- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Joshi #143514 üzenetére
A Samsung az, aki moziba is OLED-et akarna telepíteni (hamarosan a törököknél nyit az első), ennek egyetlen előnye, hogy eltűnik a gépház, otthon pedig a zaj, de a képminőség közel nincs az átlagos projektorhoz sem. A megjelenítés abszolút csúcsa a Christie CP42LH, TV valószínűleg soha nem fogja beérni, és a technológia átültetése elkezdődött a kompakt modellekbe. Otthonra már kapható foszfor-lézer, de az egy siralmas technológia (elméletben se tudnak szép pirosat, még a P3 színteret is csak súrolják), így szokás szerint csak a Barco erőlteti.
-
Mizurichi
tag
-
Mizurichi
tag
válasz
Joshi #141719 üzenetére
Fentebb leirtam. Az erositom nem engedi at kikapcsolva a jelet. Ne kelljen mindig bekapcsolni. Azonkivul ha lecserelnem a tvm 4k ra akkor is csak ket kabel kellene, mivel az erositom csak 1080p3d-s.
De sajnos meg mindig nem segitett senki hogy akkor most milyen hdmi elosztora lenne szuksegem hogy a tv mindket bemeneten mukodjon a Zapoiti. -
Mizurichi
tag
válasz
Joshi #141717 üzenetére
Na igen, valahogy így. Tehát ahogy leírtam fentebb, a Zappitiböl jön ki egy hdmi, amit elkellene két felé osztani, a tv két bemenő hdmi foglalatába. Az egyik az erősítőn keresztül a tvbe, a másik pedig közvetlenül a tvbe. Na most akkor ez egy bemenet két kimenettel vagy egy kimenet két kimenettel elosztva
Van vajon ilyen elosztó és ha van, akkor az melyik?? -
Mizurichi
tag
válasz
Joshi #141712 üzenetére
Köszönöm szépen, de hiába olvastam el, azért itt elég nagy káosz van, hogy kinek milyen hdmi elosztóra lenne szüksége.
Saját kérdésemre nem kaptam sajnos innen sem választ.
Konkrétan, valaki tud ajánlani olyan hdmi elosztót amelyikröl egy kimenetröl kettő kimenetet lát el?? Használ valaki ilyet??
Üdv: Mizurichi -
BBéci
legenda
válasz
Joshi #141619 üzenetére
Tudhatja, milyen vagyok, de tartsa magában a véleményét, mert annak leírása személyeskedésnek minősül, ami a szabályzat szerint tilos és büntetendő!
Egyébként a való életben egészen más véleménnyel vannak rólam, ezt tucatnyi fórumtárs megerősíthetné, akikkel volt szerencsém találkozni. Amikor írok, a lényegre koncentrálok, nincs semmi szépítés, vattába csomagolás, az ugyanis időt rabló dolog. -
BBéci
legenda
válasz
Joshi #141617 üzenetére
Ez nem leánynevelde, hanem szakmai fórumtopik, ahol a szókimondás, nem tilos. Nem kell mindenkinek tetszenie a stílusomnak, de az senkit nem jogosít fel a személyeskedésre, kóstolgatásra, amit Sinci már többször megtett velem szemben. Pedig Őt soha, semmilyen formában nem bántottam meg.
Ha valamiről negatív véleményem van, azt kendőzetlenül leírom, de csak készülékeket, elrendezést, beállítást és hasonlókat szoktam kritizálni, nem az illetőt, aki azokat elköveti. -
rottenbull
őstag
válasz
Joshi #139879 üzenetére
Nincs, persze. Leirom neked is, amit mar vagy ezerszer valaszoltam kulonbozo tagoknak, akik a szuperior tv technologiat babusgatjak.
Lattam mar 55-65-os meretben szebbet a csucs tv-k kozott es jopar gyengebbet a kulonbozo edge lit lcd-k kozott. Viszont 120"-en jobbat meg nem lattam. Persze biztos van, csak hat az vesse ram a kovet, akinek olyan van a falon otthon. -
krx21
nagyúr
válasz
Joshi #139871 üzenetére
"Most ehhez képest a tévéknél ez inkább a különböző fényviszonyok melletti kép részletességet jelenti."
Ez a kameráknál van így! Ott ez egy komoly származtatott mértékegység. (dB) A kamerán múlik, a TV-nek csak kontrasztja és színmélysége van. A részleteket a kamera rögzíti. Nekem még mindig az a véleményem, hogy egy képernyőt HDR-nek hívni szakmaiatlan, legfeljebb marketing ötlet. Kontraszt mindig is volt, 10bit színmélység is jó ideje, melyeket még most is képlékeny szabványba tesznek és együttesen nevezik HDR-nek... Én más nevet adtam volna, az biztos.Korrektebb lett volna...
-
rottenbull
őstag
-
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Joshi #139865 üzenetére
Nézz utánna mi az ami (csak elméletileg is) érkezhet még, elvégre még mindig a "4K korszak" eljén járunk .... ha csökkennek (vagy nem nőnek) az eladások lesz itt annyi "újdonság", hogy csak kapkodjuk majd a fejünket ....
(csak már inkább a tartalmakra koncentrálnának az állandó "újdonságok" helyett ....
)
-
mettek
addikt
válasz
Joshi #139853 üzenetére
Ha ugy nézzük hogy "divatból" jól mutatna egy oppo a tv alatt akkor lehet igazad van. De kipróbáltam és rájöttem hogy nekem hoz annyit amennyibe kerül, tökéletes a libreelec. Dolby Visiont meg akkor fogok nézni ha minden masodik 4k blu ray támogatni fogja és ez lesz az alap verzió, az 1080p blu ray meg csak vmi old's cool dolog. Tehát nem mostanában.
A hangfalcsere viszont jónak tűnik: Quadral Argentum (eladósorban), helyette lett Quadral Ascent 80.
-
mettek
addikt
válasz
Joshi #139836 üzenetére
A rendszeremben érdemi kulonbséget nem láttam, hallottam az Oppo es egy libreelec kozott. Se képben se hangban ezért inkább hangfalcserére koltottem azt a pénzt.
Utólag hallottam hogy az Oppot nagyon ki kell szolgálni jó tápkábellel és hdmi-vel. (Nálam a gyári tápjával ment es egy alap wireworld hdmi-vel.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Joshi #135920 üzenetére
Rengeteg olyan eleme van az AVR láncának, ami zárba kerül rossz bemenetre. Általában az effektprocesszor esik össze, módosítatlan jelet engedve át. Mivel a belépő (itt: nem moziba szánt) kategóriában a hangerőszabályozás a korlátozott dinamikatartomány miatt kétlépcsős, ebből az egyik analóg, a másik itt történik, így lehet bugos. Egy új FW talán javítja, PC-s hangkártyáknál pl gyakori hiba.
-
Joshi
titán
válasz
Joshi #135919 üzenetére
Igazából arra lennék kíváncsi hogy mi okozhat ilyen hibát, konkrétan melyik alkotóeleme az erősítőnek. Ha ilyennel még senki nem találkozott akkor nincs miről beszélni, csak kíváncsi lettem volna.
Nem az erősítő miatt írtam a haladó topikba, csak gondoltam itt tapasztaltabb felhasználók is megfordulnak. A viccelődés elég gáz ilyen szinten, de hát ez van.
Ja és nem használom az Onkyo távját, így hiába is ülnék rá.
-
dhcodoki
senior tag
válasz
Joshi #135016 üzenetére
Én is úgy gondolom, hogy vannak silány kiadású lemezek. Itt nem is ezzel van a probléma.
Mozit építünk, törekszünk az egyensúlyra és a lehető legjobb minőségre, mely a pénztárcánkkal is partiban van. Erre múltkorában jött az egyik "útbaigazítás", hogy ha sokméteres HDMI kábelt vásárlunk, akkor igenis javallott lerakni az asztalra a sok tízezret (esetleg százezret), mert meghozza a gyümölcsét. (ebbe most ne menjünk bele sokadszorra, milliószor kitárgyalt téma).
De vannak javaslatok drága összekötő és tápkábelekre is. Rendben van, hoz a konyhára.Erre most minek a gyári blu-ray lemez, minek a minőségi illegális anyag, mikor ott a netflix, HBO GO, TV műsor.
...és mozit építünk felső szinten.
Eszem megáll....
-
BBéci
legenda
válasz
Joshi #134988 üzenetére
Kölcsönzés alatt eredeti lemezek legális kölcsönzésére gondoltam. A DVD korszakban rendszeresen jártam kölcsönzőbe, sokkal olcsóbb volt, mint megvenni. Eddig egyetlen BD-t vettem, megnéztem az első 15 percét, utána visszatettem a tokjába és lassan 2 éve érintetlenül pihen a többi között, amiket innen-onnan kaptam.
-
carpediem007
tag
válasz
Joshi #134890 üzenetére
Ha nem tudom megoldani a problémát, akkor sajnos viszem vissza, pedig nagyon jó a hangja de a bugást nem tudom tolerálni egy 180e szubnál mikor a legolcsóbb vacak szubbok se bugot. Ez szerintem alapból tervezési hiba, csak mióta forgalomba van igazam foglalkozhattak volna vele...
-
BBéci
legenda
válasz
Joshi #134882 üzenetére
Zenehallgatás alatt azt érjük, amit házimozizás alatt, tehát leül az ember a kanapéra, fotelbe és arra koncentrál, amit lát és/vagy hall. Nem keverendő össze a háttérzenével, háttértévézéssel.
A fagyi azért teljesen rossz példa, mert kehelyből legalább annyira ehető és élvezhető, vagy még jobban.Az autóhifi nem egyenlő azzal, hogy az autóban szól valamiből, valamilyen zene. Az autóhifi az már egy minőségi szint, olvass bele az itteni topikba!
Tehát kell lennie színpadképnek, valósághű hangoknak és teljes frekvencia-tartománynak. Kalaptartóról milyen színpadképet fogsz hallani? Elárulom: semmifélét. Valamint a füleink az elölről érkező hangokra a legérzékenyebbek. Az előbb koncert alatt az élő zenét értettem, nem annak felvételét. -
válasz
Joshi #134559 üzenetére
"Miért nincsenek ilyen vaktesztek?"
Felhasználói oldalról vannak ilyenek, és mindegyik eredménye egy irányba mutat. Viszont nincs sem gyártói, sem forgalmazói, sem viszontleladói, sem semmilyen valós akarat, hogy egyértelműen kiderüljön a tényszerű igazság. Ugye nem kell ecsetelnem, hogy miért.
És nem kellene 1 méteres kábelre leszűkíteni a kört, mert NEM csak az 1 méteres HDMI kábelek képminősége között nincs különbség sem a tesztek, sem a mérések, sem a műszaki tudomány szerint.
-
BBéci
legenda
válasz
Joshi #134557 üzenetére
Nekem nem érne annyit, de aki mondjuk egy SIM2 Superlumis Pro, vagy LUMIS Plus vetítővel rendelkezik, annak tutira megérheti a Diamond is.
Ismereteim szerint a Vodka csak hangban nyújt többet, mint az eggyel alatta lévő Carbon, de ez nem 100 %, mivel nem hasonlítottam őket össze. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
Joshi #134405 üzenetére
Pl. az Audyssey a háttereket és a centert is 40Hz környékére mérte rendszeresen, a sub hangerejét mindig "kissé eltúlozta", a távolságok és "egyebek" általában sikerültek .... a Yamaha YPAO-ja sokkal jobban "eltalál" mindent, a Pio féle MCACC meg a "mély hangokat" is teljesen jól rendbe tudja tenni .... de pl. az újabb sériás Onkyo-k AccuEQ-ja is egész "jól dolgozik" ....
-
kezo0
addikt
válasz
Joshi #134315 üzenetére
Hát azért, mert ha valamelyik bemenetre kapcsolsz, akkor onnan kezdve az AVR úgy veszi, hogy azt a készüléket akarod távvezérelni, ami azon a bemeneten lóg. (Ugyebár erre is megtanítható a távirányító.) Ezért ha az AVR saját funkcióit akarod vezérelni (pl. megjeleníteni a menüjét), akkor vissza kell váltani az AVR vezérlésére. Erre szolgál a RCV (receiver) gomb. Van ebben logika, de tény, hogy hozzá kell szokni, pláne, ha más eszközt soha nem akarsz ezzel a távval vezérelni.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Joshi #134262 üzenetére
A 636 emlékeim szerint csak 1 ponton tud mérni ....
Itt [link] meg találsz bővebb infót róla ....
(ezt a "helység több pontján kell mérni"-t nem tudom ki találta ki, de a "kommersz" AVR-eknél az ülőpozíció(k)ban kell mérni, ha szélesebb a kanapé és az egész család ott mozizik vagy több soros a moziszoba, akkor érdemes több ponton mérni ....)
-
dhcodoki
senior tag
válasz
Joshi #134258 üzenetére
Úgy gondolom ezt mindenki saját maga döntse el. Biztos vagyok benne, hogy van aki az SB13-at nem vágja meg 130-nál, hanem engedi kifutni. Így a tárgyalt T12-nél sem lehet megmondani, hogy 70, vagy 80 Hz a vége.
Szoba is, ízlés is beleszól.
Én azt mondom, hogy akkor érte el az ember a hátradőlés szintjét, ha megszűnnek az állítgatások, tesztelések, agyalások. -
dhcodoki
senior tag
válasz
Joshi #134256 üzenetére
Pl. a T12 esetében nem. De én is alkalmazok vágást. Az SB13-at 130Hz-en, mert ha nem teszem, néha túlzónak érzem. Ez is azt bizonyítja, hogy igenis van 120Hz felett is információ. De a többség tényleg 80Hz alatt lehet, mert oldalra van kitéve a szub és nagyon ritkán hallom az irányát.
Sztereónál megint más a helyzet. Ott 70Hz-ig engedem fel a szubot és 70-nél "vágom el" a frontokat.
-
-KP-
addikt
válasz
Joshi #134100 üzenetére
előerősített kimenet
Eléggé gyakran találni ilyet sztereó erősítőkön.Képzeld el úgy mint egy szubkimenetet csak sztereóban, jobb és bal oldallal. illetve átviszi a teljes frekvenciasávot, ergo végfokot is lehet kötni ilyen kimenetre. Elsősorban ez a fő célja létezésének, de szubládával ugyanúgy megy a dolog. Legtöbb szubládán is van Left és Right bemenet, pont emiatt hogy ne csak avr-t lehessen rákötni, hanem sztereó renndszerbe is integrálható legyen. Persze ezt még lehet fokozni tovább, rengeteg további lehetőség van. Pl. a Bk electronics, Rel szubok hi level bemenetével nem kell pre-out,se szubkimenet, simán az erősítő hangfalcsatlakozóiról le tudja kapni a jelet.
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
Joshi #133884 üzenetére
Mindkettőt használtam és szerettem, de nem egyszerre voltak nálam, ezért így nem tudnék dönteni, csak közvetlen összehasonlítással.
(#133888) Joshi
Kizártnak tartom, hogy vissza akard küldeni, mert remek szubláda, magamnak simán elfogadnám. De ha valamiért nem tetszene, annyiért el tudnád adni pár nap alatt.(#133886) carpediem007
Nemir Ombe linkelt néhányat az utóbbi időben, keress rá!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen videókártyát?
- Router gondok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- További aktív témák...
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged