- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
n3m3r3
tag
-
n3m3r3
tag
válasz
#09634560 #51377 üzenetére
Na igen, ez már nem fér bele, ezért szerettem volna tényleg egy belépőt akár használtan is... Tudom ... Ezért kell később fejlesztenem. Ha nem is lesz fullll extázis orgazmus precíziós a végeredmény, a szép mély hangok fontosabbak számomra. Hmm .. az onkyo nem szereti amit példának felhoztam, milyen gyártót vesz be a gyomra belépősre? Használt lesz belőle 100k .. evvan
-
n3m3r3
tag
válasz
#09634560 #51348 üzenetére
25nm nem nagy. Ha azon múlna +30k -val meg tudom a küszöböt tolni a minőség felé. kb 70% mozi . Igen ,olyanokat néztem ahol a doboz alján van a hangszóró. Ahol Proson-t ott 1 év magyar gari van :S
Pl a Wharefedale-ek ennyire nem jók? Miért? Használtan milyet keressek? -
bajnokpityu
félisten
-
Laca0
addikt
válasz
#09634560 #51083 üzenetére
Köszönöm Saci38 és adodaniel!
Már tudom, hogy miért mosódott össze bennem a 2 fogalom: az erősítőm bi-amp-os a hangfalnál viszont bi-wire elnevezés van. Értelem szerűen, mivel ő nem tudhatja, hogy miről lesz hajtva.
Azt azért még mindig nem teljesen értem, hogy ha egy erősítő csak bi-wire-t tud (lehet, hogy ilyen nincs is, csak 1 fajta vezetékelés), az hogy is néz ki? Ugyanarra a kimenetre van 2 pár vezeték kötve? Mert annak semmi értelmét nem látom... attól még az is jobb szerintem, ha 1 pár vastagabb kábel megy és a hangfalnál van jumper-elve...Közben találtam egy Onkyo video-t, ahol szemléltetik is a 2 bekötési formát.
-
Norbi 72
veterán
válasz
#09634560 #51006 üzenetére
Értem,akkor én nem kötözöm át.
Nemrég beszélgettünk HDMI kábelekről,és a vélemények elég vegyesek voltak,ezen hosszan gondolkodtam,és az arany középutat választottam:Hama 83056-os kábel lett megvéve,5-ért.
És bizony megérte.Sötét jeleneteknél sokat javultak a részletek,és a mozgásmegjelenítés.Ezért bőven megérte,köszönöm a segítséget!Más:Tegnap jártam az MM-ben,budaőrsön,"végkiárusítás"van,pl:
Dali lektor 6/Zensor 7 ,210/220E,arra nem emlékszem melyik az ólcsobb.
Denon 25-ös sub 45E,Marantz HM vasak is voltak 60-70 között.
Hátha valakit érdekel. -
krx21
nagyúr
válasz
#09634560 #50672 üzenetére
Evvel tisztában vagyok... Ez tulajdonképpen hasonló, vagy ugyan az mint a nigth funkció...
De vajon mi lehet a különbség a működést tekintve a dynamic range compression AUTO és az ON között mert a leírás szerintem valamiben nem stimmel:
"• Auto: A dinamikatartomány
automatikusan lecsökken.
• On: A hangmérnök által előírt teljes
dinamikatartományt adja vissza.
• Off: Nincs dinamikatartomány-szűkítés."Az ON-t nem értem hogy miért a teljes dinamikatartományt adja vissza, mikor BE van kapcsolva...
Az AUTO meg mihez képest változtatja a szűkítés mértékét? A hangerőhöz?
Egyedül az OFF amit értek de abból az ON következik!Most már megnézem az angol leírást, mert szerintem valamit elfordítottak...
-
krx21
nagyúr
válasz
#09634560 #50634 üzenetére
Akkor valószínű hagyom AUTÓ 1-en... Jó lesz az...
Van még valami:
x Dynamic Range Compressor
A felhasználó szűkítheti a hangsáv
dinamikatartományát. Ez a funkció akkor
lehet hasznos, ha például egy mozifilmet
szeretne megnézni késő éjjel, kis hangerőn.
A Dinamikaszűkítő funkció csak
Dolby Digital műsorforrások esetében
használható.
• Auto: A dinamikatartomány
automatikusan lecsökken.
• On: A hangmérnök által előírt teljes
dinamikatartományt adja vissza.
• Off: Nincs dinamikatartomány-szűkítés.Itt az auto-nak mit jelent a halk és a hangos, ugye? Ráadásul az ON-ra írja a " teljes
dinamikatartományt adja vissza." , lehet ez fordítási hiba? Mert az a OFF lenne szerintem... -
-
krx21
nagyúr
-
-
Peak
addikt
válasz
#09634560 #50260 üzenetére
szerintem nem
az első leírása szerint én úgy képzelném el, hogy kell 1 db HDMI bemenet, a HDMI receiver szétbontja a képet a hangtól, majd egy DSP processzor kibontja a hangot LPCMre, majd azt 3 vagy 4 db Toslink kimenetre szétdobálja, úgy mint 1) FL/FR 2) Center/Sub 3) SurrL/SurrR, és opcionálisan 4) RearL/RearR. -
ttower
aktív tag
válasz
#09634560 #50256 üzenetére
Ez sem jó. Elmondom az egész elképzelést hátha akkor könnyebb. Jelenleg egy Focusrite Saffire pro40 kártya van a munkagépemre kötve és erre vannak kötve az asztali hangfalaim. A szoba másik felében TV+HTPC+Hifi. A terv hogy a HTPC hangját belevarázsoljam a Focus kártyába. Mivel az analóg bemeneteket már használom így marad az spdif vagy ADAT bemenet. Az spdif nem játszik mivel max 2 csatorna így valójában marad az ADAT bemenet. Itt jön be a fentebbi kérdésem hogy HDMI hangsávot ADAT hangsávvá lehet e és ha igen akkor mivel? Amennyiben csak HDMI -> 3(4) sztereó spdif konverter létezne már előrébb lennék, mert sztereó spdif -> ADAT konvenrter tudom hogy létezik csak +1 doboz és nem ingyen adják.
Peak: Pontosan erre gondoltam.
-
Peak
addikt
válasz
#09634560 #50257 üzenetére
Szerintem Ő azt szeretné, hogy ha a 6/8 csatornás HD hangokat úgy tudná leszedni, hogy az megjelenjen 6 vagy 8 csatornánkénri függetlet kiementen mint ADAT, tehát bitstreamként.
Vagy ugyan ez pure LPCMként 3 vagy 4 Toslink/Koax digitális kimeneten asszinkron jelként.Nem klasszikus DACra van szüksége, hanem egy épített céleszközre, amely a HDMI audio streamjét kikódolja csatornákra és azt fizikailag szétbontva dobja tovább, egy fajta specifikus splitter.
-
adodaniel
őstag
-
Laca0
addikt
válasz
#09634560 #50227 üzenetére
adodaniel! Sanci38!
Köszönöm mindkettőtöknek!
Ha a small-ok (satelit, center) levágott frekvenciáit a large-okra (front) küldi, akkor nem lesz hangzás zavar egy 6 sávos forrást figyelembe véve? Az irányokra gondolok, hogy aminek pl. bal hátul kellene megjelennie, a magas bal hátul, a mélyei bal elöl szólnak. -
spiky03
veterán
válasz
#09634560 #50176 üzenetére
Thx a választ.
Akkor marad a "mag"-os mkv-k, meg ha olyan a film, hogy megérdemli akkor lekapom, akarom mondani kikölcsönzöm BD ISO-ban, mert azt viszi a BD lejátszó, és nem lesz gond.@(#50178) regger
Egy Asus laptopom van, azon van HDMI kimenet. De a filmeket a NAS-on tárolom.Jó lesz a lejátszó még, majd ha valami nem megy akkor megoldom majd okosban.
Thx mindenkinek a segítséget.
délután jön a Round 2 Pio 920 vs Én.
-
törölt tag
válasz
#09634560 #50173 üzenetére
Nincs
Akkor van, ha spiky03 megelégszik a kerek egész 24.000Hz-cel. Ebben az esetben az Egreat RTD1186-os lejátszók kifogástalanul kezelik a HD hangokat. De ugye a kép... ha jól emlékszem ST50-et vett, oda illik egy jobb lejátszó.
35-40k környékén Popi A-210 ill Dune Smart D1-H1-B1 kifogható, ezekre kellene vadászni.
-
spiky03
veterán
válasz
#09634560 #50129 üzenetére
De akkor BD-nél miért van?
Akkor ott sem kellene lennie, nem?
Mert semmi sem változik, csak annyi, hogy nem lemezről megy a film, hanem a hálózatról a NAS-on található filmet indítom.
A HDMI kábel meg high speed, mint láthattad a linken és teljesen egyformák, csak a hosszuk eltérő.
Az előző tulajnál volt HD hang, mert megmutatta az Avatart és azt az Egreat lejátszóról indította.Úgyhogy még nem tudom, hogy mi lehet a hiba forrása, de remélem rájövök.
-
Dorian
félisten
válasz
#09634560 #50121 üzenetére
Enyémnek nincs, még csak az kéne
Egy másik, alsó reflexes van itt kipróbálásra, egyelőre nem győzött meg. Ha gránit helyett szőnyeget teszek alá, úgy nem olyan erős, de így is hallatszik, ott, ahol nem folyamatos a zúzás, hanem a mélyek mellett viszonylagos csend van.
-
spiky03
veterán
válasz
#09634560 #50124 üzenetére
Ezt tudom.
Most HDMI-n van összekötve. Az 1 méteres a lejátszó és az erősítő között, a 2 méteres meg az erősítő és a tv között van.Coaxal a Yamaha volt összekötve, mert az nem vette le a hangot a HDMI-n, itt a "mag" átment de ugye ilyen gond már a Pio-val nincs az leveszi a hangot itt viszont nem egy átt a full HD hang. Csak valamiért az mkv-kban található HD hang nem szólal meg.
-
spiky03
veterán
válasz
#09634560 #50117 üzenetére
Auto surround állítottam, de semmi. Néma.
Lehet, hogy azért nincs hang mert a NAS-ról próbáltam nézni?
Amikor coax-al volt összedugva a Yamahával akkor volt hang, mert ugye akkor a "mag" szólt.
Az lehet, hogy már a HD hang nem megy át?
De másnál meg ilyenkor is van hang, nem? -
StormMan
tag
válasz
#09634560 #50106 üzenetére
mind a két rendezvényre felírtam magam, csak hogy mégtöbbet lássak ebből a világból.
Sokan emlegetitek az avx-et, ezért sokat járok fel az utóbbi hetekben oda körülnézni.
Valóban ritka a CA, de nagyon megtetszett a forma és a kinézet, bár tény nem a kinézete hanem a tudása és a hangzás kellene, hogy mérvadó legyen, de azért még is csak piszokul illene a fekete bútoraimhoz. -
spiky03
veterán
válasz
#09634560 #50114 üzenetére
Oke, akkor átállítom majd Direct-re.
Hát nem hiszem, hogy a HDMI lenne a ludas, mert az azért egy normális darab. Ilyen, ebből van egy 1 méteres, meg egy 2 méteres.A rendszerem az profilomnál megtalálható.
De tuti én vagyok a béna, még nem nagyon vettem át az irányítást az erősítő felett.
De természetesen minden segítséget örömmel fogadok.Mert picit összetettebb, mint a kis Yamahám volt.
-
StormMan
tag
válasz
#09634560 #50064 üzenetére
A polk a Denonnal egesz jól szólt, Ákos elmondása szerint jó, ha volt 5-10 óra a Polkban ezért sem vártam tőle sokat. De a CA-val hiányos volt a közép és a mély tartomány, inkább kopogónak hatott, mint sem lágynak. Bár ha bejáratott lett volna, akkor lehet, más véleménnyel lennék róla.
A CA - MA RX6 lett volna a másik, amit meghallgattam volna, de sem idő nem volt már rá és nem volt éppen kipróbálható darab sem a teremben. Erre valószínűleg legközelebb kerül sor. És a CA-Ikon
Focal-bol nem tudom, mi lehetne jó, mert itt a fórumon többnyire a cobalt és a cronus 7xx,8xx szériát emlegetitek, ami azért nem olcsó cserébe jó is(gondolom). Nem ragaszkodom újhoz, ha használtban is tudok jót kifogni, akkor azt veszem. Mission MX5 és Castle Khingt 5 voltak az első kiszemeltek, de A Castle-t végül nem hallgattam meg a Mission-t pedig nem tudtam, mert sehol sem volt belőle bemutató darab. XTZ-t sem ismerem. Nincs viszonyítási alapom, de egy második-harmadik stb körös meghallgatásra szívesen veszek konkrétumokat, amiket majd meg hallgathatok célzottan.Ha tudok, akkor a Novemberi AV trend hifi & házimozi show-ra ellátogatok, hátha próbálhatok eszközöket.
Az általad felsorolt márkákban (Denon, Marantz, NAD) érdemes keresgélnem, ami a CA 551r kategóriájába esik? Vagy balgaság a 551r-hez vagy egyáltalán hasonlítgatni?
-
-
spiky03
veterán
válasz
#09634560 #50026 üzenetére
Köszi ismét csak a választ.
A Tannoy-okat hallgattunk mi is a Netdepo-nál, havernak az volt az első kiszemeltje, de utána lett akciósan MA M2-es meg hozzá center és hátsók így azt választotta.Igaz vele csak a polcsugárzós verzióját hallgattuk a V1-et, de az sem volt rossz. Gondolom akkor a V4 még jobb lehet.
-
-
spiky03
veterán
válasz
#09634560 #50022 üzenetére
De elvileg van, csak minden beállításra külön-külön kell.
Most olvasgatom a használatit.Köszi.
Esetleg a Dali C6, JBL ES, MA M széria? Ezek is passzolhatnak hozzá?
Mert Missin MX-et hallgattunk de az nem tetszett annyira. Polkból a Tsi-t hallgattam csak de az sem jött be, nekem túl sok volt benne a magas. Az RTi-t nem hallottam még, de az egy picit drága lenne nekem szerintem. -
vd79
újonc
válasz
#09634560 #49859 üzenetére
Koszi Sanci
Pio 922es 200 font akkor azt ajanljatok inkabb az onkyo515 helyett? Remelem nem a 922k-ra gondoltal mer az 600 font, akarmit is jelent a "k" 400 fontot ér
Polk audio rti itt ugy latom nem tul nepszeru csak nehany online boltban van es 1000 fontboz kozelit az ar 2 floorstandingert. Az mar huzos azert szeretnem ha a center meg a 2 bookshelf is beleferne ha sub nem is.
Egyelore ott tartok hogy
Tannoy merc v5
Dali zensor 5
Q acoustics 2050i
Monitor audio bx5Ezek fernek kb bele az arba es ezek erhetoek a showroomban itt. Kb egy arban vannak 500font korul egy floorstanding parert. Kiv. a tannoy az feleannyi mint a tobbi. Valaki itt korabban a bx5ot nagyon dicserte.
Namost engedejek meg még 2 kerdest, remelem nem nagyon hulye kerdes, de ez lesz az elso setupom, jelenleg egy 15 eves altec lansingon hallgatok zenet, ami meg a mai napig veri a hasonlo szamitogepes hangfalakat es amig mukodik soha nem lesz mas az asztalomon, de a tv melle jo lenne mas mar
Mennyire hianyozna a sub egy 5.1 setupbol (vagy inkabb 5.0) a fenti hangfalak valameike kozul? Eleg kicsi szobaban lennenek fogalmam sincs pontosan de ha jol remlik 25-30m2. Csak hogy sporoljak az aron ha amugy sem hasznalnam nagyon ki. Nem az iszonyat hangero a lenyeg nekem, szoljon szepen alacsony hangeron.
Es kabeleket milyet kell neznem? Lehet azt mondani pl hogy az 1000 forintos kategoria felejtos, 2e mar inkabb de 5e meginkabb? Csak hogy legyen vmibe kapaszkodnom mer ha rajtam mulik tuti ramsoznak vmit amire nincs is szuksegem
Koszi
-
janos666
nagyúr
válasz
#09634560 #49857 üzenetére
SPL grafikonokat néztem, szemre felvett középvonalhoz képest:
Focal SW 700 (kék görbe) és Klipsch RW-12D
Mondjuk nem ugyan olyan körülmények közt és módon mérték őket, így nem is szeretném közvetlenül összevetni a két grafikont, de mégis arra enged következtetni, hogy a Klipsch talán tényleg mélyebbre megy, miután a specifikációk és ezek a grafikonok is azt sugallják. -
vd79
újonc
válasz
#09634560 #49783 üzenetére
Hali koszi a valaszt. Neztem itt birminghamben van 2 showroom oriasi online valasztekkal, egyiknek sincs cambr audio. Fura a neve alapjan azt hittem angol es itt nepszeru.
Onkyo 626ot neztem thx miatt meg, de kb egy kezemen meg tudom szamolni hany thxes filmet lattam eletemben. Meg gondolom ahoz thx hangfal is kene.
A pionee 933 450 font az kicsit draga. A 922 viszont meg olcsobb mint a 515onkyo.
Most azon gondolkozom mi a jobb vajon egy dragabb erosito 450 font korul es kicsit olcsobb hangfal, pl a tannoy merc v4 csak 200 font. Vagy olcsobb AV de dragabb hangfal pl egy zensor5 ami 500 font.
Vagy ezt igy nem lehet eldonteni? Fogalmam sincs mekkora kulonbseg van mondjuk egy 250 meg egy 450es erosito kozott, ugye majden dupla ar. Megmondom oszinten azt is kizartnak tarton hogy egy 5000fontos erosito annyival jobb legyen de halistennek azt a kategoriat nem kell szamitasba venni -
adodaniel
őstag
válasz
#09634560 #49798 üzenetére
Köszi, értem már.
Még egy kérdés: bi-amphoz melyik kábel jobb e 2 közül: Sinuslive L3.0 vagy KáCsa KCE-BI40?
-
adodaniel
őstag
válasz
#09634560 #49796 üzenetére
Mordaunt-Short szettem van, Pio-ról váltotam Onkyo-ra és nem bántam meg. Kategóriát tekintve elvileg egyforma a két erősítő, mégis sokkal nagyobbat szólnak a dobozok az Onkyo-val (és egyébként zenében is jobban teljesít véleményem szerint annak ellenére, hogy sokan lehúzzák az Onkyo-t zenei téren). Részletezni nem tudom, a lényeg, hogy számomra érdemi változás történt hangminőségben.
Persze még csak ismerkedünk, biztos kell még finomhangolni a rendszeren...
Ebbe az LFE állítgatásban kicsit elveszek. Dobozokat külön lehet állítani, ott 80Hz-et állítottam be. LPF of LFE beállításnál is 80-at kell akkor? -
Dorian
félisten
válasz
#09634560 #49710 üzenetére
A sub felső vágásával még kísérleteznem kell. Korábban 80Hz-re tettem és kész, de ahogy itt felmerült a téma, kipróbáltam feljebb. Sok időm nem volt próbálgatni, de 120 nekem már kissé már irányított volt, 100-nál maradtam. 80Hz-hez képest így részletesebbek a mély effektek (gondolom mivel a felső basszus tartomány is megszólal). Kérdés, hogy ilyenkor mi történik az LFE csatorna 100-120Hz jelével? Eltűnik, vagy az erőlködő rákeveri a frontokra?
-
opeter70
senior tag
válasz
#09634560 #49688 üzenetére
Nem keserítesz el, tisztában vagyok vele, hogy a Pio 818-ason nincsen pre-out kimenet, csak a sub számára.
Mindenképpen cserélem hamarosan, de nem csak emiatt, hanem feljebb szeretnék lépni.Még az lenne a kérdésem, hogy ez a fajta párosítás az alsóbb árkategóriában is működhet?
Teszem azt ha kb 100 ezret tudnék szánni egy használt házimozi vasra, akkor elképzelhető egy olyan, hogy 60-ért egy (pre-out kimenetes) HM erősítő, +40-ért egy sztereo végfok?Azért favorizálnám ezt a dolgot, mert nálam a zene/film arány kb 50-50% és nem ártana, ha a zene minél jobb minőségben szólalna meg.
-
opeter70
senior tag
válasz
#09634560 #49686 üzenetére
Köszi!
Nincs még ilyen erősítőm, most még csak tervezek.
Ezért is érdeklődtem, mert a jelenlegi Pio 818-asomat szeretném lecserélni és akkor megfontolnám a fenti összeállítást is a következő rendszeremnél.Természetesen a megfelelő ki és bemenetek megléte evidens, mert anélkül bajos is lenne az összekötés.
-
szricsi0917
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BANKMENTES részletfizetés Acer Nitro 5 AN515-54-77VS
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest