- Egy héten belül bemutatkozik a Nubia Z70 Ultra
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple Watch Series 7 - új idők széle
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Just486
senior tag
Üdv!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy találni itt még valakit, aki Onkyo TX-DS777 -es ősköri nagyvassal nyomja?That unconquered country we call the future.
-
Just486
senior tag
válasz #09634560 #73929 üzenetére
Szia, köszi a segítőkészséget. Nem gondolnám, hogy általános a probléma: az a bajom vele, hogy a hangszórók kimenetén (az összesen) állandóan jelen van egy halk sistergés, a beállított hangerőtől függetlenül. Namost ebben "már" végtelenített hangerőszabályzó van, és nem tudom eldönteni, hogy a hangerőt szabályzó IC-k sültek-e meg a druván tíz év alatt, vagy ez konstrukciósan ilyen. Hajlanék afelé, hogy ez ilyen, de volt már nekem 10.000 forintos minihifim is, az nem csinált hasonlót, meg a minden szempontból konzervatívabb 656-os sem küzd ezzel a problémával, igaz azon valamivel "hagyományosabb" a hangerőszabályzó.
Elég érzékeny hangszórókkal használom, viszonylag közel a füleimhez.That unconquered country we call the future.
-
Just486
senior tag
válasz #09634560 #73939 üzenetére
Ezeken már túl vagyok, teljesen "üresen" is tök ugyan ez a helyzet. Ha csak egy tápkábel van benne, meg egy darab hangszóró bármelyik kimeneten, akkor is susog. Az a baj ezekkel, amiket leírtál, hogy az ilyen zajok elvileg már a hangerőszabályzó előtt rákerülnének (kivéve talán a tápból jövő zavart, de ezt is hiába variáltam,(kábelcsere, vasmag, eltérő aljzatok) nem változott semmi), szóval a hangerő feltekerésével erősödnének. Az én zajom -61db (-00 felett eggyel) és ~0db között ugyan olyan hangos, és csak a hangszínszabályzó beállítása van rá hatással. Magasabb hangerőn persze rákerül még ez-az, de az már nem igazán számít
That unconquered country we call the future.
-
Just486
senior tag
válasz #09634560 #73943 üzenetére
Na ez itt baj, hogy ezen is túl vagyok már. Az ő álláspontjuk szerint ez megengedett, csak úgy vagyok vele, hogy "nem értenek ezek semmihez" . Ha az alacsonyabbra pozicionált 656 nem sistereg, de még az 5 ezres Sony mini hifi sem, akkor miért pont a több százezres 777 lenne gyárilag ilyen? Ezért keresek valakit, akinek van ilyenje, vagy valamelyik testvérmodellje (787, 797), szeretném meghallgatni.
-
Just486
senior tag
válasz mivamma #74005 üzenetére
Hahaha, a jó öreg 500-501. Nem rossz dobozok, de sajna nem igazán terhelhetőek (jó, mondjuk mihez képest). Azért is kellett lecserélnem, mert a vége felé már hetente ment ki benne valamelyik hangszóró (jellemzően mély és magas felváltva), és nem volt már szívem tovább nyúzni. Azóta Jamo S708 van, már ezeken is hallani lassan, hogy hullik le a rézdrót a csévetestről Viszont ha valaki olcsón szeretne hangos zenét szerintem nem olyan rossz választás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- SSD kibeszélő
- Crypto Trade
- Egy héten belül bemutatkozik a Nubia Z70 Ultra
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Videó stream letöltése