-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mettek
addikt
válasz
VoidXs #176493 üzenetére
Jó ennyit nem ér nekem. Pont ezért nem használok Pc-t procinak. Nekem ezek a mókolások már nem mennek.
azt csináltam inkább hogy a front left kimenetét átdugdostam a center és front right csatornába, így mindegyiket le tudtam mérni csak gondoltam van ennek egyezerübb megoldása is de akkor maradok ennél. -
foltang
csendes tag
válasz
VoidXs #176470 üzenetére
Én próbáltam körüljárni a csatornakorlát témakört, ugyanis van egy hangkártyám (Focusrite Sapphire Pro40), amit ki lehet ADAT modullal bővíteni 16 csatornássá, sőt, valójában 10 csatornát eleve tud a monitor kimenetekkel együtt, ami már 7.1.2-re már jó is lehetne.
De.
Csak ASIO driver-en kereszül lehet 8-nál több csatornát ráküldeni, amire viszont az EQ APO nem tud insert-álni.
Áthidaló megoldásként már azt vízionáltam, hogy a hangsávra offline ráteszi az ember a szobakorrekciót, egy új hangsávként beletenni az mkv-ba remux-al, és azt lejátszani ASIO-n keresztül, de ez olyan favágó kényszermegoldás lenne. Meg az sem tiszta, hogy hogyan lehetne fizikailag megoldani az eq-t a hangsávokra pl Audacity-ben.
Tehát max az lehetne megoldás, hogy az MPC-HC-be kéne valahogy beletenni azt a feature-t, hogy tudjon EQ-zni. -
Skyner
tag
válasz
VoidXs #176462 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszodat. 5.1.4 konfigom van (elülső és hátsó atmos párokkal), de ha jól értem, akkor csak 1 pár atmost tudnék behazudni a szabadon maradt rear left és rear right csatornákra. Spéci MPC-HC csak elméletben "létezik", amely esetlegesen a kikódolt WAV csatornákat küldené ki? Nyilván újrakódolt bistream lenne a fullos megoldás, de mitől függ, hogy fog-e sikerülni az újrakódolás?
-
skippper
senior tag
válasz
VoidXs #176462 üzenetére
Ez alapján akkor tudok szobakorrekciót dobni Atmosos contentre is EQ APO + REW párossal? Ha igen, akkor mennyire kavar be ebbe az Audyssey? Van értelme annak, hogy egy Audysseyvel már módosított hangot mérjek be REW-en és azt EQ-zzam utána újra? (Az oka az lenne, hogy így nem veszítem el a valamennyire jó hangot, ha nem a PC a forrás)
-
Skyner
tag
válasz
VoidXs #176410 üzenetére
"Most épp saját dekódert írok nulláról, kell a DD+Atmos dekódoláshoz, abban igyekszem figyelni, hogy a végtelen idióta feature-t támogassa."
Hűha!Az Atmos dekódolást már nagyon várom. Bővebb infó érdekelne, ha nem titok.
Tudtommal az EQ APO nincs felkészítve rá, milyen hw és sw követelményekkel lehet számolni? Cavern is kezelni fogja majd? Mikorra várható? -
Tamoo
nagyúr
válasz
VoidXs #176391 üzenetére
Azért ezt így általánosan nem jelenteném ki.
Nekem jelszintben kevés lenne az Ultimaxhoz is (végfokhoz), jelszintben kevés lett volna a Monolithoz is és késleltetésben kevés lenne úgy is, hogy az egyik sub elől van a másik meg oldalt. De ez csak a saját példám.
De pl. ha elől lenne 2db R115SW, ahhoz tökéletes lenne. -
python1
veterán
válasz
VoidXs #176350 üzenetére
Igen, lehet az is probléma, de lehet áthidalni valóban azzal, hogy tulajdonképpen csak a centersugárzót helyezik vászon mögé, a frontokat meg közvetlen a keret mellé beforgatva.
Pl. itt ezen a videón (25:40-nél) is jól megoldották ezt, így nem kellett a helyiségből nagy területet leválasztani.Vikthor
Nem is a magas hangok hiánya ami hiányos, inkább a 3D-s térleképzés, hiányzik a színpad mélysége. Asszony is mindig mondogatta, hogy monón szól az egész. -
Dorian
félisten
válasz
VoidXs #176185 üzenetére
Tehát ez az abszoludt hangerőre van hatással, így minden résztvevő dobozról egységesen ugyanennyi hangerőt vesz le? (Szubnál néztem csak és ott tűnt fel a 0 helyet a -1,4dB).
Mert ha így van, akkor össz annyi a dolog, hogy ilyen 5.1-es anyagok esetében (tehát ahol használom a sr kiterjesztést) feljebb csavarom a hangerőt 1,5dB-lel. -
python1
veterán
válasz
VoidXs #176082 üzenetére
Mondjuk a jelenlegi DIY mozis projektem talán 250e forintból szögeltem össze, de millió környékéig nem hallottam jobbat, de ha szerénytelen akarnék lenni, sokkal jobb hangot is csak néhány helyen. Jobb Mérési eredményeket is talán pár újamon tudnám megszámolni.
Kivitelezés, meg most sokat nem izgatott, mert vászon mögé ment minden, viszont így abszolút túltesz a gyári szettek 90%-án, de lehet magasabb is ez a szám.
Ha viszont azt vesszük mennyit locsoltam, és buktam már cserélgetésen, az az összeg amit költöttem DIY megoldással, ahhoz képest annyi, mint a lyukas zsebemből 200ft.
Egyszerűen meguntam a bokából szóló centerhangot, meg a sok kompromisszumtól hemzsegő nyűglődést, most élvezettel mozizok, komolyabb szettet meg csak azért építek, mert szeretném magamat próbára tenni, aztán majd meglátjuk. -
MasterMark
titán
válasz
VoidXs #175633 üzenetére
Oké így már értem. Meg tudná fordítani szoftveresen, de csak ha bepipálom. Szóval ha az nincs bepipálva, akkor mindegy hogy + vagy - jelet ír.
Próbálgattam pár mérést, akárhova teszem a crossovert ott lesz egy beszakadás minden csatornán, hol kisebb, hol nagyobb.
Láttam Tamoo videójában, hogy kézzel késlelteti a szubot, azt megpróbáltam egy nagyon picivel jobb lett olyan 6-7 ms körül, aztán 9-től megint rosszabb.
Ezzel mit lehet kezdeni? -
lenox
veterán
-
lenox
veterán
válasz
VoidXs #175509 üzenetére
Szerintem osszekevered a celokat az eszkozokkel. Ha egy eszkoz nem jo valamilyen celra, akkor masikat kell hasznalni.
Konkretan beideztem a szoveget, nincs benne olyan, hogy 20 ms sokak hallashatara, az van benne, hogy vita van rola, hogy 20 ms alatt kell maradnia a group delaynek, hogy teljesen hallhatatlan legyen (tehat nem teny, hanem vita), de ez valoszinuleg (irja a szoveg) a kozep es magas bass frekvenciakra vonatkozik.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
VoidXs #175508 üzenetére
A sok ablakozott mérés helyett eszembe jutott egy könnyebben leírható, minden frekvencián kiszámolhatod a impulzus korrelációját a vizsgált freki egy periódusra, és akkor a tökéletesen pontos késleltetést kapod. Ez viszont nagyon drága, ezért csináljuk a torz verziót, amit az ábrákon látsz. Egy korreláció 3 FFT, amiből egy megspórolható (egyik forward tag nem változik), és ezt meg kell ismételned a REW minimum esetében is 131072 alkalommal. Benchmarkoltam, közepes CPU-n majdnem 3 órás buli. Annyit nem hiszem, hogy várnál egy képre.
-
lenox
veterán
-
lenox
veterán
válasz
VoidXs #175502 üzenetére
Hat sokfele ar van, en a $1100-at latom mindkettonel.
Ha valamire hivatkozol, akkor akar linkelhetned is, rakerestem, erre gondolsz?
https://www.audioholics.com/subwoofer-reviews/jtr-captivator-rs1
Idezem:
Group delay is the measurement of how much time it takes for individual frequency bands of an input signal to be produced by the speaker. It can indicate that some frequency components are developing slower than others or are taking longer to decay. It is generally thought that 1.5 sound cycles are needed for group delay to be audible at bass frequencies, although there is an argument that group delay should remain under 20 ms to be completely unnoticeable, but that is likely meant for mid and upper bass frequencies.
Ez szerintem koszonoviszonyban sincs azzal amit te irtal. -
lenox
veterán
válasz
VoidXs #175500 üzenetére
Minél inkább 0-hoz kell közel kerülni. A group delay azt mondja meg, hogy frekvenciánként mennyi a késleltetés, és a kék ív konkrétan a létező legrosszabb eredmény, amikor a sub impulzust kiadni képtelen, mert egy freki sem tud illeszkedni.
Csak ezzel nem mindenki ert egyet. Pl. ahonnan a grafikonokat linkeljuk ott nem ezt mondjak. De amugy ilyen osszehasonlitast meg nem hallottam, szivesen meghallgatnam, hogy mit lehet ebbol valos filmen hallani.
Ez igaz, de a torzítása és tényleges mélykiterjesztése nem éri el az Arendalt. Tény, hogy hangosabb, viszont drágább is. Ez így nem kárpótol az SVS legendás torzításért.
Hat a torzitas eppen vitatom, de az aruk nem pont hasonlo? -
Saughassy
aktív tag
válasz
VoidXs #175484 üzenetére
Na, akkor a "Mentsuk meg az SVS becsuletet" es tanuljunk a mérésekből contestet megnyitom.
Nekem a group delay abrazolasa nem vilagos, ha jol ertem akkor group cycle-t megkozeliteni kellene, nem alulmulni? Az Arendalnal az a 140Hzes tuske a tesztelok szerint egy hallhato rezonancia, ami szerintem inkabb problema, mint hogy hany ms +- 20 hznel a group delay. Ezt amugy mindig le is irjak a teszteknel.
Ez van ha sok szabadideje akad az embernek ejszakai muszakban.
Szoval szerintem ha csak akkora SPLt veszunk ki az SVSbol amit az Arendal tud (onkenyesen kivalasztottam a 25-hzet
akkor ott bizony az SVS is hozza azokat a torzitasi ertekeket, cserebe viszont komoly dinamikai tartalekai maradnak meg ha plusz torzitas aran is. Erre en max azt mondanam, hogy mas filozofia, nem azt hogy rosszabb. 25 tol pedig brutalis az elonye es inkabb kisebb, vagy egal a torzitasa.
Hogy 20 hz alatt milyen torzitast mernek az meg igazabol nem tudom mennyire lenyeges, mikor te magad is azt irtad, hogy az Arendal egy 30Hzes sub.
Egyreszt tenyleg kerdeses, hogy mit erzekel az ember abbol a torzitasbol, mikor ott nagyjabol csak mesterseges hangok lesznek, azt meg ugye mihez viszonyitod, masreszt pedig (leginkabb) ugy is kifogy a kakao mindkettobol.
Bar ezt a "Mindent nezzunk ref levelen" szent oruletedet elfogadom, azert a tobbseg szerintem nem ugy hallgat egy konzumer cuccot, halado topic ide, vagy oda.
-
ada19
senior tag
válasz
VoidXs #175436 üzenetére
Azt azért tegyük hozzá, ami a reviewból is kiderül hogy a sub saját DSP-je egyszerűen nem engedi a saját határait feszegetni, lehetetlen 10% THD fölé hajtani, és pont ez látszik a lenox által bemásolt 20 másodperces sweepeken is. Más suboknál lehet itt végigmegy szépen, csak embertelen torzításokkal.
"These tests show us the long-term continuous headroom that the subwoofer is capable of. Here we can see how the DSP filters shape the 1961s’ response until the signal reaches the subs’ limits. Both subs can hit a continuous 110dB of mid-bass and that ought to give plenty of punch for most people’s tastes."
-
ada19
senior tag
válasz
VoidXs #175432 üzenetére
Erről is szó van a videóban, eleve mennyi 15 Hz alatti tartalomról beszélhetünk, meg jó eséllyel közel hallhatatlan már abban a tartományban. De ha valakit zavar a tudat, vagy azt hiszi hogy hallja, az ajánlásuk hogy vegyenek valamilyen elképesztő zártat, pl. JTR RS1, 18" sub 2400 W erősítővel.
-
powerup2
addikt
válasz
VoidXs #175376 üzenetére
Ha a corsair-nál is ilyen gyorsak lennének akkor össze tenném a kezem lassan az a cég a saját egerének az fw-jét nem tudják rendesen megirni és javitani a dupla kattintásos hibát. Elég idegesitő hogy egyet kattintasz de valójába kettőnek van érzékelve ....
KP: nem hiszem ilyen áru terméknél olyan sokat dobnának rá vámot.
-
Dorian
félisten
válasz
VoidXs #175352 üzenetére
Köszi!
Akkor a 0,71-es szorzót választom, így a legegyszerűbb variálni, hiszen ha 7.1-es a film, akkor ezeket a nyilakat törölnöm kell. (MPCHC-ben hiába állítottam be, kijelzi a pipálgatós mártixban, úgy ahogy szeretném, csak hangban nem történt semmi, azért ez lesz a megoldás.) -
Dorian
félisten
válasz
VoidXs #175112 üzenetére
Vagy esetleg elég, ha a végső átlagoltat menti el, amit mérések után számoltatunk úgyis ez a végső mért adat, amit újra betöltve aztán lehet módosítani a Cavern beállításaival, és exportálni eqapo-ba, hogy ne kelljen olyankor újra mérni, ha többpontosat mért az ember, de átállítaná mondjuk a vágást, vagy a célgörbét, stb.
-
Dorian
félisten
válasz
VoidXs #175109 üzenetére
OK, akkor 150-re állítom.
Ha már itt vagy ():
Tamoo Cavernes leírásában olvastam: "ha többpontos mérést csináltunk, akkor csak a legutolsót menti"
Ez biztos így van? Emlékeim szerint többpontos esetén csinál egy átlagot és azt a grafikont mutatja. (de ezek csak halvány emlékek legutóbbról) Nem ezt menti el?
Mert ha úgy van ahogy Tamoo írja, akkor nincs értelme elmenteni, hogy később módosított beállításokat exportáljunk, hiszen a "legutolsó mérés" nem az a többpontból átlagolt mérés amire valójában szükségünk van. -
-KP-
addikt
válasz
VoidXs #174925 üzenetére
Én nem azt mondtam hogy nem jók, vagy hogy mind szar. Csak hogy a jó ebből bizony nem olcsó, valamint nem kezdő hangfalépítőnek való.
FIR-t meg a minidsp-t emlegetsz. 3 koax lcr esetén akkor 3 hangszóró, 3 minidsp, és 6 csatornás erősítés ismét csak vissza kanyarodtunk a piszkos anyagiakra. Biztos jó az SCS8/12 vagy az említett RCF is, csak épp senki se fogja egy szobába betenni, valamint a váltót sem épp kezdők tervezték hozzá (gondolom).
Egy ilyet mondjuk nagy duzzogva el tudnék képzelni nálam is:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Bomba ár! Siemens Simatic Field PG M5 - i7-6820EQ I 8GB I 1TB SSD I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged