- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Milyen GPS-t vegyek?
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cseneles
őstag
válasz
Tamoo #105696 üzenetére
Igazából ez a videó volt ami hozta az ötletet
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Tamoo #105538 üzenetére
Bizonyos szempontból igen. Csak sajnos valami miatt nem tökéletes az emos program. 100Hz alatt vagy 9db-vel leveszi a normálishoz képest a mélyet. Ezért vékonyka lesz tőle a hang.
Kipróbáltam a nem emos diracot, az teljesen jól mér, hasonló frekimenetet ad vissza,mint a denon adott.
Namost a dirac for emo-ban egy dolgot butitottak le a 850USDshez képest: hogy belenyúlj a mért EQba
De már dolgoznak a problémámon, nyilván más is jelezte. Egyrészt PCvel szerkeszthető lesz az eredményfile, másrészt 100USDért állítólag odaadják a szerkesztős Dirac programot. Harmadrészt a köv firmwarebe be tudok tölteni külső Dirac mérést is, ez hamarosan várható.Ez csupa rossz, de miért maradt mégis bekapcsolva? Kicsit még jobb a tér vele, kicsit még jobb a mély (minőségre, nem mennyiségre). és ami hibái vannak a centernek, azt Denonhoz hasonlóan rendberakja. Kicsit kukorékol a cc900. mélyet meg sima EQban visszatettem, a centert, meg a háttereket meg smallba nyomom.
Amúgy működésileg nagyon profi. Emo etherneten összeköti magát a mérő PCvel, és amikor indítod a programot, szépen átvált mérő üzemmódba, majd a mérés, számolás után neten küldi át az eredményfilet, és újraindul.
-
robi-k
őstag
válasz
Tamoo #105414 üzenetére
Én meg erre a szörnyetegre kuporgatom a pénzemet (sajnos nem sikerült jó áron megcsípnem egy használt példányt): XTZ Class A100 D3
Ez egy igen drága hobbi, és valahol kb. olyan, mint a nyerőgép - csak nyeli el a pénzt, és majdnem lehetetlen megállni...
-
robi222
senior tag
válasz
Tamoo #105395 üzenetére
80 -nál túl sokat szol a sub. 50 nél jo lenne keveset szol, nagyok a robbanások de akkor meg nics teltsége a hangnak.
A dynavoice chalanger 65 most van hivox tuningon, és azt mondta a Zoli, hogy tuning elöt is lement 40 Hz -re (mérésel) .ezért let volna jó ha külön lehetne állítani. -
sixer66
senior tag
-
sixer66
senior tag
válasz
Tamoo #105104 üzenetére
Van Damme kábelen belül is van több fajta, ezt találtam még elfogadható áron.
De közben nézelődtem, és valószínű, ha cserélek, akkor lehet ilyen lesz, gondolom ez már nem rossz, főleg, hogy a Metas frontok, de még a center is bi-kábelezhető. -
slick-adam
aktív tag
válasz
Tamoo #104999 üzenetére
igen, nezelödök es mar latom, külön elemek baromira sokra jonnenek ki.
ha mar nezelödes...
csak ugy erdekessegkepp rakukkantottam egy Cambridge Audio Azur 351A leirasara. nem is veszes az ara (nyilvan tobb, mint a lentebb irt Denon), s raadasul van benne egy DAC is (sajnos csak USB bemenettel). ez a DAC vajon mit tud? -
-
sixer66
senior tag
válasz
Tamoo #104691 üzenetére
Egy alacsony kategóriás Heco Vitas 500-as szettel hallgattam az LX76-ot, de én csak egy Onkyo 608-cal tudtam összehasonlítani, de még jó, hogy jobb volt, sokkal magasabb kategória a Pio.
Ugyan ott hallottam Focal Chorus 826V-vel is, azt meg nem is kell mondanom, de itt megint csak nagyot ugrottunk mind kategóriában, mind árban.(#104692) Dorian Denon 3808 lesz az erősítő és Heco Metas XT 501 front/Metas XT 31 center.
(#104693) Norbi 72 ahogy te is mondod, talán használtan ki lehet fogni jobbakat ugyan ennyiért, csak tényleg ki kell várnom egy jó ajánlatot, csak gondoltam hátha van kapásból ilyen áron ajánlott.
Nagyon kezdő vagyok a témában és a türelmetlenségem felborítja a rendszert, mert tudom, hogy a 3808-hoz is már jóval magasabb kategória illene, ami a hangfalszettet illeti, bár ezek a Metas dobozok nem rosszak, persze csak azok alapján mondom, amiket olvastam róla.
-
Dorian
félisten
válasz
Tamoo #104675 üzenetére
Jó dolog, és kellemes visszaigazolás a saját gondolataimhoz nagyon hasonlóakat olvasni másoktól, akkor is, ha egoizmus
Amennyit én hallottam Nálad és másoknál (és ezek mind kicsi különbségek):
Arcam nekem kicsit feszesebb, a Denon kicsit mélyebbre megy. Azt gondolom nem véletlenül van így, egyiknek a másik az ára. Arcam "hidegebb", Denon melegebb (minimálisan). Karakterben nekem a Denon tűnik "valóságosabbnak": Arcam egyszerre nagyon impersszív és nagyon tetszik, ugyanakkor valami(?) kicsit furcsa. Denon front pre outra kötött HT A30 pedig jobb (de Denon stílusú) mélyeket és bazi nagy zeneiséget ad.Kérem, hogy egyik márka fanatikusai se gyilkoljanak le álmomban.
Mozi és a dinamika:
Nálam nem probléma a hangerő, de így is sokszor kapkodok a táv után egy-egy jelenetnél. Szóval több, mint elég. -
Gabesz26
senior tag
válasz
Tamoo #104476 üzenetére
Na igen nem egyszerű döntés, bár azért páran szerintem lennének a helyedben
. (így, hogy az Arcam jégre került már eléggé eldőlni látszik
)
(#104477) escape:
Igaza van Norbinak. Én ugyan azt tapasztaltam, hogy kevesebbet változik a VD a bejáratás során , de azért kell neki pár nap.
-
Csabroncka
addikt
válasz
Tamoo #104465 üzenetére
Nem értelek? Ez alapján megyünk tudtommal - a két front esetén egyenlő szárú 3 szöget formáz a hallgatói pozíció
Azt mondta 4,5 méterre ül a TV-től a kanapén, most csak besaccolni tudom, de kb 2-2,5 méterre van egymástól a két front.
Cseneles #104468: nem feltétlen értek ezzel egyet, de ez magánvélemény.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Tamoo #104401 üzenetére
Aha. Volt itt nálam egy 2.5M árú dac, a tulaj stúdióscucchívő, ő mutatta. Nem egy AQ Diamond, de szvsz hasonlóan komoly vétel, mint az általam "ajnározott" netto 427Ftos méterárú VanDamme IC.
És eszem ágában sincs lecserélni. ahogy az IC is köszöni jól van, mozicuccban mindent lecseréltem rá.
és elhiheted fillért nem kapok azért, h leírom, még csak előnyöm se lesz belőle. ilyen árú kábelekből nem lehetne kigazdálkodni egy mérnökórát se
Ugyanakkor megjegyzem, még az a 2,5M árú dac se volt igazán jó belső USBről, részben ezért se költött tobbet rá a tulaj.
-
kabar
senior tag
válasz
Tamoo #104387 üzenetére
A nem lesz galvanikus kapcsolat jelentette számomra a "vörös posztót", de nem kötözködök, mert nekem is szokott olyan lenni, hogy nem egészen az kerül a szerverek virtuális papírjára, amit valójában gondoltam, vagy írni szerettem volna. Olyan szintem nem vagyok (financiális szerencsémre), hogy halljam a kábelek közötti különbséget.
Az utolsó mondatoddal meg egyetértek. Mint mondtam én csak lelkes olvasó vagyok.
UI: Ha valakit hasonló meglepetés érne, mint engem a múlt heti erősítőbeállítós/problémázós fajtából, közölném ismeretterjesztő jelleggel, hogy a másfél éves gyermek + használaton kívül, régi, programozható távirányító macro funkcióval kombó nagyon veszélyes elegy lehet. Bár az eseményeket nem sikerült teljesen visszafejtenem műszaki ismeret, tapasztalat, illetve idő hiánya miatt, de egy beprogramozott macro úgy elállította az erősítőt, hogy csak teljes resettel (köszönettel Regger úrnak) sikerült jobb belátásra bírnom. -
kabar
senior tag
válasz
Tamoo #104384 üzenetére
bi-wire-nél nem lesz galvanikus kapcsolat a magas és mély sugárzók keresztváltói között. Átkerül az erősítő oldalára.
Ha az erősítőnél egy dugóban van a kettő, akkor van galvanikus kapcsolat a keresztváltók között. Csak nem a hangfal jumperén keresztül, hanem a hangfalkábelen keresztül. Szerintem. Én amúgy úgy emlékszem, hogy nekem mintha egy panelen lenne a keresztváltó. Bár nem szedtem szét a hangfalat, de mintha láttam volna valahol.
És szintén csak szerintem a bi-wire-ben kb az a jó, hogy duplázod a kábel keresztmetszetet. -
kabar
senior tag
válasz
Tamoo #104380 üzenetére
A bi-wire-nél szerintem nincsen külön végfok a mélyre magasra, ott én szinte ki sem venném a jumpert, mivel a kábellal amúgy is rövidre van zárva. Szerintem az más. Őszintén szólva én azt nem is hallottam különbségként, annyira rossz a fülem. De a bi-ampot viszont erősen hallani vélem/véltem mindegyik erősítőmnél.
-
kabar
senior tag
válasz
Tamoo #104377 üzenetére
Én persze nem vagyok szakértő, csak arra gondoltam, hogy amikor egy hangfalat egy kábellal kötünk be, akkor a hangszórók kvázi párhuzamosan vannak bekötve, közöttük a hangváltóval, amely a mélyeket a mély, a magasakat pedig a magas felé "tereli", kiszűrve a magas vagy alacsony frekvenciákat. Egy kábelen kapja meg mind az összes frekit egy végfoktól. Amikor bi-amp-on vagyok, akkor jumpert kivesz, kvázi a párhozamos kapcsolatot megszűntetetem, és a mély is kap egy külön végfokot, meg a magas is. Nem is szabad közöttük kapcsolatnak lennie.A keresztváltó frekit meg mondjuk a processzornál be lehetne állítani, melyik végfokra, milyen frekvenciáig menjen ki az erősítendő jel. Ezért mondtam az NR906-ost, hogy már az erősíőnél meghatározták, melyik kábel (végfok) legyen kapcsolva a mélyhez. De ez csak egy vélemény, vagy éppen okoskodás.
Tudom butaságnak tűnik, csak most hétvégén pont ezt tesztelgettem egy végfok társaságában, hogy ha szimpla erősítést használok, nagyobb hangerőnél mintha szétesne az erősítő, elfogyna a közép, ha meg kettős erősítést használok, akkor ez nem jelentkezik. Ha a végfokot (AM9080) kötöttem be, a yami 2010-t meg prociként használtam, akkor szimpla bekötésnél sem jelentkezett ez. -
kabar
senior tag
válasz
Tamoo #104370 üzenetére
Ezek szerint egy kétutas hangfalat ha kettős erősítéssel kötök be, akkor ott nincsen kikerülve a váltó? A jumperek kivétele miatt valamelyest azért szeparálva van a mély meg a magas, nem? Az NR906 nál még azt is megadták, melyik legyen a mélyhez kötve, ha jól emlékszem.
-
aircom
csendes tag
válasz
Tamoo #104225 üzenetére
Ez a spotimote free egy elég buta progi. A sima spotify sokkal jobban működik telefonról. Minden funkció elérhető és egy gombnyomással tudom átváltani, hogy hol szóljon: a telefonon, vagy a mozi-szobában a PC-ről. Ebben működik a browse, discover mód is.Itt jól le van írva. Amióta lecseréltem az Onkyo-t CA 551rV2-re, azóta élvezet hallgatni a zenét
Köszönöm mindenkinek, aki javasolta CA-t
-
Gabesz26
senior tag
válasz
Tamoo #104164 üzenetére
Az tegnap azért lemaradt, hogy én valószínű belevágnék, ha lenne egy ilyen helyiségem, amit erre a célra át tudnék alakítani
Egyébként megtaláltam, és hiVOX-nak lett a kérdése feltéve [link]
(#104172) devil-k: ha jól tudom lakóhelyiségekben a szabvány szerint a belmagasságnak min. 2,7 m-nek kell lennie (az új építésű lakásokban szinte kivétel nélkül pont ennyi /ott spórolunk, ahol tudunk/...)
-
Gabesz26
senior tag
válasz
Tamoo #103971 üzenetére
Nálam egy ideje már ez a felállás hátul (polc + mopad), de inkább nem ajánlottam gabo01-nek, mert itt nem elég, hogy a hátsó falon van a kanapé, de még oldalt elhelyezve sincs sok hely, így nála ez, ahogy te is írtad nem lenne jó megoldás...
Szerk.: a korábbiakra a Söund Arts alátétet is néztem, az biztos, hogy az lett volna e legjobb ár/érték arányú megoldás, de ide olyat akartam rakni, ami esztétikailag is jól illeszkedik mindenhez. A Söund Arts csak a színe miatt esett ki
-
gabo01
őstag
válasz
Tamoo #103952 üzenetére
A kanapé mögött nincs hely és előrébb sem tudom hozni sajnos!
Én arra gondoltam, hogy nem a hátfalra tenném hanem a jobb oldalon a falra bal oldalon meg a kéményre! Természetesen lefelé megdöntve! Jó lehet ez?mivamma: címet kérnék hová küldjem ezeket a gagyi dobozokat!
krichd1: ezt inkább elvetném! Nem azért vettem!
-
-
kabar
senior tag
válasz
Tamoo #103938 üzenetére
Értettem én elsőre is, meg láttam az idézőjelet is. Mindössze annyit mondtam, hogy a szubjektív különbségeknél a nagyságrendi szó használata picit helytelen. Nem nagyon van nagyságrendi különbség két nő szépsége között. Maximum járulékosan az egyiket még egyszer is sok lenne, a másikat 100-szor is "megszerkesztenéd". Ez már két nagyságrend. Nincs egyszer, vagy kétszer szebb hang. Legfeljebb jobb, sokkal jobb. Gondolom én. A többi eposzi kellék, túlzás.De az biztos, hogy nehéz az érzéseket szavakba önteni.
-
kabar
senior tag
válasz
Tamoo #103934 üzenetére
Ahol nincsen mérhető/számszerűsíthető eltérés ott oktondi dolog nagyságrendi (10-es számrendszer esetén egy nagyságrend 10*) eltérésről beszélni. De gondolom ezt te is, meg a többiek is átvitt értelemben gondoljátok azért van az idézőjel. Viszont a többiek számára zavaró lehet ennek a szónak a használata.
-
mhmpista
aktív tag
válasz
Tamoo #103813 üzenetére
Ez nem rossz, koszi.
Elgondolkodtat.(#103814) Gabesz26
Azokat is pakliban tartom meg. De ez az ezustozott valamiert beakadt, egyre biztosabb, hogy pofaraeses lesz a vege, de akkor is kiprobalnam.
Egy masik kiszemelt, de ugyanerrol a vonalrol.
"Leírás
Hangszórókábel, HighTech a legmagasabb igényeknek megfelelően. MFA-technologia (mágneses mező árnyékolás) · A kábel jellemző tulajdonsága a külső zavaró mezőkkel szembeni ellenállás. Ezt a hatást egy nagy tisztaságú, OFC réz huzalból gyártott központi vezetéket körülvevő, vékony,ezüstözött OFC huzal fonatán keresztül érik el Ez a zavarbehatásokkal szembeni ellenállás az ezüst diamágneses tulajdonságain alapul. Ezüstözött fonattal."
LINK -
Janaboy
veterán
válasz
Tamoo #103705 üzenetére
Igen, közben visszakerestem és láttam, hogy nálad járt ilyen(smi) szub!
Ráadásul nekem az összegbe a Klipschből az r-10sw férne bele vagy a polk psw110!
Netdepo-nak írtam és ők válaszolták, hogy 1-2 napon belül letesztelik és megírják nekem!
Ráadásul az is fontos lehet, hogy a Polk 5 év garos! Kérdés, hogy adna-e annyi plusz a Klipsch, hogy ne érje meg több garancia!?
Alapból azt mondom, hogy nincsenek nagy igényeim, de mivel kezdő vagyok még nem tudok, hogy milyen igényeim lesznek később -
B-L-A-C-K
titán
válasz
Tamoo #102977 üzenetére
Igazából ha hozná azt a mélyet amit a volt hangprojektorom tudott már bőven elég lenne...Mert maga a hangfalszett nem hozza azt a szintet mélyben.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest