- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
Valkűr #58139 üzenetére
Nagyjából igazad van, de túlzol a számokkal és az arányokkal.
Egy újonnan 70000 forintos sztereó erősítő igencsak belépőnek számít, nem merném kijelenteni, hogy jobban szól, mint egy félmilliós házimozis gép. Azt szoktuk mondani hogy háromszoros, négyszeres az árkülönbség, ahol egyforma hangminőséget kaphatunk.
Tehát a félmilliós mozikombájn mellé egy 150000 forintos kétcsatornás már odaállítható. De ha a sztereóját akarjuk javítani és rábíznánk a frontsugárzók meghajtását, még drágábbat kell keresni. Kivételek persze mindkét irányban lehetnek, de általánosságban ez a helyzet.
Szerintem. -
kecsetif
aktív tag
válasz
Valkűr #58051 üzenetére
Vegyen ML az, akinek hét anyja van...
Te sem figyelsz, és ráadásul személyesnek is veszed a dolgot, úgyhogy megpróbálom türelmesen elmagyarázni.
Van egy probléma: kéne egy bd játszó, ami egy 616-os onkyoval sztereóban élvezhető kéne hogy legyen. Összeghatár 500 pénz. Azt hittem, ez egy egyszerű kérdés, egyszerű válasszal, mondjuk a Pana BDT500 tényleg nagyon jó. Téma lezárva, rendelem netről.
Volt már 616-osod? Azért a benne lévő dac nem olyan rossz, mint ahogy elképzeled. Vagy bármilyen onkyo házimozi erősítőd az elmúlt pár évből? Látod emiatt írtam, hogy tipikus suzuki effektus. Mindenki fikázza a rizsrakétát, kivéve akinek már volt. Nyílvánvaló, hogy nem ferrari kategóriáról beszélgetünk (=mark l.), de nem is azért veszik az emberek. Nem véletlenül került az onkyo a monitor audiók mellé...
-
kecsetif
aktív tag
válasz
Valkűr #58044 üzenetére
Köszönöm a választ.
"HA már az erősítő Onkyo akkor mindegy neki, mit kap..."
Ezen még mindig mosolygok. (Suzuki effekt?) De inkább hagyjuk...No, de a lényeg nekem most a megoldás lenne. Tehát tudtok - lehetőleg tapasztalatból - olyan bd lejátszót, ami brillírozik sztereóban? Azt megértem, ha személyes tapasztalat nincs, de inkább konkrétumokat kérnék.
-
Oldfighter
senior tag
válasz
Valkűr #55933 üzenetére
A Csatahajó nekem nagyon bejött.
Főleg mikor megszólalt az AC/DC. Egy laza, rágógumis film, ami nem akar se többnek, se kevesebbnek tűnni. Bármikor megtudom nézni újra és újra.
A Prometheusnál vannak aggályaim, hogy mennyire is az, ami. A folytatásnak nagyon ott kell lennie a szeren, hogy az egész fel tudjon majd nőni az Alienhez. -
elbandi2
tag
válasz
Valkűr #54521 üzenetére
Köszi választ, bár kicsit elszomorít, az elképzelt irányvonalammal kapcsolatban.
Azt terveztem, hogy a jelenlegi, ideiglenesen használt Yamaha 350-est, (amit egyre többször érzek dinamikában kevésnek) egy CA 551r-re cserélem majd. Alacsony kivitel, viszonylag jónak értékelik, és annó mikor a DALI-kat vettem, a C6-ot CA sztereó vassal mutatták meg, és az kimondottan tetszett.
Ez a mostani csere csak átmeneti lenne, mert mostanában az 551 árát nem tudom kigazdálodni, kb. másfél évig még(két egyetemista gyerek). Így arra gondoltam hogy lépek egy közteset, így kicsit belekóstolnék a CA hangba. Ezek szerin ez felejtős.
Alpvetően a felhasználás 80%mozi, zenében jazzt, klasszikust nem hallgatok, de a mostani "sláger"zenét sem, inkább igényesebb élőhangszeres dolgokat. A nappali kb. 20 nm, és egybenyílik a konyha-étkezővel ami további 15. Ide mit mondanátok, mit lenne érdemes megnéznem? HDMI nem kell, ajelenlegi keret olyan 60 körül lenne, és a polcban csak 16 cm helyem van -
mivamma
senior tag
válasz
Valkűr #54179 üzenetére
Igen-igen, jogos a felvetés, a lényeget elfelejtettem!
Nem egy high-end rendszer, de nekem megfelel.
Konkrétabban:
Technics sa da10
Technics SB-AS100 sub
Technics SB-S500 háttér hangfalpár
Technics SBC500 center
Technics Technics SB-CA 1060 frontJelforrásként pedig egy Technics SL PG540, egy DVD lejátszó és egy Media box lenne rákötve.
Remélem így már egyszerűbb segítenetek.
Előre is köszönöm.
Üdv
-
szityo83
tag
-
StSanya
senior tag
válasz
Valkűr #52263 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm! Azt hittem olcsóbban megúszom, mégse olyan rosszak akkor a jelenlegi hangfalaim?
A Tangent nagyon tetszetős (fehér a TV is), de arra még gyúrni kell rendesen, meg a nejemet is meggyőzni...
Akkor pl. a Harman Kardon HKTS 5 vagy még esetleg a H/K HKTS 9 nem érné meg?
-
törölt tag
válasz
Valkűr #52131 üzenetére
Szerintem simán drága a Denon is, Marantz nagyok, Pioneer LX széria sem kerül kevésbe, de a NAD és az Arcam sem éppen egy-két havi spórolásból vagy konyhapénzből van meg. De minőségben azért azok hozzák a szintet, Onkyo sajna lemarad, Sirfer is megjárta vele 2-3 éve, H/K760-ra váltottt anno.
-
törölt tag
válasz
Valkűr #52123 üzenetére
Kedvencem az onkyo: 929 vs denon 4000 vagy Pio SCLX6x mezönyben Onkyót vennék de sajna elmarad a nagykategóriás onkyo a mezőnytől... Dali Helicon vagy Ikn mellé oké, Polk LSI , vagy hasonlók mellé megfelel de az mellé a klipsh mellé simán elmegy az a 1.8 misibe kerülő erősitő..
qpakcovboy: 1. mert sztereó a forrás, nem 5.1 .
Phase auto: mélyhangok fázisát állitja. Akkor kell átállitani ha fejfájást kapsz a mélyektől vagy a beszédérthetőség sem az igazi. -
-
nebulo5
senior tag
válasz
Valkűr #49807 üzenetére
Jóval kissebb a magasnang tartomány "szóródása", azaz lényegesen irányítottabb, mint az alacsonyabb frekvenciájú tartományé. Ugyanakkor, sokkal könnyebb csillapítani, vagy szilárdabb felületről visszaverődik. Ha fejmagasság alatt lennének elhelyezve a dobozok, a mozi nézőtér közepén ülők, alig, vagy szinte semmit sem hallanának belőle, mert a hokedli sorok szélén ülők csillapítanák/elnyelnék.
-
szricsi0917
csendes tag
válasz
Valkűr #48509 üzenetére
Senki nem akarok megsérteni, de a te válaszod az ami egy normális válasz, nem pedig az hogy egy Jamo helyett jobb egy Sonus faber Venere-t mert nem egy árkategória.
A másik lehetőség igen a Wharfedale Obsidian 600 HCP csak ezért kérdeztem ezeket mi lenne a jó, és hogy azokhoz milyen erősítő illik. -
válasz
Valkűr #48171 üzenetére
Ehhez még kellene még egy mély is nem?!
De előbbi hzs-ben úgy értettem, hogy ha nme így szettben veszem meg véletlenül, hanem külön-külön, milyen típust tudsz írni. Mind hangszóróra, mind lejátszóra. Meg ha olyan, akkor aktív méllyel, mert amit linkeltél szerintem aktív kell hozzá. Azért kellene így (is) mert jövőre tervezem a vételt, de addig meg nem biztos hogy a szett meg lesz.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Valkűr #48155 üzenetére
Akkor én nagyobbat álmodtam... De inkább dolgozok tovább, kell még pár födémet rajzolnom ahhoz, hogy összejöjjön az ára
Ne gondold ám,h a sok puffer miatt szól jól..
A research damping factorja 14, megjegyzem a mérnökpalántáknak. 13000dodo listaáron. és efölött van még 2 monoblokk250W, és 750W. csövesből...
-
krx21
nagyúr
válasz
Valkűr #48138 üzenetére
Egy fémes gombot megnyomva, tekergetve egész más benyomása lesz az eszköznek... Ezek is fontosak szerintem ilyen áron... Persze, hogy nem ettől szól jól, de sok mindent elárul... Első körben azt, hogy a takarékosság, költséghatékonyság jegyében született az egész tervezés... Egy 200e erősítő vajon hány százalékkal lenne drágább egy legalább alumínium előlappal és tekerő gombokkal? Szerintem nem sokkal az biztos, de máris sokkal jobb benyomást keltene..
-
Toobee
veterán
válasz
Valkűr #48128 üzenetére
A Sony bullshitjéből: "Dőljön hátra és élvezze a különbséget, amit az 5.1 csatornás surround hangzás és a Magnetic Fluid hangsugárzók kiemelkedő teljesítménye nyújt. Ezek a karcsú, mégis hatékony hangsugárzók a földrengető robbanásoktól a lágy suttogásig, mindent 1000 W-os, tiszta, torzítatlan Hi-Fi hangzással adnak vissza."
-
-
krx21
nagyúr
válasz
Valkűr #48008 üzenetére
Tudom...
Amit lehetett elolvastam róla... A 1030-os képest nagyobb transzformátorral és kondenzátorokkal, valamint felhasználóbarát grafikus környezet is megvan már... Mintha hallgatott volna a Sony a kritikára...
Bár nekem külsőre tetszik a 1030-as is... De azért Sony-ból ez lenne az igazi: STR-DA5800ES
(persze tudom van sokkal jobb is...)
tjojo: Köszi, de újat szeretnék a 1040-esből...
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
Valkűr #47858 üzenetére
értelemszerűen.
a W hangszórók előállítása sokkal költségesebb.
egyszer egy focal videoban láttam,hogy kb fél óra egy ilyen szett sütése,így sokkal kisebb darabszámot tudnak belőle gyártani.
ha nem nagy térbe kell,vagyis 24nm alá,akkor a 816W bőven elég.
én 500k-ból vennék inkább egy electra 1007Be-t,ami azért finom darab. -
Roland76
tag
válasz
Valkűr #47831 üzenetére
Zenét nem hallgatok, azt csak autóban... Kizárólag filmre kellene. A helyiség nem túl nagy cca 20 nm, viszont ami talán lényeges, hogy nem nagyon lesz igazán meghajtva, tehát nem akarok vele falakat bontani (ennek részleteibe nem mennék bele => szomszédok) Ezért inkább az lenne a fontos, hogy kisebb hangerőn se legyen erőtlen, illetve legyen kellő tere ez mellett.
A rászánt összeg pedig nem annyi, amennyinek látszik. Húgom Harman-os mérnök, ezért JBL-t és Harman-t jutányos áron kapja. A 1510-nél rosszul fogalmaztam. Hangfalszett függvényében vagy 1510 vagy valamelyik AVR-es model, de a fentiek miatt gondolom érthető, hogy mindenképpen HK.rappit4: Sanszos, hogy az lesz. Eléggé elbizonytalanodtam :S
-
Patice
nagyúr
válasz
Valkűr #47529 üzenetére
A 2012-es hifisón kint volt, hallottam a szettet, le is írtam a beszámolómban. (Mór szoba)
-
Sefter
veterán
válasz
Valkűr #47454 üzenetére
Tökéletes balanszot nem tudsz össze rakni, vagy az erősítőd tudna többet mint a hangfalak vagy a hangfalak jobbak mint amit az erősítő meg tud mutatni.
Szerintem a második eset a jobb...Jelen esetben pl. a conceptet ÉN kevésnek érzem, szerintem nagyobb a "híre" mint a tudása (nekem is pont ilyen össze állításom van) simán cserélném MA rx-re...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest