-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
galaxys80
veterán
válasz
#09634560 #79735 üzenetére
Az erősítőn nincsen HDMI bemenet csak optikai és koax.
Ezek közül meg,ha jól tudom akkor az optikai a modernebb.TV-n próbáltam a külső hangszórós beállítást is, de semmi.
Egyébként 100-ból 99-szer úgyis hangfalakon hallagatok mindent ami DVD-n vagy WD-n megy, csak piszkálja a csőrömet, hogy miért nem megy TV-n.
Főleg, hogy emlékeim szerint az előző TV-nél (B650) ez nem volt gond. -
bammbula
tag
válasz
#09634560 #79637 üzenetére
Tudod, ha minden egyes kommentet végigolvasnék, akkor még holnap is itt ülnék a gép előtt. Egyébként most elolvastam az első hozzászólást, de nem lettem sokkal okosabb. Nekem egy link kéne csak egy elfogadható minőségű hangfalszettről, aminek picit utánaolvasgathatok, hogy valójában megfelel e nekem, míg az első hozzászólás elmagyarázza, hogy mi az ami jónak számít, amit kb eddig is tudtam a neten olvasott cikkekből..
-
-
törölt tag
válasz
#09634560 #79358 üzenetére
Ez most izé .... más a sztori.
Használt entry leveles AV erősítőket adok-veszek jövkieg szempontjából, kitakarítva, tesztelvem, garival
Ebben a tekintetben nincs elképzelésem, ami jönDe valszeg egy 606-os lesz, legalábbis nagyon úgy néz ki.
dunkel
Megvolt, de csak az időmet vesztegettem vele. Ahhoz nem kell manual, ha másik 2 eszköz szól plug n play módon. Pechemre pont azzal kezdtem, ami nem -
törölt tag
válasz
#09634560 #79345 üzenetére
Boldog Születésnapot így utólag is
(Meg Norbit is üdvözlöm, ha már személyeskedünk)
szerk: Sefter-nek is boldogatAmúgy megvan. HDMI hang PC-ről megy, BD player és PS3 szintén, ám az MP nem szólal meg. Válogatós a szentem, amit sejtettem a nemzetközi fórumhozzászólásokból.
Mindenesetre köszönöm a tanácsokat, további szép napot, sietek, mert el kell adnom egy Sony HM erősítőt -
törölt tag
válasz
#09634560 #79345 üzenetére
Igazából ezt próbálgatom, de nem nagyon találok ilyesmit.
Input van az elején, ahol ha a HDMI-t kiválaszutom, akkor kiírja, hogy az az
Meg settings, amit most bányászok, de egyelőre ott sem találtam assign-t vagy hasonlót ...De szóval a lényeg, akkor tudja a HDMI hangot?
-
Patice
nagyúr
válasz
#09634560 #79252 üzenetére
Filmek mikor lesznek kaphatóak DA hangsávval? (Mert pár cím már ezzel készült.) (kíváncsi vagyok DTS oldalon mit lépnek rá...)
Amúgy nem lennép meglepődve, ha a 11.1-es rednszerek már raktárban lennének.
LG-nek is volt egy ilyen rednszere, ahol a négy álló felfelé is sugárzott, így volt 9.1-nek hazudva. Csak kettőt kell még mellé csomagolniuk, meg akár mélynyomóból is még egyet és mehet a marketing.
-
demars
addikt
válasz
#09634560 #79120 üzenetére
Én az első hozzászólással kezdtem... de így is csak részleteket értettem meg az egészből...
Pár napja rágom a témát... valami kezd derengeni... de csak elméleti síkon... sajnos!
Többen írtátok: Meg kell hallgatni!!! Igazatok van!
Így nehéz dönteni, választani... relatív sok pénzről van szó, nem teheti meg mindenki, hogy havonta kéthavonta cserélgeti a cuccait, mert van ( lesz ) jobb, netán még sem tetszik neki amit vett!!!
Itt a topicban szinte minden hozzáértő tag denont, onkyot, marantzt, arcamot ajánlott... biztosan igazuk van... de ha egy laikus elolvassa a technikai infót... utána a Yamaha RX-V567 azt látja, hogy ez a yamaha tud annyit ( elvileg, a leírás alapján ), és olcsóbb (meg persze új és garanciális) !
Nekem tetszik ez a yamaha, de senki sem írt itt a topicban, hogy miért érdemes azt venni, vagy az ellenkezőjét... miért ne vegyek azt... -
laccy88
senior tag
válasz
#09634560 #78958 üzenetére
sajnos a pc-m nem rendelkezik koax kimenettel. Érdemes foglalkozni ilyen átalakítóval vagy szerezzek inkább egy hangkártyát koax kimenettel?
-
Hooper
őstag
válasz
#09634560 #78660 üzenetére
Marantz SR7400 vs Onkyo TX SR608?
Marantzrol igazábol csak annyit tudok ami Te leírtál. O-krol már kicsit több a teszt.
607et elvetettem..HDMI csak 1.3.. korszerű is meg nem is, ha hosszabb távra gondolkozok és még drágább is mint a Marantz. 608at többek közt itt meg halálra dícsérik és 10/10re pontozták.
Csak ott lebeg előttem amit írtál "hangilag Marantz erősen übereli"..válaszutak:
az M olcsóbb, de mellé kéne venni olyan lejátszót amin van koax a hangnak (popcorn a400at néztem ki de az borsos). szóval árban nem spóroltam, sőt.O esetén meg lehet megtartom a WD TV live streaminget és HDMIn megy az erősítőbe minden. (normális hangkimeneten kivül nem sok bajom van vele.. annyi biztos nincs h +50ért vegyek egy a400at.. alatta meg felesleges venni lejátszót mert nagy előre lépés nem lesz.
-
hétalvó
addikt
válasz
#09634560 #78671 üzenetére
16 drot egyet levonhatsz subra, meg az 5.1 is 11+1.
nekem 20000 alatt nem jon ki 1, de ez a minimum, 50-100000ig siman el lehet menni csatornankent.
a vegfokig most is le kellett allnom, de az is egy szazas volt. plussz egy eloerosito jajjajj...
kezdesnek el lehet kezdeni klotz-bol is csak eppen akkor az egesz az ertelmet veszti. -
-
Hooper
őstag
válasz
#09634560 #78660 üzenetére
Főleg mozi, fHD filmek dts hanggal amiket nezek. Mostani szett hangzása (nem tudom hogy az erősítő vagy a hangfalak miatt bár sztem az utóbbi) zenére nem vált be, ezért is maradtam a pc+ jo hang kartya + z5500 szettnél es nem szenvedtem hogy össze kössem a pct az erősítővel zenehallgatás miatt.
De nyilván később ez a cél.
Hdmi nem tudom kell e.. A lejátszó optikain lead mindent, hdmivel meg megy a kep a projektorba.Szerk: denont archivban 150felett talaltam :/
-
Hooper
őstag
válasz
#09634560 #78653 üzenetére
Onkyo SR607 megér kicsit több pénzt, és utána járást a Maranzt SR7400-hoz képest?
-
Maksifül
senior tag
válasz
#09634560 #78627 üzenetére
Köszönöm a kedves segítséget!
Mindamellett, egy lakótelepi szobába szerintem felesleges akármilyen méregdrága hangfalrendszert építeni, már csak a szomszédok miatt sem. Ők sem tudnák kiélvezni.
Nekem semmi bajom a Harman Kardonnal, de ha nem harmadáron jutnék hozzá a dobozokhoz, biztos gondolkoznék más szettben is. -
devil-k
nagyúr
válasz
#09634560 #78509 üzenetére
Ha meglátja az OPPO árát, tuti, hogy kiszalad a világból, amit nem is csodálnék.
Egyébként én is forgatom (jelent pillanatban is) az erősítő kézikönyvét mind magyarul, mind angolul, mivel 1-2 dolog érdekel. Nem ciki elővenni, ahogy a többiek is írták.
korko78
Nem okoskodó tanács volt amit kaptál, csak egy rávilágítás. A kettő nem ugyanaz. -
ngyhrgsz
újonc
válasz
#09634560 #78299 üzenetére
Köszönöm h válaszoltál!
Igazából a szoba az 5x4 m-es, egy ilyen tv állvánnyal (kép--ez nem az én szobám) a sarokban. Szeretném hogy a hangfalszett elférjen ezen, és tetszen, ezért eddig magamtól erre jutottam (másik kép). ha ezt venném akkor egyedül a mélynyomó nem lesz rajta, hanem a tv állvány mögött teljesen a sarokban. Az elvárásaim alapvetően nem nagyok, mivel nem is értek ehhez, nincs jó fülem, kb annyira tudok hozzászólni h ne olyan legyen mint az újonnan feltöltött filmek mozis hangja
hanem tiszta, jó. És tudjam hangosan hallgatni ha épp ahhoz van kedvem és esetleg egy pendrive-ról is gyorsan tudjam hallgatni ami rajta van. Innentől kezdve várom további hozzászólásod, mert amúgy nem tudok választani. Azért esett volna a választás a H/K-ra mert az beférne a tv alatti szélesebb de szűk (kb 14 cm magas) polcrészbe, ezek a denon meg onkyo pioneer magasságukból adódóan (16-17cm) nem, csak a még eggyel alatta levő helyre. legalul pedig a modem a router az áramelosztó van elhelyezve, ízlésesen eltakarva
. de most már tényleg nem tudom mit vegyek, írtál pár jobbat, próbáltam rájuk keresni, találtam egy ilyet is: Pioneer VSX-826 -->87 ezerért. Kérlek mondj valamit!
Ui.: ez a dac meg arc-ot tudó hangprojektor nekem teljesen új
Ha más is hozzászólna véletlenül, neki is nagyon köszönöm a felvilágosítást, tanácsot, egyebet!!
-
Hobbbyt
őstag
válasz
#09634560 #77794 üzenetére
Írtam, hogy használtan 60e körül.
Hallgattam Pioneer VSX-420 (van a családban egy és kölcsön kértem) és határozottan ez az a kategória amit messze el akarok kerülni. A Sony TA F220-am után egy dinamikátlan üres semmit mondó silány hang jött ki a hangfalakból, pedig csak az erősítő lett átdugva... Meg is lepődtem, hogy a 20 éves erősítő így sárba tiporta szegényPioneert.. és azon is hogy ennyire lehetett hallani ezen a belépős 160 ezres hangfalszetten.Ezért gondoltam magasabb kategóriában mit pl a H/K AVR 255 is képviselt.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#09634560 #77523 üzenetére
de,tőlem... a 76os (ami kép alapján megegyezik a 83assal) loudnessbajnok cucc, felborult hangszínnel, torz magassal, használtan túlárazott termék. nopersze, ez nem lenne baj, ha ugyanolyan értékvesztéssel adnák, mint arcamot, denont. Ez a 28xx 33xx denon árszintje volt újonnan.
-
donjohnson
addikt
válasz
#09634560 #77482 üzenetére
Sanci, még egy utolsó kérdés mielőtt megveszem a 25k-s Yamaha RX-V361-et:
ez a Pioneer VSX-323 megéri a dupla pénzt vagy felesleges kiadás lenne? -
dgabro
tag
válasz
#09634560 #77437 üzenetére
Bocs, hogy beleszólok, de szerintem ne vegyétek ki a belépő szintet az első hsz.-ből.
Van annak ott helye, nekem nagy segítség volt, hogy merre felé induljak el teljesen "süket-némán"
Az már más kérdés, hogy nektek is helyén kell tudni kezelni (és ez a rész pont nem neked szól Sanci, mert sokat segítettél nekem az elején), hogy igenis van akinek megfelel a Denon X500 / Pio 423 erősítő kezdésnek, és nem lesz csalódott, mert nem olyanok az elvárásai mint nektek. Mindenki (vagyis a józanabb fajták) tudják, hogy összesen 100-150 ezerből nem lehet a csúcsra törni, és biztosan lehet a használtak között is jókat kifogni (bár a 3D-s, sok HDMI-s csatival ellátottak között azért én nem tudtam annyit válogatni a használtak között amikor aktuális volt, az 50-60 ezres kategóriában..), de ha valakinek nem ez a célja, akkor igenis jó iránymutatás neki az 1 hsz.-ben leírtak.
Kicsit ez olyan, mint a plazma topikban leszólni a 250ezres 60-as méretű LG plazmákat. Valóban jóval gyengébb mint, az 50-65-ös Panák (azok 350-800 ezerért), de akinek ennyi pénze van rá, igenis jobban jár vele mint egy LCD-vel, és tudomásul veszi, hogy nem lesz a csúcs minőség az otthonában. Valószínűleg LCD-ről vált aki LG plazma felé nézelődik, és neki igenis nagy öröm lesz, és nem fog csalódni, mert sokkal jobban jár így is. LG plazmáról nem sokan "panaszkodnak" ott (pedig van egy pár tulaj ott is), viszont Pana csúcsról ott is megy egy-két rossz szájízű gondolat, hiszen nagyobb pénzért az ember tényleg tökéletességet vár, és nagyobbat is tud csalódni, míg kevesebb pénzért tudomásul veszi, hogy vannak korlátok. Az analógiát itt úgy értem, hogy az LCD-ről váltás ebben az esetben a TV csipogóiról, a belépő erősítő+hangfalszettre váltás.
Ezzel csak azt szerettem volna mondani, hogy a magamfajta kezdőknek szerintem tényleg nagy segítség a belépő szinttel foglalkozás, csak el kell fogadni, hogy bizony van olyan, aki most kezd ismerkedni ezzel az egész házi-mozizással, vagy esetleg nem is annyira mindenvágya a csúcs hangzás, és neki az nem segítség, hogy ááhh 150ért felejtsd el az új komplett rendszert, inkább legyen ennyiért használt sztereo. Amivel egy avatott fül biztos, hogy jobban jár, de egy kezdő nem biztos, hogy azt kapja amit szeretne. Mozizáshoz, egyszerű HDMI kábelezéssel, 3D kutyafülével...
Nekem is sikerült az itt olvasottak alapján megvenni a Pio-423-at és nagy megelégedettséggel filmezünk vele, tökéletesen kielégíti a belépő igényünket, és biztos vagyok benne, hogy sokan lesznek még így vele. (egyébként nagy segítség volt már az is, hogy azonnal mondtátok, hogy ne a 323-at vegyem, hiszen nem sok a különbség, és érdemesebb akkor már azt a kb 5.000 Ft-ot rászánni legalább a 423-ra.. <- na ilyen egy kezdőnek a segítség szerintem ezen a szinten, nem az, hogy belinkelünk neki majdnem dupla áron egy sokkal jobb használtat, pontosabban nem csak az a segítség.)
Persze néhány év múlva talán majd tovább lépünk (ha szükségét érezzük majd), de most nagyon örülünk neki, hogy sok jelentősebb kiadás mellett, sikerült még ezt is beszorítani. Kiváltottam a TV hangját, és sokkal nagyobb élmény a filmezés még így is kicsi pénzből, extra belépő szinten.
Ha nincs ez a topic, tényleg fogalmam sincs merre indultam volna. Szóval nekem akárhogy nézem, nagy segítség volt.
-
bigdee888
tag
válasz
#09634560 #77437 üzenetére
Lejárt már a szerkesztési idő... Bocs a dupla hsz.-ért.
Sanci38!
A hsz-ed második felére reagálva: hónapokig próbáltam keresgélni az erősítőket, hangfalakat, és segített az 1. hsz. Tisztában voltam az erősítő korlátaival, a képességivel is, de azt tényleg nem tudom elfogadni, hogy valami nem működik, ami bent van na specifikációk között.@Norbi72: igen, és is várok MasterMark reagálására.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest