-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
JohannZimu
senior tag
válasz
Toobee #36652 üzenetére
Ehhez mit szólsz? Jmlab Electra Cc900 Center Ritka darab, legalábbis én nem láttam mostanában. Még én is gondolkodtam rajta egy kicsit az Elac-okhoz, de nem egy márka és család.... Pedig biztos jó lehet.
-
z123456789
addikt
válasz
Toobee #36567 üzenetére
(#36567) Toobee
Erre gondoltál?De ebben nincs torrent kliens nem?
Ez pedig lenne a BD lejátszó?
Azt a medet nem találom magyar oldalakon.Kaphatok egy linket?(#36568) BBéci
A 303D tetszik.Az mellé pedig akkor javasoltok egy BD lejátszót?
Ezt mondjuk?Ès akkor mindem megvan a kritériumoknak.Ès a TV-m is mutatja amit kell?
Mások is osztják Dorian véleményét, hogy inkább külön vegyem a 2 dolgot?(Mondjuk nekem is szimpatikusabb)
Ìgy ca 150-böl megvan a lejátszás, 3d is akár mindegyikkel, torrent kliens, ethernet, HDD, rádió a Dune-vel.
Jól summáztam? -
z123456789
addikt
válasz
Toobee #36563 üzenetére
Na tessék!Mondtam én hogy gyerek vagyok én még itt.
Akkor azt ki is vehetjük a szövegböl.Ettöl függetlenül most egy olyan lejátszót szeretnék ami megfelel a kritériumoknak.(#36564) Dorian
Ès akkor miket ajánlanál?Béci régebben egy ilyet linkelt nekem:
HDi Dune TV 301 HD
Ez mellé mondjuk milyen optikai lejátsz´t ajánlanál?
Illetve van ennek olyan megfelelöje, ami tud 3D-t? -
Peetta14
tag
válasz
Toobee #36552 üzenetére
Szia,
igen, egy médialejátszó tudja, meg az asztali gépem is, de hangot nem adnak ki magukból.
Ahhoz keresem a megoldást, hogy mind az asztali gépen tárolt zenék, mind a TV médialejátszóján lejátszott filmek megszólaljanak, nem high-end, de elfogadható szinten. Nézelődve vettem észre, hogy ma már beépítenek olyan funkciókat is, melyekkel kiváltják az asztali gépet. Minek indítsam be, ha egy pendrive-ról is lejátszatók a zenék közvetlenül az erősítőn? Illetve megszólaltathatóak a netrádiók is. De ahogy a válaszokból leszűrtem, nekem egy felszerelt HM erősítőre van szükségem, annak ellenőre is, hogy csak 2 hangfal lesz rákötve.
Leszűkítve a kérdést, milyen erősítőket ajánlotok, amik fellelhetőek a használt piacon (nem 2013-as kiadásúak), és kínálnak egy-két extra feature-t.Köszönöm
-
hétalvó
addikt
válasz
Toobee #36213 üzenetére
Igen kb nekem is az Mdac maradt mint elérhető áru darab van is egy használtan, de meg akkor hogy rendesen menjen mindig kellene egy előfok is és akkor mar nem kellene távirányítós dac se.
Legjobb egy média lejátszó lenne elő fokkal ebből pedig tényleg csak a CA elérhető számomra, az se nagyon... Akárhogy számolok 300 alatt nem úsznam megVagy a Pcs zenélés de ahhoz nem sok kedvem van ezután...
Az az antelope pedig hat árban kicsit zuzos
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Toobee #36213 üzenetére
Miért pont Mdac? Nem olyan kevés dacban van előfok, hogy szűrni kelljen.
De azt azért tudni kell, hogy zsebbenyúlós igazán jó előfokkal egybeépített dacot venni. Egyet tudok, antelop gold a neve. Annak már jó az előfoka (aktiv), ettől olcsóbban csak digitális és passziv előfokokról tudok, amik meg biztosan gyengébbek.
Annyiért meg már használt Embla, vagy valami más komolyabb médialejátszó.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Toobee #35750 üzenetére
Remélem akkor már nagyobb lesz a nyugi. Nehéz egyébként emlékezetből megmondani,melyik milyen, de majd fülesen próbáljuk ki,ott használtam.
Tuningolt verzió veri tablát... hát, azt mondom, lehet próbálkozni. Örülnék,ha lenne jobb nála, le tudnám cserélni. Néhai emlegette, hogy majd csinál egy atomtuti tabla verő cuccot, fel is ajánlottam neki,h elhozhatja, de immár fél év alatt nem készült el. Ahogy Valhallát szereti a többi kábel gyártó, forgalmazó sarazni, Humanékat a többiek próbálják lehúzni.
A kis és a nagy tabla között megfelelő láncon kijön, hogy egyik a másiknak árban a duplája. A pico inkább halide-verésre termett, abban az árban is van.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Toobee #35739 üzenetére
Igen, de csak passzív előfok.
Én is kíváncsi lennék az Emo-ra, hogy mit tud annyiért. Szemtelenül "olcsó".(#35738) nuke7: Főleg a magastartományban történ fülbetűnő változás. Élénkebb, illetve kevésbé mosott az összkép. Egy külső dac bizonyos kategória fölött az esetek nagy többségében hoz a mozierősítő hangján. Mondjuk a kiskínai wolfson-nál még pont nem éreztem ezt, hogy nagyon kell oda. Másabb volt, de nem tudtam rámondani, hogy egyértelműen jobb tőle a Denon.
-
-
Parson
addikt
válasz
Toobee #35659 üzenetére
Egyelőre még csak gondolati szinten érdekel (ráérünk, nem rohanunk mi sehova), a nejem falramászik, ha itt kapásból csereberélgetés lesz... főleg, hogy garanciás a cucc... bár pont emiatt lenne könnyebb elpasszolni valszeg. Csak hát a számlákat meg már elvitte a könyvelő, csak scannelt példányaim vannak azokból is.
Sanci38 -> A költségvetéssel nem lesz gond, abban jó vagyok. Max az előteremtése igényel egy kis időt, mert közben a lakás egyéb részeit is fejlesztenem kell ám + feleség + gyerek + nyaralás, stbstb... tudjátok hogy van ez...
Amúgy alapvetően hangfalszettcsere nem hozna a konyhára magasabb szintű hangzást? elvégre jelen állás szerint majdnem 1:1 arányban volt az AVR a hangfalszettel új áron...
-
gyurczy
őstag
válasz
Toobee #35464 üzenetére
Na, akkor én is élménybeszámolok:
Ma megint összetettük amink volt (UMC-1 és a kis Rotel), ráaggattuk a 920.1-et a Furutech u-4.1T-vel, megtámogattuk a végfokot egy VdH Mainsstream dróttal és a 2,5 óra megkoronázásaként a záró Colour to the moon 15. másodpercében kiszaladta b@zdmeg a számon. A kis mozis technika sztereókat megszégyenítően durva hangot tolt ki a kiváló Electrákból.
Kíváncsi vagyok, hogy hogy szól a nagy Rotellel majd, ha már most is ennyire ütős.
Szerk: Megint utállak!
-
JohannZimu
senior tag
válasz
Toobee #35404 üzenetére
Köszi az infót.
Azért érdekel, mert én anyagi megfontolásból nem indultam még el a proci + végfok irányba.
A fentiek alapján egy UMC-1+Rotel végfok+az említett kábeleid jelentősen többet tudnak hangminőségben mint egy CA650R, kb. ugyanazon (215.000 forint) az áron.
Ez az, ami nagyon kíváncsivá tett. -
Parson
addikt
-
mr.hyper
csendes tag
válasz
Toobee #35003 üzenetére
köszi..ami tetszik..mivel írtam, hogy full nem értek hozzá, mit kell néznem? mi az amit a médialejátszómhoz tudok is csatlakoztatni? hogy ne akkor derüljön ki, hogy nah, ez mégsem jó, meg még akkor kellene egy erősítő is meg, meg anyám kínja
szal tényleg egy ful alap valami kellene, csak rá tudjam a médialejátszót dugni, ez lenne a lényeg! mire kell figyelnem, milyen "csatinak" kell megtalálhatónak lennie ehhez a a hangfal rendszeren? -
Tamoo
nagyúr
válasz
Toobee #34959 üzenetére
Volt jobb sztereóm is mint a mostani felállás. Majd talán még lesz is. Áradozni nem fogok, mert hazudnék, változtatni is szeretnék, csak egyelőre nem akarok "egész nap" ezen kattogni. Jó lenne már csak szimplán használni/élvezni azt ami van. Állandó apró nézegetéssel stb. ezt nem lehet, legalábbis én nem tudom
Nem azt mondtam, hogy befejeztem, csak szünet. Elszállt a költségvetés, helyre kell billenteni.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Toobee #34951 üzenetére
Ne is mondd, már több mint sok. Egyébként nem vagyok elfogult, még mielőtt valaki azt hinné! Így jött ki a lépés. A nagy szívás akkor lesz, ha esetleg lépnék másfelé.
Fejes láncon még "finomítok" a héten, aztán egyelőre leszállok a körhintáról. Ritkább vendég leszek itt is.
-
8nemesis8
veterán
válasz
Toobee #34923 üzenetére
Legtöbbször veszteségmentes formátumban hallgatózom, de amikor küldenek 1-1 új zenét sokan mások mp3at küldenek és amíg csak belehallgatok addig van ez.
Így sem érdemes?
Mert 2-3-4 ezer nem vészes, de ne legyen búgás meg horror dolgok.
Eddig nem voltak túl jó tapasztalataim jack rca kábelekkel. -
8nemesis8
veterán
-
cekkk
veterán
válasz
Toobee #34491 üzenetére
Én anno ilyen rezgés csillapításos lapot hallottam, egy Dali Ikon vagy Mentoron, ketten voltunk egy haverommal kezdő hifisként miután már 20 perce beszélt a fószer én már kezdtem hallani valamit a haverom semmit. Szóval ha egyből nem veszed észre a különbséget én véleményem szerint nem éri meg. De ha hallod/látod akkor vedd meg
-
gyurczy
őstag
válasz
Toobee #34489 üzenetére
"Azonban a fo.Q lapokat nem a Dune-n próbáltuk ki, hanem a valóban forrásként használt hálózati háttértáron (NAS), illetve a benne lévő merevlemezeken. További kontrasztjavulást láthattunk, de ami talán még ennél is fontosabb, hogy a merevlemezek rezgése kézzel érezhetően csökkent, ami valószínűleg nem elhanyagolható a merevlemezek élettartamának meghosszabbítása szempontjából sem."
-
Pepszi
tag
válasz
Toobee #34342 üzenetére
Toobee: ebből az usb dac / koax átfordítót nem nagyon értem.
tegyük fel lecsapnék az arcam-ra
Veszek egy opcikai kimenetes hangkártyát([link]) és optikai kábellel rákötöm az arcam optikai bemenetére. Ez nem jó?
Plusz a tv-t is rá tudom kötni optikaival, mert ha jól látom 3 ilyen bemenete van. -
Mankó
veterán
válasz
Toobee #34359 üzenetére
Hát az szép. Én csak egy Philips full hd-n néztem meg, hogy tudják e a full hd-k a DTS hangot, és nem volt azoknak hangja. De valaki itt azt írta, hogy a mostani modellek már leadják a DTS hangot is.
Szappanoperás.Mármint, pontosítva.
De ahogy kiveszem a szavaidból, ez a verzió felejtős akkor. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Toobee #34321 üzenetére
A fejesek többsége 40Hz körülig bírja, aztán általában hirtelen szevasz.
A mostani staxon kijön olyan 30-35Hz körül.Persze gyártók kamuznak össze vissza, ezek a valóban hallható alsó határok. Fejeseknél nagyon durván elterjedt a hazugság. Lásd 0.1%os torzítási tényező 5-40kHz átvitel, szinte az összes középkategóriás fejes adatlapján.
-
-
törölt tag
válasz
Toobee #34182 üzenetére
Toobee (#34182)
Nem teljesen vilagos, mit javasolsz, mi az az avx?
Az Arcam-ot megneztem, 300-as mar nincsen, AVR360-as van, az viszont az duplaannyiba kerul, mint a fent emlitett Onkyo. Ennek ellenere bevallalnam, ha tenyleg nagysagrendi kulonbseg lenne a hangzasban. Ahogy mar irtam, nem vagyok nagy hifista, igy az atlagember altal eszrevehetetlen kulonbsegek nem erdekelnek.A hangfalak rendben vannak, csak az erosito a gond?
gyurczy (#34183)
"akkor valami több csatornás végfok + processzor kombóban gondolkozz"
Tudnal peldat mondani? hasznalt cucc nem opcio.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Fotók, videók mobillal
- Milyen TV-t vegyek?
- Autós topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Tőzsde és gazdaság
- Gyúrósok ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo Miix 510-12IKB : i5-7G I 8GB I 256GB SSD I 12" Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest