-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Toobee
veterán
válasz
bajnokpityu #78893 üzenetére
Én máshogy látom. Sok mindenben egyetértünk és sokszor hagyatkozom a tapasztalataidra, de most meg kell cáfoljalak. Nálam nem produkálta ezeket, bár az Oyaide-t jobb kábelnek tartom és ha megfogják a vámon, akkor is a 75 cm-es Carbon árában van.
-
Toobee
veterán
válasz
bajnokpityu #78886 üzenetére
Nem is azt mondtam, hogy neked oké a Carbon. Azt írtam, hogy vállalható kompromisszum zenére mindkettő. Ez alá nem érdemes menni, akármilyen rendszered van, amiben szükség van digit ic-re.
-
hétalvó
addikt
válasz
bajnokpityu #78886 üzenetére
Itt egy optikai kabel legyozese volt a cel es egy mozierosito kiszolgalasa. Azert a Te rendszered nem eppen alap stereo.
-
Toobee
veterán
válasz
bajnokpityu #78883 üzenetére
Oyaide DR-510, AQ Carbon szerintem vállalható kompromisszum zenére. Mozira meg egy Cinnamon se elképzelhetetlen, elég mozizós a karaktere.
-
hétalvó
addikt
válasz
bajnokpityu #78880 üzenetére
Neked biztos nem jo, de nekem eleg az alpha furu. Fx alpha ag. A kis oyaide is belefer majdnem.
Ennyi kb. De elvagyok az 1500ft-os planet waves-emmel is.
Ami jobb volt a carbon hdminnel.Jo Reggelt!
-
gyurczy
őstag
válasz
bajnokpityu #78783 üzenetére
A 409-nél azért jóval erősebb karakter szerintem.
-
gyurczy
őstag
válasz
bajnokpityu #78779 üzenetére
Én az Orkan-ról beszéltem most, de azt is hallottad. Színesnek mondtad, de nem bántónak vagy tolakodónak.
-
Patice
nagyúr
válasz
bajnokpityu #78761 üzenetére
Nem tesztelni mentem át nuke7-hez, csak úgy hallgatózni. Mióta nála voltam jöttek új dobozai és kíváncsi voltam rájuk, nem hallottam még őket. Először saját láncot füleltük meg, aztán meg bekötöttük a hangfalkábelemet, meghálálta a doboz.
Meg akartam fülelni zenén, sztereóban az Arcam-ot is, mert még olyat se hallottam, ezért bekötöttük, de sajnos már nem jutott túl sok idő az ismerkedésre. Egyikünk se tudta, hogy hogy kell gyári resetet nyomni rajta. Utána meg már jöttem, mert már ott voltam vagy 3 órája... és még volt elintézni valóm.
Ezért Arcam-ról nem nyilatkoznék még, amíg nem hallottam rendesen.
Újabb sztereó Roti erősítő viszont nagyon jól szerepelt.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #78757 üzenetére
Arcam AVR300 és 350 hangját több másik (Denonok és Yamaha) erősítőéhez hasonlítottam, AB teszt formájában, és mélyhangok tekintetében határozottan verték az összeset.
(#78763) gyurczy
Bizony jót tenne az Orkan hangjának egy kis lágyítás, finomítás, mert rémesen tolakodó és bántó tud lenni. Számomra hatalmas csalódás volt az Orkan VIII, egy világ omlott össze bennem. Normával és Kimberrel jobban szólt, mint Audiával és Harmonic Technologyval, de még az sem okozott birtoklási vágyat. -
JohannZimu
senior tag
válasz
bajnokpityu #78767 üzenetére
Egál.
Már a kutyák is ??????
-
JohannZimu
senior tag
válasz
bajnokpityu #78764 üzenetére
Előtte láncfűrésszel meg kell igazgatni, hogy jó legyen...
Focalosok Dynoért "remegnek"...
-
Sefter
veterán
válasz
bajnokpityu #78764 üzenetére
Egy jó dynot már én is megfülelnék...
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #78761 üzenetére
Rotelt senki nem vitatta...
De hát házimozit kell kiváltani ARcammal, nem sztereó elő-végfok kombót.. nem egy liga sztem.. -
Patice
nagyúr
válasz
bajnokpityu #78757 üzenetére
Akkor ezért nem volt most sem mélye...
Kevés idő maradt az Arcam-ra. Előtte ment a bugi... -
Toobee
veterán
válasz
bajnokpityu #78732 üzenetére
Próbázni is lehet? Én akkor adnék ki erre pénzt, ha hoz is valamit a konyhára.
-
hétalvó
addikt
válasz
bajnokpityu #78728 üzenetére
Ezt mar maskor is mondtad. De akkor se volt semmi alapja.
Es ennek semmi koze ehhez.
Nem csak en hallom mas is, nem csak az en rendszerem masen is, vegre neki kellene allnod leellenorizni amit mas mond, nem pedig kozhelyekbol taplalkozni.(Ha magas tartomanyban zaj van, lefojtott rendszeren nem hallanam!)
-
Peak
addikt
válasz
bajnokpityu #78732 üzenetére
Ezek a DIY tápok mekkorák? Mit visznek el?
-
Bence01
tag
válasz
bajnokpityu #78728 üzenetére
Nem konkrét zajra gondoltam azért írtam idézőjelben, hanem a video anyagok jelére.
-
hétalvó
addikt
válasz
bajnokpityu #78708 üzenetére
Epp errol beszelek, hogy pont forditva kezdem latni.
Htpc-bol 3fele lejatszo szoftverbol 3 fele keppen szolt a hdmi hang es egyik se volt jobb mint a bdp150. Ugyanolyan hdmi kabeleket hasznaltunk. Ez egy alaplapi ivy i3-as volt.Es ilyenkor mi van ?
-
nuke7
veterán
válasz
bajnokpityu #78708 üzenetére
azt azért lássuk be, hogy belépő mozira egy dedikált lejátszó sokkal olcsóbb és kényelmesebb
-
JohannZimu
senior tag
válasz
bajnokpityu #78699 üzenetére
"Server 180 napos trial"
A cégnél most volt Microsoft ellenőrzés. Szerinted mit szóltak volna, ha azt mondom, igen, 362 napja használjuk a 8db Win Server 2012 Std-t, tegnap előtt installáltuk újra mindet, 180 nap trialba beleférünk nem?
Más egy cég, más egy egyszemélyes felhasználó. Nem erre szerettem volna kihegyezni a mondandómat, de objektivitás érdekében (is) megemlítettem.
-
hétalvó
addikt
válasz
Egy kicsit elbeszelunk egymas mellett, mert szerint foleg sztereora gondolsz, en viszont szigoruan mozin kattogok. Ott viszont a hdmi kabel behatarol.
Lehet atgondolnam ezt egy komoly hdmi-s procinal, de nem hinnem. -
JohannZimu
senior tag
válasz
Az összevetést eredetileg oprendszer árának számítása nélkül vetettem fel, ebből a szempontból mindegy, mennyibe kerül a Win Server, vagy a többi Windows. A többi azoknak szólt akik Win-t használnak.
Elismerem a diy szakembereket, akiknek van tudásuk, tapasztalatuk, hallásuk ahhoz, hogy a nagy gyártók nyomába érjenek, esetleg bizonyos paraméterekben meg is előzzék őket.
De azok, akik érdeklődésből, a zenehallgatás, mozizás szeretetétől vezérelve, de kevesebb szakmai tapasztalattal rendelkeznek, a véleményem szerint igencsak aknamezőre tévedhetnek, és nem csak a puhára gondolok
, hanem arra is amelyik "robban".
-
nuke7
veterán
válasz
bajnokpityu #78685 üzenetére
Es ha az erosito nem eszi a hangot hdmi-n..?
Musiland digital times nem jo koax kimenet..? -
gorbep
senior tag
válasz
bajnokpityu #78561 üzenetére
én sajnos tudnék mesélni Ebay-es tégla történetet.......
Gyurczy: És a Buyer Protection ellenem döntött.....
-
hétalvó
addikt
válasz
bajnokpityu #78549 üzenetére
az baj ezekkel leginkább, hogy nem lehet utánvéttel vásárolni, előre kellene utalni, mert különben még meg is sértődnek és így ki is nyírtuk az interneten rendelgetést lassan. Óvatosan lehet, de nagyon rizikós.
nekem meg jött a parám, de remegés volt utalás után.
mindenki vigyázzon, előre utalásnál skype videóhívás szerintem a minimum lassan.
-
MasterMark
titán
válasz
bajnokpityu #78555 üzenetére
De akkor mindig lenne nem csak néha, nem?
-
palu
tag
válasz
bajnokpityu #78524 üzenetére
Ez volt az én első gondolatom is, de aztán hibátlanul működött. Betudtam a reszet hiányának.
Német E-bay-ről vettem 7 napon túl a visszaküldés már nem megoldás. Meg hát a hangja miatt nem szívesen válnék meg tőle. Csak a Sub kimenet ne vacakolna.
Szakképesítésem, gyakorlatom a javításhoz megvan, a kísérletezőkedvem meg még annál is több. Viszont kapcsolási rajz nélküli megbontás és méregetést ritkán koronázza siker. Szeretem inkább célirányosan keresni a hibát ha már oda jutottam.Szóval ha bárkinek van 3808 kapcsrajza kérem ossza meg. Cserébe jó pár Rotel erősítő rajzát fel tudom ajánlani. Esetleg ötlet hogy melyik fórumon érdeklődhetnék még?
-
ricsik
őstag
válasz
bajnokpityu #78524 üzenetére
Ha nem egyeztek meg 1-2 hét próba gariba akkor senki nem venné vissza. Használt cucc, benne van a pakliban sajnos. Az más kérdés hogy ha magyar ad is próba garit, állja e a szavát.
-
spiky03
veterán
válasz
bajnokpityu #78459 üzenetére
Azt nem tudom, hogy milyen az akusztikám, hogy jó-e vagy sem.
De sajnos a jelenlegi elhelyezésen nem tudok változtatni, ilyen a szoba.
Max majd ha kész lesz a másik tv-s szekrény akkor kipróbálom úgy is, hogy a szubot átteszem a bal oldalra.
De nem tudom otthagyni mert akkor meg a frontot nem tudom hova tenni.
Ez az átka a kis szobának. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #78459 üzenetére
Valóban előfordul, hogy eltalálja a távolságot, ez erősítőtől függ. Mindjárt méretek egyet a NAD előfokkal és az SVS PB 2000-rel.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #78444 üzenetére
Ezt pontosan így gondolom, mert minden logika szerint így van, de amikor korábban ezt beírtam ide, valaki (Sanci?) lehurrogott, hogy nem.
-
devil-k
nagyúr
válasz
bajnokpityu #78444 üzenetére
Egy próbát nekem is megér. Köszi!
Dorian
Kíváncsi vagyok, ha BBéci olvassa ezt, mi lehet/lesz a véleménye.(#78446) regger
A hangdobozokat hány dB-re állítod? 75? Ha jól emlékszem, ennyi a referencia hang, nem?Kivéve persze a szubládát. Mi van ha csal a füled?
-
devil-k
nagyúr
válasz
bajnokpityu #78437 üzenetére
"sztem denonnál jobb,ha erősítőn van föltekerve a sub, készüléken meg letekerve."
Mennyire letekerve a készüléken? Úgy emlékszem, régen írtál erről és akkor az erősítőn + 9dB-t javasoltál. A szub potira nem emlékszem már.
(#78441) Dorian
Jó dolog ez a bemérés, bár nem mernék rá fogadni, hogy 100 %-os lenne a dolog. -
muzsikpeti
aktív tag
válasz
bajnokpityu #78406 üzenetére
Nálam 32m2- en van a T12, kb 70% a potméter és a procin 0db . Szóval van ebben tartalék az biztos. Mondjuk a focal sw800 sub a maga 175w - os erősítőjével 15% a poti és -2 db az elöfokon tudta ugyanezt a teljesítményt!
-
nuke7
veterán
válasz
bajnokpityu #78399 üzenetére
hát ha dolgoznának szombaton jó is lenne...
és igazad van, nyilván
(de holnap már nem péntek, reggel 11 után lesz
)
de félek, hogy most hetekre eltűnnek majd az arcamommal együtt :/
-
gyurczy
őstag
válasz
bajnokpityu #78396 üzenetére
Kell faktor ott is van. Kíváncsi vagyok mit szól elő-végfokkal.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #78395 üzenetére
Thielnél arra azért emlékszem, hogy mennyire tiszta volt. Valaki vegye meg, és majd kilincselek, hogy meghallgassam bejáratva
-
gyurczy
őstag
válasz
bajnokpityu #78384 üzenetére
Tiel 3.7 nem volt meg? Pótold sürgősen.Ja, hogy tulajnál. Az más...
-
kimi02
őstag
válasz
bajnokpityu #78384 üzenetére
"hagyjad már, pios.gotham kábellel"
Tévedsz.
-
hétalvó
addikt
válasz
bajnokpityu #78312 üzenetére
Azert ez egy masik erdekes kerdes. Tul beteg vagyok ma hozza. Nekem kell a hangja a csatinak, mert baromira osszeillik a kabellal, cserelek meg a masik oldalon csatit ezustot aranyra es meglatom. Nem sziszeg ez mar csak par szamnal es ott is minimal, sajnos maximalista vagyok ebben a kerdesben.
A kezdeti fejfajasnal mar jobb sokkal. Lehet atforrasztom egy masik onnal. -
tomic
addikt
válasz
bajnokpityu #78312 üzenetére
De ezt úgy mondod,hogy hallottad is őket,vagy csak csupán az árkülönbözetre reagálsz?
Kb 2 hónapja voltam hallgatózni de csak az egyik volt ott. De ha agyon ütnének sem tudnám megmondani melyik volt. De marhára tetszett a hangja.nuke7 Te vagy.
-
hétalvó
addikt
válasz
bajnokpityu #78166 üzenetére
Ez az igazi kerdes, mi nem jo most.
De legtobbszor a jobb is lehetne vezerel. -
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #78121 üzenetére
Sín Denon előtt sokkal jobb mint az SPX20? Kipróbálhatnám....
de azt oda behajtogatni... nem visz rá a lélek.
Egyébként még 10 órát se toltam bele mióta megvan.
úh még bőven bejáratós.
-
Dorian
félisten
válasz
Nálam a Sín előtt a T3-mal is hibátlanul mért (előttük már régen volt benne más, arra nem emlékszem. ), vagyis a subot most is ugyanúgy rendre 260-akármennyi helyett 220-on akármennyi cm-re méri. De ezt hagytam is így, ha már sok méréssel is centire ugyanazt a különbséget teszi bele biztos van vmi oka.
Persze jobbak Sínnel a már sokszor leírt dolgok, csak ilyen mérési anomáliát nem tapasztaltam. -
gyurczy
őstag
válasz
Hol találtad? Ami tőled jött én szívesen hallgattam itthon, nem volt vele ilyen gondom.
-
Gergőke88
addikt
válasz
Jol tudom, hogy toled el lehet hozni letet elleneben?
Neked milyen Denonod van? -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #78089 üzenetére
Nem akarom én ezzel tovább hergelni a vitát, csak a pontosítás kedvéért jegyeztem meg.
Van akinek ez tetszik, van akinek az, talán nincs is olyan, hogy A Jó, hiszen a cél itt a szórakoztatás, aztán azt meg tudjuk, hogy mindeni úgy élvez ahogy tud.Bontok egy sört, javaslom Nektek is
-
hétalvó
addikt
válasz
bajnokpityu #78082 üzenetére
rotel rb 1080 az tud 2x200 8ohm es kis nyugalmival mennek, megis 2x akkora a borda stereora mint az atlag mozivasban.
egyebkent szerintem a denonok is nagy nyugalmival mennek, mert futenek mint dog. irjak is a specben. -
Gaben360
senior tag
válasz
bajnokpityu #78074 üzenetére
Most akkor semmi sem igaz,amit az erősítőkre írnak?
A 3805-m seggecskéjére 390w,akkor az is többet vesz fel?
Lehet hülyeség,de mivan akkor ha a denon egy független tápegységre adta meg anno a fogyasztást? -
hétalvó
addikt
válasz
bajnokpityu #78074 üzenetére
nem tesztelnek nagykategorias pioneer-okat,
de azert erdemes megnezni, mennyire nem szeretik az arcam-okat avr400 es 84w 5 csatornan 8ohm.
azaz hiteles de max az arcam tesztje, csak nem irhatnak tobbet mint a gyari adat.
pedig ez tenyleg tud 1500w-ot felvenni. na kb ez a realis, ha 7 csatornara szamolunk.avr400
es ennel szerintem egy mozivas se tudhat tobbet.600-as ok, de mar elegge elszalltunk arban. de naluk az is 80w 8ohm5csati
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #78067 üzenetére
Ez volt a jó!
-
hétalvó
addikt
válasz
bajnokpityu #78070 üzenetére
de epitesz otthon erositoket, neked ne kelljen mar bizonygatni, hogy amekkora borda ezekben van ez keptelenseg. de ha a gyari 910w-os adatot fel is veszi levonjuk a hatasfokot elosztjuk csak 5 csatornara maris mas ertekek jonnek ki. nezzunk bele egy rotel vagy akarmilyen teljesitmeny erositobe. legyen csak 2x120 8ohmon es mivan abban mi van a denonban.
meg egy 5x80-at elhinnek, de szerintem jo lesz az 40-60w-nak is. de ilyen 2x160 na neeeea param 120-at tud es nezzunk mar bele...
de mondom merjunk. beszallok az lx-emmel es egy 4310-el.hivoxnak van csak nem vagyunk tul joban...
-
hétalvó
addikt
válasz
bajnokpityu #78071 üzenetére
ezeket neztem, nem hiszek nekik.
kinek van teljesitmeny meroje? merjunk! -
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #78070 üzenetére
This graph shows that the AVR-4520CI’s left channel, from CD input to speaker output with two channels driving 8-ohm loads, reaches 0.1% distortion at 172.6 watts and 1% distortion at 190.7 watts. Into 4 ohms, the amplifier reaches 0.1% distortion at 237.5 watts and 1% distortion at 287.1 watts
ez sem rossz, sztem..
-
hétalvó
addikt
válasz
bajnokpityu #78068 üzenetére
mar irtam is a valaszt, de Veled semmi kedvem vitatkozni. a lenyeg nekem egyik avr-nek se jon be a hangja es akkor senki se sertodik meg. arcam hianyzik a listarol amit hallhattam.
de nalad a legnagyobb denon tanyazik
ne ahhoz merd a tobbit, egy ilyen teljesitmeny meresben benne lennek. az a audiocentrumban elmeletileg bemertek a denonokat, szerintem kerd el ha van kedved, de sirni fogsz. ezt a lapos dolgot tobb boltban(hifibarlang,ac) is mondtak az ujakrol (4308!!! nem uj) kisporolnak mindent.
itt volt a 3311-em tudom, ha teljesitmeny kell baj van, szepen leulunk pihenni.nalam se loudness se csimmbumm cirkusz nincs!
nyugi van finoman
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #78067 üzenetére
smiley kimaradt, félre ne értsd, poenkodok. pont lexarom, h ki mit vásárol. csak a tényeket tegyük rendbe.
fedett=dinamikátlan pl két külön dolog.
fedettség, vagy sok magas még mozis szinten elmegy izlés tágyának. (hdmin egyébként tökre rendben van denon, Sínnel)
Az,hogy miben mennyi erő van szintén mérhetőszóval ha tényként közölsz vmit, és nem értünk vele egyet, azzal jóhogy vitázunk, izléssel nem vitáznék.
-
nuke7
veterán
válasz
bajnokpityu #77979 üzenetére
Akkor avr 350 elé felesleges az xda-1..?
-
hétalvó
addikt
válasz
bajnokpityu #77979 üzenetére
azt nem ertik meg sokan, hogy kulso dac eseten ok hogy jobb mint az erositoe, de at kell kergetni rajta az egeszet, kell koze tenni meg egy kabelt is. es valljuk be az analog reszek nem a legjobbak ezekben csak kell hogy legyen, meg a digitalis bemeneteket csak-csak megcsinaljak, mert 99% azt hasznalja.
avr-ekrol beszelek -
hétalvó
addikt
válasz
bajnokpityu #77914 üzenetére
pedig ez pont neked volt beirva. Te lattad pont mit eq-zott a pioneer a centerre.
amit a 68-as hozzaszolasban linkeltem rev2-es atalakitas utan egy nagyon szep + - 3db-el eq szintekkel valaszolt a center beallitasa.
na jo meg hatulra beraktam egy mosogato szivacsot. valoszinuleg qfeetek mennek a center ala is, de nagyon gondolkozom rendes soudcare labakon is.
ez a frontokhoz kepest, szerintem jo, ha vesszunk nem egy evjarat es masmilyen a magas.
-
devil-k
nagyúr
válasz
bajnokpityu #77914 üzenetére
+1
Ezt én sem értettem.
-
hétalvó
addikt
válasz
bajnokpityu #77871 üzenetére
allithato vaszon az nem lenne rossz, megvannak a festett falnak is a hatranyai, foleg mikor megno a rendszer.
kovetkezo festesnel majd atrakom.de meg egy fem allvanyon is gondolkozom, nem rezeg be nalam semmi, perszer mindenki atveszi a rezgeszt.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
bajnokpityu #77777 üzenetére
Értem, köszi!
Milyen érzés volt a 77777. hozzászólást kreálni...?
-
hétalvó
addikt
válasz
bajnokpityu #77762 üzenetére
20000ft kb
Nalam tesztelheto.
Nem kell fadarab a falra kell festeni glett utan, keret pedig akarmi lehet, de azt is lehet csak festeni. -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #77650 üzenetére
Milyen előzőekből?
A kábel be van dugva, tengerimalac sem rágta szét, hátsó hangfal sem hibás mert a center kimenetbe dugva a bal surroundból szól a center hang.MasterMark:
Menüben a csatorna szinteknél mutatja, hogy vannak surroundok, de a bal nem adja ki a rózsazajt.Gyanakszom arra, hogy a kimenet krepált be (valami bizti elszállt -ha van ott ilyesmi- vagy kontakt hiba), mert régebben történt egyszer, hogy beméréskor reccsent a bal hátsó hangfal és utána nem szólt. Akkor azt hittem, hogy a magas ment ki benne, írtam is ide, aztán újabb bemérés után rendben volt.
-
dunkel
őstag
válasz
bajnokpityu #77647 üzenetére
Nem tudom melyik hasonlít a dynavoicera, ezt linkeltem.
-
dunkel
őstag
válasz
bajnokpityu #77613 üzenetére
Most az mire lenne jó? Mindenkinek a sajátja tetszene... majd hazamennének és vennének egy denont
(#77635) Dorian
Linkeltem mérést vagy 10 különböző kőzetgyapotról, nem egyeztek az értékek. Hivox mit/miket és hogy mért pedig "titok".(#77634) KisTücsök
A sarokba egy 10 centis tábla berakva nem sokat ér. Kell az anyagvastagság, hogy működjön: ki kellene tölteni az egész sarkot. -
hétalvó
addikt
válasz
bajnokpityu #77621 üzenetére
ertettem ami nincs a denonban az nem is letezik
-
gyurczy
őstag
válasz
bajnokpityu #77619 üzenetére
Sajna még ez is gyógyul. Mondjuk szinte vas árban volt.
-
hétalvó
addikt
válasz
ez egy orok ellentet marad.
eloszor is a pioneer nem volt bekabelezve, probaltam, de nekem nem sikerul. audioquest giblaltarral volt elfogadhato, de nem vettem meg, az tompitott eleget kb. a furum az pont egy konnyed kabel nem illik hozza, a tapkabel pedig semennyire nincs hozza valogatva ami maradt otthon azt kapta.
a velemenyem nekem az volt a denonbol a fele hang se erkezik meg, kentek es nem tisztak az effektek es ugy alapbol sotetebb erzest ad. a kozep hangja viszont nagyon jo volt, a melyre szerintem raemel. az hogy termeszetesebb igy lehet, de ha valamit nem hallok azert az nalam nem a jo kategoria. egy kis ezust az jot tesz neki az biztos.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
már elnézést kérek, ha kissé durung voltam. ismerem egy ideje a kombájnom hangját, hogy tudjam, hogy ott mihez képest szólt úgy, ahogy. nekem nyilván többet mondott az a 2-3 órás ABzés.
de hogy ebből más hogy vonna le messzemenő következtetést egy tök idegen ember hogy vonna le,kétségeim lennének.
-
kimi02
őstag
válasz
bajnokpityu #77529 üzenetére
Én nem tapasztaltam ezt a torz fülbaszos hangot.
Meg azt sem , hogy elfogyna cucc.
Milyen hangerőn moziztatok , hogy előjöttek ezek a hangok ?
Mert nálam ezt még nem tapasztaltam. -
kimi02
őstag
válasz
bajnokpityu #77588 üzenetére
A CA-ra azt mondtad , hogy szar.
Az egy dolog , hogy neked nem jön be a hangja de az nem azt jelenti , hogy szar is.
Másnak meg pont más a véleménye.
Aki mást mond akkor az ezek szerint nem hall jól , vagy igénytelen a hangzásra ?
Én azt el fogadom , hogy neked nem jött be , de ettől függetlenül még lehet jó gép más számára. -
nuke7
veterán
válasz
bajnokpityu #77588 üzenetére
utolsó utáni kérdés
110k-ért arcam 350 oké, vagy próbáljak lejjebb menni..?
gondolom sejted, hogy nem személyes kérdés akart lenni
-
kimi02
őstag
válasz
bajnokpityu #77524 üzenetére
Szar a H/K , Onkyo , Pio és a CA is. A nagy vasakról beszélek.
Érdekes..... -
kimi02
őstag
válasz
bajnokpityu #77562 üzenetére
-
hétalvó
addikt
válasz
bajnokpityu #77567 üzenetére
Ugyan mar
Tudjuk, hogy a pioneer a kedvenc hazimozi erositod
-
dunkel
őstag
válasz
bajnokpityu #77504 üzenetére
Kösz mindenkinek a beszámolót!
cecil: jövőre indítunk mi is egy autót -
kimi02
őstag
válasz
Szerintem meg nagyon nem egyezik meg , kép alapján se.
-
törölt tag
válasz
Köszi, hogy ebben a képekkel gazdagított formában megosztottátok, átrágtam magam rajta.
-
gyurczy
őstag
válasz
bajnokpityu #77535 üzenetére
Még nem. Ki kell figyelni merre megy a buszjárat, meg az sem baj, ha a hambishoz közelebb vagyunk. Pitézni meg megyünk az Ibisbe.
-
hétalvó
addikt
válasz
bajnokpityu #77532 üzenetére
A forrasztas nyugodjon le es rodium jarodjon be. Az ok hogy nem egy nyugodt darab. Csak egy kicsit meg finomodjon. Kap 100 orat ra.
-
cecil
aktív tag
válasz
bajnokpityu #77521 üzenetére
Természetesen mind a négyötöknek szól elismerésem!
Ha tudtam volna, hogy megy valaki szívesen csatlakoztam volna... erről lecsúsztamApp vezérlést egyébként tud? Ha igen ott sincs borító és id tag?
Ha csak a kis képernyőn nincs engem az nem zavarna...Az nagy előny szerintem, hogy nem csak DLNA-t tud. illetve ami érdekelne a DSD, SACD.ISO tudása. Mégha csak 2ch is.
-
hétalvó
addikt
válasz
bajnokpityu #77529 üzenetére
halom kanoc van itthon varom a vegfokot es probalok valami egyseges megoldast osszehozni, ami ertelmes koltsegvetesbol ki jon. a sky-bol nagyon nem sikerul ezt osszehozni.
de vegre itt a furu kanoc amit ezer eve tervezek osszerakatni a kacsaban es annyira nem rossz, kicsit meg ossze kell szednie magat szereles utan es jo lehet. nyugodni kellene a rodium csatinak. -
hétalvó
addikt
válasz
vannak akik a tompa hangot szeretik es a dynamikus eq-t. onekik a denon valo.
az lx-ek se jok, de loudness-esnek nem neveznem inkabb szaraznak elettelennek.
mozin latvanyfilmekben dinamikaban igencsak odacsap a konkurencianak.egyik se jo. mozgepek kompromisszumosak. kinek mi kell. aki szereti az agressziv hangokat vegyen pioneert. aki nyugis annak pedig a denon jobban fekszik.
de orulhetsz mert lehet jovore mar nem lesz pioneer, ha eladjak.
lehet minden madzagom furutech lesz... kacsa reklam leszek
-
cecil
aktív tag
válasz
Olvastam a beszámolót, nagyon jó kis összefoglaló lett!
Írtad, hogy láttátok a JFDIGITAL cuccait is, most van egy eladó a HFP-n:
[link]Szívesen kipróbálnám csak hát az ára...
-
bigdee888
tag
válasz
bajnokpityu #77455 üzenetére
Oke, azert koszi!
-
bigdee888
tag
válasz
bajnokpityu #77452 üzenetére
Zavarhatlak kicsit ezzel a DVI-HDMI kabellel kapcsolatban? Probaltam utanajarni, hogy milyen esetekben megy at a hang a DVI kimeneten, de mindig zsakutcaba futottam.
Akar PM-ben is... -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #77366 üzenetére
Bár akkor lenne eladó ha öszegyülne annyi amenyiért Robi-k adja....
-
gyurczy
őstag
válasz
bajnokpityu #77355 üzenetére
Nem kell zárkörűnek lennie. Kukkants be az extrém tuning topicba. Ha nem szobahőmérséklet alatt futtatod a SuperPI-t, akkor úgy elhajtanak, hogy a gépet is kikapcsolod.
Elvagyok én is, nem erről van szó, de ettől még lenne létjogosultsága szerintem, a példákat pedig tessék példának tekinteni, mindkettőre volt/van példa változó előfordulási gyakorisággal.
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #77304 üzenetére
Én már ilyenre nem emlékszem
Viccet félretéve.
A kérdés az, hogy hol van ezeknek a dolgoknak létjogosultsága isten igazából.
Sokszor írta Tamoo, hogy ami nála nem hozott semmit, az másoknál szárnyakat adott a rendszernek és nem emlékszem pontosan de nem mintha nem többszörösébe kerülő rendszerekbe vitték volna.
Az a baj ezzel a fórummal már szerintem, hogy az ide látogatók azt látják, hogy ilyen sok 10-100 ezer forintos kábelek alatt nincs is élet. Egyből elkezdenek költeni drága kábelekre.
Mondjuk van is egy olyan érzésem, hogy ez valakiknek megéri. Aki ezt magára veszi az magára veszi kész.
Lehet külön kellene már választani ezt a két szintet. Ahol ti vagytok és ahol van az átlag aki akar venni 100-200-300ért valamit és heti párszor élvezni azt amit kapott, nem bogarat ültetni a fülébe.
Rendszerint tévútra terelhetőek az emberek így, nagy befolyásoló ereje van ennek a topiknak, amire már rájöttek a boltosok . -
Toobee
veterán
válasz
bajnokpityu #77319 üzenetére
Azért mondtam. Még rosszabb hang, még nagyobb teljesítmény.
-
nuke7
veterán
válasz
bajnokpityu #77308 üzenetére
Az fs247 nem 600k lista áron? Vagy milyen elac-rol van szo most?
Mert amugy akkor szeretnek kerni kis útmutatást mivel nekem is hasonló most a rendszerem ehhez az összeállításhoz - ugyanis sehol nem találtam "gyari" alaplapi tüskevel szerelt koax-ot, hogy a nehai kabelt vizsgáztassam.
Vagy ilyen spdif kimenet kell? Most elvesztem kicsit -
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #77312 üzenetére
Én egy analóg ic-jével jártam így, de azt vissza is adtam. Jelenleg pedig elosztót kivéve csak gyári kábeleim vannak. (+jövőhéten ha jön a sín, még az lesz kivétel)
Fapacis tapasztalataidra kíváncsi leszek.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #77310 üzenetére
Előzőből én meg csak azt akartam kihozni, hogy az "én szintemen", alaplapi koaxról nem volt határozott különbség digit kábelek között 5-30e-s kategóriában. (Néhaihoz semmi köze)
Nem akarok meggyőzni senkit, mindenki arra és annyit költ amennyit akar. Nyilván nem Neked akart szólni a mondanivalóm. -
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #77308 üzenetére
Nem néhai kábelről volt szó, legalábbis nem azon volt a hangsúly.
Én úgy alapvetően már egyik diy-t se ajánlom igazán senkinek. Alsóbb kategóriát nézve (mert azért itt sokan alsóbb kategóriában mozognak és nekem is inkább ott van tapasztalatom) használt gyári kábelek többnyire jobban megérik. -
nuke7
veterán
válasz
Nem alaplapi hangkari kivezetesen van a kabel, hanem tüskén.
( vagy ugyanaz nalad? )(#77305) Tamoo:
Neked milyen láncod van?
Mert nekem a hangfalak jobbak mint a focal 807 - es zenére kerestem.
Szoval a 816/826 szintjén mozog. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Én nem megkérdőjelezem, elhiszem hogy pl. Nálad ekkora különbség van.
Én csak azon mosolygok már (mivel azt hiszem végigvergődtem ugyanezt), hogy az enyémmel kb. egyszintű vagy alatti láncokon a digit/táp kábeleknél keresik a szűk keresztmetszetet. Itt meg kapják a biztatást hozzá. -
nuke7
veterán
válasz
bajnokpityu #77286 üzenetére
nekem nem volt "gyári" mert nem találtam olyan kábelt aminek az egyik vége RCA a másik alaplapi tüskére jó
ezért rögtön Néhai-t ajánlottak nekem...
-
nuke7
veterán
válasz
bajnokpityu #77283 üzenetére
ilyen néhai coax-ja van Tamoo-nak is...
kitől kérjek akkor ilyen kábelt ami ennél jobb lehet..?(ez asszem 20k alatt volt, nekem 3m kell belőle)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Elektromos cigaretta 🔞
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NBA és kosárlabda topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest