- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Netfone
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
+Techno+
tag
válasz
#09634560 #74475 üzenetére
Rendben akkor ezt mindenképp meglépem hogy ott kipróbálom helyben az összes csatlakozót az erősítőn mondjuk kicsit még mindig vacilálok az erősítőn is mert egyik ismerősőm a Pio erősítőkkel (Pioneer VSX-923)cseszeget állandóan hogy az jobb mint az Onkyo de szerintem meg nem! Ezért döntöttem az Onkyo mellet!
-
+Techno+
tag
válasz
#09634560 #74473 üzenetére
Boltba kipróbálom mind3 at és akkor majd tudok dönteni egyenlőre youtubos videókat néztem és egyedül a JBL ES80-ról találtam videót a Polk RTI -ről csak ilyen zeneit találtam semmi olyat amiben hallanám a basszust
Mission MX-5 Cinema Pack ról meg egyet néztem meg de annyira nem adta bár élőben biztos jobb!
-
+Techno+
tag
válasz
#09634560 #74471 üzenetére
Hát kösz a biztatást de az hogy most egy HDMI-t a médialejátszóba tettem a másik felét meg az egyik HDMI portba a tv-n azért mégse olyan mintha sok kábelt kéne dugdosnom az erősítő hátuljába ráadásul most ugye mindent erre az erősítőre kell kötni és nekem kicsit bonyolultnak tűnik mert sok a port a hátulján és meg bonyolítja a mostani setupomat
de kíváncsi leszek erre a JBL szetre ezzel a Onkyo -val remélem szólni fog azért! Eddig egy 5.1 es logitech pc-s hangfalszett volt rákötve de idegesített hogy nem tudtam a hangot a tv távirányítóval kezelni csak manuálisan a PC-s hangfal kis tekerőjével és ez kényelmetlen volt ezért döntöttem másik hangfal meg erösitő mellet meg persze a hangminőség miatt is. Annó az a hangfalszett kb 6 éve volt 40 ezer a mostani setup az meg lesz vagy 500 szóval remélem megéri majd
bár még várok vagy 2 hetet mire megveszem! de már most alig bírom ki!
-
+Techno+
tag
válasz
#09634560 #74467 üzenetére
Hát ha azt mondod hogy nagy a különbség a hangminőség terén akkor lehet a régire ruházok be de ember legyen a talpán aki ezt összeköti xD annyi mindent kell kötni egyenlőre mivel első hangcuccom lesz nem tudom hogy egyáltalán a hangfalakat hogyan kötöm össze remélem a netdeposok amikor majd kihozzák a cuccot be is kötik majd
bár nem valószínű de megpróbálom majd rábeszélni őket xD
-
+Techno+
tag
válasz
#09634560 #74453 üzenetére
Értem de a régi Onkyo nem 3D képes és nekem meg kéne 3D mert Sony Bravira KDL 55W905A TV-t vettem kb egy hete és nem akarok olyan erősítőt ami nem bírja a 3Dt. Azért kéne ez a set nekem amit linkeltem mert majd azt akarom megoldani hogy médialejátszót(3D képes) rákötöm az erősítőre (HDMI vel) meg persze minden mást (PS4, PC, BluRay lejátszó szintén HDMI) és akkor minden erről fog menni és 2 HDMI nem elég sajna lehet a 4 is kevés lesz mert még a régi Xboxom -at is szeretném rádobni
-
Sefter
veterán
válasz
#09634560 #74202 üzenetére
őőő..lehet nekem szegényesebb az angol tudásom, de szerintem ezt jelenti:
HA a csatlakoztatott hdmi-s eszköz nem kompatibilis a true HD/DTS HD bitstream-el, akkor csak a DTS/DD mag megy ki...tehát ha nem "HD"-s erősítőhöz csatlakoztatod, akkor csak a DD/DTS core-t kapja az erősítő
-
Csabroncka
addikt
válasz
#09634560 #74192 üzenetére
lejátszó: BDP 51FD
Na ez most érdekes helyzet, nézzétek át! A 9, 10, 11-es pont a legérdekesebb!
Eszem eldobom tényleg átmegy, de a fenti kiegészítés alapján 6 csatornáig, utána kevés neki a sávszélesség.
MasterMark: Számomra az volt a meglepő, hogy van ehhez elég sávszélessége a HDMI-nek, mármint a tömörítetlen digitális átvitelhez, de amint látom az 1.3-nál a 8 csatorna már akadályba ütközik (nem mintha számítana)
-
BPéter1984
tag
válasz
#09634560 #74170 üzenetére
Szia , jöhetnek akár használtak is nem muszály újnak lenni ha jobban belefér az összeghatárba. Esetleg ha tudtok ajánlani hangfalat is azt is akár használtan is lehet ami ekkora szobába jó . Nem lesznek "high end " kábelek sem , mezei hangfalkábelek lesznek csak ha megvalósul.
-
Mimura
csendes tag
válasz
#09634560 #73966 üzenetére
Igazából most a front 2db Sony SS-Nx1 amivel meg lennék elégedve csak piszkálták a hangváltókat és nem szolnak egyformán. Az eggyiknek van mélysége a másiknak kevésbé,és a magas/mély hangok olyan mintha öszefolynának.
Ehez képest gondolom jobbak a Taga mega Koda hangfalak?
-
Játékos
addikt
válasz
#09634560 #73982 üzenetére
Köszönöm! Hasonlóan tippeltem én is.
Mi a gond velük?a topikban jönnek mennek a sok százezres dobozok. Azokkal is ugyanez a baj, hogy "van feljebb"...
Egyébként jó ideje használom őket, sok örömöt leltem bennük, de most azt gondolom, hogy egy jó Polk, talán méginkább egy Monitor Audio mondjuk RS szett, meg egy nagyobb Denon, és meg is állnék. Ne mosolyogjatok!tényleg elég lenne! Nincsenek hájend vágyaim, egy jó közép kategória bőven megfelelne.
-
Játékos
addikt
válasz
#09634560 #73966 üzenetére
Jó estét!
Mit gondolsz, mennyi lenne reális a következő 5.0 szettért?
JPW203, JPW CC60, JPW Sonata. Mindegyik kifogástalan esztétikailag és funkcionálisan is.
Elég ritkán találkozni velük, így csak hasraütős árat tudnék kitalálni magamtól...
Más is mondhat véleményt, persze.
Köszi! -
-
Just486
senior tag
válasz
#09634560 #73943 üzenetére
Na ez itt baj, hogy ezen is túl vagyok már. Az ő álláspontjuk szerint ez megengedett, csak úgy vagyok vele, hogy "nem értenek ezek semmihez"
. Ha az alacsonyabbra pozicionált 656 nem sistereg, de még az 5 ezres Sony mini hifi sem, akkor miért pont a több százezres 777 lenne gyárilag ilyen? Ezért keresek valakit, akinek van ilyenje, vagy valamelyik testvérmodellje (787, 797), szeretném meghallgatni.
-
Just486
senior tag
válasz
#09634560 #73939 üzenetére
Ezeken már túl vagyok, teljesen "üresen" is tök ugyan ez a helyzet. Ha csak egy tápkábel van benne, meg egy darab hangszóró bármelyik kimeneten, akkor is susog. Az a baj ezekkel, amiket leírtál, hogy az ilyen zajok elvileg már a hangerőszabályzó előtt rákerülnének (kivéve talán a tápból jövő zavart, de ezt is hiába variáltam,(kábelcsere, vasmag, eltérő aljzatok) nem változott semmi), szóval a hangerő feltekerésével erősödnének. Az én zajom -61db (-00 felett eggyel) és ~0db között ugyan olyan hangos, és csak a hangszínszabályzó beállítása van rá hatással. Magasabb hangerőn persze rákerül még ez-az, de az már nem igazán számít
-
Just486
senior tag
válasz
#09634560 #73929 üzenetére
Szia, köszi a segítőkészséget. Nem gondolnám, hogy általános a probléma: az a bajom vele, hogy a hangszórók kimenetén (az összesen) állandóan jelen van egy halk sistergés, a beállított hangerőtől függetlenül. Namost ebben "már" végtelenített hangerőszabályzó van, és nem tudom eldönteni, hogy a hangerőt szabályzó IC-k sültek-e meg a druván tíz év alatt, vagy ez konstrukciósan ilyen. Hajlanék afelé, hogy ez ilyen, de volt már nekem 10.000 forintos minihifim is, az nem csinált hasonlót, meg a minden szempontból konzervatívabb 656-os sem küzd ezzel a problémával, igaz azon valamivel "hagyományosabb" a hangerőszabályzó.
Elég érzékeny hangszórókkal használom, viszonylag közel a füleimhez. -
-
törölt tag
válasz
#09634560 #73827 üzenetére
"Ja és az ilyen beirásaiddal számomra csak az jön le hogy vagy a füled érzéketlen vagy a rendszered/akusztikád nem elégséges a különbség demonstrálására."
A nem létező különbségeket eléggé nehéz lenne demonstrálni.De persze a sznobizmus kivédésére sokkal egyszerűbb azt mondani,,hogy az ellentétes állásponton lévő vagy süket,vagy egy krumplis veremben hallgatja a láncát ami egyenlő egy kékes TV+Sokol rádió kombóval.Az ismerős eladó meg természetesen a grazi audiophil szalonban kínai gagyikat árul,szörnyű, vevőbosszantó akusztikai körülmények között.Of course,hogy megint neked van igazad ,mint múltkoriban a pc-s hangkártya vs. AVR+HDMI témában.Ugyan már...
-
Norbi 72
veterán
válasz
#09634560 #73762 üzenetére
Jajj már,bőven elfér.Ha már összeszedted az anyagot,és a tudást,én is(bár úgy érzem,vágom a témát, de ki tudja,lehet meglepi-meg szerintem azért mások is)szívesen olvasnának a nagyvasakról.Kezdő,nem kezdő,erről is lehetne vitatkozni..
Ezért felteszem a kérdést a topiklakóktól:
Ki legyen terjesztve középkategória fölé az 1.Hsz.?
Szvsz elő-végfok páros is jöhet.
-
Blokkolnam0
aktív tag
válasz
#09634560 #73687 üzenetére
igen, most már eldöntöttem, hogy a soundbar vonalon keresgélek tovább. Tehát egy olyan soundbar, amihez van mélynyomó is. Most már csak azt kell kitalálnom, hogy a chromecast-al biztosan működjön a dolog.
Googlizás után most azt találtam (de még nem 100%-osan tiszta a dolog, szóval várom a további tanácsokat), hogy a külső hangrendszerre a Chromecast DD+ hangját csak a ARC HDMI viszi át ha jól értem?
Tehát pl. bele van dugva a TV sima HDMI bemenetére a Chromecast, a soundbar rendszer HDMI ARC-ja pedig a TV ARC HDMI portjával van összekötve. Mivel több helyen azt írták, hogy ha a TV-t optikai kimentről kötjük a soundbar-ra, az nem fogja átvinni a DD+ -t. Más helyeken olyat is írtak, hogy páran csak a soundbar HDMI bemenetére dugták a chromecast-ot, és a soundbar HDMI ARC kimenetét pedig a TV ARC bemenetére, ez így is tényleg működne?És akkor itt felmerül bennem még egy kérdés: egy soundbar esetén egyáltalán van értelme erőltetni hogy a Chromecast-omból megkapja a DD+ jelet? Mivel ez nem "igazi" 5.1 rendszer, lehet hogy semmi különbséget nem hallanánk? Tehát nem vacakolok, TV-re dugva a Chromecast, a soundbar meg optikai kábellel van összekötve a TV-el. Így meg source-ot sem kéne kapcsolgatni, akár a kábeltv programokat nézem, akár valamit a Chromecast-on át.
Köszönöm ha valaki világosságot tud gyújtani a fejemben
üdv! -
Blokkolnam0
aktív tag
válasz
#09634560 #73677 üzenetére
köszi a tanácsokat!
"Soundbar is vállalható alternativa lehet ha csak a tv csipogóit váltanád ki, it is az ARC képes modelleket nézném."Nos, szerintem mivel botfülű is vagyok és a szobán sem szeretnék sokat változtatni, ezért lehet hogy tényleg valamilyen 2.1 irányába mennék el. De ebben az esetben már valszínű felesleges egy nagy AV receiver, nem?
Lehet hogy ez is már sokat dobna a TV csipogóihoz képest?:
EDIFIER-C2XDBár ezen nincs ARC HDMI bemenet, de van optikai...
-
Ursache
senior tag
válasz
#09634560 #73565 üzenetére
Fu, de sok mindent javasoltok
köszi szépen! Igyekszem kihámozni, több-kevés sikerrel:
mozi: onkyo
zene: denon, marantz (harman kardon) (de ha mozizni és zenélni is szeretnék, akkor inkább marantz, mint denon?)Dorian: sőt ha nem komoly zenéről van szó, hanem elektronikusról, akkor onkyo, ahogy írtad
Azt hiszem megkaptam a válaszom: JBL-hez Onkyo-t csapjak. Ez a későbbiekben is jó választás, ha mozis vonalon maradok, és nem feltétlen JBL hangfalakat akarok hajtani?
-
Ursache
senior tag
válasz
#09634560 #73558 üzenetére
Akkor szumma szummárum JBL mellé inkább onkyo, mint denon? Marantz-szal mi a helyzet? Nuke kolléga beajánlotta azokat is. Esetleg harman kardon vonal vagy az felejtős?
Oldfighter: elsősorban mozira lenne használva a rendszer, illetve háttérzenélésre, de akkor sem swing, vagy bármi komoly, főleg elektronikus muzsikára lenne használva. Illetve egy-két koncert, mondjuk egy metallica, vagy hardstyle.
-
dgabro
tag
válasz
#09634560 #73528 üzenetére
Hát mivel egyelőre a célom egy tényleg nagyon alap, kezdő "rendszer", csak hogy egy picit növeljem a filmezés élményét, és kiváltsam a TV hangszóróit (zene hallgatásra nem is lesz használva), most nem szeretnék még csak erősítőt venni 100ezerért
Kétségtelen, hogy biztosan jobb lenne, de most még a 323 helyett nyilván megvenném a 423-at, mert elenyésző az árbeli különbség, de az 5xx kedvéért nem biztos, hogy szívesen rádupláznék az árra.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest