- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Fényképek a Honor Magic V5-ről
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mobil flották
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #16516 üzenetére
Pedig, ha jól emlékszem, abban csak egyetlen cső csücsül, az elején.
-
válasz
bajnokpityu #16502 üzenetére
a filmeknél nem is annyira a technikai korlátra értettem, hanem a tartalmi. az avengers aranyos, végig lehet nézni, de nem jó film. és hiába kristálytiszta a képe, akkor sem lesz jó film. ahogy egy fluor tomi nótának is mindegy, hogy min játszod le.
-
válasz
bajnokpityu #16470 üzenetére
persze, hogy próbálja ki!
én csak azt szerettem volna pontosítani, hogy a "van különbség, legfeljebb a gyengébb fülű user nem hallja azt" állítás nem igazság, hanem feltételezés. akkor igazság, ha az egyértelműen bizonyítható. és az, hogy "x hallja", az nem bizonyítja be.
-
válasz
bajnokpityu #16458 üzenetére
mit állítasz pontosan? mert hogy itt pont, hogy nem mérés volt, hanem először meghallgatták a drága cuccot, az volt a jobb, aztán carver kevés zsetonból módosította úgy a saját erősítőjét, hogy nem tudták megkülönböztetni. nem mértek, hanem vakon hallgatóztak.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
bajnokpityu #16304 üzenetére
ez akkor lenne igénytelenség ha ott van flac-ban és mp3-ban, de a rosszabbat valasztod.
ez kényszer, ha nincs meg jobban. -
Deadzone41
őstag
válasz
bajnokpityu #16272 üzenetére
a rossz felvételeket én is ki nem állhatom, főleg a túlzásba vitt túlvezérlés effektet, vagy tudom is én hogy hívják, meg az alacsony dinamikát, de ha jó a nóta simán elnézem ezeket is, és tudom élvezni.
-
Tonyo
őstag
válasz
bajnokpityu #16270 üzenetére
Alapvetően nem az mp3 vs flac vitába kívántam belefolyni..erről korábban leírtam a véleményem. A stílust kifogásolva kénytelen vagyok azokat védeni, akik mp3 at is hallgatnak, holott én se tartom szerencsésnek.
-
gorbep
senior tag
válasz
bajnokpityu #16144 üzenetére
Én is... Az ethosz DAC-okban ha jól tudom mindben az van Minden csatornára 1. Szimmetrikus változatokban meg kettő/csatorna, és a fázisfordítás digitális..... De szigorúan Phillips gyártmány, abból is a koronás. (Van két koronás válogatott is, de abból sok a hamis...)
-
válasz
bajnokpityu #16149 üzenetére
jó, hát high-end stúdiós cuccok igazából mindegy, hogy hogyan szólnak, mert hogy olyan drágák, hogy nemigen opciók neked, nekem, x-nek, y-nak. nyilván egy bentley is qrva jól megy, de ez mindegy is.
én piszok sokat agyaltam a komoly dac témán (audiolab m-dac lett volna a befutó a mai kínálatból, vagy valami más sabre-es lejátszó), de végül elvetettem, mert önmagában többe kerül, mint egy komplett, korrekt lánc. nyilván egy profi cucc ezeknél mind jobb, csak az engem nem érint. tudod, már az elac-kal is durván fölélőttem...
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
Az utsó mondatoddal maximálisan egyetértek.
-
válasz
a denonra gondolsz? semmi extra a dac-ja egyébként szerintem sem (korrekt, ennyi, de nyilván egy mai komolyabb, dedikált dac leveri visszakézből), csak azért írtam, mert használtan nem annyira drága már ez a cucc sem. illetve általában igaz, hogy ha egy hm erősítőnek nem tök szar a dac-ja, akkor azzal ki lehet húzni évekig akár. amint abbahagyja az ember a méricskélést, hasonlítgatást, és egyszerűen használja, ami épp van, élvezni fogja.
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #16091 üzenetére
A lényegre Safranek....
-
Toobee
veterán
válasz
bajnokpityu #16091 üzenetére
Nautilusról kicsit bővebben?
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #15839 üzenetére
Igazad lehet: lehet AB...
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
bajnokpityu #15826 üzenetére
Biztos hiend saruk
A kef reference-nél láttam nagyon komoly belsőt még.
-
Patice
nagyúr
válasz
bajnokpityu #15826 üzenetére
Pont ez ötlött nekem is a szemembe. Igen, a linkelt videóban két helyen is lehet látni az összeszerelés során, az egyik talán pont egy Euphonia volt.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #15801 üzenetére
Bécinek van Focalja: az autójában....
-
válasz
bajnokpityu #15794 üzenetére
pariban
-
válasz
bajnokpityu #15537 üzenetére
standarttal (a kisebb, sötétebb színű, ami előrébb volt)
-
gorbep
senior tag
válasz
bajnokpityu #15420 üzenetére
És a Foobar Plugin-el használhatod a foobart helyette, csak nem megy az idő, a hangerő szabályozás meg a tekerés...... Pause-t mutat......90E-ért, ez egy vicc.
Ha megtalálom valamelyik olcsó áruházban, szólok....Apropó nem érzed a sw-es jitter mentesítés hatását..... hány picosec-os jitter mentesítés van a DAC-odban? Nem csoda, hogy nálad ettől semmi sem javul....szerintem..
(#15421) BBéci: pont ezért kell a memóriából játszani a zenét. Ott a rezonancia nem befolyásolja az adatsort..... semennyire.
-
gorbep
senior tag
válasz
bajnokpityu #15415 üzenetére
Mert lehet, hogy szupergyors, vagy terheletlen a géped....
Egyébként a minőséget a legegyszerűbb a forrásoldalon megfogni.... ez a beállítás ingyen van, (De ezzel lehet hogy kiverem a biztosítékot) és sokszor ami ingyen van, vagy nagyon olcsó (pl CAT 7 hangfal kábel) az már csak is sz@r lehet....
Bár lehet hogy ez meggyőz néhány masszív hitetlent, ez virít a JPLAY weblapján:
The room where JPLAY was used during the High End Show in Munich gets BEST SOUND!
Meg biztosan azért kérnek érte sok pénzt, hogy a sznobok vigyék (na meg hogy sokat keressenek. Ha "ingyé" adnák sokan kis sem próbálnák.....
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #15415 üzenetére
Semmi extra, csak a tweak meg a fidelizer. Hogy jittert csökkent vagy mit csinál arról gőzöm sincs.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #15172 üzenetére
Most nyáron félretettem, annyi más program van. Majd ha ismét visszaszorulunk a lakásba...
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #15052 üzenetére
Ha sokat hibázott, mérd újra.
Nálam minden centire pontos, de a sub-ot itt is elcseszte úgy 20 cm-rel, ilyenkor manuálisan átírtam és kész. -
gorbep
senior tag
válasz
bajnokpityu #15031 üzenetére
A gyártással az a bajom, hogy toroid tarfó+becsületes vastagfalú (6mm oldal, 10mm előlap) alu doboz, mire még porfestetem 25-30e
Így az erősítők csupaszan végzik, és sosem készülnek el.....
Már gondoltam old timereket (igazi nagy vasakat) kellene venni doboznak...
Az Ethosz DAC-ot is azért vettem meg, mert alkatrész árban van. Ha nekiállok DAC-ot építeni, annak sem lesz sosem doboza, rendes tápja......
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
bajnokpityu #15028 üzenetére
perrsze hogy az,de ettől még lehet jó.
de az árát durván sokallom, a hifi choice elismeréssel nyilatkozott róla.majd Béci leteszteli,gondolom sorra kerül ez is mint a többi.
#15029) gorbep:köszi,de nem keresek füleserősítőt.
Pityuval beszélgettünk a témáról pár hónapja,azért linkeltem neki. -
Ed Parker
nagyúr
válasz
bajnokpityu #15026 üzenetére
megjelent a furutech legújabb dac-ja az esprit,majdnem duplája a gt40-nek
vajon ebben már jobb lett a fejes erősítő?
-
Toobee
veterán
válasz
bajnokpityu #14825 üzenetére
+1 nálam is 7 db tesz jó szolgálatot, meg vagyok elégedve velük.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
bajnokpityu #14834 üzenetére
ez egy régebbi kábel,viszont a jobb fajtából.
a king cobra pl nekem sem tetszett,pedig az is 60ezer. -
Ed Parker
nagyúr
válasz
bajnokpityu #14830 üzenetére
erre emlékszem
csak arra nem hogy ez a drót volt az.
akkor sorry,nincs ötletem mi lenne jó.összefutunk elviszem az AQ ruby x3-as drótomat,hogy halljál egyszer egy jót is
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #14830 üzenetére
Az az érdekes, hogy ugyanazt a hangot kapta, hiszen a kétfajta kábel minden szempontból más, felépítésben, anyagban... árban
-
gorbep
senior tag
válasz
bajnokpityu #14825 üzenetére
Te vagy a "Pisti"?
Ha mondasz árat, gondolkodom rajta. A héten még megpróbálok kölcsön szerezni valami normálisat. (Nem a DAC árának többszörösét!
) utána visszatérünk rá.
Ed Parker: Köszi, majd ha nyerek a lottón!
de tréfát félretéve tudok egy Audioquest Columbia Audiofil IC (72V DBS)-t 50e-ért, de durva lenne(DAC árának duplája!
) vagy egy jó sztereó erősítőára. Akkor inkább megvenném a HEED Obelisk-et 78e-ér, és hallgatnám egy darabig ruhaszárítóval......
Jó a Sidewinder? 4e-ért meg gyanúsan olcsó. Vagy csak én vagyok paranoiás? Lehet hogy kínai? (Az is baj ha occsó, meg az is ha drága.....
)
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
bajnokpityu #14686 üzenetére
most hagytam abba én is,Makita nem hagy cserbe
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #14597 üzenetére
Ki tudja....
Én nem fogom megtudni, az biztos. -
Jim-X
őstag
válasz
bajnokpityu #14597 üzenetére
Mindenki elkezdi valahol
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #14595 üzenetére
Szerintem XT-nek tökéletes a WBT a Transzparenten.
Nincs se isten, se bárki, aki cserére birná.
-
MaTTeS
senior tag
válasz
bajnokpityu #14514 üzenetére
Mindegy, akkor rendelek nakát olcsóbban.
Eddig mázlim van velük. Elég sűrűn dugdosom a frontok kábelét a hm-ből a sztereóba, de eddig jó feszes, és nincs elpattanva a dugó részén a szorító szál. Lehet valami jó szériát fogtam ki, pedig már megvannak 1 éve. -
gorbep
senior tag
válasz
bajnokpityu #14165 üzenetére
Egy kérdés: találkoztál már Musical Fidelity A100-al? Valami vélemény róla?
Aki találkozott már vele ne tartsa vissza magát....
-
ginola
addikt
válasz
bajnokpityu #14165 üzenetére
Dupla
-
gorbep
senior tag
válasz
bajnokpityu #13980 üzenetére
Néztem is, hogy nincs DC szervo, és kapacitív csatolású az erősítőjük...... De ha HTA30-van benne, akkor nagyon durva az árazás!
Lehet, hogy ilyennel kellene foglalkozni? ELÁK-ból szín 5-ös voltam, az áramtükrös FET-es erősítők voltak a kedvenceim.... Meg a kivitel is elég spártai, de azért a zöld háttérvilágításos kijelző...... Legalább valami grafikus LCD és hát legalább legyen kék.....
Mennyi volt ára? Csak nem amit az AVX-ről vettél 15e -ért?
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #13818 üzenetére
30 nm feletti szobában jó lehet az 509 2 db 22 centis mélysugárzója, nálam nem futná ki magát.
Mindjárt megvizsgálom a 247BE mérési eredményeit, mit mutat a mélytartományban. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #13814 üzenetére
Nálam a 22,5 négyzetméteres szobában sem a 189, sem a 247BE nem tűnt nagynak, soknak. Eleinte féltem a 247 mindössze 15 centis mélysugárzóitól, aztán jött a döbbenet, mert olyan basszust nyomott, hogy leesett az állam. Parci is csak ámuldozott.
Szeretném kipróbálni a 249-est, talán lesz rá mód, de ha nem, akkor valami magasabb sorozatút kapok. -
Ed Parker
nagyúr
válasz
bajnokpityu #13790 üzenetére
de ott még csak-csak akad,na de az ország keleti felén...
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #13543 üzenetére
Csak furcsállottam, hogy ajánlottad, annak ellenére, hogy "nem utam."
(#13542) BBéci Szinte látom lelki szemeimmel, amint az ARC képviselője évek óta hiába kopogtat az av-online ajtaján, hóna alatt a legújabb 30000 dolláros végfokkal...
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #13512 üzenetére
"esetleg még inkább csövest"
Te is fertőzött lettél?
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
ezek a kedvenceim
az onkyo vakvágány
-
tjojo
tag
válasz
Pontosan, HM-ban gondolkodok. Jelenleg elég lenne a sztereó is, de később úgyis bekövetkezne az elkerülhetetlen...
-
Tonyo
őstag
válasz
Igaz. Abban viszont nem vagyok otthon. Parker Arcammal hajtotta a focalokat.
Én is úgy terveztem, hogy majd kiegészítem 5.1-é, de sose jutottam oda.sztereó elég filmekre is -
Tonyo
őstag
válasz
bajnokpityu #13076 üzenetére
Akkor 1 perc
-
Tonyo
őstag
válasz
bajnokpityu #13065 üzenetére
Tud meglepetést okozni
1 fél perces mozdulat
-
gorbep
senior tag
válasz
bajnokpityu #13062 üzenetére
Ha szépen megkérlek, megnézed nekem mivel stabilizálták a tápot az obelisk-ben? (Azt hiszen nálam meg érik az építés....
)
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
bajnokpityu #13062 üzenetére
1x vége kell, hogy legyen.
Erről a tápkábel fordításról lenne linked?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #13046 üzenetére
Asszem leváltom a billimet az androidon. Apró változtatásokat eszközölt a mondanivalómon
Szóval a vén cantonok magasa sztem is versenyképes a mai olcsóbb selymekkel, néhány tekintetben tán még jobb is. Közepe szintén. Ráadásul igényes a kidolgozásuk. De ha visszaszámolom, hogy a gle50milyen árkategória lenne ma, akkor logikusan nem a belépő kategóriában indulnának.
Ott a fej fölött a bárd, ha beszarik rajta valami mit csinálsz, esélytelen 5.1et összehozni belőle. Valamint gyárilag valami borzasztó a mélyük. Mélyközepet kiemeli mint a fene, dobozhangú. Ezen majd ha lesz időm, megpróbálok gyógyítani, és lesz egy kellemes kis doboz gép mellé, genius áron
-
pr0bi
senior tag
válasz
bajnokpityu #12970 üzenetére
Hát nézd, nagy igényeim nincsenek mivel egy belépő szintü rendszerem van de úgy érzem érdemes lassan felfele menetelni. Gyárilag adott "tyúkbeles" kábeleim vannak, sok problémám nincsen de ahogy minél jobban beleásom magam a témába érzem váltani kéne. Rosszabb csak nem lesz
-
Patice
nagyúr
válasz
bajnokpityu #12958 üzenetére
Egyet értek. Nem mindig a vastagabb a jobb.
Oké, hogy az OFC sem a legtisztább, de legalább OFC. A nem OFC-vel szemben ez már előny.
A tisztább anyag meg drágább is. De tudjuk, a minőséget meg kell fizetni.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #12958 üzenetére
Persze. Meséltem mennyivel jobb még surround-felhasználásnál is a Neotech 1,5mm2 helyett a Furutech 1,5mm2.
-
Thom!
veterán
válasz
bajnokpityu #12841 üzenetére
jó és jobb között nehéz választani
70%film, 30%zene
meleg, természetes, részletekben gazdag hangú kábel kellene -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #12841 üzenetére
Attól izgalmas. Valamelyik csak megtetszik és marad bekötve.
-
Patice
nagyúr
válasz
bajnokpityu #12800 üzenetére
A felhangokra rásegítenek még az ún. parciális rezgések, amik a membrán anyagának saját frekvenciájának többszörösei. A hang nem csak a hangszóró membránról jön, hanem tovaterjed az anyagában is, a perem széléről visszaverődik, stb.
Ennek kikerülésére jobb állítólag a merevebb membrán, de az meg ugye magasabb hangú torzításokat visz a rendszerbe, hacsak nem ez a torzítást olyan magasra nem tudják vinni az anyagválasztással, ahol a hangszóró már úgysem sugároz (mondjuk ha a keresztváltóval 3000 Hz-től vágják).
Egyes gyártók ezért próbálkoztak pl. fa alapanyagú membránnal, mert a fában egész másképpen terjednek a rezgések, más sebességgel.
Egy gyártóról tudok, aki olyan hangszórót hozott létre, aminek a membránja csak annyira tér ki a nyugalmi pozíciójából, amekkora teljesítményt épp ráküld az ember. Ha halkan hallgatod, akkor csak a membrán közepe mozog effektíve, minél hangosabban akarod, annál nagyobb membránrész fog megmozdulni.
Konkrétan a linkelt oldalon található kisebb, aktív dobozt volt alkalmam meghallgatni 2011-ben a WestEndben.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
bajnokpityu #12794 üzenetére
Na jó, de onnantól fogva hogy az orvos megállapítja hogy a hallás jó, már csak a jó hangot kell keresni.
Ha ezt az adott hangfal nem adja át, akkor tovább kell keresni.Valami biztosan van, mivel a berylium magasak könnyebbek az alunál így valszeg, gyorsabb, pontosabb.
Ezért akarom az elektrát meghallgatni, mennyivel jobb a chorusnál.
-
nebulo5
senior tag
válasz
bajnokpityu #12794 üzenetére
" És félreértés ne essék, zeneiség szempontjából szintén egy fölösleges dolog szerintem a felső határ kitolása.
Ezzel teljes mértékben egyetértek! A zene, az legyen minél közelebbi prezentálása a hangszereknek. Legyen minél élethűbb. Szerintem, a zenetörténelem folyamán, amúgy sem lett volna hangszernek titulált dolog, egy olyan ketyeréből, ami 19 kHz és az feletti hangokat képes produkálni.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
bajnokpityu #12762 üzenetére
Akkor ez egy remek adottság nálatok, ugyanis több táblázat is leírja, hogy mi az optimàlis nézési távolság adott coll átlóhoz. Ha Ti messzebbről is látjátok a 720 és az 1080 közötti különbséget,tényleg jó szemetek van.
Én az 50" 3m-ről nézem, HD-ra kiváló nekem, SD-re már közel van. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #12669 üzenetére
Igen, IPA-140. Délutánra egészen jó hangja lett, 5-ig folyamatosan zenélt, szerintem a harmadik szomszéd is hallotta.
Kár, hogy tök hidegen hallottad.
Nemsokára kipróbálom az elő/végfok párost. -
Ed Parker
nagyúr
válasz
bajnokpityu #12671 üzenetére
Hát igen, súlyos darab.
A 816-osok sem rosszak, de sokkal többet kihozhatnék a hegelből egy canton vagy elac-kal.
Még szóba került a monitor audio platinum 100 szériája is. -
Ed Parker
nagyúr
válasz
bajnokpityu #12671 üzenetére
Az már elég meleg szint, ott már minden hiba előjön, kàbel, hangfal, (jó állvány, Andorra rulez
)
4-5000€ az új ára. -
Ed Parker
nagyúr
válasz
bajnokpityu #12669 üzenetére
Csak nem Normá-t akarsz venni?
Emlékeim szerint revo ipa 140 van nála.
-
zolaas
senior tag
válasz
bajnokpityu #12620 üzenetére
jaja, pityu megnyerte a pálinkát!
Na ezt a nyáron még összehozzuk.
-
zolaas
senior tag
válasz
bajnokpityu #12617 üzenetére
Muha
no miez?
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
bajnokpityu #12563 üzenetére
Nekem még nem volt Normához szerencsém.
Xt: van ilyen cd-je az isotek-nek és a nørdost-nak.
-
válasz
bajnokpityu #12556 üzenetére
kizárni semmiképp sem szeretném, nem tudnám bebizonyítani az ellenkezőjét, nem vagyok mérnök. tippelni viszont az utóbbira tippelnék (placebo). ha az ember rég hallott valamit, elsőre "más", aztán megszokja és "jó". vagy valami ilyesmi.
-
Rebell
senior tag
válasz
bajnokpityu #12527 üzenetére
Sztem is....
azért ha összejönne jó árban 2x2 méter Kimber nem vetném el az ötletet, hogy lecseréljem a Cat 6-ot.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #12527 üzenetére
Ahhoz fogom hasonlítani a tegnap érkezett Nirvanát és majd a Heimdall 2-t.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #12514 üzenetére
Az nem a hétköznapi értelemben vett aranyozás.
Arra vagyok kíváncsi, a kérdésfeltevő milyen kábelre godolt? -
MunezXBK
nagyúr
válasz
bajnokpityu #12460 üzenetére
Nem az IC a lényeges, hanem az, hogy az a szerviz nem tudott szerezni, máshonnét van-e rá esély?
Ergo a szervizben nem bízom.
-
Toobee
veterán
válasz
bajnokpityu #12416 üzenetére
Azt mondod, hogy a gyári madzag homogén, és egy diy kábel rontani fog valamit? Azt hittem, hogy annál bármi jobb.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #12197 üzenetére
Most csak tippelek, mert sosem tapiztam standby közben, de nem vettem észre, hogy olyankor meleg lenne. Majd estére úgy hagyom és reggel kiderül.
Mindenesetre a mikrofonos bemérést is ezután 1 óra járatás után ejtem meg.
-
Patice
nagyúr
válasz
bajnokpityu #12139 üzenetére
Egyet értek.
Hangfala válogatja, hogy melyiket mennyire érdemes kibélelni, vagy hogy hangfalon belül hova kerüljön a tömedék. Ha túltömjük ugye az sem jó.
A váltó tuning is lehet kétféle, ha úgy nézzük:
- vagy csak kicseréli az ember a váltó alkatrészeit azonos értékű, de jobb minőségű komponensekre (és nem a NYÁK-on vezeti az összekötéseket) - ez az egyszerűbb
- vagy belenyúl a váltóba és változtat az értékeken, változtat a keresztezési frekvencián, de ez már sokkal rizikósabb, vagy kísérletezés alapján ad jó eredményt, vagy mérés alapján készül - ez a bonyolultabb eset -
gorbep
senior tag
válasz
bajnokpityu #12086 üzenetére
Köszönöm választ. Bár nagyon olcsó (20e) azért a tororidhoz ragaszkodnék. Szerintem az megér még 10-et. A kapcsolása akkor a 935-nek érdekelne, ha neked van olyan...
Én szívesen építenék erősítőt, de 10 év alatt annyira jutottam, hogy meg van a doboza, a dzsexli az ellenállássorral, meg megtekertem a toroid trafót (700 VA, rétegenként textil szigetelve műgyantázva, egyben permalloly dobozban műgyantával kiöntve) aztán itt megrekedt. Valahogy nem volt rá idő. Ennyiből az alkatrészekre sem futja, meg nincs időm kapcsolásokat vadászni, hallgatni járni. Az érdeklődő kollégák is csak öregszenek, dolgoznak, szaladnak....
De ha tudtok valami jó kapcsolást, lehet, hogy kedvet kapnék!Mert beszívott az örvény és folyton a fejlesztésen gondolkodom....
Köszönöm!
-
gorbep
senior tag
válasz
bajnokpityu #12073 üzenetére
Nem vagyok otthon Rotel-témában, kérlek segítsetek egy picit. Tudom a múltkor kérdeztem egy Rotel RA-935BX-el kapcsolatban. Most egy Rotel RA-920AX-el szemezek, de nem tudom mi a különbség az AX és BX sorozat között, és mi a 920 és 935-között (évjárat, kapcsolástechnika, teljesítmény?) Ha megveszem, gondolom érdemes lenne tuningol(tat)ni (egy IEC tápcsatit mindenképpen , így ránézésre). Mi ennek a költsége, megtudom én is csinálni (papírom van róla
), vagy valamelyik céghez vigyem (Hivox, Alisca...?).
Előre is köszönöm a tanácsadást!
Jó tanácsot mindenkitől elfogadok!
-
válasz
bajnokpityu #12050 üzenetére
csak az értékhatáron múlik, most már talán 50 dollárig vámmentes? értékhatár fölött automatikusan vámolják. giftnél meg vagy elhiszik/leszarják, vagy kibontják, és vámolják. egy könnyű, pici dolog simán átjön. de próbáljon meg bárki egy ilyen asztali dac-ot postán átcsempészni, nem fog menni.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #12018 üzenetére
Nem emlékszem már a véleményedre
De úgysem a te szintedhez kell viszonyítani, 2000-ért csodát úgysem várhat. Amúgy sztem elég lenne, de otthon majd megméri.
Találtam még 3000-ért Cat5-ből sodortat, kérdés milyen lehet a mélyátvitele. -
gorbep
senior tag
válasz
bajnokpityu #11902 üzenetére
egy Rotel RA-935BX hangban mennyivel jobb a Denon AVR 2805 Pure Direct Sztereójánál?
Esetleg megérne egy tuningot meg egy hangfal átkapcsolót?
Bár akkor még egy DAC-ba is be kellene ruháznom......
( ha igen, mennyi lenne a reális ára?
)
-
válasz
bajnokpityu #11876 üzenetére
persze, nem tennék ilyet, csak a primare gépekre értettem, azt is csak bbéci tapasztalatait alapul véve. (ráadásul azt tippelem, hogy ahogy múlik az idő, egyre inkább kiszorulnak a "régi" típusú erősítők, szép lassan tökéletesítik a d/t gépeket is, és hát amúgy meg csomó előnyük van)
-
válasz
bajnokpityu #11853 üzenetére
jól mondod, igazából a dinamika a fontos paraméter. dinamika, tér, részletezőképesség. most úgy gondolom, hogy ezek hiányára háklis lennék. no, próbálkozom tovább.
-
válasz
bajnokpityu #11851 üzenetére
gondolom, hogy kettő, esetleg négy obeliskből lehet durvulni, na de arra végképp nincs anyagi lelkesedésem.
ezek sem az enyémek még amúgy, sürgősen döntenem kell és vagy visszavinni, vagy kifizetni.
-
válasz
bajnokpityu #11844 üzenetére
csak ezeket hallottam, amik nálam vannak:
- C100 előfok (Luna alapú kapcsolással)
- Nexus PAS-80 végfok
az obeliskeket nem hallottam még, de azt hiszem, nem szeretnék ennél a nexusnál gyengébb erősítőt (80 W/8 ohm, 800 VA). -
válasz
bajnokpityu #11836 üzenetére
ez a heed egyébként fura ló. egyértelműen jobb a h/k-nál, ez nem kérdés. két fő bajom van vele, az egyik, hogy picit lengős-lomha, nem elég összeszedett, feszes. pedig robbanékony, dinamikus, és szép nagy tere is van, tényleg komoly holmi. a másik gondom a magasakkal van, de azt nem tudom megfogalmazni.
-
válasz
bajnokpityu #11827 üzenetére
kezdem én is látni, hogy nem lesz olcsó. tudtam, hogy nem kellett volna elmennem bbécihez fasza cuccokat hallgatni, az a qrva norma és a többi nagyon rendben volt...
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #11805 üzenetére
és nem cinikus tapsolás
-
Tonyo
őstag
válasz
bajnokpityu #11802 üzenetére
Kavar van b+
De legalább már skypon értjük egymást
Utóbbival kell kezdeni először a tuningot,ha szükségét érzed. Ez a legmeghatározóbb a hangra nézve.
Nekem címezted, de Doriannak szól.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #11799 üzenetére
Vagy másképpen fogalmazva: ha azonos minőségű cuccokból rakják össze, 95%ban azonos hangot kell kapj. Mindkét megoldásnak van előnye,hátránya,de amibe ennél az erősítőnél bele lehet szeretni, az tuti meglesz.
de "Pityu szerint nem számít se az elrendezés, se a puffer kondik eloszlása, nevezetesen, hogy nekem oldalanként 2, Tiédben oldalanként 1" számit,de nem nagyon.ezt mondtam.és nem 1,hanem 6
kicsatolóból van 2 helyett 1.
Utóbbival kell kezdeni először a tuningot,ha szükségét érzed. Ez a legmeghatározóbb a hangra nézve.
-
Tonyo
őstag
válasz
bajnokpityu #11799 üzenetére
Ezt lemeccseljük bácsi privátban, de alapvetően egyet mondunk. Állításod szerint nincs számottevő előnye a dupla ámde kisebb kondiknak az egy de nagyobbal szembe. Ezt írtam le előbb is
-
torma1981
veterán
válasz
bajnokpityu #11744 üzenetére
Ja és a fürdő az tiszta aranyból van.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
bajnokpityu #11727 üzenetére
Peak b&w nautilust rak, ha megnyeri lottó 5-öst, de oda sztem az túlzás
-
Patice
nagyúr
válasz
bajnokpityu #11727 üzenetére
Ja, "masszázs-zuhany",,,
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #11714 üzenetére
Én meg a forrasztásaimat szedtem szét, mert melegedéskor széteshet... Nehéz mindennek megfelelni. Az oldhatót w-t viszont lehet karbantartani.
-
gorbep
senior tag
válasz
bajnokpityu #11714 üzenetére
Igaz, bár a szabvány most nem engedi
, a forrasztás a legjobb és a legbiztonságosabb kötés. ....Én is azt csináltam. Még elmelegedő kiégett forrasztott kötést nem láttam, de sorkapcsot, sőt wago-t már igen. A villanyreszelők esküsznek rá, pedig nem túl jó, de gyorsabban egyszerűen lehet kötni. Érdekes maguknak azért forrasztanak!
-
Patice
nagyúr
válasz
bajnokpityu #11695 üzenetére
Nem, nem csak ennyit segítettél, volt még ott forrasztás, szilózás, lemez vágás, erősítő összeszerelés, kábel összerakás felett bábáskodás.
Előtte meg kábel beszerzés.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #11712 üzenetére
Abban biztos voltam, hogy a földet tilos forrasztani, de amikor villanyszerelőkkel értekeztem, akkor a többiről is lebeszéltek, veszélyes a forrasztás. Nálam az oldható wago tökéletes...
-
Boborján9
csendes tag
válasz
bajnokpityu #11700 üzenetére
Szia, írtam Neked privátban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Gitáros topic
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Milyen egeret válasszak?
- Gépösszerakó topik kezdőknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Túra és kirándulás topic
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest