- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- VoLTE/VoWiFi
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Just486
senior tag
válasz
mivamma #74005 üzenetére
Hahaha, a jó öreg 500-501. Nem rossz dobozok, de sajna nem igazán terhelhetőek (jó, mondjuk mihez képest). Azért is kellett lecserélnem, mert a vége felé már hetente ment ki benne valamelyik hangszóró (jellemzően mély és magas felváltva), és nem volt már szívem tovább nyúzni. Azóta Jamo S708 van, már ezeken is hallani lassan, hogy hullik le a rézdrót a csévetestről
Viszont ha valaki olcsón szeretne hangos zenét szerintem nem olyan rossz választás.
-
dorika87
őstag
válasz
mivamma #72906 üzenetére
Igen, így van. Egyelőre csak sztereóban gondolkodom. De mindennek az alapja az erősítő és ezért gondoltam talán itt tudnak tanácsot adni, hogy hol is kezdjem el, mit vásároljak, milyen márkát, típust, stb... később még persze bővíteném, hisz azt bármikor lehet folytatni, csak az alap legyen meg. Egy jó állapotú használt cucc is megfelelne, csak segítséget kérnék az első lépéseknél. (így tanul az ember
-
Kopi Zoli
csendes tag
válasz
mivamma #72148 üzenetére
Annyira nem hogy ezt néztem ki: Denon avr 2310
Ez talán a HDMI miatt és a 2 évvel frisebb kiadás miatt szimpatikusabb. -
_ATi_1
senior tag
válasz
mivamma #70730 üzenetére
1. Igen, pontosan ez történt. Rákérdeztem vétel előtt a kipróbálás lehetőségére, de csak ott derült ki, hogy csak analóg jellel tudjuk kipróbálni. Nem próbáltam, hogy át tudja-e keverni a sztereo-t 5.1-re.
2. Felismeri, hogy érkezik a jel az optikain, de nem szólal meg. Koaxon sajnos nem tudom kipróbálni megfelelő eszköz híján.
3. Igen, itt nincs HDMI.
Kecskeméten vagyok, de szívesen fogadok pesti szervízek elérhetőségét is.
-
Toobee
veterán
válasz
mivamma #70131 üzenetére
A parkettától számítva 91 cm a magas közepe. Viszont azt az infót kaptam, hogy picit hátra kell billenteni, szerintem még 1-3 cm-rel feljebb fog kerülni.
Sanci: muszáj neki
1,5 kW-os tápnak illik bírnia. Feljebb kell hangosítani, ez még jól is jön a digit hangerőszabályzás miatt.
-
Parson
addikt
válasz
mivamma #67555 üzenetére
Lehet, de pont az lenne a poén, hogy az erősitő bekapcsolt állapotában a (változatlanul) beérkező 5.1-et már 5.1-ben küldje az erősitőre kötött hangkeltőkre. Ergo, ha az erősitőt ki van kapcsolva, akkor átmegy rajta a jel 2.0-ra butitva, ha be van kapcsolva, akkor meg 5.1 marad a saját hangkeltőin. Ez azért lenne hasznos, mert sokkal értelmesebb megoldás az 5.1-et butitani, mint a stereo-t (ami valszeg szintén 5.1-ről lett lebutitva) 5.1-re felkeverni.
És a leglényegesebb benne, hogy csak az erősitőt kell ki/be kapcsolni. Egyéb állitgatásokkal most is el tudom érni a kivánt eredményt, de miért én dolgozzak mindig, ha van erre automatizált megoldás? Ha nincs, akkor nincs... -
törölt tag
-
enginev3.0
félisten
válasz
mivamma #65250 üzenetére
Már leírtam. Van egy hagyományos tv
Amin van rca meg scart
Van egy medialejatszo amit 7k-ért vettünk tescoban, ezen van scart, hdmi, jack (1)
És ehhez szeretném hozzá kötni az x530-at aminek a vége 3 darab jack
De ha ekkora gondot jelent hogy egy iT fórumon ilyet mertem kérdezni akkor inkább hagyjuk mert agyvérzést kapsz -
z123456789
addikt
válasz
mivamma #64821 üzenetére
Há!
Nincs is saját erösítöm. Beszerzés alatt. Ezt tanácsolták, csak hogy Mosonmagyaróvártól Szeged elég messze van, és mivel az ELAC-ok számomra jelenleg szotyiért vannak, ráadásul fekete/szürke árnyalatúak, nem akarom hagyni elúszni. Míg a 150e-es erösítöhöz még meg szeretném várni 31.-ét.Sajnos muszáj a sorsa bíznom magamat.
Bár lehet hogy igazad van, és fejest kellene ugranom, BAMM! Nem itt szekírozni azokat, akik szeretnének érdemesebb kommenteket olvasni.
-
menyoronc
aktív tag
válasz
mivamma #64192 üzenetére
No akkor még1x
Egy havernak segítek, neki van ez a problémája...
A tv-jén hdmi, optikai bemenet tuti van, a régi dvd-jén nincs csak Aux, scart meg talán rca.
Most scarttal van összekötve a kettő. Ha sima tv adást néz akkor kimegy a hang a házimozira, viszont ha a tv usb-ről néz filmet akkor már nem viszi ki a hangot a házimozira.
Erre szerettem volna vmi ötletet kérni h lehetne ezt abszolválni
A tv típusa LG 26LV2500, a dvd-t sajna nem tudta megmondani, elég régi és nem találja neten. -
domesz
aktív tag
válasz
mivamma #63572 üzenetére
Hmm.
Itt van pl ez. Adok neki egy áramot usb-n majd optikai kábellel öseezekötöm a tv-vel.
Ez így rendben van igaz? -
-
csaba12242
tag
válasz
mivamma #59718 üzenetére
Igen ezt én is megtaláltam, csak félek hogy ha ezt veszem amit szintén nem ma gyártottak már, kora miatt hamar kipurcan ez is,DVD és egyéb lemezről való lejátszás már felesleges, ezért akartam valami más ujabb erősítővel tovább működtetni a cuccot, de látom nem olyan egyszerü ahogy gondoltam, azért köszi mindenkinek.
Most vettem új Tv-t amiben ugyan van mélygyomó, de azért az messze van még ettől a házimozitól is.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
mivamma #57782 üzenetére
Szerintem az ilyen jellegű tanácsokat kerülni kellene. Ne vedd sértésnek. Nem írtál konkrét kábelt sem.
Attól, hogy van ilyen sztereotípia, hogy a 4mm2-esnek "dúsabb mélyközepe" van mint ugyanabból a keskenyebbnek, attól még nem biztos hogy jól viselkedik szubban. Sőt... biztosan van olyan 1.5mm2-es is akár ami mélyebbre tud menni mint egy hitványabb 4mm2-es. Ez nagyon sok ismeretlenes egyenlet. -
mivamma
senior tag
válasz
mivamma #56188 üzenetére
Valami hasonlóra gondoltam én is:
"A dipol hangfalaknál nem érkezik a hallgatóhoz közvetlen direkt hang (a bipolnál igen).... csak kizárólag a falról visszavert hanghullámok. Az ellenfázisban dolgozó hangszórók miatt egy spec diffúz (ha jól írtam) teret hoz (hozna)l létre. A szoba eleje felé néző hangszóró + tehát fázisban van, a szoba hátulja felé néző hangszóró - tehát ellenfázisban dolgozik.
Így ha előrébb ülne, akkor sem hallaná jobban az első hangszóró hangját, mert Dipol/ellenfázisSzámomra itt jön képbe a túl magas mennyezeti kialakítás vagy éppen a hátsó fal közelsége.......nincs meg a megfelelő visszaverődési felület.
Szerintem a Bipol (nincs ellenfázis) üzemmódot is ki kellene próbálni, mert ez hasonlít a legjobban egy hagyományos hangfalra...csak éppen olyan mintha több pár háttér lenne"
-
BAUZSOLT
csendes tag
válasz
mivamma #56169 üzenetére
Értem, köszönöm. A hivatkozott német nyelvű oldal szerint, ha jól értettem, akkor a bipol hangsugárzó oldalfalról, ha a tér szimmetrikus (bár ez szinte minden esetre igaz lehet), és ha a hátsó faltól azért elég távol van, homogénebb hangteret hoz létre, mint a hátsó falon elhelyezett esetben. Ilyenkor szinte majdnem úgy viselkedik, mint egy hagyományos hangszóró.
Szerintetek jól értettem?
A saját esetemben az is fontos, hogy én/mi a hátsó faltól mintegy fél méterre ülünk, tehát ha velünk egy vonalban mégis az oldalfalra kerülhetnének a sorround hangsugárzók, akkor szinte még rosszabb lenne a helyzet, mivel a hátsó fal akkor ott is csak mintegy fél méterre lenne tőlük, illetve tőlünk mondjuk 2-2 méterre lennének (megjegyzem majdnem 1,5-szer olyan távolságra egymástól, mint velünk szemben a két front egymástól).
Akkor megy a hátsó falra, frontokkal pont szemben, azonos távolságra egymástól, 30-40 cm-el felettünk, kicsit lefelé irányozva.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
mivamma #56159 üzenetére
Én vagy 10 évig nyüstöltem a Technics SU-V8 erölködőt.
"Gyári" hangfalak szinte sosem voltak rákötve.
Eleinte otthon , házi építésű kicsikkel aztán - egyre több buli miatt - hűtőszekrény méretű falakkal toltam.
A nagyokkal akkora hangerőt produkált, hogy az utca ( kb 20-25 m széles ) túloldaláról átjött a néni, hogy nem hallja a tv-t
Azokat a ládákat még szabadtéri koncertre is elkérte egy ismerősöm....többször is.
Hangosítással foglalkozott. -
BonFire
veterán
válasz
mivamma #54821 üzenetére
Szia! Köszi a gyors választ.
Közben valószínűleg megszületett az ideiglenes megoldás.
Mivel ez a végfok sokkal egyszerűbb, mint a régi hifi volt, sokkal érzékenyebb a tápja. Végül is ugyanarra a konnektorra volt kötve, amelyikre a gép is, és így keletkezett a zaj. Viszont a szoba egy másik konnektorára kötöttem, és megszűnt teljesen. Valószínűleg lehetséges valami „áthallás” no meg némi földhurok is – nem lévén műszaki ember, ezekhez nem értek, csak hallottam ilyenekről. Eddig is volt, csak a régi erősítő erre immúnis volt, ez meg azért nem egy drága darab.
Amíg apám élt, nem voltak ilyen problémák, ő volt A műszaki, elektromos és kütyüs ember, minden ilyesmit el tudott hárítani. Én sajnos nem örököltem az ezirányú érdeklődését, így én szopok!
-
BonFire
veterán
válasz
mivamma #54808 üzenetére
Sziasztok!
Olyan problémám támadt, amilyen még sosem előtte és nem tudok rá megoldást.
Nem rég meghalt a hifi erősítőm, ami a számítógépre volt kötve. Most vettem egy nóném, olcsó cuccot: Skytronic 103.100
A gépemben egy Gigabyte alaplap van, de nem a beépített hangkártyáját használom, hanem egy külső, Berhinger UCA222-es interfészt. A probléma azonban minden hangkimeneten fennál.
Amint a hangkártya kimenetét RCA-RCA-val rádugom az erősítő bemenetére, rögtön megjelenik egy igen hangos digitális zaj -- ilyen. Ezt a zajt sem megszüntetni, sem halkítani nem lehet. Eléggé hangosan jelenik meg. Eddig a régi, negyvenéves NDK akkord hi-fimen ez nem jelentkezett sosem. Ha a hangkártya (amúgy fejhallgatóban zajtalan) fejhallgató kimenetére kötöm rá, akkor is megjelenik. Pedig fejhallgatóban nem hallatszik ez.
Az erősítőt kipróbáltam sokféle variációban. Másik konnektorról hajtva (hátha földhurok), aztán rádugtam a laptop fejhallgató kimenetére is a végfokot. Azon tisztán szól, nincs háttérzaj.
Rádugtam a DVD lejátszóra is, zaj semmi. Az erősítő tehát látszólag megfelelő, csak pont az asztali gépemen nem tudom használni, és ehhez kéne. Kíváncsiságból rádugtam az alaplapi hangkártya kimenetére is, a zaj ugyanúgy jelentkezik.
Tudtok erre valami megoldást? Természetesen 8 napig elállhatnék a vásárlástól (csak buktam a pkg-et + még mindig nincs megoldva a zenehallgatás probléma...). Gariztatni sincs mit rajta, hiszen más eszközökön nem csiripel, csak ezen az átkozott asztali gépen, ami munkára és mindenre kell. Az nem vigasztal, hogy a DVD, a TV és a laptop mint forrás kifogástalan.
Kölcsönkapott százezer forintos Panasonic erősítővel nem állt fenn ez a probléma, de ez sajnos nem opció. Meg lehetne ezt valahogyan oldani?
-
mijos
senior tag
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- PlayStation 5
- Tőzsde és gazdaság
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen házat vegyek?
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest