-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
korpicschess
veterán
válasz
#09634560 #45131 üzenetére
Nos, a szoba ilyen:
Zölddel a TV, pirosak a hangfalak, kék a sub. A bal oldali hátsót jobb helyre kéne pakolni, de nem a legjobb a szoba kialakítása.
Hangfalak:
bal és jobb:
[link]
center:
[link]
hátsók:
[link]Igazából nincs semmi baj a mostani erősítővel, azon kívül, hogy azok a formátumok nem támogatottak. Azért 85k elég húzós összeg.
-
sunnysys
tag
válasz
#09634560 #44938 üzenetére
Köszi!
kérdeznék még.
1.
rákerestem az egydobozos kifejezésre, és kiderült számomra, hogy a bevezető alábbi termékei azok:
"Belépő kategória ajánlott házimozi szettjei:
Onkyo AVX-380*/390
Onkyo HT-S3305*/5305*+
Onkyo HT-S3405/5405+/5605
Onkyo HT-S 3505/4505+/5505+
Denon DHT-1311XP*/1312XP
Yamaha RX-V6230, Yamaha hangdobozokkal árusítják."
de a fórum is tele van a kifejezéssel, leginkább nem ajánlottként megnevezve az egydobozos szetteket.2.
ugyanakkor most találtam ilyet is:
Onkyo TX-SR313 + SKS-HT528
ez is ugyanaz a kategória? (mivel az erősítője a belépő, nem egydobozosok között szerepel.)3.
ha még mindig úgy tűnik, hogy használtan keresgéljek, akkor miket? a bevezetőből, gondolom, erősítő tippeket találhatok. DE a JBL SCS 178 mellett milyen hangszóró szett ajánlható még? (mert nem tudom, hogy mit keressek a használtak között...)4. a szoba alkalmas lehet egyáltalán a mozizásra? pl ha a háttérsugárzók nem kisdobozok, hanem álló hangfalak, akkor helyezhetők hátrébb, mint a fotelek vonala? (pl a pianínó és az ágy közé.)
köszi!
-
Valkűr
addikt
válasz
#09634560 #44752 üzenetére
Én úgy gondolom aki valamennyi zenét is hallgatni szeretne rajta, az a Denonokkal vagy a Marantz gépeivel jár a legjobban, még az alsó szegmensben is...Az Onkyok kiabálnak, magasba húznak, van hogy még a nagyobb gépei is, az új szériás erősítői amikre ez nem annyira jellemző, ott is csak a középkategória és felette.
-
válasz
#09634560 #44597 üzenetére
Sanci38, BBéci: köszi, akkor inkább mást keresek.
Sajna a múltkor linkelt 30 ezres Pioneer erősítőt elvitték előlem, így mást kell néznem.
Láttam többet is 20-30 között, de azok közül egy sem tud 5.1 AAC-ből dekódolni, és HDMI sincs rajtuk.
A kettő közül kellene legalább az egyik (a HDMI-t preferálom). -
válasz
#09634560 #44462 üzenetére
Igen, igazad van, ebben egyetértek.
Viszont az anyagi keret rendkívül szűk, és a család már nagyon szeretne térhatással és jó basszussal filmet nézni.
Kifejezetten jó minőséget azért sem céloznék meg, mert a forrás filmek általában torrentről letöltött 720p-s mp4/mkv fájlok, melyben 384kbit/sec-es 6csatornás aac/ac4 hangsáv van.
Persze, a bögreszettek még ezt sem tudják rendesen megszólaltatni, ezért is törekszem valami olcsó, de elfogadható minőségű megoldásra - illetve ezért a kompromisszum, hogy eleinte sztereoben fog menni.
De ettől még igazad van, és nem is törekszem kifejezetten az alacsony teljesítményre.(#44461) Toobee: Köszi, felírtam a listára.
-
válasz
#09634560 #44324 üzenetére
Az erősítőm bőven 2005 elötti. Legalábbis találtam gugli bejegyzéseket 2002-ből is a típusra vonatkozóan.
Sebaj, jó lesz a Pro logic is.
Másik téma mindenkihez:
Van valami szabvány kis méretű házimozi hangszórók állványra rögzítésére vonatkozólag?
A hangszóróim jó picikék, és szeretném őket állványra tenni, mert nincs a közelben polc.
Valami ilyesmire gondoltam: [link]Hol lehet ilyeneket beszerezni olcsón?
-
Rebell
senior tag
válasz
#09634560 #44262 üzenetére
Automatára van állítva, remélem így jó.
Ami furcsa, hogyha surround módban hagyom a hangfalakat, hangosabban szólnak, mintha pl csak Stereó módban hagyom és csak az első két Front szól.Este jöhet a próba, ha engedi a kis család.
Lehet kalibrálni a szettet 5.0-ba vagy mindenképpen 5.1ben ajánlott? Ezt azért kérdezem, mert este már Sub kikapcsolt állapotban van, hogy a gyerköcök ne ugorjanak ki az ágyból 1 robbanásnál
. Vagy elég ha a Crossovert. leveszem 40Hz-re a beállított értéktől függetlenül?
-
Parson
addikt
válasz
#09634560 #44234 üzenetére
Mi a helyzet Sanci? Most olvasom a korábbi hsz-eket, és egy ilyen kaliberű hozzáértő srácnak, aki nekem is hasznos tanácsokkal, infókkal segitett anno, én is szó nélkül segiteni szeretnék ! Ez a legtermészetesebb dolog azok után amilyen hasznos tanécsokat kaptam én is.
Akárhogyis, kitartás és sok sikert a jövődre nézve, legyen az bármilyen aspektusa is!
-
tomic
addikt
válasz
#09634560 #44122 üzenetére
Van rajta LFE. Abba van csatlakoztatva a sub.
Akkor a frekit ne állítsam sehová? Ezt most már kezdem nem érteni.
Akkor Dorian írását ne kövessem?
Warfi Crystalt váltott. Gondolhatod most mit érzek. Warfi szegényke tüzelőnek jó ez mellett.OldfighterMegkérdezhetem melyik Marantz lett és mennyiért? Csak mert kaptam egy ajánlatot 6005re.
-
válasz
#09634560 #44079 üzenetére
Beleszólnék a véleményemmel egy kicsit a témába, rossz érv az, amiért nem fogadsz el pénzt.
A pénz = idő, munka, tudás. Én (és még sokan mások) jövünk ide a fórumra információt ,,kunyerálni", amit te (és még sokan mások) meg is adtok. Pl most már neked is köszönhetően sokkal többet tudok a házimozikról. Pedig nem voltál köteles segíteni nekem sem és másoknak sem, mégis megtetted, pedig az időd ,,bánta". Ha mindenki így gondolkodna, akkor senki nem segítene senkinek. A pénz és az idő ugyanúgy értékek. Ugyanúgy kijár neked az, hogy az itt lévők esetleg pénzzel is, de segítenek, mint ahogy sokaknak segítettél már az időd kárára. És ahogy te is szívesen segítesz másnak, neked is szívesen segítenek. -
turbobusa
senior tag
válasz
#09634560 #44096 üzenetére
Rendben, linkelek majd hangfalakat. Erősítő terén abszolút tanácstalan vagyok még. Lehet első körben elmegyek hifis boltokba, hátha pont ki lenne rakva az adott modell. Megnézném, megtapogatnám
és akkor utána leszűkíteném a vásárlást, mert így még elég nagy a szórás.
-
gorbep
senior tag
válasz
#09634560 #44081 üzenetére
Ha megbízható az jó.....Csak a kitakaró tereptárgyak a fontosak!
A nagy teljesítményű wifik nem érdekesek, a nyaláb nagyon irányított, és intenzív, valamint ez 5 Ghz-es link, van 64 egymással nem átlapolódó csatorna, valamelyik biztosan üres, de ha mégsem, mindenkinél erősebbek leszünk abban a keskeny térszögű nyalábban....
Oda tudunk linket tenni, ahová látsz..... nem megy át semmin, maximum fán, épületen vagy dombon reménytelen....majdnem olyan mint a lézeres link... csak ezt az eső, köd, hó, füst nem zavarja.....
Ha bonyolult a rendszer kiépítése, és a vezetékes net "segítése" számodra nem elfogadható, legalább 1 hónapot had dobjunk össze, hogy ne fussunk ki az időből..... az egy hét nem nagyon lesz így járható.....
Apropó, ki a jelenlegi szolgáltató, hátha van ott kapcsolata valakinek? És milyen csomag.... már ha nem titkos.... hátha...
Mindenkinek: ti is bombázzátok... nyerjünk egy kis időt...
-
-
gorbep
senior tag
válasz
#09634560 #44068 üzenetére
Hát a szabad port megoldható, switch nálam is van a fiókban.... de ez szerintem csak kifogás....
A távvezeték egyáltalán nem zavarja az 5Ghz-es linket . Az irányszög 27 dB-nél kb 5 fokos nyaláb, meg kell nézni szemmel, hogy a templomtorony kitakar-e. Ha szabad szemmel látod a célt mellette akkor nincs gond. Ekkora frekvencián nincs felületi hullámterjedés, teljesen úgy halad mint a fény. Ha a torony vagy más tereptárgy (háztető, domb) kitakar, akkor reflexiókat kell vadászni, az esetleges.... (szívás)
Ha nincs kitakarás 99.9%-os a sikerarány...
Más partner nem található? (nem tűnik túl segítőkésznek, nem tudom mennyire megbízható.....)
-
MPeter87
őstag
válasz
Nemigazán vagyok képben, csak néhány hónapja olvasgatom a topic-ot (és boldogítom a népet a hülye kérdéseimmel
), de ha ennyien vagyunk, simán összehozzuk az egy éves előfizetést és akkor nem kell bonyolítani a dolgot, maradhat a jelenlegi net is. Ennek lenne akadálya?
-
Integra
titán
válasz
figyelj.
minden adott ahhoz, hogy egy évet megoldjunk.
közösen.
ha elvágod magad a nettől, akkor a világtól is. sokunk volt már szarban (én sem vagyok kivétel), tudom milyen.. ne csinálj kérlek ego kérdést belőle. a kábel neted úgy is megtudjuk oldani, hogy te semmit nem teszel csak rendben lesz. nem gondolom, hogy ezt ne tudnánk megoldani -
válasz
#09634560 #44052 üzenetére
Nekem filmre és videójátékra kellene, zenét nem hallgatnék rajta.
Az ilyen 6.0 szett hogy szól 5.1-ben? Ha veszek hozzá egy subot akkor lesz 6.1, akkor az egyik speaker felesleges. Csak mert ha mondjuk egy filmnek van egy formátuma, meg az is korlátozott, hogy egy játékban milyen hangbeállítások vannak, nem szokott ott olyan opció lenni, hogy 6.0 vagy 6.1, csak ilyesmi hogy 2.0, 4.0, 5.1, 7.1.
Ez a Denon egybe szett, amit linkeltél, nagyon tetszik. Ha egy ilyet kifognék kétharmad áron használtan... -
válasz
#09634560 #44049 üzenetére
Értem. Köszi a segítséget, megvilágosodtam.
Akkor fordítsuk a visszájára. Mennyi az az ár, amennyiért érdemes egy nagyobb kompromisszumok nélküli, normális rendszert összehozni - de még reális árkategóriában - úgy, hogy nem kell félnem attól, hogy netán elromlik és kidobtam egy csomó pénzt, és kielégíti az igényeim? -
gorbep
senior tag
válasz
#09634560 #44044 üzenetére
Ez elméletileg 10Km -t is tud...... Beszéld le, nézd meg van e direkt rálátás ( háztetőről, fáról, villanyoszlopról, valahonnan) és ha hozzájárul valaki leegyezteti a linket, ha nem jár arra senki, én letelefonálom.....
Villanyfogyasztás kb 200Wh/nap kb 12Ft/nap.....
-
válasz
#09634560 #44037 üzenetére
Olvasgattam. Most van max 100 amit rááldozhatok, később másra kell a pénz, szóval nem fogok már pótolni bele, ebből ki kell jönnöm most. A legvégső az tényleg a 110-120... A kevés az remélem csak relatívan hangzik, amiről váltok (30ezerFT-os árkategória), ahhoz képest én nagyon nagy előrelépést várok egy árban háromszoros szett esetén.
-
cdl
senior tag
válasz
#09634560 #44013 üzenetére
A kettes és hármas ponthoz annyit hozzátennék, hogy nem áll távol ezeknél a topikoknál az ilyen irányú segítség sem.
Az Indexen már vettünk Valakinek egy dslr fényképezőt egyszer.
Boldogan adtuk össze ezt a személyenként nem igazán megterhelő összeget.
Nem érzi senki pénzkidobásnak, örülünk, ha segíthetünk.
1-2 évig biztos lenne a netelérésed.
Addigra bármi történhet. -
gorbep
senior tag
válasz
Lehet, hogy elbeszélünk egymás mellett:
A megoldás , amit tudnék küldeni, egy transzparens link. Az egyik végpontban felszereled a tetőre, antennatartóra, cserép alá stb. és levezetékezed a routerig, bedugod egy LAN portba a POE-n keresztül lentről kapja a tápellátást.
A másik végpont van nálad, itt szintén pl a tetőn egy antennatartóra szerelve, levezetékezve a szobádba, egy POE n keresztül táplálva. Ami kijön végén egy ethernet, az logikailag a routel LAN oldalán van logikailag, mintha direktbe a távoli routerbe lenne dugva. Nálad csak egy switch kell, vagy ha csak egy géped van, mehet direktbe a gépbe.
A teljes link logikailag csak egy kábel! (Talán Peak jobban le tudná írni, én a rádiós részéhez értek.
)
A képen a sárgás dobozok a link panelek az antennával egybeépítve vízálló kültéri kivitelben, nálam 4 évig a tetőn az UHF antenna mellett remeteszexeltek télen nyáron, jól bírják. A másik táp nem került elő, de tudok adni másikat.... 12V 1A. Csak a másikba bele kell kábelezni ugyanúgy az ethernet kábelt és a tápellátást.
Szóval meg kell kérni valakit, akinél él a net, had szereljük fel, és dugjuk a routere LAN oldalára. Csak van valakinél 1 km-en belül rálátással....
(Ha valamit nem jól írtam bárki kijavíthat.... csak mert úgy érzem Sanci nem erre gondol.)
Működik ez AP kliensként is, fel tud csatlakozni egy wifi router AP-ra, de akkor a hatótávolság kisebb, mert az egyik oldali antennanyereség a 24dB helyett csak 3 dB.
Szóval a link mindkét végén egy RJ45 van, mintha csak egy km hosszú CAT 5 kábel lenne.......nem tudom jobban megfogalmazni... HELP!
-
válasz
Köszönöm, de ennek kifizetése meghaladja az anyagi lehetőségeimet. Ráadásul csak aktív sub köthető rá.
Azt elfelejtettem írni, hogy nem feltétlenül mai készüléket keresek, hanem valami régi típust, max 20-ért.
Igazából a sub erősítő fontosabb, mint a bemenet típusa.Ha nem találok megfelelőt, akkor rendelek 3db szereő integrált erősítőt, és csinálok neki tápot meg hangerőszabályzót, és veszek hozzá hangkártyát.
-
cekkk
veterán
válasz
#09634560 #43955 üzenetére
Mennyibe kerül a neted egy hónapban? Ha nem ilyen 8-10 ezer forint én feltudom neked ajánlani, hogy kisegítelek egy hónap net árával nagyon szívesen. Vagy akár ha összejövünk 12en esetleg többen akkor akár egy évre valóval is.
Ha gondolod, hétfőn én át utalom neked a pénzt és akkor lesz még egy hónap interneted. -
bajnokpityu
félisten
válasz
#09634560 #43678 üzenetére
Itt pl a mytek br. 390.- kevés volt a 300k-s elővégfokhoz, még nagyobb volt a felbontása az erősítőnek.
Mytek az ócsósított HTAmnál többet tud( 35 rugóból épült kb, legyen bolti úr ára 70k), valahol a kettő között a saját limitje.
én sztereoról beszélek, mozi az más tészta.. a 2309em új ára kb 240 lene, sztem maximum 100rugós dacból tud profitálni.
-
tomic
addikt
válasz
#09634560 #43665 üzenetére
Köszi.
Megnézem ebay-en mi lesz a vége. Ha elfogadható az ár akkor lecserélem. Csak sajna ezüst van most fent.
Ki nem állhatom.Találtam egy kábelt az ebay-en. Szerinted ez éri az árát? [link]
Vagy van méterre is: [link]
Mondjuk itt nem tudom a dug aljaknak is speciálisnak kell lenni vagy csak magának a kábelnek van szerepe? -
MPeter87
őstag
válasz
#09634560 #43615 üzenetére
Jo lenne, hihetetlenul jo hangja van, viszont szerintem a szobaba nagy lenne, valamint gondolom a Denon 1912-tol lehet nagyobb erosito is kellene neki, amit nem szeretnek lecserelni, mert egyelore maximalisan kielegiti az igenyeimet, sot, ki sem tudom hasznalni egyelore.
Meregettem a szobat a projektor miatt es kiderult, hogy csak kb 3,5x4,5m, amit 4x5-nek gondoltam, szoval meg 20nm sincs.
Elgondolkodtam amugy a hangfalak cserejen, de inkabb kicsit kisebbre, arban es meretben is. -
válasz
#09634560 #43165 üzenetére
Köszi a részletes leírást.
Akkor engedek a követelményeimből:
Nem "jó" minőség kell, csak a PC-s 5.1 szettek minőségénél jobb.
Az erősítős részhez leírom a sajátom tulajdonságait, hátha az már alapból alkalmatlanná teszi a házimozizásra.
Tehát 6db STK**** típusú végfok IC van benne (a pontos típust fejből nem tudom).
Ezek 0,007% össz torzítás (THD+TIM+IMD) mellett 10W-ot tudnak saját mérés szerint, 0,09-et 20W mellett. Gyárilag 35W-osnak írják őket, de akkor 1% körül van az össz torzítás. A jel/zaj viszonyt 88dB körül mértem.
Az egészet egy 400VA-es toroid trafó hajtja összesen 40ezer uF pufferrel.
A csatornák jelei egyenként nem állíthatóak, kivéve a Sub hangereje állítható a többihez képest. A keresztezési freki 18dB/oktáv meredekséggel állítható ~70 és ~300Hz között.
Az erősítő elött egy USB-s külső hangkártya van (Sound Blaster Live 5.1 Surround 24bit). Ez 82-84dB-re rontja az össz jel/zaj viszonyt. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Milyen légkondit a lakásba?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged