-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
Nemir Ombe #129011 üzenetére
Tegnap csodálkoztam rá egy helyen, akkor láttam először, hogy létezik ilyen csatorna. Ma a TV kiírta, hogy van új adó és frissítene. Engedélyeztem, utána láttam hogy gagyi SD. A tegnap esti Gina Carano film éppen csordogál lefelé, csak holnap tudom megnézni.
Egyébként nagyon ritkán nézek tévéműsort, akkor is olimpiát, F1-et. -
Norbi 72
veterán
válasz
Nemir Ombe #129011 üzenetére
Komoly.
Most a supergirl-t nézem a viasat3-on.
-
nadtom
tag
válasz
Nemir Ombe #128986 üzenetére
Az első kérdésem pont ez volt, hogy van a hangzásban különbség???
BBéci:
Pont erről volt szó itt a fórumon is, hogy tesztek, review-k, műszaki paraméterek alapján kell az "átlagembernek" (aki nem ilyen területen dolgozik) vásárolnia, mert kb. 0% esély van arra, hogy valahol lesz pont olyan hangfal szett ami nekem van és ott ki is tudom próbálni a különböző AVR típusokat (és akkor még az akusztikai különbségekről nem esett szó).
Szóval igen, elolvastam egy csomó külföldi tesztet, fórumos véleményt, beszéltem magyarországi minden AVR-t forgalmazóval is és 300k körüli kategóriában ezt volt a befutó (a rendelkezésre álló információm alapján). -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #128996 üzenetére
Az igen, van aki ugy vásárol...
Tudom en is nagy francc vagyok, de legalább kérdezek -
Ear001
addikt
válasz
Nemir Ombe #128935 üzenetére
Én most kicsit off leszek, mert komplett házimozi rendszert még sose próbáltam demózni az ismert univerzum szerencséjére, de kéthangszórós, pórias hifit igen. Röviden összefoglalva, szopás az egész. Kicsit hosszabban meg itt írtam erről.
A legnagyobb kín számomra az ilyen demókon a konzisztencia hiánya. Lehetsz te akármilyen felkészült, mész ugyan abba a szobába a sokadik évben, a konnektor már előre köszön neked, akkor is szívás lesz. Már önmagában az nagyon szar dolog, hogy 3 napig folyamatosan változik az áramellátás, és sajna a legszuperebb táprásegítők sem tudják ezt kiküszöbölni, de 3 napig folyamatosan járódik b a cucc, akár mennyit is mentek már máshol. A nagy termekben talán kevésbé, de a szobákban totálisan más a hang, ha sokan vannak benn, mintha kevesen, ha már teleizzadták és jól felnyomták a páratartalmat, mint a reggeli szellőztetés után.
Igazán jó hangot csak nagyon áldott körülmények között lehet elcsípni kiállításon, ebből valamit ki lehetne hozni otthon hangot már többet, és szerintem erre kéne a kiállításra járóknak fókuszálni, új impulzusokra, jé, így is lehetekre. Meg a szociális háló építésére, de az ahogy visszaemlékszem, amúgy is jól megy, arra nem sok panasz szokott érkezni.
A kis rendszer, nagy rendszer is jó kérdés. Ha nincs kinn a nagy cucc, akkor az a baj, mert azért fizettem, hogy meghallgassam az Ongakut-Gryphont-Magicot (mondom én, hogy nem értek házimozis dolgokhoz, hogy csak ilyen márkák jutnak az eszembe), ha meg kinn van, és nem tud megszólalni, akkor az a baj. Kicsi közepes láncokkal könnyebb eljátszani, azért a pénzért egész jól szólt elismerést könnyebb bezsebelni, de micsoda botrány lenne, ha mindenki állványos kisdobozokkal, meg olcsó integráltakkal demózna?
Szóval szívás a kiállítónak, szívás a látogatónak, de hát a hifista/házimozista (tényleg, van erre jobb szó?) attól más a szimpla zeneszeretőtől, filmrajongótól, hogy szereti szivatni magát, vagy nem?
-
Norbi 72
veterán
válasz
Nemir Ombe #128955 üzenetére
Szerintem egyáltalán nem baj,ha a két gyártó a legjobb,legmegbízhatóbb alkatrészeit "összedobják",csak a karakterük maradjon meg.Erre vigyáznak,úgy gondolom.
(#128956) Lacielvtars
Ha a 616-os után egy LX501-es a cél,akkor igen.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #128955 üzenetére
& BBéci: tehát ezen infók fényében a következő erősítőm már Pio legyen és ne Onkyo?
-
BBéci
legenda
válasz
Nemir Ombe #128953 üzenetére
Tapasztalatom és az olvasott tesztek szerint az MCACC remekül teszi a dolgát, jobban, mint bármelyik másik az Anthemét és persze a Dirac-ot kivéve.
-
szepi0808
senior tag
válasz
Nemir Ombe #128932 üzenetére
Nagyon rosszul látod a dolgokat, de nem is akarom ezzel offolni a topikot.
Sokan meg a hangprojektort köpködték, de nem is megyek bele semmi ilyesmibe, mindenkinek más az ízlése és az elvárása, nem lehet mindenkinek megfelelni. Mondtam már, hogy akinek nagyok az elvárásai az bemutató terembe kell, hogy elmenjen itt nem lehet azt a hangot, képet produkálni. Tudom nagyon jól, mert ég és föld volt az a rendszer ott, amit itthon is használok. -
szepi0808
senior tag
válasz
Nemir Ombe #128859 üzenetére
Hasonló lesz, mint tavaly.
A kiállítás nem a vájt szemű, fülű szakértőknek készül, Ők menjenek el bemutató szobákba, nézelődni hallgatózni. A kiállítás inkább a házimozi után érdeklődőknek szól, akik szeretnének efelé a hobbi felé nyitni, ahol egy helyen több rendszert esetleg érdekes dolgokat megtudnak nézni.
Én is többször voltam kiállításon, mint néző már, akkor tisztában voltam vele, hogy egy délután nem lehet egy olyan szobát összerakni, ahol minden készülék a 100% tudását nyújtja. Tavaly mi is kiállítottunk, sok érdeklődő és utána vásárlónk is volt, ezért is fizettünk be a kiállításra. Ez egy reklám, semmi komoly következtetés nem kell levonni a kiállított termékekből esetleg annyit, hogy otthon tisztességes körülmények között még sokkal jobb lehet, mint az ott látott hallott, de kb. kiindulópontnak jó lehet. Ha valaki ezzel tudattal indul el, az talán még jó is érezheti magát. Számítottam a fórumos szakértők véleményére, ami ilyen és olyan is volt, de sajnos ők nem úgy indultak neki, ahogy kellett volna.
Én tavaly ott hallottam először az Atmost és egy pár hét múlva otthon is megcsináltam, így nekem hasznos volt a kiállítás -
antistati
tag
válasz
Nemir Ombe #128894 üzenetére
Jól hangzik:-)
Köfi
-
sbazsi
veterán
válasz
Nemir Ombe #128886 üzenetére
Na igen, ettől félek én is. Első körben telefonon/emailen fogom felvenni velük a kapcsolatot, elküldöm a serialt.
Jártam már úgy hazai Acer márkaszervízben, hogy elhajtottak egy problémával, aztán írtam a UK service-nek, azok meg küldték a megoldást. Konkrétan egy laptop gumitartói jöttek le az aljáról, szóval no comment a hazai szervíznek. Mindezt úgy, hogy amúgy is kiment a gép szlovák (vagy milyen) központba, mert a vinyó is behalt.
-
sbazsi
veterán
válasz
Nemir Ombe #128880 üzenetére
Arra gondoltam, hogy esetleg ez gyakran elofordulo hiba, és sokszor volt ilyen.
Gugliztam (most a megfelelő kulcsszavakkal) , ezt találtam.
http://www.uk.onkyo.com/en/articles/customer-care-program-119261.html
Sorry, telefonon vagyok.Szóval nem egyedi eset.
Kérdés, hogy ezzel itthon mi a helyzet
-
sbazsi
veterán
válasz
Nemir Ombe #128874 üzenetére
Se előtte, se utána nem megy
Mármint a FW update.2011-es vásárlás, szóval már nem garis.
Hová érdemes vinni?
Nagyjából mire lehet számítani? Tudom, hülye kérdés -
Patice
nagyúr
válasz
Én kimondottan a bandázás miatt megyek. Idén sem fogom kihagyni, még ha a nagy része olyan is amilyen.
Azért mindig tudok mondani emlékezetes momentumokat is évről évre, amik tényleg jók voltak, jól szóltak. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
lehet, ennyire nem vagyok jártas a témában, de.. még ez is változhat
Keresem ezt a Van den hul kábel és röhej hogy Szegeden nem lehet kapni
valaki nem írna nekem akinek volna otthon elfekvőben és megválna tőle? -
MasterMark
titán
válasz
Hát én inkább nem akarok lemaradni semmiről.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Én a mozi szekcióban csalódtam leginkább. Az 50 milliós házimoziszoba hangzása igen csapnivaló volt.
-
sbazsi
veterán
válasz
Nemir Ombe #128871 üzenetére
esetleg a reset előtt egy firmware update?
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #128871 üzenetére
+1, jah a rossz reklám is reklám
-
MasterMark
titán
válasz
Nemir Ombe #128866 üzenetére
Én emlékszem a szobára a rossz basszussal, a szobára a rossz 3D-vel, meg a szobára a rossz 4K-val.
-
MasterMark
titán
válasz
Nemir Ombe #128862 üzenetére
Mármint mire gondolsz, hogy a Genelec-eket közvetlenül Paksra kötötték rá?
Vagy az nem tavaly volt?
-
spiky03
veterán
válasz
Hát igen.
Még mi is gondolkodunk haverral, hogy menjünk-e vagy sem... -
Patice
nagyúr
válasz
Kb. ugyan az. Nem számítok sokkal másabb zenei/mozis élményre.
-
nadtom
tag
válasz
Nemir Ombe #128838 üzenetére
Köszi az infót.
A Jamo hsz ezek szerint túlárazottak? -
Norbi 72
veterán
válasz
Nemir Ombe #128841 üzenetére
-
benceb77
tag
válasz
Nemir Ombe #128833 üzenetére
Na itt én is elveszek
Dali Lektor szett mellé szerintetek melyik a legolcsóbb és még nem szentség törés mennyezeti hangszóró ami szóba jöhet? Tudom Dali, de lehet olcsóbb alternatíva? Egy példát nagyon megköszönnék a linkelt tonnányi hangszóró közül -
nadtom
tag
válasz
Nemir Ombe #128833 üzenetére
Nem könnyíted meg a dolgom...
Ezért néztem a Jamo mennyezeti hsz-kat, mert minden hsz-m Jamo. :-). Bár ha ez nem Jamo lesz, az sem gond (gondolom az sem számít, ha egy hsz nem 6 ohm-os lesz). -
nadtom
tag
válasz
Nemir Ombe #128830 üzenetére
Itt egy rakás beépíthető hsz van
tudnál ajánlani egyet-kettőt?
-
nadtom
tag
válasz
Nemir Ombe #128826 üzenetére
Szerinted ez jó lenne atmos mennyezeti hsz-nak?
[link] -
nadtom
tag
válasz
Nemir Ombe #128820 üzenetére
1. Az FH hsz jelen helyzetben az Atmos, nem? Az FW hsz a térhangzást javítja.
2. Ezt nem tudtam azt hittem 4 hsz jobb
Akkor a kérdés csak úgy merül fel, hogy hagyjam-e az FH hsz-kat a jelenlegi helyén vagy tegyem át az üléspozíció felé az Atmos hsz-t?
3. Így + erősítő tényleg nem kell. -
access_denied
senior tag
válasz
Nemir Ombe #128780 üzenetére
Pont ez a bajom, hogy az erősítők másképp viselkednek különböző hangfalakkal. Az pedig, hogy a saját hangfalaimat valahova becuccoljam ahol mindkét erősítő elérhető lenne, nem lenne etikus, ha utána egy másik helyen vásárolnék be, mert mondjuk ott lényegesen olcsóbb az adott erősítő.
Szomorú, bár gondolom ezzel sokan tisztában vagytok, hogy az itthoni és mondjuk egy bécsi üzlet árai között olyan különbségek vannak, amelyek szerintem - finoman fogalmazva - indokolatlanok. Persze az is lehet, hogy én nem tutom, hogy itthon melyik üzleteket kell preferálni, de ha mondjuk az idealo.at-ra felnézek, akkor elég durva különbséget látok.
#128781 Quetz
Az YPAO-hoz volt "szerencsém". Vagy a szobában (kétlem), vagy a hangfalakban (kétlem) vagy a hangoló rendszerben volt a hiba, mert amit visszahallottam egy kalibrálás után az gyalázat volt. Rámozdulok még egyszer, de olyan éles hangot kaptam vissza kalibrálás után, ami elrettentett.
A Musiccast jópofa dolog, persze meg lehet lenni nélküle.
Black Friday, jó lehet, de vannak kételyeim azzal kapcsolatban, hogy érdemleges erősítők beleesnének a szórásba
.
-
rappit4
őstag
válasz
Nemir Ombe #128769 üzenetére
Erre inkább nem reagálok.
-
arcitec
addikt
válasz
Nemir Ombe #128764 üzenetére
Ezt az mp3-t nem kellene túlpörgetni...Értem én ....Nem jól jött ide bocsi..
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #128725 üzenetére
jah értem, okés
írok is neki, látom szegedi -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #128723 üzenetére
Ertem, akkor azt hanyagolom es nezelodom tovább
Esetleg ez?
[link] -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #128719 üzenetére
Ertem, köszönöm a választ.
De hogy érted bogy mem kapok hozza centert? Mar mint ahhoz a szériához amit linkeltem?
Annyira régi lenne?
Az ebay is siman mehetne ekkora csomag eseten is? -
rappit4
őstag
válasz
Nemir Ombe #128709 üzenetére
Még nem tudtam kipróbálni, csak egy felvetést próbáltam megvitatni, amit még normálisan nem cáfolt meg senki.
Az említett linket is olvastam és az sem mondja azt, hogy ha largeon van akkor megkapja a front az lfe csatornát. A yamahámon is volt olyan, hogy both de szerintem ha largera raktam a hangszórókat attól még nem jelentette azt, hogy both-ra állította így szerintem a két dolog teljesen más. Továbbra is fenn tartom, hogy az LFE egy külön csatorna és subwoofernek csak azt kéne megkapnia ideális esetben és ezt úgy lehet elérni, hogy a frontok large-ok így ezek megkapnak mindent amit rákevert a hangmérnök a subwoofer pedig azt kapja meg amit az lfe csatornára kevert a hangmérnök. -
claire78
senior tag
válasz
Nemir Ombe #128693 üzenetére
Nem értjük a fogalmakat.
Egy példa: mondjuk egy üvegpohár is kibírja ha felmelegítünk benne egy folyadékot, de a kerámia biztosabban terhelhető, mert arra lett kitalálva. Így OK?Értem amit mondasz, értsd Te is.
Az AVRt meg leírtam én is, tisztában vagyok vele.
-
claire78
senior tag
válasz
Nemir Ombe #128690 üzenetére
Az AVR-t is ok, mert több csatornánként kell teljesítményt produkálni, de én a hangszóró fizikai terhelésére gondoltam itt elsősorban.
-
clyvejhamma
aktív tag
válasz
Nemir Ombe #128670 üzenetére
Erről nem tudtam, de ha az új erőlködőt veszem, ami 140K, maradnak a warfik és ezeket az árakat nézem (ahol a két felső ár a kisebbik szettet jelöli - 10.cc és 10.0 ), akkor ez majdnem teljesül is.
-
clyvejhamma
aktív tag
válasz
Nemir Ombe #128668 üzenetére
Egyelőre maradnak a warfik (10.5, 10.cs, 10.1), meghallgatom és ha tetszik, akkor maradnak, ha nem akkor csere hangfalaknál is. Egyelőre csak front+center vonal, a 10.1-ek szerintem elég jó dobozok hátra.
Monitor Audio Bronze Center és a 6-os állókban gondolkodom csere esetén. Ha nem jön össze, akkor vagy kisebb Klipsch front + center, vagy Jamo c95 + center. -
clyvejhamma
aktív tag
válasz
Nemir Ombe #128664 üzenetére
Köszi, ez már elég indok, hogy az onky kiessen!
Időnként zenehallgatás is lenne, úgyhogy a semlegesebb hang nem hátrány. -
Bjanos11
csendes tag
válasz
Nemir Ombe #128608 üzenetére
denon erősítő hangja jobban tetszik nekem is mint a marantzé édesapámnak marantz erősítője van egy dali hangfalszettel neki ilyen 700 ezer kőrül jőtt ki a 5.0 szett + a erősítő annak is tetszik a hangja de gondolom amit nekem ajánlotok ez kicsivel jobb kategoria
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
Nemir Ombe #128606 üzenetére
Szia!
Megütötte a szemem a 25nm + nagyobb belmagasság, így az volna a kérdésem feléd, h szerinted mekkora mély szolgál ki kellő mértékben és feszességben egy ekkora helyiséget?!
-
Norbi 72
veterán
válasz
Nemir Ombe #128610 üzenetére
Ez a MA 8-as szett is jó áron van.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Nemir Ombe #128608 üzenetére
ráadásnak jobb mozihangot sejtenék, mint a canton malac párosnak
-
Norbi 72
veterán
válasz
Nemir Ombe #128606 üzenetére
Ha már Canton,ez is szépen le van árazva,és mellé meg mehet egy új malac 6011.
Szerk: A Canton darabár,az már sok.Az 509-es milyen?
(#128608) Nemir Ombe
Az eddigi legjobb párosítás,szvsz.
-
Norbi 72
veterán
válasz
Nemir Ombe #128587 üzenetére
A hsz szett 25 nm-re nem lesz kevés?
És a 930-as sem felső-közép kategória..
800-at szán vasra,és frontokra.
-
spiky03
veterán
válasz
Nemir Ombe #128587 üzenetére
Hatalmas +1 a hangfal szettre.
Én is azt használom nagy megelégedéssel.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #128562 üzenetére
mondjuk nekem is feltűnt hogy elég "foghíjas" a topik
-
törölt tag
válasz
Nemir Ombe #128496 üzenetére
Igen arra jó és jelentéktelen különbség is lesz, én az összeggel nem teljesen vagyok kibékülve. De szubjektív a véleményem, a döntés természetesen az övé.
Denonhoz viszont megy a CAV. Bár nagyob modell tényleg jobb lenne... -
rappit4
őstag
válasz
Nemir Ombe #128225 üzenetére
Mivel van az erősítőben is egy kis eltérés ahogyan állítod és ez ugye hatványozódik a dB miatt, ugyanis egyik elektronikának sem 100% a hatásfoka. Van mondjuk 4dB-n és te felállítod 8dB-re akkor a dBSPL nem arányosan fog növekedni tehát nem "pont annyival" fog nőni mint amennyit állítottál, mindig lesz benne eltérés, de ha nem hiszed el mérd ki.
-
access_denied
senior tag
válasz
Nemir Ombe #128341 üzenetére
Teljesen reális amit írsz, egy 55" 4K tévén kb. 2, talán 2.5 méterig lehet különbséget tenni az fhd és a 4K tartalom között. E fölött 0.
Ahogy korábban írtam, nincsenek vásárlási szándékaim, be vagyok rendezkedve, persze a saját igényemnek megfelelően.
Egy kérdés azért fölmerült. Egy közel 20 éves Tannoy 681 gumimembránjai mikorra fáradnak el? Nyilván nem emlékszem, hogy 20 éve hogy szólt, látható kopás nincs rajta, fáradás nem tapasztalható. Lehet-e ezeket javítani, javíttatni?
-
access_denied
senior tag
válasz
Nemir Ombe #128279 üzenetére
Bocs, de ez a topik tele van többmilliós cuccokkal, akkor nehogy már megrázó legyen a közel dupla ár az fhd és a 4k között.
Nyilván előnyös, ha a 4K tévé mellé még szemed is van, mint ahogy ha többmilliós hifit veszel, akkor legyen hozzá füled is.
Most azon erőlködtök, hogy bebizonyítsátok, hogy nincs értelme a 4K tévének? Komoly?
-
access_denied
senior tag
válasz
Nemir Ombe #128276 üzenetére
Kellően koros vagyok, a szemem se a régi, de egy 55" 4K tévén kb. 2 méterről érezhető a 4K és fhd közötti különbség. Ez a topik folyamatosan a maximalizmusról szól, akkor mi akadályozza meg a vásárlót abban, hogy vegyen egy 65" vagy akármekkora tévét és nézze 2,5 méterről a párjával? Vagy csak moziterem és projektor 100000 lumen fényerővel létezik, köztes megoldás nincs?
Szerintem azokat a filmeket, ahol a kameramen nem alkohol befolyásoltság alatt rángatva a kamerát forgatott, vagyis van némi statikusság a felvételeken igenis tudna pluszt adni a 4K felbontás.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Nemir Ombe #128276 üzenetére
magam részéről a HDR-t vitatom. projik, LCD TVk esetében olyan messze van a dinamikahatár, amiken a világon semmit nem hozhat a HDR. amikor meg meglátom a HDR-t gyártó algoritmusokat, rendesen csóválom a fejem. a 8bit meg talán csak a legeslegdrágább projik esetében lehet limit.
OLED meg egyelőre távoli még a mainstream kategóriában.
-
claire78
senior tag
válasz
Nemir Ombe #128270 üzenetére
"AVR 151S is a 5.1-channel, networked audio/video receiver that provides you with four 3D-ready HDMI® inputs with 4K pass-through"
forrás: [link]
Nem tudja a 4K pass-through-t! A magyar Invitone és a UK forgalmazó is levélben kértek elnézést és megerősítették, hogy nem kezeli a 4K-t ez a típus és a hivatalos oldalon elírás van.
Nem találtam már meg a levelet, de azt is írták, ha jól emlékszem a 171s ami kezeli. -
Hohocali
aktív tag
válasz
Nemir Ombe #128259 üzenetére
Pont ugyanezt mondom én is : 4k jó, tartalom rossz.
-
rappit4
őstag
válasz
Nemir Ombe #128219 üzenetére
Nem, nem ezt mondtam. Ha beállitotta a "preciziós" műszer mondjuk az R-t -4db-re az L-t pedig -8-ra és te felhúzod ezt 0 és -4db-re akkor a valós hangosságérzet fog elcsúszni (dBSPL), ezt tapasztalatból mondom, kimérhető spl mérővel. És igen fülre előbb belövöd precízebben mint a műszer ami egy mélynyomó miatt lehúzta a hangsugárzókat -7dbre
-
rappit4
őstag
válasz
Nemir Ombe #128216 üzenetére
Miért kell butaságokat írni? (Már megfigyeltem mióta stalkolom a topikot, hogy mintha késztetésed lenne minden témához hozzáértésedtől független közbeszólni (no offense))A decibel skála logaritmikus így a hangosság amit a dbspl skálán sokkal reálisabban lehet mérni teljesen elmászik az eredeti értékektől, szóval nem lesz arányosan hangosabb az összes.
(#128211) renatto
A bemérőmikrofont felejtsd el és ha nincs egy egyszerű hangosságmérő műszered(ami dbspl-ben mér) akkor lődd be nagyjából fülre, 3db-nél nagyobb változtatásokat teljesen felesleges állítani, egy rossz akusztikájú szobán vagy rossz hangsugárzó elhelyezésen nem segít. -
access_denied
senior tag
válasz
Nemir Ombe #128207 üzenetére
Nem. 720-nál nincsenek fél pixelek a 4K tévénél, fhd-nél pedig vannak.
-
access_denied
senior tag
válasz
Nemir Ombe #128198 üzenetére
55"-on kb. 2 méterről egyértelműen meg lehet különböztetni az fhd anyagot az uhd-től.
-
mettek
addikt
válasz
Nemir Ombe #128192 üzenetére
Ez így szép és jo de ember nincs aki egy 50-60 colos uhd tv-t 1 méterről nézne, plusz a házimozit se nagyon lehet ilyen pozícióra belőni. Ez bullshit. A 4k-nak nagyban van értelme ez biztos, 55col felett és ilyen méretben már 2-2,5 méterről is látszik hogy szebb a képe az uhd-nek mint az FHD-nek. Csak hát én még mindig azt nem értem hogy mi értelme ezeknek a tv-knek 4k tartalom nélkül. A filmek továbbra is FHD-k. Ok, van felkonvertálás de az nagyon messze van a tényleges 4k-tól.
-
válasz
Nemir Ombe #128181 üzenetére
Ugy nez ki le kell mondjak a 65 oled lg rol, mert kozbe kiderult 2 tvet is kell vennem. Igy viszont biztos nem fer bele a keretbe. :/
Ezt neztem a nappaliba
[link]
Ebbol van KS8000, olcsobb is de nem tudom miben tudhat kevesebbet -
Tamoo
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #128184 üzenetére
"Én azt “vallom”, hogy egy igazán jó doboz egy áltagos erősítővel is jobban szól mint egy csúcs erősítő egy átlagos dobozzal."
Elkanyarodtál kicsit, de egyetértek.
(#128186) Pazolini: Pont erről beszéltünk, ezért kérdeztük, hogy hogy iktatod ki a hangváltót a dobozodban. Erre többnyire aktív váltásként hivatkoznak és nem aktív biampként. Ezért nem voltunk biztosak benne, hogy miről is van szó pontosan. Szóval ez neked felejtős hacsak nem akarod szétberhelni a dobozaidat. Na meg abban sem vagyok biztos, hogy az erősítőd tudja az aktív váltást.
Meglepődnék rajta.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Nekem első gyors átfutásra félreérhető volt. Ha az illik-et veszem hangsúlyosnak és nem a minimumot. (Nem kötözködés volt.)
Nekem mindig jobban bejött a DAC-os felállás. Jópár variációt kipróbáltam én is itthon.
-
Dorian
félisten
válasz
Mondjuk az újonan 100-ért kapható Hivox sztereó lazán (nagyon) maga mögött hagyja a Denon 4520-at, ami Denon zászlóshajó AVR volt pár éve. 7010 Malacz nem hinném, h jobb. Én front végfoknak használom, zenére meg másik bemenetről külső DAC-kal.
-
spiky03
veterán
válasz
Nemir Ombe #128174 üzenetére
+1
Én is így csinálnám. Egy valami alap LCD tv-zni, meg egy jobb minőségű projektor meg vászon a filmekhez.
Még is csak vetítővel igazi mozi a házimozi.De ugye nem vagyunk egyformák.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #128174 üzenetére
"A malac mellé kb. új áron 2-300e-es st erősítő “illik” minimum,a gyártója meg ízlés kérdése."
Kicsit félreérthető, nem? Szerintem ez nem arról szól, hogy "illik" ... hanem hogy az alá nem érdemes menni mert nem feltétlenül lesz minőségi ugrás.
Szerintem ilyen felállás mellett a jobb külső DAC is ajánlott.(Én is végfok bemenetes sztereó erősítővel hajtom a frontokat. Zenehallgatáskor meg a DAC-ot kapcsolom be az AVR helyett.)
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Nemir Ombe #128157 üzenetére
nálam sokkal tapasztaltabbakat (100x minimum több láncot ismernek) is kérdeztem a dologról sikertelenségeim okán, és mindenki helyeselt, hogy néhány évnyi nonstop kisérletezés után talán találhatok olyan két különböző kábelt biamphoz, v biwirehez, ami megközeliti egységességben a dupla azonos kábelt.
Így inkább másnak is azt tanácsolnám, h felejtse el.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Nemir Ombe #128154 üzenetére
nem szabad különböző kábellel hajtani biwire esetén se... esetleg hajszálnyit lehet különböző, mint pl AQ kábeleknél picit más a tömör vezető keresztmetszete, de amúgy garantáltan szar lesz a hang. ún hifizős, egységtelen hang.
Tamoo: másra nem tudok gondolni. lehet h kavar van, de legalább van pörgés
-
XARAI
tag
válasz
Nemir Ombe #128136 üzenetére
Köszönöm!
A Boston nem lesz túl sok 20m2-re? Vagy nincs olyan, hogy sok? -
XARAI
tag
válasz
Nemir Ombe #128131 üzenetére
Ezek szerint Boston, bár a Pioneer-ra nem találtam árat. De minden esetben a hangszoró mérete és a sub ára a mérvadó minőségben?
-
válasz
Nemir Ombe #128086 üzenetére
Oke. Akkor ajanlanal nekem 65" oled fhd tvet? Ja es ne legyen 2015nel regebbi model. Csak azert mondom mert en ikyennel nem nagyon talalkoztam. Egyebkent meg az idot allosag vegett is mar inkabb a 4kat vennem. Az teny ha lenne az alatalam preferalt parameterekkel fhd jo arral akkor meggondolnam.
A masik meg, hogy ez valami szent iras ha van az embernek egy komolyabb tvje akkor legalabb 500ezertol dukal melle egy hazimozi rendszer
Gondolom azert csak lehet ezen osszeg alatt is keresgelni es talalni eletkepes alternativat. Penz ide-oda de nem 1millaert akarok hazimozit igy is kell meg billiard asztalra is koltenem nem keveset
-
XARAI
tag
válasz
Nemir Ombe #128062 üzenetére
Hibátlan használtakat nézek. Az új ár töredékéért meg lehet venni. Nem vagyok a pénztárcám ellensége :-). Az a helyzet, hogy megelégszem a belépő kategóriával, de azért "használható" subwoofer-t szeretnék venni.
-
arcitec
addikt
válasz
Nemir Ombe #128113 üzenetére
Ezt az oda teszem ahova akarom, nálam ez valahol sántít.Illetve nem igazán értem.Az 5.1 -nek van egy elhelyezése, az Atmos-nak is. Attól eltérni, hogy lehet, akárhova akkor sem lehet rakni.
-
arcitec
addikt
válasz
Nemir Ombe #128105 üzenetére
Köszi a pontosítást, bár a DTS:X ről olyanokat ( is ) olvastam, hogy az majd rugalmasabb lesz a hang effektek kiosztásában, no de majd kiderül, lehet sok lett a marketing benne?
-
Csabroncka
addikt
válasz
Nemir Ombe #128100 üzenetére
Megijedtél hirtelen, hogy olyan téma jön amiben lepipálnak
Pityu elmondhatnád Pazolini-nek, hogy hány nullát tegyen az 1-es után!
-
Pazolini
senior tag
válasz
Nemir Ombe #128098 üzenetére
Dőreség... 4 atmos/dtsX hangsugárzót és az alap 7.1-et úgy akarom egyszerre meghajtani, hogy megtartom a frontokra a biampot is.
-
Pazolini
senior tag
válasz
Nemir Ombe #128096 üzenetére
Nem akarok én wide-ot, de csak e mellett a beállítás mellett kapok 2 preout kimenetet pluszban. Hülye dolog, biztosra vettem, hogy beállítható. Ezért is foglalkoztam egész nap a bekötéssel, anélkül, hogy setupban ellenőriztem volna ennek a 7.0.4 konfigurációnak az elvi lehetőségét...
Köszönöm, Mr. NO, hogy küzdöttél a soraimmal! -
Pazolini
senior tag
válasz
Nemir Ombe #128093 üzenetére
Meg szeretném tartani a biampot!!!
FW terminálról
+
F terminálról mennek a Cantonba a kábelek jelenleg : beállítás neve 7.1Ch + Bi-ampUgyanezekről mennének a kábelek az új beállítás szerint, mindkét terminál aktív, de a beállítás neve: 11.1 Ch (biamp nélkül)
de malac szoftvere szerint nem biampolom... Vagy mégis???
-
rayoliviero
veterán
válasz
Nemir Ombe #128091 üzenetére
Pár ezer Ft csak a Klotz.
A csodatüske azért kellett volna, hogy ne legyen rezonancia. Akármilyen erősítőm lenne, az kell. Nem hiszek az ilyen dolgokban, de az tényleg megérné az árát. Volt olyanom és megszüntette a rezonanciát.
Erősítőt cserélni sokkal nagyobb befektetés szerintem. Pár tíz ezer Ft ráfizetéssel nem tudnék jobbat venni. Ha pedig erősítőt cserélnék, akkor már kell hangfalat is annyi erővel, gondolom.
-
Pazolini
senior tag
válasz
Nemir Ombe #128091 üzenetére
Oké. Ha nem biampos, csak sima 11 csatornás beállítást használok, melyben ki van választva mindkét terminál (bekötési pont), melyre egyébként biampolva vannak kötve a frontok, akkor mire számíthatok???
-
rayoliviero
veterán
válasz
Nemir Ombe #128086 üzenetére
20 ropit költöttem kábelre, abból elég nehéz lett volna új erősítőt venni. A tüske pedig kellett volna, mivel rezonál, ahogy írtam. Nem a hangzás miatt kellett volna. De teszek alá valami gumilapot és akkor nem kell venni.
-
XARAI
tag
válasz
Nemir Ombe #128021 üzenetére
Boston Acoustics CS SUB 10 II-t néztem, meg van egy Pioneer S-W9S
A kettő közül melyikkel érdemes foglalkozni? -
BBéci
legenda
válasz
Nemir Ombe #128056 üzenetére
De esett szó a külső forrásról, azt kérdezte, rámenjen-e?
-
rayoliviero
veterán
válasz
Nemir Ombe #128024 üzenetére
Már megtettem volna, csak hétvége van, nincs nyitva. Hétfőtől pedig egyfolytában gyakorlatom van, reggeltől estig. Ezért már meg akartam rendelni a Soundcare-t vasárnap, holnap, hogy barátnőm át tudja venni, mert ő is csak max keddig tudja.
Megpróbálok egy fórumtárstól szerezni egy M8-as csavart a Debrecen topikban.
Létezik amúgy valami Monitor Audio talp, átalakító, most mondta telón Ádám. Csak olyat szerezni művészet. Max a gyártótól lehet.
-
válasz
Nemir Ombe #128024 üzenetére
Miért akarsz kitolni vele, hogy 8-as sima csavart vegyen?
Szerk.: Ja, szerkesztettél még hozzá.
-
rayoliviero
veterán
válasz
-
válasz
"Ezt igy a kép alapján .... !? Nem semmi!!
"
Hát, mivel 9-et mért, így nyolcas nem lehet, csak 10-es. És, hogy sűrű menetű, az egészen biztos, mert emlékszem rá. (De látszik is.
)
-
XARAI
tag
válasz
Nemir Ombe #128018 üzenetére
Jogos.
De igazából a teljesítményre lennék kíváncsi, hogy mekkora sub kell hozzá, hogy szinkronba legyen a többi hangszóró teljesítményével.
-
XARAI
tag
válasz
Nemir Ombe #128014 üzenetére
20 m2 a szoba.
-
válasz
Nemir Ombe #128008 üzenetére
Pityu : Hol látsz ott olyat, hogy M = menetemelkedés? Én csak olyat látok, hogy Menet jele d=D Menet-emelkedés P.
-
rayoliviero
veterán
válasz
Nemir Ombe #128001 üzenetére
Jó, akkor csak átmérőt kell mérni ezek szerint.
Azt hittem valami menetemelkedést jelöl.
-
rayoliviero
veterán
válasz
Nemir Ombe #127999 üzenetére
Nem azért veszem, hanem mert rezonál. A Dalinál is ez a tüske segített.
Hát én ránézésre meg nem mondom, hogy mekkora lyukak. Csak M6 és M8 létezik? Mert ez a nagyobb, akkor M8 lesz.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #127963 üzenetére
&BBeci:
Köszönöm mindkettőtöknek a véleményét.
Sajnos 50 ezer lett az ára.
Alkudni nem lehetett, max annyit hogy kapok hozzá egy hdmi kábelt es állta az eladó a posta felét.
Nekem életem első ilyen kütyüje. Nagyon bizakodó vagyok vele kapcsolatban. Jokat olvasok róla es pont azt tudja amiket en szeretnék.
Majd rakok bele egy 3 TB hddt es remélem megkapom amit kerestem.
Egy eszköz fog tudni mindent.
Mondjuk az erdekelne hogy 3D képes, az mit takar pontosan?
Ugy tudja a 3D-t mint az lg tv-m? Ehhez is osztott képes anyag kell, vagy 3D blu-ray anyag?
Vagy ugy mint egy blu-ray-lejatszo?
Ki fogom próbálni, de annyi kérdés van bennem, es nem birtam magamban tartani -
scofield657
csendes tag
válasz
Nemir Ombe #127950 üzenetére
Ahhoz az erositohoz mit vennel 300e ft-ig? Canton kulseje tetszik meg valasztek is van. Sajnos nincs sok eselyem meghallgatni az ajanlott hangfalakat. Koszi A.
-
BBéci
legenda
válasz
Nemir Ombe #127946 üzenetére
Van benne igazság.
-
Pubszon
veterán
válasz
Nemir Ombe #127914 üzenetére
Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged