-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Víz Elek
senior tag
válasz
#09634560 #60213 üzenetére
Sajnos csak optikával tudok kijönni a tv-ből, így ahhoz, hogy tudjam csatlakoztatni az orionhoz, akkor vennem kellene egy dac-ot, ami nem valami olcsó..
Akkor még egy másik alternatíva jár a fejemben, mégpedig az, hogy ha nem sikerül túladnom a cuccon, akkor egyelőre használhatnám úgy, hogy a tv-ből optikával átmegyek a hifimre, majd onnan RCA-val az orionba?
Ez járható út?
-
válasz
#09634560 #60169 üzenetére
Az arban passzolas megint nemtudom mit takar olvastam egy tesztet, ott egy masfel millas rendszerrel teszteltek a 606-t, most olvastam a 616 nal ami ujabb azt meg valami 50-60 k bogrekkel teszteltek. 200-300k uj aru 5.0-t max 10 eveseket szoktam latni 100- 130k korul. Azok paszolnak hozza gondolom.
ezt neztem meg ki csak sajnos nem fekete
(#60171) Sanci38 2 milla tevedtem
-
-
Ribi
nagyúr
válasz
#09634560 #59713 üzenetére
Leginkább erre:
"minél alacsonyabb a frekvencia, annál kisebb impedancián megy, ezért (is) javasolt a mélynyomó hogy a legkisebb frekvenciák ne vegyék el az erősitő erejét"
Mert tudomásom szerint ahol a mély nyomi bejön a képbe (általában 80Hz alatt) ott már felfele kunkorodik a frontok impedanciája. Vagyis nem az alacsony impedancia miatt használnak mélynyomit. Tudom, is. Értem én hogy mire gondolsz csak az imedanciából nem jön ki amit írtál -
csaba12242
tag
válasz
#09634560 #59703 üzenetére
Köszi, mégegy kérdésem lenne kideríthető hogy a mélynyomó aktív vagy passzív hogy használható lenne ezekkel az erösítőkkel az is?
Elég ez a hangerő, család nem tolerálná a durvábbakat, csak annyit akarok hogy azért ne a tv hangszórójával nézzek filmeket, és halkabban is nagyon szépen szól a tv-hez képest.
Erről a házimoziról lenne szó: SONY DAV - SC5 EISA -
Ribi
nagyúr
-
OddMan
őstag
válasz
#09634560 #59702 üzenetére
Sanci38: Nagyon profi írás, köszönöm a segítséget.
Tehát a lényeg, hogy akkor ez nem csak két csatorna esetén működik, hanem 3-4-5-6 csatorna esetén is. 7-et már nem írtam, mert ugye ott már meg volt adva a 7x40 watt.A front hangfalaim típusa Wharfedale Diamond 8.4 6ohm a surround hangfalaim típusa pedig Jamo Studio 110 4-8 ohm.
Ezzel kapcsolatban kérdezném, hogy miért nem egy pontos ohm érték van feltűntetve a Jamo hangfal hátulján, miért 4-8ohm, ezzel hogyan lehet számolni? -
ricsik
őstag
válasz
#09634560 #59466 üzenetére
Legtöbbször egyet értek az amit írsz, de a 20 m2 / 20 cm sub nem ilyen. Szerintem 25 cm a minimum, de a 30 sem túlzó. Sokkal szebben szól, mélyebbre megy egy 25 centis 40% hangerőn, mint egy 20cm-es 60-70%-on. Ezt tapasztalatból mondhatom. Én senkinek sem ajánlanék 20 centist az olcsóbb kategóriából, hacsak nincs helyszűkében. Az árkülönbözet sem jelentős.
-
törölt tag
-
Tizso
csendes tag
válasz
#09634560 #59232 üzenetére
Köszi a választ. Biztos amatőr a kérdés, de mi az az LFE? Az RCA-kon kívül csak "csiptetős" bemenetem van, de annak a másik végét nem tudom az erősítőbe dugni, mert ott csak RCA van a subhoz.
Denon avr 1513 az erősítőm. Megjelöltem a subwoofernél a Large-ot és +12dB-re csavartam, de semmi.
Hogy tudom letesztelni, hogy jó-e a sub? Áram alatt sem világít semmilyen kontroll lámpa. Kapcsoló sincs rajta -
törölt tag
válasz
#09634560 #59229 üzenetére
Volt már pár aktív sub om ,de ilyennel még nem találkoztam
(#59231) kimi02 Azért van a subon 2 bemenet,hogy szimpla sztereó erőlködő esetén le tudja venni a sztereóból a mélyeket.Az erősítőd sub ( egy csatlakozós ) kimenetén ellenben eleve rajta van mindkét csatorna jele,ezért tökmindegy,hogy a sub melyik bemenetére csatlakoztatod a kábelt.Magyarán nem kell feltétlenül Y kábel.
-
hulp01
senior tag
válasz
#09634560 #58887 üzenetére
Esetleg ez az összeállítás? (bár ez így már nagyon necces összegre)
Denon AVR-X2000
Dali Lektor 3 front
Dali Lektor 2 surround
Dali Lektor LCR centerMeg valami olcsóbb sub. Nem kell nagy teljesítményű, mert kicsi a szoba.
Na, most nézem, hogy az árat darabra adták meg a honlapon, szóval így már felejtős.
-
hulp01
senior tag
válasz
#09634560 #58882 üzenetére
Sajnos rögeszmém, hogy használt cuccot nem veszek. Ahogy néztem, a Lektort, amit ajánlottál, ott a max. frekvenciaátvitelre 27kHz-et írnak, amiket én néztem, ott 40kHz. Ez a különbség hol jelentkezik inkább? Zenében, vagy filmekben? Mert gondolom a Lektor nagyon szépen szól.
-
hulp01
senior tag
válasz
#09634560 #58878 üzenetére
Ez már kicsit húzós lenne. Amit írtam, az első hozzászólásomban, az a Studio 530-cal együtt összesen 360k lenne. Ennél feljebb azért nem feltétlenül mennék. (Osztrák honlapról néztem az árakat, ami itthon azért húzósabb lenne). Elsősorban házimozira kéne, és másodlagosan zenére. Nem hallgatok jazzt, meg komolyzenét. Inkább rockot és metált (abból mondjuk inkább a "dallamosabbat", Nightwish, Epica, Sabaton, Dark Moor, Metallica S&M).
Ja, és a polc az nem könyvespolc, hanem egy 60cm magas szekrény (IKEA-s Basta váz) teteje lenne. Már ha ez számít valamit. Gondolom azért nem mindegy, hogy mennyire stabil. -
hulp01
senior tag
válasz
#09634560 #58867 üzenetére
Oldfighter, Sanci, esetleg valami alternatívát tudnátok javasolni? Az álló hangsugárzók sajnos nem jöhetnek szóba helyhiány miatt. Mindenképpen olyan front kellene, amit polcra rakható. De azért mindenképpen olyat szeretnék, ami nem kifejezetten háttérsugárzó. Azért néztem a Studio 530-at, mert az azért elég jónak tűnik a sima sztereó zenehallgatáshoz is. Sajnos ahogy nézegettem a hangsugárzókat, nem nagyon van kifejezetten polcra rakható front hangfal. Azért próbálkoznék először azzal, hogy megtartom a régi Technics-eket.
Ha maradnak a JBL hangszórók, akkor az mondjuk Onkyo TX-NR626-tal jobb párosítás lenne? Sajnos a probléma az, hogy nem nagyon tudom kipróbálni (ami tudom, hogy elég nagy hiba), mert elég messze lakok Pesttől. -
JohannZimu
senior tag
válasz
#09634560 #58869 üzenetére
Én nem így emlékszem ami a hangot illeti. Béci is leírta többször,még az LX55 is analóg kimenetén gyengébb mint egy korosabb jó CD lejátszó. Zenehallgatásról volt szó, nem moziról. Eddig BD, DVD lejátszót nem igazán ajánlott senki zenehallgatásra. Gondolom BDP140 sem kivétel.
Zenehallgatás alatt a sztereót értem.Mondjuk LG és Sharp márkák sem röpködnek amikor sztereóról beszélünk, azokat lehet "lezenéli", ebben nincs tapasztalatom.
-
kp59
aktív tag
válasz
#09634560 #58580 üzenetére
Kérlek olvass kicsit utána mert én így általánosságban ahogy te leírtad soha nem mondtam hogy idézlek : "1. hogy 5.1-es kiépitéssel jobban jár valaki," Amit mondtam gutentag fórumtársunk kérdésére ([link])aki 5.0 hangfalszetben gondolkodik hogy ahhoz szerintem felesleges 7 csatornás erősítőt vennie mert az 5 csatornás olcsóbb és miért fizetne feleslegesen ha úgysem használja ki.
A másik amit írsz : "2: jobban megéri zsir ujat venni." Ez is az én álláspontom amiről le is írtam hogy miért tartom annak. Miért venne valótlanság az ha én számomra a használt cikkek nem vásárlási alternatívák?
Köszönöm a gratulációtés biztos vagyok benne hogy nem én vettem meg ezzel a készülékkel a világ legjobb erősítőjét de ezt én nem is mondtam. Amit mondtam hogy nekem ez az erősítő tökéletesen megfelel.
Az meg hogy idézem tőled ".....de az itt linkelt denon vgay a nagytesója keresztben lenyelné mind hangminőség mind szolgáltatásokban." Nos ez lehet hogy így van de mivel gondolom te sem hallottad mindkettőt azonos kiépítésű rendszerben azonos akusztikájú helységben ezért ezt így látatlanban hasraütésszerűen kijelenteni elég komolytalan állítás tőled is vagy bárki mástól. -
kp59
aktív tag
válasz
#09634560 #58495 üzenetére
Azt írta hogy 5.0 hangfalszetben gondolkodik akkor minek akarna 7 csatornás erősítőért fizetni vagy 20-30.000Ft-al (vagy még többel) nagyobb összeget
A Denon X1000-es valóban egy kicsivel jobbra értékelt készülék de nem sokkal ami viszont az árában is megmutatkozik (11.000Ft-al többe kerül ami nekem már számít).
Itt ([link]) a Denon X1000 az első helyezés míg a Pioneer WSX-528 a harmadik helyezés (21 erősítő közül). Ami viszont számomra fontos volt hogy csatlakozók terén a Pioneer nekem megfelelőbb volt (több bemeneti HDMI és RCA csatlakozó van rajta és ez nekem fontos szempont).
Abban igazad van hogy a hangminőségnek árnövelő szerepe van de ha hiszed ha nem ugyanígy árnövelő szerepe van annak is hogy adott készülék hány hangcsatornával rendelkezik.
Arra hogy miért nem érdekelnek a használt dolgok már válaszoltam Toobee fórumtársunknak így ha érdekel ott elolvashatod.
A lényeget ismétlem csak vagyis az én igényeimnek ez a Pioneer tökéletesen megfelel -
kp59
aktív tag
válasz
#09634560 #58483 üzenetére
Az igaz csak sajnos vásárláskor azt a két jelenleg felesleges hangcsatornát is meg kell vennie.
Ahogy olvasom itt a kommenteket sokszor úgy veszem észre mintha sokaknak itt az árak nem is számítanának. Persze aki megteheti annál ez érthető de azért vegyük észre azt is hogy nem mindenki megszállott hogy az utolsó fillérjét is erre költse és nem is milliomos családból származik ahol apuka kifizeti neki amit csak megkíván.
Van jó hangminőség és megfelelő mértékű szolgáltatás a szerényebb pénztárcájú Hi-Fi és házimozi rajongóknak is csak jól körül kell nézni. -
törölt tag
válasz
#09634560 #58472 üzenetére
Ja, biztos vagyok benne, hogy egy használt SCS178 porrá verik ezeket, de megkerestem, mert emlékeztem, hogy erről az újdonságról olvastam a napokban: Mit ér egy JBL, ha pici? JBL Cinema 510
-
törölt tag
válasz
#09634560 #58336 üzenetére
Félreértettél, innentől ha fizetnétek érte se lennék kíváncsi rá.Sorry, a sznobizmus ilyen foka mellett nem tudok szó nélkül elmenni.Ha valami titok,akkor azt beszélje meg zárt körben és nem kell róla egy X százezres látogatottságú netes felületen írogatni róla cinkos összekacsintással.Vagy kell csinálni egy zárt topikot jelszavas védelemmel, a pórnépnek meg egy másik szabadon elérhetőt
-
-
mivamma
senior tag
-
kp59
aktív tag
válasz
#09634560 #58100 üzenetére
"Ez a lista alulról indul, minél nagyobb a szám annál jobb helyezése lesz...."
Hát én ezt nem hiszem mert ha megnézed az első értékelését és az utolsóét akkor láthatod hogy az 1. helyen lévő több "csillagot" kapott mint a 21. helyen lévő. Vagy lehet hogy itt fordítva adták és a több csillag a rosszabbat jelöli
? Nem tudom de szerintem mégis inkább ellőről indul az a lista (amúgy sem szoktak visszafelé rangsorolni hiszen igen zűrzavaros lenne ha az utolsó lenne az első az első helyezés meg az utolsó).
-
Norbi 72
veterán
válasz
#09634560 #58023 üzenetére
Kimi milyen vasra váltott?Egyébként emlékszel még a beszélgetésünkre?A Pio 1223-as messze nincs elvetve,csak tolódik az a projekt is.Türelmesen gyüjtögetek...
(#58039) Tigerteam .Természetesen jobban,szebben szólnak az újabb vasak,csak az egy kicsit fura,ahogy ezt az Onkyo csinálja.Pl. miért vette el a 8-as(9-es)szériától az Ultra jelölést?
De mondhatnám szériánként a hangfal/audio csatlakozók számát is.Látom,amíg dolgoztam,jó kis beszélgetés kerekedett itten!
-
kecsetif
aktív tag
válasz
#09634560 #58049 üzenetére
Ezért is gondoltam a pio-ra. Az elvileg eszi a DVD-A és az SACD-t. Hanghoz abban 192 kHz/32-bit dac van, bár nem tudom ki gyártja. Mondjuk nekem az SACD nagyon nem nyújtotta a kívánt minőséget. (Bár valahol érthető, miért.) A DVD-A meg sajnos gyakorlatilag kihalt. Pedig az tényleg remek volt, pláne ahogy a Technics megcsinálta.
-
kecsetif
aktív tag
válasz
#09634560 #58045 üzenetére
Köszi a választ.
Az elmúlt 20 évben szerencsére a felsorolt márkákból több példány is megfordult a kezeim között.
De mára sajnos olyan opció nincs, hogy a nappaliba 2 méter magas hifiállvány legyen, hogy minden elférjen (pedig tetszene) Szóval egy remek hibrid készüléket keresek, ezért kérdezek itt, hátha van valami jó tippetek.
-
Rebell
senior tag
válasz
#09634560 #57978 üzenetére
A 906-os jó lenne, de az már túl nagy sztem nekem.
(anyagilag sem tudnék, sztem elég nagy hangfalakat mellé tenni)
A 808 azért csak újjabb széria mint a 805 és "gondolom" itt azért a léc a 808 felé dől minőségben.Nálam a mozi elsődleges szempont, Zenére Pure direct módban nekem megfelel az Onkyo hangja. Főleg a HK után.
-
Rebell
senior tag
válasz
#09634560 #57973 üzenetére
hallottam Denonnal együtt zenélni az Obsidian dobozokat. nekem túl lágy volt. Maradnék az onkyo márkánàl.
Viszont lenne válasz is a konkrétan feltett kérdésre? Egyenlőre a 808 lenne most számomra elérhető. Digital: Köszi az invitálàst, de sajna túl mesze van. Dunakanyar-Szeged nem kis távolság. Amúgy a fórumtàrs 2310-es Denonja is szóba jöhetne, de sztem a 808 felsőbb "másabb" hang kategória.
-
Keszeg_82
csendes tag
válasz
#09634560 #57896 üzenetére
Hát terhelhetlek, csak gondoltam elsőre sok lesz ennyi kérdés!
A szobám nem olyan nagyon kicsi, 3x5 méter, én szeretnék mindenképp térhangzást, azért kéne 5.1.
Azt elfelejtettem írni, hogy nekem semmi bajom a használt cuccokkal, sőt tanácsolták is, hogy ne újat vegyek. Azért megbízható helyről akarnék venni...
A haver egy Harmen/Kardon ACR 156 típusú erősítővel használja. Ennek ára még most is 90 ezer körül mozog. Ezt nem adná el, de ahogy olvasgattam, nem is annyira javasolt erősítő.
A leglényegesebb nekem, hogy nem akarok venni külön médialejátszót is, számítógépről játszanám át a képet a tv-re. Nem tudom, meg lehet-e úgy oldani, hogy az erősítőn jöjjön a hang így, valamint a sima tv adás alatt is az erősítő szóljon? Meg xboxozni is fogok, és ennek is át kéne vezetni a hangját erősítőre. Hát sajnos sosem volt még komoly hangtechnikám, ezért vagyok ilyen hülye a témához...
Ja, és amennyit rászánnék. Használtan szeretnék! 5.1 hangfalszettre 40-50 ezer, erősítőre is kb. ennyi. Szerintetek? -
Cseneles
őstag
válasz
#09634560 #57653 üzenetére
A leg optimálisabb a falba épített lenne zárt térben! Igen erősödik főleg a mélyet érinti
Jelen esetben egy pár Dynavoice Challenger ről volt szó amire írtam mert nincs bent mély a tulaj állítása szerint, persze bejáratós a hangfal
erre javasoltam más elhelyezést és 100óra bejáratást
-
Lui76
őstag
válasz
#09634560 #57599 üzenetére
És ezt honnan lehet tudni?
Ill. nekem a lényeg csak annyi hogy ne vmi AC3 lebutítás legyen hanem ahogy jönnie kell, és az erősítőnek már csak a végfok szerepe legyen.Ginola : a hangfal "szettem" magam építettem 7.1 , a sub egy Mivoc 1000A.
Szóval a nem igazán említésre méltó kategória , elnézve hogy itt mekkora summákról van szó.
-
t-bali3
senior tag
válasz
#09634560 #57583 üzenetére
Nem, mert ismereteim szerint előbb a forrást kellene kiválasztani, majd csak utána azon belül lehet az assign inputtal hozzárendelni a bemeneti csatlakozót.
A problémám, hogy egyszerűen nem lehet kiválasztani a CD bemenetet, de egyébként a Sat-ot, a VCR-t és a Tunert sem... -
válasz
#09634560 #57519 üzenetére
Köszönöm, este valahogy kimaradt számomra az írásod.
"a 60 ezer nagyon megköt mindent"
Szokásom szerint elért a konzumidiotizmus, úgyhogy már 80 a keretem. Ez sem jelent hatalmas minőségi előrelépést, de picit tágítja a teret.
"monitorban viszont bőven van választék."
Monitor hangfalnak az ilyen kisebb, általában kétutas dobozokat nevezzük? Lehet, hogy egy ilyen is elég lenne? Ezek valamivel szűkebb frekvenciaátvitellel rendelkeznek ahogy néztem (pláne a mély-tartományban), a kisebb test sem előny ebben a kategóriában (gondolom), nem jobb egy azonos árú, többutas nagy, mint egy kicsi? Nyilván nem csak a méretétől függ a minőség, ezt én is sejtem, de kapnék hasonló áron jobb minőségű kicsit, mint amit állóban kapnék?
(Akkor Tamoo is ilyenre utalt a Monitor Audio RS1-el.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Elektromos cigaretta 🔞
- Autós topik
- iPad topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Formula-1
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged