veterán
válasz
Khaosz55 #176900 üzenetére
Kb onnan indultam ahonnan te, tulajdonképpen még mindig csupaszok a falak, én másképpen építkeztem eddig mint a "panelezők" , de finomítás gyanánt azért felkerül majd hozzám is 1-2 db. Tulajdonképpen már így is nagyot léptem előre, de még finomítás azért szükséges.
Ezután jön még egy óriási kanapé, nagyobb szőnyeg és padlóig érő vastag dekorfüggöny, na meg a THX falam. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Khaosz55 #176893 üzenetére
300ms az RT60-nál ajánlott érték. Azt nézd!
Vízesést leginkább subra érdemes.
Ezzel a beállítással most csak a "tetejét" nézed. De 20dB-re meg fölösleges lenne levenni, mert az a szobád zajszintje alatt van. Ahhoz hogy látható legyen 60dB esés, ahhoz 100dB-en kellene mérni és 40dB-re állítani a dB skála alsó határát. De nem centernél! Arra ott az RT60. -
BIGi75
senior tag
válasz
Khaosz55 #176887 üzenetére
Valahogy úgy van, hogy RT60-at nem tudsz mérni, mert valószínű nem döngetted 100dB vel a centert, hogy mennyi idő alatt esik 40dB-re ezért T20, T30 (-20dB, -30dB) -ből különböző módokon számolja ki a REW a lecsengési idődet. Az látszik, hogy valóban szükséged lenne szobakezelésre, mert viszonylag hosszú a teljes tartományban a lecsengési időd. Olyan 500ms -ig olvastam, hogy tuti, 300 alatt pedig kissé steril a hangzás.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Khaosz55 #176819 üzenetére
Ő annyira akusztikai szakember amennyire te vagy én.
Persze vak tyúk is talál szemet, egy csupasz szobán nem nagy tudomány javítani.
De igazából mástól sem kapsz sokkal többet. Van mikrofonod, veszel pár panelt, próbaképpen rakosgatod ide-oda aztán mérsz (én is ezt fogom, meg eddig is ezt csináltam). Nagyjából ez lehet a kutyakozmetikus módszer is. -
BIGi75
senior tag
válasz
Khaosz55 #176813 üzenetére
"Gyártani magam nem akarok, vennék panelt és felraknám." Diffuzoroknál nagyjából lehet menni dizajnra, de az abszorbereket méretezni kellene a kívánt frekire (főleg szubtartományban), még felszereléskor a faltól való távolság sem mindegy. link
Jobb helyeken legalább odaírják, hogy a panel milyen tartományban dolgozik pl. link -
python1
veterán
válasz
Khaosz55 #176815 üzenetére
Ismerős.
Tükör a jóbarátod, az elsődleges pontokat vedd célba, azok az oldalfalakon jelennek meg és onnan pattannak tovább. Tehát elmondod az imát, tükröm tükröm ..... és ahol látod a hangsugárzókat benne, oda kell a panel is, mármint haladsz az oldalfalak mentén a tükörrel.Matyi megmutatja a tutit.
Kb a 3. perctől indul, és van hangteszt is, ennél szemléletesebb videó nem is kell. -
-
mandju
senior tag
válasz
Khaosz55 #176786 üzenetére
Az én olvasatom szerint a vízesés grafikon az RT60 mintájára ad képet a lecsengési időről.
Nem értek hozzá, csak amit innen, onnan összeszedtem...Tehát amit vizsgálnunk kell(ene)
100 dB SPL mérőjel (de ez akár lehet kevesebb is)
T20 - lecsengés vizsgálata 80 dB-nél (mérőjel - 20 dB)
T30 - lecsengés vizsgálata 70 dB-nél (mérőjel -30 dB)
T60 - lecsengés vizsgálata 40 dB-nél (mérőjel -60 dB)Ami számomra érdekes volt jelen esetben az a 300ms lecsengési idő, ezért is állítottam oda a time range-et. Én arra voltam kíváncsi, hogy ennyi idő alatt hány dB-t esik a hangnyomás. Az látszik, hogy 20 Hz-nél és 30 Hz-nél még kicsit hosszabb a lecsengés, mint az általam elvárt... de vannak ötleteim a megoldásra.
Ezt találtam jelenleg a gépemen. de itt csak 90 dB volt a mérőjel
-
mandju
senior tag
válasz
Khaosz55 #176778 üzenetére
Vízesés diagramm:
LFE
a mérés 100 dB-n történjen.
20 Hz - 120 Hz
függőleges tengely skálázás 105 dB - 45 dB
vízszintes tengely 20 Hz - 120 Hz
idő: 300 ms
Ha 300 ms alatt ebben a tartományban 45 dB alá csökken az SPL, akkor boldog lehetsz.
elmondhatod, hogy gyors, pontos, színezetlen basszustartományod vanÉn ilyet mondjuk csak DBA/SBA-tól láttam/hallottam…
nálam pl ilyen (simítás nélkül, 1/6 simítással, a 3 hallgatói pozíció frekvenciaválasza, vízesés 65 dB/300ms, vízesés 45 dB/300ms
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Khaosz55 #176778 üzenetére
Ha tiszta LFE mérés, akkor nem okos dolog így megvágni.
A vízesés is gyakorlatilag megegyezik az SPL diagrammal + időbeli lecsengés van a harmadik tengelyen. Szubra RT60-at külön nem érdemes nézegetni. Amúgy az a jó ha 100Hz és 20kHz közötti tartományban egyenletesen 300ms körül van. -
-KP-
addikt
válasz
Khaosz55 #176435 üzenetére
Amit írtam azt nagy általánosságban írtam, már a pc alkatrészeknél is ez van.
Még egyszer leírom. Nálam 2 SVS SB12 szubból kettő volt szar. Mindkettőn defektes volt az erősítő, és újonnan vettem. Ott vajon volt minőségellenőrzés? Ráadásul ez nekem konkrétan pénzembe is került, két csomagküldés az importőrnek. Ismerős SB13 Ultrájának a membránja szakadt fel a varrat mellett és tudok kb. 2 szintén panelcserés sb4000-ről. Ez csak az én saját köröm, akiket ismerek, ill. akikkel beszélgetek. Akkor ne vegyen senki SVS-t sem? Ott a Klipsch, ahol az R szériánál ugye hajlamos a folyamatosan standbye-ban levő erősítőnél kifingani egy alkatrész. Az XTZ-nél direkt azért jöttek ki az Edge modellek, mert a nem Edge modelleknél olyan nagy számban adta meg magát a panel. Fent vagyok az Arendal face csoportjában, ott ugyanúgy megvannak a "nem szól a szub és csak ilyen olyan error ledek villognak" típusú posztok. Ennyi erőből senki ne vegyen semmit, mert elromolhat.
Ctrlaltdel azzal bezzeg nem dicsekszik, hogy a BK szubjának befosott hangszórójának a cseréje emlékeim szerint több hónapos procedúra volt. Ehhez képest az internet direkt márkák az ajtódtól/ig hozzák-viszik a cuccot 30-45 napos próbalehetőséggel és általában néhány napos határidővel.
-
powerup2
addikt
válasz
Khaosz55 #176203 üzenetére
Nálam az avr10 nagyon ütős olyan mozit csinál hogy kapkodom a fejem, pedig nem egy kis vasról léptem ide mert Anthem mrx710 volt előtte. Az Anthem vas is nagyon kiváló. Arcamnál pl az róható fel hogy nem kapsz mellé állványt mint az Anthemhez. A másik a dirac hogy ha teljes sub kezelést akarsz akkor be kell ruháznod a teljes diracra ami 500 dollár. De van 350 dolláros verzió is de az két subbot kezel az 500-nál nincs limit a sub kezelésre. Az ARC amit az anthem használ az pl nem olyan bonyolult szoftver mint a dirac bár nem is olyan kifinomult. Ami nálam meglepő volt az az erő és dinamika amit tud pedig papiron gyengébb mint az Anthem MRX710 és érzésre több tartalék van az Arcamba. Én azt gondolom hogy előre léptem az Arcammal nem is keveset nagyon meleg hangja van zenén káprázatos. Én már azt mondom ha valamelyik AVR zenén is kiemelkedő az nagy mozit fog csinálni. Első tesztnél dirac minden nélkül is olyan volt hogy kerestem az álam.
-
Quetz
őstag
válasz
Khaosz55 #176195 üzenetére
Ilyen mérések során derül ki, hogy az aranyfülű tesztelők füle maximum önbarnítós
Mérnöki szempontból hagy maga után kívánnivalót az eszköz, de ha nem hallod a 90-95dB jelzajviszony közti különbséget, akkor ezt figyelmen kívül hagyhatod. Ahogy a 32 multitone teszt is akkor romlik el, ha 0dB-s jelet kap az arcam a bemeneten. Tehát a nolan filmek kivételével valószínűleg nem fogsz találkozni vele
Másik kérdés, hogy ez egy régebbi firmware-el készült mérés, és az Emotiva esetén már láttuk, hogy jelentős javulás érhető el szoftveresen. Ki tudja, mit javítottak az Arcam programozói azóta.
-
skippper
senior tag
válasz
Khaosz55 #176142 üzenetére
Szerintem kifejezetten jó megoldás az, hogy az eszközeid eredendően kiszámíthatóan neutrálisak, aztán majd te EQ-zod kedvedre a dolgot tűpontosan, reprodukálhatóan, cserélhetően? Hátrányként a D-nek a nagyobb torzítást szokták felróni, cserébe elég sok előnnyel szemben (méret, alacsonyabb hőtermelés, jobb fogyasztási hatékonyság, tiszta áramra nincs szükség), de az ncoreok olyan alacsony torzítással bírnak, hogy IMHO teljesen transzparensnek tekinthető a dolog...
-
Albertka
csendes tag
válasz
Khaosz55 #176135 üzenetére
Vagy követed az utamat és 3 csatorna hypex ncore-ról + 6 csatorna CAV A8M-ről
A helyedben megfontolnám az A8M-et, belül külön van egy előfok és egy végfok amik kvázi RCA kábellel vannak össze kötve. Kis mókolással lehet belőle végfokot csinálni anélkül hogy a végfok/előfok paneleken valamit is csinálni kellene 6 db csatakozó széthúzásánál.
Hypex (NC252MP + NC250MP) érezhetően jobb az A8M-nél de hatalmas kölönbségek nincsenek.
-
-KP-
addikt
válasz
Khaosz55 #176132 üzenetére
XPA9 Gen3 nekem nem szimpi. Az 5 fő csatorna 300W 4ohm teljesítmény több, mint elég. De a sztereó modulok 60W/8 Ohm, 100W 4Ohm teljesítménye necces. Nekem ez a 60W elég szűkös. Ezt egy belépő AVR is ki tudja tolni magából, ez meg egy végfok, 1 milliós áron.
Az Atmos sugárzók eleve sokszor kisebbek és alacsonyabb érzékenységűek, mint az LCR és a surround, emiatt eleve több kakaót kell adni nekik azonos hangerőhöz. Eleve gyakran messzebb is lesznek tőled, mint a surroundok. Gondolok itt főleg az első kettő atmosra, ha tényleg 45 fokra teszed és belmagasságod is van. Nem szólnak folyamatosan az Atmosok, de ha gagyi lesz az erősítés amit kapnak, a végeredmény is olyan lesz.
Szerintem az Atmosnak minimum egy emotiva basx-et vegyél. 100W 8ohm/170W 4 ohm. Valamint egy xpa5-öt külön. De itt el is érkeztünk oda,hogy ez a BASX azért eléggé belépő szint a végfokok között, és szvsz jobb vétel az Audiophonics végfoka. Az XPA5 önmagában 820k. Inkább vennék audiophonicstól Hypex Ncore végfokot. Vagy 4 darab 2 csatornást, 1 darab 1 csatornással. Vagy két darab 4 csatornást plusz 1 darab 1 csatornással. Ezután marad 200 ezer forint kb. a zsebedben, és az összes csatornád 300W 4ohm/150W 8 Ohm hypex ncore minőségben. Ez így pedig kb. bármilyen nehezen hajtható hangfalat is röhögve meghajt.
-
Quetz
őstag
válasz
Khaosz55 #176122 üzenetére
A jelenlegi ismert Arcam problémák:
1) Some people have issue uploading multiple Dirac presets consecutively. A power off and on fixes this, the issue only affects Dirac upload, normal Dirac usage and switching between presets works nicely.
2) Fairly common for many brands there are some issues with some particular satellite receivers and also EARC compatibility (Mainly with Sony TVs)
3) Bad Auro bug if you do NOT have a center speaker
4) Auro treats Middle Heights (In a x.x.6 Dolby config) as CH/VOG (Mismap)Emotiva-t pedig bottal sem piszkálnám, ha fontos, hogy bumentes legyen.
-
spiky03
veterán
válasz
Khaosz55 #176087 üzenetére
Nekem ez már az lenne a fent leírtak miatt is végállomás lenne.
Amióta házimoziok azóta a jelenlegi 4. hangfalszettem.Kedztem kis Yamaha tejfölös dobozkkal, amiket cseréltem Eltaxokra, majd azokat Focalra, majd azok után jöttek a Cantonok. Ennek is már sztem van 6 éve.
Pl ha elérhető lenne akkor vsz ilyet rendelnék front részre: [link]
Quertznek van nagyobb verzió belőle és ő megvan velük elégedve.
Legyen jó mozis hang és akkor már boldog leszek.
Pl ha most kezdeném is kivitelezhető lenne csak Pro hangfalakban gondolkodnék.De a DIY hangfalakt sem én csinálnám, mivel nem értek hozzá, hanem olyanok segítségével akik már ebben tapasztaltabbak pl phyton1.
@#176088ctrlaltdel13
Már ez el van döntve.Egységes mozihangot és falra szerelehetőség.
@#176092Dorian
Elnézést rosszul fogalmaztam, könnyebben hajthatóra gondoltam.Erre tudtok infót adni esetleg?
Ez mennyire működőképes?
A falba építhető hangfalakat lehet dobozba rakni? Ha épít neki egyet az ember és úgy rakja fel a falra őket?
Pl. Definitive Technology UIW RLS II -
python1
veterán
válasz
Khaosz55 #176087 üzenetére
igen, egyetértek veled is, és azokkal akik másként gondolják, mert eléggé ingoványos talaj.
Nálam is csak azért tudott ilyen hang megvalósulni ennyi pénzből, mert mivel olcsó hangszóróból készültek, de nem egyenlő a rossz jelzővel, közel sem egyszerű váltani, és tulajdonképpen aktív váltással lehet ilyen minőségű hangot kicsikarni belőle.
Ha nappaliba menne, és közszemlére lenne kitéve, kb a 20millás dizájnt céloznám meg, tehát itt már pénzben nehéz lenne kifejezni az igényemet, gyári konstrukcióban.
Készülni fog ilyen is a nappalimba, de majd visszatérünk erre is később.ctrlaltdel13
Ha figyelmes vagy , láthatod, hogy még mindig pont ez a véleményem a hangsugárzóimról, semmi nem változott, csak annyi, hogy nekem bebizonyosodott számomra ez a legmegfelelőbb vonal, és ezt a minőséget csak kizárólag DIY-ban kapom meg.
Az, hogy ezt a vonalat fejlesztem tovább az egy teljesen egészséges hobbi vonal. -
-
spiky03
veterán
válasz
Khaosz55 #176078 üzenetére
Igen ezt már írtad korábban is.
De nem vagyok egy nagy hangfal cserélgető, meg mint Python1 is írta ez már végállomás lehetne akár nekem is.
Nem vagyok audiofil, nálam a mozi a fő szempot, ott meg az ilyen hangfalak remekelnek, ahol olvastam meg itt is írták.
Meg még gondolom pár évig a jelenlegi házunkban lkaunk így ha esetleg DIY szett lesz akkor az addig ott is marad a falon.
Meg phton is írta, hogy mennyiből hozta ki a sokkal jobb hangot.Meg a nagyobb érzékenyésű hangfalakkal könnybe mozizini és -40en is jobban szól, nem?
De amúgy meg -50en mozizok.
Meg nem midig mert azért rendes hangerőn is nézek filmeket.Mint írtam korábban is a váltás célja az egységes hangkép és a gyerekbarát kivitel.
Kérédés mindenki felé.
A falba építhető hangfalakat lehet dobozba rakni? Ha épít neki egyet az ember és úgy rakja fel a falra őket?
Most konkrétan erre gondolok, ez kivitelezhető úgy?
Definitive Technology UIW RLS II -
-
python1
veterán
válasz
Khaosz55 #175331 üzenetére
Szerencsére a vászon mögött van minden, de azért már a végleges forma valamivel letisztultabb lesz.
Igen ez tényleg nem hifi, valóban van némi "durvább" karaktere, viszont mozira a hifi számomra gyenge, hifire nem ez lesz nálam sem a befutó. Oda azért durvább rendszert tervezek. -
Albertka
csendes tag
válasz
Khaosz55 #175325 üzenetére
Szia! Nekem ilyen centerem van (+M3 + M6R + RM300R 7.1-ben) szerintem már több mint 10 éve.
A magasba húzást én is olvastam rengeteg helyen, de soha nem értettem. Nálam mindig inkább magas hiányosnak tűnt - bár ez nagyon elektronika függő lehet. Igaz amikor nemrég végfokot upgradeltem és egy Hypex-re kötöttem a frontokat EQ nélkül nagyot néztem, hogy mennyire magasba húz (magyarán szólva borzasztó)... De ezt EQ szépen megoldotta.Hmm... vagyis most hogy ezt írom - és öniróniát gyakorlok - beugrott hogy kábelezéssel, tápszűrő eltávolítással néha sikerült ezt a "borzasztó" hangot előcsalogatnom belőle. De akkor persze mindig megijedtem és azonnal távolítottam el a rendszerből ami ezt okozta. Szóval valószínűleg valahogy addig ügyeskedtem amíg eltűnt a fülsértés a rendszerből
És ha ez a "borzasztó" az eredetileg megálmodott tonalitása, hát akkor...
Mindegy, EQ-val (HTPC Asus STX-el + Cavern) most boldog vagyok vele - de pl a hálószobában lévő Mission M62-őt jobban szeretem.
A centerrel voltak kezdeti nézeteltéréseink, nagyon doboz hangúnak találtam. Ez lehet elhelyezkedésből adódott. Mindenesetre kapott gránit lapot alá (3cm) és felé (2 cm) és ez megoldotta.
KP-val is egyet értek az árakról. Újonnan a centert mai árfolyamon 280 EUR-ért vettem. 845-öt nem adnék érte. Kb. ez az a szett aminek nem látom az értelmét, hogy újra megvenném, de eladni sem adnám már el.
Remélem segített valamennyit - ha Pesten vagy vagy jársz akkor egy meghallgatást meg tudunk beszélni.
-
python1
veterán
válasz
Khaosz55 #175319 üzenetére
Én is ezzel szenvedek, rá kellett döbbenjek, hogy 12" és kompressziós magas, tölcsérrel kevés, sajnos nem tudom összehozni a kettőt.
De ez szinte minden 2-utas hangsugárzóra igaz, amelyik tudja, annak meg nincs dinamikája, hosszú távon fárasztó tud lenni, nincs mit tenni újra fogom építeni az egész frontoldalt 4 útban.
A vászon körüli látvánnyal egyetértek. -
-KP-
addikt
válasz
Khaosz55 #175319 üzenetére
Szerintem engedd el ezt a Swans vonalat. Régebb én is kedveltem a márkát, amíg el nem kezdett tisztulni a kép. Persze ATC árain verhetetlen volt, de a német árát tuti biztos nem adnám meg. Nézd meg milyen magas kiemelése van a doboznak, és ez sajna nem egyedi ennél a típusnál. Persze nem ők az egyetlen gyártó akik alkalmazzák ezt a trükköt, mert pl. a Triangle, Klipsch és a Bowers and Wilkins is dettó ugyanilyen trükköket alkalmaz, és még jó eséllyel sokan mások. De mozira ez pl. a legkevésbé sem szerencsés, ha azt akarod hogy jó hangosan meghajtva ne legyen fülfájás. Amerikában pl. kiadtak egy DIY 3.1 kitet is, amihez a hangfalépítő közösség kénytelen volt egy váltómodot készíteni, mert ott is sikerült annyira eltúlozniuk a magasat. Utána viszont egy teljesen más hangsugárzó lesz. A surround opció sem valami szuper. Van olcsón az RM600R, az isodynamic magas és a dómközép nélkül egy sima textildómmal,egy pici érzéketlen, zárt dobozban, vagy méreg drágán a német verzió. Nem rossz egyébként az RM600R sem, de azért szerintem egy RM600F mellé ettől jobb , nagyobb és terhelhetőbb surround sugárzó kellene. De ha tényleg ezen a vonalon akarsz maradni, akkor szvsz nézz szét a magyar használt piacon. Most is van épp Swans M szett eladó.
A Heco-k csillogó hangszórókosara nem csak téged zavar ám. Az Aurora szériánál már megoldották jól, reméljük egyszer előbb utóbb a Celannál is sikerülni fog.
BBéci: hangáteresztő vászon mögé, kell a black backing. Nincs mese.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- AliExpress tapasztalatok
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Black Myth: Wukong
- Telekom mobilszolgáltatások
- BestBuy ruhás topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged