- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
devil-k
nagyúr
válasz
Norbi 72 #101628 üzenetére
Ebben az új szobában igen. Sok volt a csupasz falfelület és ráadásul egy nagy beépített szekrény is van, aminek az ajtajai padlótól (szőnyeg) plafonig érnek...
(#101630) cain69
Eredetileg nem a frontok mögé akartam tenni, de ahova szántam, oda nem fért be normálisan, így került előre a frontok és a T12 mögé. Nagyon jó szolgálatot tesz ott is. Sőt.
-
sixer66
senior tag
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Norbi 72 #101071 üzenetére
Kicsit bővebben igen. Kevesebb volt az 5.0-ám, mint ennek darabja. Most költözünk, és elég problémás a hátsó hangszórók elhelyezése. A kanapé mögött közlekedési útvonal van (lesz), ami nem túl széles, így a fal síkjából kilógó hangszóró eléggé bekavarna. 3 lehetőségem van:
1. Amit mondtam
2. Falra rakni, de úgy belóg
3. Kanapé sarkaihoz állványA harmadik variációval több gondom is van. Nem nagyon tudom elképzelni, hogy az úgy kulturált lenne, valahogy olyan semmilyen, másik oldala, hogy azért ott a borításveszély fenn áll.
-
Bennedek
tag
válasz
Norbi 72 #101055 üzenetére
Én építeném, direkt házimozira. Egyébként külföldi fórumokon nagyon sokan dicsérik, házimozi alkalmazásokhoz is. Erre is használják, valamint tölcséres ládákat szoktak vele építeni PA célokra. A gyártó szerint autóba is ajánlják...20-ba lenne az erősítő kb.
A B.K. Electronics is használja a Monolith Plus nevű házimozi szubjába(230 ezer forintos mély)
-
cecil
aktív tag
válasz
Norbi 72 #101032 üzenetére
Majdnem!
a front talált, de a center nem stage és főleg nem x (jó lenne persze) hanem "csak" cinema i.
Háttérnek egyenlőre maradt a jamo concert dipol szerencsére a vevőnek ràér az elvitel amíg meglesznek az ML hátterek. Igen az egyik jelölt az Electromotion FX2, csak sajna horror az új ára, hasznàltban meg fehér holló... De lehet egy (majdnem ossze is jött most) Script. -
csibuka85
őstag
válasz
Norbi 72 #100776 üzenetére
Köszi szépen Norbi72 és MasterMark , megnézem ha hazamentem. Azt hittem hogy olyan -40 , - 50 ha feltekerem akkor már nem lehet megmaradni a házban. Amúgy lett volna egy Onkyo TX-SR 606 is. Nagyon jó árban van 45.000 ft-ért mondjuk megvan nyomva a teteje egy kicsit meg valami végfok csere volt benne.
-
MrRL19
senior tag
válasz
Norbi 72 #100699 üzenetére
helló
bocsi , hogy ide írok ... annyi kérdésem lenne van egy LG házimozim amihez akb37026813 távirányító meg adta magát hirtelen nem reagál semmire
esetleg javítani lehet ?! ha igen Bp-n belül hol érdemes ami nincs ilyen ki eső pontokon 16 17 18 19 stb kerület
mert néztem az új 8ezer
és azért azt sokkalom
HA nem jó helyre írtam és van rá hely akkor írjatok
-
válasz
Norbi 72 #100687 üzenetére
én is ezeket a képeket találtam meg, csak nem volt mind beillesztve...hát, nem semmi ház...még a páromnak is tetszik...igaz, a házimozis szobába a frász jönne ránk szerintem néha
devil-k: megnyugtatlak, én se szeretem a focit...de a sört igen
de tömény is jöhet
Bocs a Predatoros témáért...engem túlzottan lázba hoz...szerintem érthető okokból
-
Kaci84
őstag
válasz
Norbi 72 #100551 üzenetére
Kösz a segítséget!
Norbi 72, BBéci, Tamoo:
Értem akkor az adatokkal ne foglalkozzak, de akkor honnan tudom mit kell venni? Meghallgatni nem érdemes, mert nem értek hozzá ott egy üzletben nem biztos, hogy meghallom amit kell rövid idő alatt.
Évekkel ezelőtt kezdtem egy 15e Ft-os 5.1-el. Azért azon egy idő után kihallottam, hogy a mély elég fárasztó és gyenge. Most egy Philips HDT 3510-et használok ami 30FT-os. Ami ha rendes 5.1-es DVD-t játtszok le vele, majdnem megfelel. Csak a HD-t nem tudom lejátszani rajta :-( Ezért gondoltam, hogy akkor már valami normálisabba gondolkodom, először max 100e-t akartam költeni. De ha nagyon muszáj és tényleg jobb akkor 140-ig elmennék. Dehát ha a 30e-res majdnem jó nekem gondoltam 100-ért csak előrelépek valamit
Soha életemben nem volt közöm a zenéhez és hangokhoz és túl nagy igény sem merült fel meg hát pénzem sem volt soha. Most jobban állok kicsit. De hát most vettem TV-t 150-ért 50" ahhoz gondoltam valamit.
Pénzem az van bőven, de valahol meg kell húzni a határt. Azt szeretném ami ha nem is drága, de nem szégyen és nem gáz és a lehető legjobb ár/érték arányú.Ezt ajánlották használtan, 2 éves
Harman Kardon HKTS 11
Harman Kardon AVR-132.Mennyit érthet használtan? Ezzel jobban járnék?
-
Kaci84
őstag
válasz
Norbi 72 #100539 üzenetére
Kösz a választ!
Milyen ajánlasz, miért és mit kell figyelni, milyen adatot?
Úgy értettem, hogy mondjuk láttam 140-ért 600W meg 1000W is. Na most nem hiszem, hogy akkor egy hangminőség lehet a kettő, mert nyilván van felára az 1000-esnek.
Egy adott összegből szeretnék csak hangminőségre költeni, a teljesítmény, csatlakozók, extrák, dizájn, márkanév stb. ezekre nem szeretnék költeni.
Ha amit linkeltem szar, akkor mennyiért kell venni? 200-ért? DE akkor az is szar, mert van 500-ért is. DE akkor az is kuka, mert van 1milláért is. Akkor most, hogy van ez? -
paperboy01
csendes tag
válasz
Norbi 72 #100528 üzenetére
köszi. a barkacsolas kimerulne abban, hogy hangfal vezetekere teszek egy csatlakozót, ami azert menne. Sajnos a csatlakozó 3 cm-rel arrebb van mint ami ideális lenne. (A tv-n vagy egy fedél, és mellette 2 cm-re van a csatlakozó sajna.) De hogy bontható legyen, arra gondolok, hogy veszek egy masik fedelet (400 ft) abba beleteszek egy ugyanolyan nyák csatlakozót, és azt kötöm be a TV csatlakozójába, mig a hangfalat a fedél csatlakozójába, igy lesz egy hátlapi csatlakozóm a TV-n, amit bármikor meg tudok szüntetni ha kell, mindenféle károkozás nélkül.
-
paperboy01
csendes tag
válasz
Norbi 72 #99956 üzenetére
Szia. Ma volt nálam a TV szerelő, mert gariban cserélte a képernyőm. Beszélgettem vele a hangról, és megmutatta hogyan is néz ki az eredeti hangfal. Hat nem csodalkozom, hogy nincs hangja. A membran konkretan 10 cm hosszu és max 1.5 cm szeles rés. (igen ez a membran alakja) a doboz meg akkora mint egy laptopakku. Viszont 10W/6Ohm-os és ami még jobb, hogy egy egyszerű nyák csatlakozója van. Magyarul siman ra lehetne kötni egy hagyomanyos 6Ohm-os hangfalat, mindenféle barkácsolás nélkül, csak kell egy csatlakozó. (remélem szabvány méretű) A csatlakozó közelében még ki is tudnám vezetni a TV-ből. tudom, hogy nem házimozi, de nem is ez a cél, hanem hogy kicsit jobb hangja legyen. A tv eredeti hangereje kb 20as állásnál használható, 40ig hangosodik, onnan egeszen 60ig nem valtozik a hangerő. Vannak filmek, amit konkretan nem hallhatóak. Emiatt a fulhallgató kimenetre kötöttem egy kis erősítőt (én készitettem, TDA 2030, max 20W 4-8 Ohm, sztereo) és akkora mint egy autos rádio kb. Na erre van kötve 2 db minihifi hangfala 4 Ohm 15W es a tv 6os hangerőnél feljebb már ordit, uh 1-3 között használom. (Az erősítőnek nincs távja egy relé kapcsolja be, mikor a TV-t bekapcsolom, és fixen 50%-ra van beállitva a poti) szóval olyan mintha a TV sajat erősitője lenne. De ha be tudnam kötni a TV-be direkt a hangfalakat, akkor azert sokat dobna a hangminőségen és nem is kellene külön erősítő. (Nem házimozi a cél) Szerintetek megérné a barkácsolás? esetleg kellene találnom egy 6Ohm-os hangfalat, nehogy kinyirjam a TV-t ha nagyon felmegy a hangerő.
-
sixer66
senior tag
válasz
Norbi 72 #100421 üzenetére
A pio szimpatikus lenne, csak írta a kolléga, hogy csak a CD bemenet működik, bár az én szemszögemből minden Onkyo-ra lenne kötve, sztereóra csak a frontok mennének, de akkor már sokallom a 25-öt érte.
Amúgy olyan 20-30 körül tudnék rákölteni, tudom ennyiből nem, hogy nem váltom meg a világot, de sokkal minőségibb se lesz, de maximum akkor tanulópénz. Plusz kb. 220-am nincs rá, hogy vegyek egy olyan Pio házimozi erősítőt, ami sztereóban is megállja a helyét, értem ezalatt LX 76, 83 stb...
Egyelőre most még sub-ot is vadászok, de ahogy elnézem az első negyedévemet több időm lesz zenélni, mint mozit nézni nyugodtan ezért is agyalok a sztereó beiktatásán, mivel ahhoz nem kell sub. -
-
válasz
Norbi 72 #99999 üzenetére
Elég sok mindent eladtam...de azért még így is sok egység van
Most ezeket kellene még eladnom, mert már mindenhol hangfal van
13 db hangfal nagy helyet foglal...
sajnálom őket, mert nagyon jól szólnak...csak jött egy agymenésem, hogy MA szett kell
whatnot: 17 évesen...19 éve
de, mindig veszek valamit és eladok...ez már csak ilyen...
mindig megtetszik valami
-
Soma01
veterán
válasz
Norbi 72 #99988 üzenetére
A Polk?
Szerintem a Velo meglesz olcsóbban is. De ahogy mondod, hogy mennyi idős. Az kicsi elgondolkodtat.
dunkel!
Köszi! Te ismered mind a hármat, hallottad őket?
A Velo igaz, hogy olcsóbb, de öregebb is, de hibátlan és jó gazdája van/volt.
A Proson Rumble R10 nekem elég ismeretlen. De én nem is vagyok mérvadó a témában, csak érdeklődök. -
válasz
Norbi 72 #99988 üzenetére
Nem, de nappali féle (inkább hifi szoba) lesz a szobából...így normálisabban eltudom helyezni a hangfalakat...
Tavasszal vagy nyáron fel is lesz újítva..rá fér egy festés...Sztereó megmarad..azok a BR6-osok...
MR6 a házimozi...
Nincs külön talp a tüskékhez és gagyibb hangfal csatit kapott az MR6, de szinte megegyezik...Már csak egy 127 cm-es plazma vagy vászon hiányzik
csak az asszony meg ne tudja...
-
whatnot
őstag
válasz
Norbi 72 #99962 üzenetére
Akkor honnan tudjuk, hogy a CAV-ok megérik-e az árukat?
Akár az "eredetit", akár az akciósat.
Ha én kipróbálom és azt mondom, hogy elégedett vagyok a FI-70 szettel, az valójában még nem fog mondani sokat, mert nincs más hangsugárzókkal tapasztalatom (a Geniust legyőzni meg ugye nem nagy dolog). -
paperboy01
csendes tag
válasz
Norbi 72 #99953 üzenetére
hát igen. én is mindig erre jutok. most épp a 2.1-es, 5.1-s all in one szetteket nézem, HDMI vagy toslink bemenettel. Ez se könnyű sajnos. Ezeken leginakbb HDMI kimenet van, optikai bemenetet mét láttam. Ezeknek a doboza kicsi ugyan (1 DIN-es (ha van ilyen kifejezés :-) ) de nem tudom mit tudnak egyáltalán. jellemzően 5-10 évesek. Analógnál ez nem zavarna, sőt, de digitális világban 10 éves technikát venni nem hülyeség?
-
paperboy01
csendes tag
válasz
Norbi 72 #99948 üzenetére
köszi szépen, sajnos én is csak ezeket találom, de csak pár 10 ezerrel olcsobbak mint az legujabb hdmi-s onkyo vagy egyeb belepo modellek, viszont tul nagyok ugyanugy. ha raszannam magam, hogy ekkora dobozom legyen valahol a lakasban, akkor mar vennek egyet ami korszerű. egyelőre még a kinai toslink-av adapterek jutottak eszembe, de volt mar egy es semmire se volt jo, nem ismerte fel a tv.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Norbi 72 #99942 üzenetére
Hagyjuk már ezt az akciós baromságot.
Szimpla vásárlócsalogató marketing. Mindig akciós volt.... senki ne emiatt vegye...
föccer: Én személy szerint a Missionra vagy arra az olcsó Heco-ra mozdulnék. Erősítő jó lehet akár az a Pio is amit Norbi linkelt. Vagy régebbi HDMI nélkülit tudsz olcsóbban venni. Szub légköbméter függő, hogy mekkora a megfelelő. 30-40 karcsú szubra, csak kivárással és szerencsével van ennyiért normális.
-
törölt tag
válasz
Norbi 72 #99901 üzenetére
Zenében szinte mindenevő vagyok, kivéve rock és metál.
A kedvencem az 2 véglet: elektronikus (don't judge
) és instrumentális/szimfónikus (Two Steps From hell, Thomas Bergersen, Audiomachine) + szívesen hallgatok filmzenéket is, amik általában az utóbbi kategóriába sorolhatók. (És ha tehetem, akkor FLAC-ot hallgatok, ez a max jelenleg
)
Ezért is szívfájdalmam kicsit, hogy a filmekben az akciók alatt a zenék néha háttérbe szorulnak. Éppen LOTR3 megy a háttérben, relatíve jól szól, de a zenék valahol eltörpülnek a sok csitt-csatt meg ork ordítás mellett.Ha a 160e-s ajánlott erősítőt venném, arra még pár hónapig várnom kellene.
-
runner 125
nagyúr
válasz
Norbi 72 #99813 üzenetére
Köszi nektek!
Mely webshopokban érdemes egyébként nézelődni? Illetve mennyire törvényszerű, h szinte minden egyes sugárzót, erősítőt más gyártótól kell összeválogatni? Hülye példa, de ez számomra olyan, mintha az autó mind a 4 kerekén más más gumi lenne.
Egy gyártónak ennyire nincs ajánlható szettje minden kategóriában?Ance
Ejha, ez nagyon komolynak tűnik, de az ára is.
Hallottad már, vagy ők élből prémium gyártónak számítanak? Nem csak egy túlárazott, átlagos hangú, design-termék, ugye?Ha, jól látom aktív szett, ehhez tulajdonképpen egy medialejátszó kell és kifújt.
-
runner 125
nagyúr
válasz
Norbi 72 #99807 üzenetére
Az, h nincs helyem hova rakni őket.
Pl. a falba vájt fülke mennyire életképes ötlet?
Hozzáteszem az állók így sem férnének el.Szeretnék jó minőséget, csak a hely és a kialakítás miatt muszáj lemondanom az álló frontokról.
Gergőke88
Ahogy elnézem az árakat, karcsú lesz az a br. 200k az erősítőre, hangfalszettre. Br. 300-ig már van ajánlható szett? E fölé nem nagyon szeretnék már menni.
Nem tudom h milyen buktatói lehetnek a használtnak, mi alapján tudom felmérni, h mennyire volt széthajtva.
Ha, megbízható forrásból van, ám legyen, jöhet használt is, de akkor a nettó árat nézzük, ezesetben max. 240-250k.Első postomban írtam, h nem tudom szükségem van-e egyáltalán az 5.1-re. Gyanítom a szóban forgó pénzmagért egy sokkal minőségibb 2.1-es szettet tudnék választani.
Ha, a jelen rászánt keretet nézzük, melyikkel leszek előrébb 70% filmezés 30% zene mellett?E770
Kösz, rákeresek.
-
demars
addikt
válasz
Norbi 72 #99799 üzenetére
Köszi a tanácsokat!
Azt kérdezte az ismerősöm, hogy ki tudjuk-e próbálni, de ott most nincs erősítő... félre van téve a szett, mert útban van nekik! Így visszük az 508-ast, viszünk kábeleket ( azt nem kérdezte, de hátha nincs...), meg sztem egy lejátszót is... persze hanganyaggal! -
demars
addikt
-
gabo01
őstag
válasz
Norbi 72 #99727 üzenetére
Összeg? Nyilván minél olcsóbban! Nem tudom milyen kaliberű kábeleket érdemes ide használni de nem szeretnék Valhalla Aurát venni azt tudom!
Mondjuk max. 20e és 1m-es kábel kell kb.!A végfoknak 2 bemenete van oldalanként! 1 XLR (erre van kötve az előfok XLR kábellel) és 1 RCA erre lesz kötve a Denon! Van egy kapcsoló oldalanként a végfok hátulján amivel a bemenetet ki lehet választani na ezt kell majd kapcsolgatnom!
-
gabo01
őstag
válasz
Norbi 72 #99719 üzenetére
Egy kérdést biztos megér!
A lejátszó most valóban a Pio tetején van de egyiket sem használom jelenleg! A sztereó rendszerről megy a filmnézés is!
A dac és az előfok van lent amiket csak együtt tudok mozgatni a kábelek rövidsége miatt!
A cd lejátszó úgysincs soha használva mert gépről hallgatok zenét! Úgyhogy annak nem kell új helyet találni!A végfoknak a tetején van a szellőzője ami teljesen szabadon van és amúgy sem egy melegedős fajta de azt arrébb tudom húzni ha a Mac mini-t elteszem onnan!
Köszönöm az instrukciókat! -
gabo01
őstag
válasz
Norbi 72 #99713 üzenetére
Sajnos esély sincs arra az árra amit írtál! Hiszen csak a 2 kick 90e Ft.+ a magas 30e + a váltó alkatrészek + tervezés + a doboz!
Nem lenne gond megcsináltatni de nagyon sok az ár!
Azt nem tudom, hogy pont ugyanolyan driver-ek kellenek vagy márkán belül lehet variálni? -
válasz
Norbi 72 #99694 üzenetére
Már majdnem megrendeltem, mikor észrevettem, hogy nem fér be. Az 5.1-hez 3 darab kéne, gondoltam egymás tetejére raknám, de nálunk csak 2,9-es a belmagasság és bár végigkönyörögtem az esét, az asszony nem engedi, hogy a tetőtér felé megbontsuk a plafont, hogy beférjen. Francba, na mindegy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- ASUS TUF Gaming F16
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest