- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
z123456789
addikt
(#97609) Tamoo
Távolságokat centire pontosan.
A sub-nál tévedett kb 5 cm-t, de talán azért mert a mély hangok nem annyira behatárolhatóak nem? Vagy rossz feltevés?
A center nincs annyira közel. Ugyan olyan messze van pontosan mint a jobb oldali front. (A bal oldali kicsit közelebb van.)(#97610) devil-k
92" vászon lesz. Nézés 2.70 illetve a vetítés is kb. Norbi a mesterem.
Elvileg ez még belefér. És bele fog férni.
Igen motoros.
Nem jöttek rá. Barátnőm meggyőzte magát tegnap arról hogy 7.1 lesz. Mondtam neki hogy kár hogy kitalálta, mert így nem lesz meglepi.Lehet megpróbálom a sub-ot a másik oldalon is. A fotóknál elfelejtettem visszarakni a szőnyeget. Illetve az első mérésnél is hiányzott. Szönyeggel 6.5 dB-ről 6.0 dB-re javult a sub.
-
tudom...ezért vagyok rajta a nappalin..régebben volt ott a sztereóm...sokkal jobb volt...
nyári időszakban...télre visszaköltöztetve...sajnos a lakásunkon van haszonélvezet és a kisszobát fent kellett tartani párom nagyijának...fürdő mini és ruha szárításból kifolyólag a nedves környezet (hiába van páraelszívó) és szárítók méretéből adódóan nem tölti be a nappali funkcióját...de így is örülhetünk, hogy van külön házunk manapság...kimi02:
gyönyörű...bárcsak lenne ekkora helyem nekem is
Szépek a függönyök is
-
Még egy hibás ötlemezes cd játszó van amit elakarok adni...és van egy szintén 5 lemezes technics, ami szerintem marad...újonnan vettem 1998-ban...akkori árát nézem...most csak elkótyavetyélném...
Ha a nappali felszabadul végre...akkor végre eltudom helyezni normálisan a hangfalakat...tudom, hogy nem a legjobb helyen vannak...most egy szobába vagyok bezsúfolva..nem igazán van lehetőségem jobb elrendezésre...így is megakar ölni már az asszony a sok hifi miatt
Külön van sztereó és 5.1...
devil-k:
az értelme meg maradjon az én bajom...de nyugodtan fejtsd ki, mire gondolsz...
Zenét az ágy széléről hallgatok, filmet elfeküdve...tudom, nem túl jó helyen vannak a hangsugárzók, de a kényszer is nagy úr...
-
Oldfighter
senior tag
A múltkor ( is ) ment itt a beállításokról a társalgás. Akkor megejtettem, hogy Audyssey, D.EQ kombóval működik a készülék. Azóta kinyomtam ezeket és ha nem is Pure Audioval, de egészen hallgatható lett így is kisebb után állítások után.
Van azért egy csöpp hátránya annak mikor az ember erősítője hatezermillió beállítási lehetőséggel rendelkezik.
Ettől függetlenül azért nem sírom most vissza se a Thomson, se a Panasonic erősítőmet.
-
adodaniel
őstag
-
z123456789
addikt
Az én PSW 110-em a világ legjobb sub-ja.
Vicceltem...de hogy ezerszer jobb sub-bal a 2 kis frontom+centerem még zenénél is, az tuti.
És kövezzetek meg, de az én frontjaimhoz kell a mélynyomó zenénél is. Viszont azokhoz a zenékhez amiket én hallgatok szerintem jó is. Nekem tetszik.Megint megtérült az hogy hallgattam rátok. Kösz!
-
-
"Az én botfülemmel nemigen tudom megkülönböztetni a 320-as mp3-at a tömörítetlen formátumoktól jobb cuccon se."
Ne állítsd be magad botfülűnek, nem vagy az, a többség ugyanúgy nem tudná megkülönböztetni normális tesztkörülmények (értsd amikor nem tudod, épp melyik szól) között. Csak van aki ezt tudja és bevallja, van aki nem tudja, vagy nem vallja be.
-
Cseneles
őstag
Az mp3 úgy tudom h olyan tömörítési eljárás ami a füllel nem hallható frekvenciákat levágva botfülűek számára közel azonos minőséget nyújt...valami ilyen rémlik régről
Ez olyan mint hangfalaknál kb hogy 32 000 Hz-ig elmegy a magas tartomány hiába nem hallod, összképben még is ad egyfajta csengést, dinamikát az egésznek
-
aircom
csendes tag
Köszönöm a beállítási tippeket, lassan már bejáródik a JBL 280 szett. De dolgozik a kisördög
A tanácsotokat kérem, hogy ehhez a szetthez milyen erősítőt ajánlotok a mostani Onkyo TX-SR600E helyett, ami már tudja a "mai elvárásokat"? (Az asszonynak mutattam a Denon X2000 tesztjét ééés tetszene neki az internet rádió, android-os vezérlés és pendrive-ról FLAC)
-
BBéci
legenda
Nemrég szó volt egy házimozi rendszerről, benne OPPO lejátszó, Lexicon erősítő, Norma előfok, ELAC FS 600-as hangdobozok és Xtremetuning szerint tudásának 15 %-a jött ki belőle. Nem MP3-mal, hanem Blu-ray lemezekkel.
Ezek után erősen kétlem, hogy helytálló lenne a tipped.
Az MP3 eleve akkora hendikep, mint versenylovon egy kétmázsás ballaszt.Miért nem vennéd meg? Ha egyszer kipróbálnál egy olyat, vagy hasonlót, utána nem állítanál ilyet. Volt nálam ez és ez, mindkettő olyan élményben részesített, amit még feleségem is gyakran emleget. Apósomat alig lehetett kirobbantani a székből, annyira tetszett neki a 2.1. Életemben összesen nem hallgattam annyit zenét PC-ről, amennyit a két cucc tesztelése alatt.
-
Flowtation
őstag
Persze, értem. Csak egyelőre a genius ami adott itthon, és ha legalább ez van, akkor szeretném kihasználni. Viszont én raspberry pi-t használok, de azon ugye csak hdmi és fejhallgató kimenet van. Namost fejhallgató kimenetről elég gáz használni, ezért gondoltam egy alap 5.1 erősítőt venni, amin van hdmi is.
-
xtremetuning
addikt
Noise harvester. Több cégnek is van. Anno én a PS Audioét használtam.
-
Norbi 72
veterán
Köszi!A teljes nevet írtam be...
Megtaláltam a másikat is.
(#96602) sayCet Nagyobbat is lehet,a wattoknál az Ohm fontosabb,lehetőleg 6 Ohm alá ne menjél.
-
Gabesz26
senior tag
Nálad a GS20 + AVR400 az ami igencsak "vállalható"
köszi itt is a lehetőséget
Én kíváncsi leszek majd azért, hogy nálam a 8TC-vel milyen lesz a rendszer.
Nem ajánlottam én Sancinak a Coincident-et, csak a mit árul Patice kérdésre válaszoltam, meg hogy az is rövid lenne.
-
Cseneles
őstag
Egyenlőre még csak informálódok és nézelődök...az elképzelés az egy zavarszűrős minimum 4 dugós, a másik egy masszív belső szerkezettel rendelkező szűrő nélküli 4-7 dugós kivitelű amit keresek, valószínű én rakom majd össze az általam választott kábellel
Például egy ilyesmire gondoltam -
Cseneles
őstag
Ezt már megcsinálom ha hoz ha nem
De gondolom úgy lesz ahogy jósolod
Viszont a szűrős elosztót januári szülinapomra meg veszem
és véget ér a kábel mizériám
Akusztikát előbb semmi képen sem tudom mint jövő év vége
a nappali kb 1 millal lesz....ahhoz képest ezek filléres dolgok és apránként fel áll a kép
-
Cseneles
őstag
Proteusaudio leírása alapján
kb 1 hónapja olvasgatom a leírásokat kábelezésre és emlékeztem erre az érdekes témára
-
Monngoose
aktív tag
Köszönöm a segítséget.
Bár az SB-2000 drágább és csúnyább mint a T12, de kisebb és picit jobban bízom benne a T12 auto-standby bizonytalansága miatt + utóbbi kisebb frekvencia tartományban használható (75 Hz-től felfelé csúnyán esik).
Ráadásul az SVS az L-Sound-nál €699.-ért megkapható zéró szállítási költséggel, 5 év garival. Ugyanez itthon 239eFt, 2 év garival. A különbözetből majdnem kijön egy boxer. -
mandju
senior tag
nálam pc+optikai... ezt szeretném "javítani" egy kicsit...
még egy kérdés...
szembe jött vele egy lehetőség... egy régebbi szériás bowers. egészen pontosan B&W 703 / 705 / HTM7
egyelőre nem volt alkalmam meghallgatni. Ez jobb lehet a mostani rx szériámnál?
Érdemes lenne őket megfülelni? -
Csabroncka
addikt
Azért te is tudod, hogy a HM userek többsége 1-s kategória, vagy jobb esetben azért megkérdezi itt vagy a boltban (jobb esetben szakboltban), hogy milyen kategóriát ajánlanak hozzá (ha már legalább normális házimozit vett).
Más: Életemben először beöltöztem mikulásnak az unokaöcséimnek. Az alakítás és a jelmez tökéletes volt, ugyanakkor a nagyobbik (5 éves) utólag megjegyezte, hogy marhára hasonlít a hangom a Mikuláséra - még sikerült esti mese alatt kimagyaráznom
-
bajnokpityu
félisten
Sztem tudna aránylag feszes mélyet a Vienna, de tény, hogy a közepe, teteje jóval kidolgozottabbnak tünt azoknak, amiket hallottam (Pl Liszt). Ott van elemében, és tényleg jó hangú tud ott lenni. egyébként nem kifejezetten könnyen hajtható dobozoknak tüntek.
mozira sztem kombájnokkal tök jó eredményt lehetne elérni pl a triangle dobozokkal. nagyon könnyen hajthatóak, pointe kis 14W EL 34?84 csövese is simán elbírt a quartettel. érdekes, hogy senkinek sincs ilyenje itt.
-
gorbep
senior tag
akkor ez most táv vagy kutyatáp, mert ez van alatta....
A termék leírása
Angol bulldog hatalmas, tömör és kompakt kutya, nyugodt, kiegyensúlyozott karakter, hogy speciális takarmány válaszul a bőrét, emésztési és morfológiai túlérzékenység.
Takarmány az emésztést és csökkenti a felfúvódást. Igazítják a könnyebb fogást és rozhryznutie és erősíti a természetes védekező a bőrt, miközben segít elleni küzdelem gyulladásos betegségek.
én egy ilyen weboldalról nem rendelnék, mert ki tudja mit kapok....
-
Csabroncka
addikt
-
whatnot
őstag
-
Csabroncka
addikt
A pioneer erősítők távjai korrektül programozhatók és taníthatók (nekem a saját márkán kívül egy Dune médialejátszót és egy Logitech Skype kamerát is vezérel). Nem tudom, hogy a többi avr- távja milyen
, de szerintem a legtöbb avr mellé felesleges univerzális távirányító...
-
igen, van ilyen hajlamom
nehezen is fogadják el otthon...
Philips 900-as szériát gyűjtöm...
Most ott tartók, két sztereó rendszer + külön házimozi rendszer...90-es évek végén kezdtem el a hifizést, sokáig sztereóm volt, utána csak házimozi (azon sztereóztam).
Macska miatt az álló hangfalaim felkerültek a falra...sztereóra ott nem jó helyen vannak...emiatt raktam össze külön sztereót később...mindig ilyen gyűjtögető voltam...
Vasárnap jön hozzám, egy pio házimozi nagy vas (nagyon kíváncsi vagyok rá)..ha marad..eladó lesz a VSX-919-em...
-
"Kár hogy nem nagyítható a kép."
Nagyítható az, jobb klikk, Kép megnyitása új lapon.
Poplacsek: Most téged én irigyellek!
Gyönyörű ez a szett, illeszkedik az élettérbe az egész szerkó, és ha a hangja is olyan, mint amit írtál róla, akkor ilyen lesz a következő hangfalszettem!
(Persze használtan.)
(#95582) Tamoo "Ne sértsd meg a GS-eket!"
Én is csodálkoztam, nem is hasonlít a GS-re.
-
Squirrel
őstag
Sajna Focal-okkal nem. Kinn dolgozok Svajcban es itt komoly problemakba utkozik hifi vagy hazimozirendszerek meghallgatasa. Tudom, hogy igy egyaltalan nem szabadna rendszert megvenni, de itt egy hi-fi/hazimoziszakuzlet ugy nez ki, hogy egy kis lyuk es onnan tudsz rendelni dolgokat vagy nincs is egyaltalan bolt csak online lehetoseg. A masik veglet az olyan szalonok jelentik, ahol egy hangfal kerul kb. a megfizethetetlen kategoriaba. Igy probalok velemenyeket, ajanlasokat olvasni, kerni. Megegyszer hangsulyozom, tisztaban vagyok vele, hogy ez igy tilos, mert ami masnak tetszik, nekem lehet hogy annyira nem, de itt a PH-n sokan vannak a temaban jartas forumtarsak, akikbol ha 2-3 hallott mar egy rendszert ilyen felallasban es batran tudja ajanlani, akkor elfogadnam az ajanlasukat. Nyilvan ha most az elozo kommentbeli kerdesemre 3-an kapasbol azt irjak, hogy nem szolnak egyutt szepen, akkor elfogadnam a velemenyuket. Masik lehetoseg, ha legkozelebb hazamegyek, beneznek a streamaudio-ba, csak nem tudom, ott mit szolnak, ha hallgatozok 2-3 orat aztan nem veszek semmit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Hardverkemping június végén
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mini-ITX
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen széket vegyek?
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- SzoftverPremium.hu
- Update 06.27. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged