-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamoo
nagyúr
válasz
liszi70 #61446 üzenetére
Én nem fújjogok
nálunk nappali sincs sajnos, háló(mindenes) szobában van a cucc.
Én akusztikai szempontból nem tudok tanácsot adni. Más hátha hozzáfűz valami okosat.Zenéhez ne tervezz szubot! Olyan dobozt kell találni ami minden szempontból megfelelő nálad (mindenféle "EQ-zás" nélkül). De majd meglátjuk nálam kis térben mit mutat a Canton. Hátha okosabbak leszünk.
-
BBéci
legenda
válasz
liszi70 #61427 üzenetére
"Most egy pici mély hiányzik, hogy visszavettem 0-ra a szintet, bár azt nem értem, ha nem 2.0-ban, hanem 2.1-ben használnám, még a +6-ra vett szinttől is jóval több mélyem lenne, az mitől lenne szar?"
Sokan nincsenek tisztában a mélyhang-visszaadás fogalmával.
A Te esetedet alapul véve, a mélyhangokat azért találod kevésnek, mert a Canton doboz- és membránmérete annyit tud. A loudness és a bass tekerentyű csak a meglévőt hangosítja, de nem csak a (mondjuk) 80 Hz alatti tartományt, hanem már 300-400-tól kezdve, ami egyáltalán nem kívánatos. Szarból nem lehet várat építeni, ha egy hangdoboz frekvenciamenete 100 hertztől meredeken esik, 50 alatt meg sem mukkan, azon semmiféle utólagos külső beavatkozás nem segít, csak ront a hangzáson.
Szubbasszus sugárzóval kiegészítve egészen más a helyzet, mert akár 25 hertzig is szól, tehát nem több és nem (csak) hangosabb lesz a mélytartomány. Ráadásul akkor a frontsugárzókról levágjuk a mélyeket. -
bajnokpityu
félisten
válasz
liszi70 #61384 üzenetére
Vannak olyan anyagok, amik a vaku UVjére reagálnak, és szabad szemmel meg azonos szinűek. de,hogy a gyárban ilyet használtak volna 4ből 1 hangszóróhoz? Sztem csak meg lettek cserélve az egyik képen a dobozok.
Nekem csak az a bajom,h nem ismeri el, egyébként még akár jó is lehetett a peremezés.
Az a 22 nm,akkor mekkora is? 40? ott kezdődik a birodalma. Kérdés megér Neked több száz kilómétert?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
liszi70 #61309 üzenetére
A 8008 egy kicsit jobb hangú volt,mint a concept 8. Vagy 10-12éve hallottam,tök idegen láncban,de annyit buktak már ezek az eredeti árukból,hogy én inkább hibátlant vennék. Plusz gyarkorlatilag esélytelen 5.0t kiépíteni belőle.
Elvileg van olyan technológia,ami a gyárival egyező keménységet, tartást ad, tehát akár meg se lehet hallani.
Nekem azért nem szimpatikus, mert ezt illene kiemelni a hirdetésben, és felveti a kérdést, hogy mi egyéb baja van.
-
törölt tag
válasz
liszi70 #61306 üzenetére
1. Emlékeim szerint nem volt tul sikeres modell.Bár ebben az árazás is szerepet játszhatott..300 ezer felet volt anno.. de elég jó hangja volt.
2: treble-vel akár ki is nyírhatod a hangfalaid, lásd 1 sz hsz. Sok Bass pedig a beszédérthetőséget is ronhatja ha túl sokat rakunk rá.Akkor gáz ha nem az eredeti hangszóró lett visszarakva. AZért gáz mert ugye ez mechanikai hiba és lehet szét volt hajtva.. ha nem akkor gyárilag gyenge volt a peremezés és csak az volt cserélve akkor minden szép áés jó, megérheti, de csak meghallgatás után. Tehát vidd el az erősitőd hogy mégis képet kapj...
-
BBéci
legenda
válasz
liszi70 #60946 üzenetére
Hú, valami képzavar lehet a buksi fejedben.
A surround hangzásnak az a lényege, hogy mindent pontosan onnan halljon a néző, ahol az a filmben elhelyezkedik. Ez teremti meg a jelenlétérzetet. Tehát az fals, ha a tévén látsz valamit, valakit és mögüled szól. De ami a cselekmény szerint a képen látottakkal szemben, valahol a néző mögött helyezkedik el, az bizony onnan is szólaljon meg!
Azt mindannyian tudjuk és elismerjük, hogy egy jó sztereó rendszer sokkal nagyobb élményt tud nyújtani, mint valami gagyi sokpontegy.
A 3D szerintem is mókusvakítás kategória. -
BBéci
legenda
válasz
liszi70 #60926 üzenetére
Olyan 5.1 szettet, amit az a Philips erősítő hajt és Studio 130-ak adják a térhangzást, ráadásul az akusztika is rémálom, én is szétbontanék. Fejszével.
Volt szerencsém botrányosan sza@r centersugárzóhoz, szintén Jamo gyártmány, valami 100-as szerepel a típusszámában. 9 éve fent van a padláson, előtte a régi lakásom gardróbszekrényének legfelső polcán foglalta a helyet. Adósság fejében kaptam kér surround dobozkával, amiket egyszer kötöttem be próbaképpen. Pár hétig a TV tetejét nyomta a center, aztán visszaálltam sztereóra, feleségem nagy örömére.
Viszont a jó 5.1 hang rengeteget hozzá tud tenni a filmnézés élvezetéhez. -
Tamoo
nagyúr
válasz
liszi70 #60927 üzenetére
Az a szett most 300ért best buy, nem vitás. Fél éve még jóval többe került.
Szerintem mondjuk 130körül már megérné az RS6... nem tudom csökkent-e még árat. RS1 megy itthon 90 körül, azért ha úgy nézzük nem olyan borzasztóan elszállt ár az a 150 se. Ha hibátlan állapotú az a 6év semmi egy ilyen doboznál. -
törölt tag
válasz
liszi70 #60914 üzenetére
Dali lektor 6 zenei hangfal a maga kategóriájában..bozony ezért az árét best buy.. mit irjak: nem kompromisszummentes de azért az árért nem találsz jobbat: elég mély magasba húz kicsit és harsány is, de rendben van. Használt ikon szett vagy Monitro RX vagy 1xx ELAc lenne ahhoz az erősitőhöz a minimum. Akkor vedd meg ha nem lesz használtba megfelelő tudású hangfalszett adig.,mert az Arcam se kispályás.
-
-
Tamoo
nagyúr
válasz
liszi70 #60881 üzenetére
Hi-Fi topikban több esélyed van az ilyen kérdéseidre választ kapni. Tedd fel ott!
-
Tamoo
nagyúr
-
Tamoo
nagyúr
válasz
liszi70 #60811 üzenetére
Nem hasonlítanám az Ikonhoz. Hangkarakterekről kell beszélni, nem kategóriákról.
RS6-nak az RX6 a fejlesztett utódja. Inkább abban az árban mozgott, szóval 300e körül talán. Persze nem biztos, azóta némi infláció is volt, vagy máshogy áraztak.Rákeresve egy 2006-os külföldi tesztben Price: $999/pair
-
Tamoo
nagyúr
válasz
liszi70 #60790 üzenetére
A Dynavoice T12 specifikációjában 35Hz szerepel.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
liszi70 #60784 üzenetére
Nem hiányolnád a mélyet. 24Hz az amúgy elég érdekes adat. Sok szub nem tud lemenni addig, ha meg lineráisan néznénk, akkor még a közelébe se.
Nem tudom, hogy ezt hogy mérték vagy hol láttad.Ja a dobozra van írva. Szerintem gyorsan felejtsd el mint viszonyítási alapot.ES100-at szintén töröld ki a könyvjelzők közül.
-
rgeorge
addikt
válasz
liszi70 #60542 üzenetére
Nincs mese, ki kell tesztelned a TV-d kompozit bemeneteit (AV1, AV2) és a kábelt másik forrással, vagy az Arcam-ot másik megjelenítővel. Ha jól tévedek, Dune lejátszód van, azt talán rá tudod venni, hogy kompozit kimeneten adjon képet, ehhez távirányítós trükk kell, a manualban le van írva. Ez talán egyszerűbb, mint másik kompozit-képes megjelenítítőt keríteni. Szerintem a kompozit (egy kábeles) irányt teszteld, az annyira faék, hogy működnie kell helyes bekötés esetén. A komponens, RGB irányt ráérsz később kipróbálni.
-
Norbi 72
veterán
válasz
liszi70 #60516 üzenetére
Ugye,az Arcam menüje megjelenik a kis kijelzőjén?
A Video status,és a HQ video RGB-re van állítva?
Még egy ötletem van,ha van a padláson,vagy valamelyik szomszédodnak régi CRT-s tv-je SCART bemenettel,esetleg azzal kéne megpróbálni SCART-RGB átalakítóval,de lehet hogy hülyeség..egy próbát talán megér.
-
Norbi 72
veterán
válasz
liszi70 #60451 üzenetére
Ezt írja a manual,ha nem jelenik meg az OSD:
"There is no on screen display (OSD):
Check that:
n your video display device is connected to your AVR250
correctly.
n the on-screen display has not been turned off on the
‘Video Settings’ page in the Set-up Menu.
n if you are using a component display, check that the
AVR250 is set for component video. See the ‘Basic
Set-up’ section.
OSD Display is pink/red:
If a component video signal is fed into the AVR250 when
the ‘HQ Video’ setting is set to RGB you will have a pink/red
OSD.
To correct this you must set the ‘HQ Video’ line on the
General Settings menu to ‘Component’.
No On-Screen Display (OSD) overlaid on video:
The AVR250 cannot overlay video onto progressive scan or
HDTV signals. In this case, the AVR250 creates a full screen
display with a black background for the menus and turns off
the pop up messages"De ezeken már túl vagy,gondolom.
-
BBéci
legenda
válasz
liszi70 #60441 üzenetére
Passz, nem tudom, megmondani, mi lehet a baj.
A Philips menüje megjelenik a tévén, ha ugyanoda csatlakoztatod? Ha igen, akkor dugd át a madzagot a Zone 2-be, hátha arra van állítva a kimenet.(#60444) gyurczy
Egyik kedvencem, de beérném a kistesójával. Nálam a 407 sem lenne kevés, ebben a 247-tel szerzett tapasztalataim miatt biztos vagyok. -
Sefter
veterán
válasz
liszi70 #60387 üzenetére
ez van a leírásába:
"OSD Mode: Controls how the on-screen display is viewed.
n MIXED: the OSD will appear on top of the existing video picture
n FULL PAGE: the OSD is displayed in white on a full screen black background.
On video signals that have a sync rate of greater than the normal interlaced rate (i.e.,
progressive scan, frame-scaled video, HDTV) the OSD will automatically go into Full Page mode
(black background) so that the control menu can be accessed. Any pop-up displays (such as the
volume bar, source selection information, etc) will be switched off." -
JohannZimu
senior tag
válasz
liszi70 #59986 üzenetére
"Tegnap vettem egy Arcam Avr-250-et, a Canton Karat 40-et fogom hajtani vele, mindjárt kezdem a beépítését. Bár BBéci azt mondta, ez az erősítő 300 ezres hangfalakkal mutatja meg, hogy mit tud, azért remélem a Canton-nal is hallok majd változást az előző, Philips HM erősítőmhöz képest."
Ne "búsulj", így legalább az Arcam megmutatja mit tudnak a dobozaid...
-
opeter70
senior tag
válasz
liszi70 #59792 üzenetére
Én azt mondom, hogy nem kell tőle annyira félni.
Én egy szintén 2002-es Marantz SR7000-et vettem használtan 40 ezerért és nagyon nem bántam meg.
A mai belépő szintű erősítők a nyomába sem érnek hangminőségben.
Persze azért egy ilyen idős vasnál már nem árt alaposan átvizsgálni legalább szemrevételezéssel a belsejét (pl. kondik állapota, javításra utaló nyomok, stb).Tartósságról egyelőre még nem tudok nyilatkozni, mert kb 2 hónapja van nálam, de remélem sokig fog még szolgálni.
-
BBéci
legenda
válasz
liszi70 #59774 üzenetére
Az AVR250 hangja, akárcsak a többi Arcamé, árkategóriáját felülmúlóan jó. Az X1000 olyan messze van tőle, mint Makó Jeruzsálemtől, viszont szolgáltatásokban sokkal többet ad. Döntsd el, mi fontosabb!
Azt is számításba kell venni, hogy az Arcamhoz illő hangdobozok nem olcsók, egy kb. 300000 forintos pár már megmutatná, hogy milyen jó kis erősítő.gyurczy!
Lehet, hogy én voltam. A Montan nagy kedvencem volt, ha maradt volna az Albacompnál, most az lenne a nappalimban. -
BBéci
legenda
válasz
liszi70 #59604 üzenetére
Abban az esetben mindkét lejátszó helyett a házimozi erősítő DAC-ja dolgozott, nem csoda, hogy egyformának hallottad. CD-játszóból csak akkor veszünk ki digitális jelet, ha valami jóféle külső DAC-kal rendelkezünk. Vagy amikor egyértelműen jobb az erősítőben lévő, mint a CD-játszó sajátja.
-
Patice
nagyúr
válasz
liszi70 #59562 üzenetére
Pár ötlet (zárójelben az albumcímek):
Patricia Barber - Use Me (Companion)
Hoff Ensemble - Stille, Stille Commer Vi (Quiet Winter Night)
George Benson - Just One Of Those Things (Inspiration - A Tribute To Nat King Cole)
The Ray Brown Trio - Cry Me A River (Soular Energy)
Habib Koité & Eric Bibb - We Don't Care (Brothers In Bamako)
Povo - Senior Blues (We Are Povo)
Tina Guo - Apocalypse (Eternity)
Steven Sharp Nelson - Clair De Lune (Sacred Cello)
Mychael Danna - Pi's Lullaby (Life Of Pi OST)
John Williams - Journey To The Island (Jurassic Park OST)
De-Phazz & The Radio Bigband Frankfurt - Preachin' To The Choir (BIG)
Jó hallgatózást!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Nintendo Switch
- Black Myth: Wukong
- Autós topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen autót vegyek?
- Stellar Blade
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- BestBuy ruhás topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest