- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Mert időnként be kell állítani, meg csöveket cserélni, vigyázni, nehogy terhelés nélkül maradjon a kimenet, mert akkor annyi a drága kimenőtrafónak, sokára melegszik be, stb. Szóval, olyan, mint egy szép nő: Foglalkozni kell vele. Persze, olyasmire gondolok, aminek a vége is csöves. Mondjuk 6-8-10 csövet cserélni nem olcsó mulatság...
-
Ed Parker
nagyúr
Amiket felsoroltam egyszerűen nem lehet beszerezni HD-ban,ezért vannak mp3-ban.
Én csak hangszeres zenét szedek HD-ban,az elektronikusnak nem látom értelmét.
Meghallgattam párat flac ban,de nagyon nem hallottam különbséget a 320kbps-től.Írnak ide is,csak már joval kevesebben.
Sokan read only módban vannak -
-
BBéci
legenda
Nem hiszem el, hogy az írásomból arra lehet következtetni.
(#16255) Jim-X
Ha durva, ha nem, ez a véleményem. Guminő és tablettás bor keveréke, silány pótlék.
Meglepően olcsón össze lehet állítani sztereó rendszert, amin csak a süketek nem hallják a különbséget. Már egy 20000 forintos fejhallgató is alkalmas rá. -
Ed Parker
nagyúr
itt azért azt is el kell dönteni hogy van e igény audiofil minőségre,mert sokan vannak a másik oldalon is,akiket ez nem annyira érdekel és hm erősítővel zenélnek és filmet is néznek.
de a gondolatmeneted helytálló, egy jó sztereó lánc értékesebb mint egy gyengébb hm 5.1-el
-
-
bajnokpityu
félisten
-
BBéci
legenda
Töltsd le innen a tesztábrát, tedd ki a tévédre és nézd a vonalakat!
Az ideális távolságból meg lehet különböztetni a fehér és fekete oszlopokat, sorokat, de ahogy távolodsz, úgy kezdenek összefolyni. A táblázatban szereplő számokat négyünk látása - nem csak a sajátom - alapján írtam be. -
Dorian
félisten
Kérdés, h mit hasonlítunk mivel. 1080p és SD adás közt a vak is látja nagyon messziről is a különbséget, de 720p és 1080p közt nem olyan nagy. Esetemben 50" + 2.8m-nél még látható, de 4m-ről biztos nem venném észre. A rip minősége sem mindegy: Gyűrűk Ura 15-20GB 1080p.mkv és BD50 közt nagyon nagy különbség volt, hiába ugyanaz a felbontás.
-
zolaas
senior tag
Olyasmi, lehet megy fel a falra sokpontegynek
Csak ezt nem tudtam otthagyni oly olcsóért adták, te meg másnap írtál rám
Tegnap kerültek egyébként haza hozzám ma hallgattam picit.
Más, fölmerült bennem, h mazohista lévén csinálnék CAT7-ből kábeleket. le van ez írva, h mit hogy? Vagy csak figyelmetlen voltam és már leírta itt vki?
-
Patice
nagyúr
-
bajnokpityu
félisten
Bácsi,nem ezt mondtam!! Tessék vigyázni!
Dorian nyákjának vonalvezetése torzításilag szőrmentén jobb, Dorian nyákja kisebb,emiatt darabszámilag kevesebb kicsatoló kondi fér el(vagy kivezeted), de egy jobb minőségű kicsatoló kondi jobb,mint két gyengébb.
tápnál meg 2db puffer helyett van 6 oldalanként,kb bármi odafér.
Olyan minőségű mkp kondi,mint amit a sajátomba építettem,meg egyikre sem fér el normálisan.
Másik nagy difi, meg Dorianéban, és enyémben sincs semmi védelem a nyákon. Ha valaki allergiás rá, kivül kell megtenni. Ez szintén nem káros a hangra.Ha már tényekről beszélünk.
-
érzésre sokkal komolyabb hangfalakat is kiszolgál. tényleg komoly zsugának tűnik. a h/k persze kommersz cucc, ezért sokan fanyalognak, de a hk 970-es is baromira egyben van, műszakilag abszolút nem játék kategória. és jól is szól, nekem egyedül a bbécinél hallott mellberúgó lábdob hiányzik belőle, de ott egy 5000 eurós erőlködő csinálta.
(ezért nem szeretek menni másokhoz hallgatózni, csak arra jövök rá, hogy mi hiányzik az otthoni cumómból...)
-
Ed Parker
nagyúr
-
bajnokpityu
félisten
Onnan indultunk ki,h XT gyakni akarja Tonyót. Tonyo is akarja.
Ez már történelem része,digitális kőbe lett vésve.Tonyo átját "zenét hallgatni". Eddig aszittem, hogy a rubik miatt, meg a dac miatt. Múltkor még le is itatott. Baromi naiv vagyok, de be nem cserkészel
Még a végén kiderül,h a hímribiket értettet a rubik helyett...
-
Toobee
veterán
Ez a sorozat megérdemli, hogy 5.1-ben hallgassa az ember. Igen, maga a mozgókép része nem lett a legjobb (a háborús részekre gondolok, egyébként rendben van), de minden részben ~50 perc körüli friss anyag van, ez az évad 10 részes lesz, ami 500 perc körül van. Azért ennek költségei is vannak. Ez egy TV-ben futó sorozat, nem lehet elvárni, hogy olyan képi világa legyen, mint egy sok millió dollárból megvalósított, 1,5 órás mozifilmnek. Szerintem nagyon ott van az egész sorozat, már megvettem mind a négy részt könyvben, vizsgák után nekiesem. A szüleim olyan 1,5 hónap alatt kivégezték a 4 részes könyvsorozatot
-
leonel
aktív tag
Rotel - Jmlab párosításnál inkább panaszkodnak a titán magasra.
Marantz- kicsit melegebb hangzású. De ezért is nézek réz-ezüst kábelt, hogy lágyítsam.Amúgy a Jm csak egy nagy esélyes - de még nem dőlt el végleg. Nézegetem még a Castle Knight 2-t és a Monitor Audio BX2-t is. A JBL ES30 -tól tartok egy kicsit, de lehet, hogy egy meghallgatást megérne.
-
BBéci
legenda
Nem egészen stimmel az összehasonlítás, mert a köznyelvben sem mondja senki stereo-nak a sztereót, tehát leírni is a meghonosodott magyar változatot kellene.
Szerintem a média a médiumok összessége, de ha csak kettőre, háromra (valamennyire, de nem mindre) vonatkozik, amit mondani akarsz, akkor helyes a médiumok szó használata.
-
-
Rebell
senior tag
Nem kötözködésképpen írtam, csak saját véleményemet fejtettem ki, sztem 1 ilyen összegű rendszer, pl. 1 Dali szettel ekkora térben, too much!!! Nem cáfolom meg, amit említettél, hogy halhattál már ekkora térben jó rendszert, de sztem az sem lehetett túl kalibrálva.
nem kell 30nm, de sztem 1 jó elosztású nappali/szoba 22-25nm, min legyen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Yettel topik
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- BESZÁMÍTÁS! XFX MERC 310 RX 7900 XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest