-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
robi-k
őstag
A "tuningot", azaz a kondik cseréjét MKP típusúakra (nem márkanév, hanem fizikai felépítés) és esetleg a tekercsek cseréjét te is meg tudod csinálni egyedül, nem egy nagy ördöngösség. Vagy esetleg hiVox-szal beszélj, ő is csinál hangfal finomhangolásokat. És jóval olcsóbban kijössz belőle.
Ha egyedül csinálnád és ha kell, szívesen segítek
-
cekkk
veterán
Amikor legutóbb nekem is vámoltatnom kellett akkor bekérték a banki számlát az utalásról, jelen esetben ez a pay-pal volt valamint azt amint a kinti bolt adott. Ez alapján számolták. A csomagra a kis kínai kérés nélkül írta, hogy garden $5, de a vámosokat nem hatotta meg
Egyébként ha elküldöd nekik az anyagot és ők úgy ítélik meg, hogy nem igaz a számlán szereplő ár, akkor ők maguk is kiszámolhatják és állapítanak meg egy összeget. Valamint ha kiderül, hogy az adatok hamisak elég szépen meg is büntetnek.Szerintem egy pár tíz ezer forintos áfa vám tételen nem érdemes kockáztatni.
-
Tamoo
nagyúr
Képek alapján elég komolyan néz ki.
eredeti- tuningAz hogy megér-e ennyit az nyilván csak meghallgatással derül ki.
Elég nagy összeg.
Annyi biztos, hogy ha nem nagyon hosszú távra tervezel ezekkel a dobozokkal, akkor pénzkidobás belerakatni, mert eladáskor senki nem fogja megfizetni.22euro fölött vámköteles (magánszemélytől 45), ha kisebb érték van ráírva azt is felülbírálhatják, elkérik a "számlát" aztán szevasz. Azt javaslom kalkuláld bele ezeket a költségeket is.
-
spiky03
veterán
Az drága nekem, meg az már egy jó ideje jojózik azzal a szettel.
Hol eladja, hol nem.Amúgy én BX-re utazom.
Nekem tökéletes lesz az is.@(#54623) Oldfighter
Thx. Egyszer nekem is össze kell hozni egy jó szettet.
Mondjuk az más kérdés, hogy ez mikorra fog össze jönni, de az első lépés már meg ugyebár, az erősítő.
Mondjuk ez volt a legkisebb falat a tortából. -
spiky03
veterán
Hát igen tudom ezt.
Csak annak szerintem nem lesz sok esélye, hogy egyszerre lesz eladó olyan front és center, amit szeretnék.
Persze csodák lehetnek még.Nah meg majd nézelődök ebay-en is hátha.
Meg ugye akkor majd el kell adom a mostaniakat, hogy azokból is jöjjön be egy kis pénz. -
De Panasonic bocs!
Nem még senki sem reagált itt a kétszeri kérdésemre, de köszi, hogy felhoztad.
Ennyi sztem nem lesz rá, de még nem tudom: Ligra DesignPRO 235 rongy
Meg még ezeket néztem sima motorosba:
Sopar Professional 155 rongy
Ligra Domino
Grandview CNV Intelligent 94 rongypersze plussz fa, hogy rohadjanak meg, de ez csak természetes...
Pull up vásznaktól írtózzon az ember, vagy ötletes lehet?
-
robi-k
őstag
Örülök, hogy személyesen is megismerkedhettünk, és köszi a vendéglátást!
Azt nem próbáltad, hogy a HDMI elosztót a popi és az emo közé teszed, így abból az egyik HDMI kimenet megy direktben a projektorra, a másik HDMI kimenet pedig az emo-ra? Ezt elfelejtettem megkérdezni.Érdekes volt az A400 vs. pio 450 összehasonlítás, amit az A400 nyert (bár kis előnnyel, de mégis jobb a VXP a QDEO-hoz képest)
-
bajnokpityu
félisten
ami kevéssé nyúl bele a hangba, és nem nagyon szines. pl nem véletlen használnak a gyárak VDH kábeleket. nem hozza ki egyik dobozból se a 100%ot,de az eszközök 95%ával nem is szól nagyon rosszul.
azon belül annyira drágát,amennyit szerinted megér. Elacokban általában skyline van,nagyon ritkán clrearwater, Kisebb utópiákban cs-122. Saját elacomban FT-12 van. Maximálisan meg voltam vele elégedve, Fusion injektált teknika, nem ezüstözött réz, nem tömör vezető, most is ilyet tennék bele.
-
DjKoxi
senior tag
Attól függ milyen a splittered. Az Equipem hangot egyáltalán nem ad át, igaz nincs is rajta feltüntetve. A HD hangokkal is szokott gond lenni, ahogy visszaemlékszem tavaly ilyenkorra, mikor az enyémet vettem.
A HDMI kapcsolatok sokszor tudnak furcsa anomáliákat okozni sajnos. A Te kérdésedet is lehet csak próba tudná megválaszolni. -
bajnokpityu
félisten
-
Oldfighter
senior tag
A középvonallal zárjon be 110-120 fokot a hangdoboz, szóval némileg mögéd kerüljenek. Természetesen másfél méter magas állványt boltban nem kapsz, ezek rendszerint frontoldalakra vannak tervezve monitorsugárzóknak.
Csináltatni kéne, minimum egy méter magas állványt ( nálam is ilyenek vannak), nem egészen az előírás szerűek, de ha az ember nem tudja falra elhelyezni őket, akkor kénytelen kompromisszumot kötni. -
BBéci
legenda
Múlt pénteken hallgattam Toy szettet, CA 650 hajtotta, nagyon kellemesen szólt, de még nem volt bejáródva. Teljesen más stílus, mint az RTi, finomabb, lágyabb, zeneibb. Nem lehet kérdéses, hogy inkább a Sonus fabert választanám, pláne Emotivához, ami egy kicsit erőszakos akárcsak a Polk. Ennyi pénzért ajándék.
-
BBéci
legenda
Leginkább az illene az RTi szetthez, hogy ne legyen hozzá annyira közel a szekrény és a fal. Nálam rövidebb, csak 160 centi széles a hifiállvány és a két oldalán 32 centi tér van a hangdobozok között, de azért is hatalmas letolást kaptam egy szakember barátomtól. Pedig az Aurumokon nincs alul hangszóró.
-
Tamoo
nagyúr
Te mekkora térbe pakolnád a cuccot?
Szerintem az RTi még mindig jobb választás lehet, mint amiket múltkor soroltál. Persze még ez is "kevés", de akár még jó kompromisszum is lehet. Ízlés függő. Ki mit vár el.
Ahogy nézem, így nyár után eléggé beindult a használt piac. Legalábbis ennyi használt 5.0 ritkán van fent egyszerre.
-
törölt tag
Ne rontsd el a rendszered, Focal, MA silver , Dali Ikon vagy hasonlók valók melléjük, gyüjts inkább, addig vedd meg a beked tetszőket frontban boldog leszel addig velük.
Közben látom többen megelőztek hasonló véleménnyel...Bakos1: egyértelműen922, ezen teszt szerint is. (X2000 az kb 2113)
-
Toobee
veterán
-
Toobee
veterán
Jó lesz! Én UMC-1-el hallottam UPA-7-et. Milyen dobozok vannak mellé?
-
spiky03
veterán
Igen azt láttam, hogy ki is írta.
De szerintem is az lesz, amit lentebb írtak, hogy megnézem azt az új FW-t a lejátszón, hogy mi változik.
Ha nem válik be remélem vissza varázsolható rá valahogy az eredeti, hogy a garancia megmaradjon.Írtam neked mail-t a kábellel kapcsolatban.
-
-
hétalvó
addikt
szerintem processzornak az lx jobb.
a marantz zeneibben szól, de nem túl erős, monitorokhoz elég talán (na ezért fogok kapni)
az lx bitang erős, de digitális, nekem nem elég természetes, kissé magasba húz
a pioneer-nak jobb az ipad appja.nekem van egy 3311-em ami kb 7005 és most egy lx76 váltja
de mindkettő mögött ott volt egy rotel végfok mostanában és egyik se tudta megfogni.
az lx jól szól, de érzelemnek és térnek benne helye nincs.mondhatjátok, hogy persze aviano6 kevés, de volt nemrég nálam egy pár delphius is és azzal se változott a kép.
az lx76 jó processzornak
amiért érdemes volt megvenni, hogy szépen kezelgeti a multizone-t és remek a media lejátszója egy igazi játékerősítő -
spiky03
veterán
Értem.
Nekem nagy előre lépés lenne a mostani kis Yamahámhoz képest, az tuti.
Csak sajnos, hogy megtudjam venni ahhoz el kellene adnom, ami most hirtelen nem menne
Gondolom azért Elac-ok vagy Monitor Audio hangfalak nem kevesek hozzá?De majd jövőre hátha lesz még valami jó vétel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Exkluzív AMD Ryzen 7 Setup - Nem csak vásárolhatod, bérelheted is! Kamatmentes rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest