- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Toobee
veterán
Passzolom a kérdést. Nekem a Rotel végfokomat csinálta meg, szerettem azt, amit művelt a hangjával, de azért hagyott kívánnivalót maga után a munkája. Pl.: a 6 db rca aljzatból csak 2 db-ot sikerült kicserélni...tegyük fel, hogy megcsörren a telefonom: Dávid, rá kéne még dobni 4e Ft-ot, hogy mindet kicseréljük. Oké, rendben csináljátok. Elhagytak pár csavart az aljából...tudom, akkor szereltél jól, ha marad ki csavar, de azért akkor is. Na, mindegy, amúgy meg tök korrekt fazon. Volt nálam, meghallgatta, hogy mit hozott ki a dologból, Bécsi úton is dumáltunk egy csomót, megvárt mikor nem tudtam kijönni előadásról meg ilyenek.
-
-
bajnokpityu
félisten
Kevés az, aki nem adja fel,még külön kérésre sem,de aki nur dojcsland,annak többsége hajlandó feladni, korrekt postaáron még akkor is,ha előre nem kérdezted meg, illemből, hogy hajlandó-e.
Az nagyobb probléma, hogy nem mindig látszik itthoni IPvel a nur dojcsland cuccos, és ha látszik,sem mindig enged licitálni,ha a postacimed magyar.
-
BBéci
legenda
Ez személyeskedés és kötözködés:
"Szerencsére ez csak a Te véleményed. Vagy a jegy ár aggaszt?"
Mint láthatod, nem csak az én véleményem. A jegyárakról pedig egyetlen szót nem ejtettem, kifejezetten a kép- és hangminőséget említettem. "Szerintem sem a hang, sem a látvány miatt nem éri meg moziba menni." -
BBéci
legenda
Nem csak az én véleményem, Ed Parker is osztja.
Nem tetszik a mozis "fíling", mert tele van büdös bunkókkal a terem, akik film közben telefonálnak, hangosan beszélnek. Valamint a kép- és hangminőség legtöbbször meg sem közelíti azt, ami nálam itthon látható és hallható.Egyénként igazán leakadhatnál rólam, unalmas a személyeskedésed, a kötözködésed! Amit a plazmás topikban kezdtél, most itt folytatod?
(#45070) Ed Parker
Az otthoni átlagos nézési távolságokhoz a 2,5-2,8 m széles vászon ugyanazt az élményfaktort és nézési szöget biztosítja, mint a mozik 18-25 négyzetméterese. -
-
Tamoo
nagyúr
Nem vagyok jó ezekben a bővebb leírásokban, meg elég szubjektív is (+láncfüggő), "félrevezetések" elkerülése végett lehet jobb megtartani magamnak. Mindenesetre különösebben kirívó zavaró hibát nekem nem sikerült felfedezni. De a mozivas nem is igazán alkalmas erre szvsz.
Egyébként egy elméletben 5-6szoros árú diy kábellel "versenyeztettem" és nem tudok egyértelmű győztest hirdetni. -
Dorian
félisten
Az a tekerentyű egy alul-áteresztő szűrő. Elvileg ha nem hangfalbemeneten keresztül kapja a jelet a sub, akkor semmi jelentősége, a mozierősítő vág és azt a jelet küldi a subnak. De nem zárható ki, hogy a te mélynyomód -ostoba módon- nem tesz különbséget a két bemenet közti viselkedésben, így az a biztos, ha maxra tekered, ellenkező esetben van némi esélye, hogy lyukat tekersz a frekimenetbe, mert ennek a vágásnak is van egy bizonyos meredeksége. Száz szónak is egy a vége: tekerd maxra és hagyd úgy!
Azt is leírtam korábban, hogy a hangerővel milyen esetben mit kell csinálni.
Remélem így kielégítő a válasz... -
törölt tag
Ha bemérés kész akkor nem kell azt se álllitgatni.. hacsak nem kiugróan nagy vagy kicsi az érték.. Phase-t nem kell állitani és maxon hagyni a frekit..
Torma 1981: az 1 sz hsz alján van erősitőajánló, onnan szemezgess. és elég sok erősitőt ki lehet vlasztani hogy melyik kat. mert sok modellnél csak az évzszám szerint változik a számozás.. amit nem tudsz, linkeld be ide.. Thomson,Samsung kenwood..... stb egy gyártmányos készülékek kerülendők..
-
törölt tag
Ha a subon van LFE bemenet akkor minden könyebb: nem kell a frevenciát állitanod, ha pedig Audyssey , MCAAC akkor pedig a hangerőn kivül semmit sem kell állitanod,-phase-t se- csak az erősitőn a frekvenciát, ha tulságosan elállitaná. És a hangerőt is kb ugy hogy az Audyssey áltam mért értékektől ne tünjön fel-le tulságosan.
Csak sztereón be lehet állitani main-ra a mélyfrekvenciát és ott valóban nem kell a sub.
Sok sikert és még nagyobb élvezetet a Lektorokhoz.. Már csak azért is mert én is ezt néztem ki magamnak anno. -
Dorian
félisten
"phase" Ha nincs jelentősen távolabb vagy közelebb tőled egymáshoz képest a sub és a center, akkor nullára
"power-on, off, auto" Ezt ugye nem kell magyarázni?
"crossover" Maxra
"volume" 50%-ra tedd. Ha bemérés után az erősítő sok + vagy - dB-t ad a sub-nak, akkor ennek megfelelően lehet módosítani és újra mérni. De 2/3-nál jobban sose csavard fel.De legjobb lenne, ha használnád a keresőt és visszaolvasgatnál, mert ezek ezerszer ki lettek tárgyalva!
-
-
törölt tag
Marantz hangja jobban tetszik
.
Gorbep és Lipton és többiek: tényleg nem átlátható: ö a központhoz közel lakik és épp a gooogle-n is de az ő padlásukon nézve is ki vagyunk takarva. templom, gmi és más 2 emeletes épületek. Egyébként inkább köszönömbár ne kéne "tökörészni" de ez nem megoldás, ha szerdáig mást nem találok.
Optanet, blues csomag, de jelenleg csökentetten fizettem,de az lejárt.. -
MPeter87
őstag
Beszéltem a MediaMarkt-tal, Lektor 6 ~220ezer, ha mást is érdekel esetleg. Valószínűleg pár, de ezt a nő nem tudta biztosra mondani. Ha valóban a pár kerül ennyibe, akkor nagyon jó ár a többi üzlethez képest.
Szombaton elmegyek meghallgatni, ha lesz rá időm és megnézem a Lektor 8 árát is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged