- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamoo
nagyúr
válasz
python1 #172594 üzenetére
APO tudja kezelni. De kíváncsi leszek hogy állítod be!
Viszont ahogy Void írta, kell a Voicemeeter. Mégpedig arra, hogy az egyik hangkártyát "áttükrözd" a másikra, vagy nem tudom hogy fogalmazzak. Az APO nem tudja egyik hangkártyáról a másikra küldeni a tartalmat. APO-ban annyit tudsz, hogy váltogatsz a két hangkártya közt, hogy egy-egy filter melyik hangkártya melyik csatornájára vonatkozzon. Próbáltam érthetően fogalmazni. (Tévedés jogát fenntartom, én úgy tudom, hogy így műküdik és ezt futólag próbáltam is Xonar és alaplapi közt.) -
Tamoo
nagyúr
válasz
python1 #172490 üzenetére
Nem típusonként van kalibrációs fájl hanem van több és amelyik közelítőleg megfelel a mikrofonodhoz azt kapod. Tudtommal.
XTZ-nél ugyanaz az egy fájl van minden mikrofonhoz, nincs egyedi. Dayton nem tudom, hogy hogy csinálja.
A hangkártyán semmi nem múlik szerintem egy umik1 és xtz összehasonlítás esetén. Vagy nem tudom mire gondolsz.
XTZ és UMIK1 90fokos beállításnál 8k-20k közt 2-4dB difi van a kettő eredménye esetén az én vizsgálatom szerint (csak emiatt vettem egy UMIK1-et, hogy összehasoníltsam). Azt XTZ magasnál érzéketlenebb. Meg nem is adnak kétféle fájlt...Ha engem kérdez valaki, akkor azt mondom vegyen UMIK1-et.
-
-
Zigi
senior tag
válasz
python1 #172208 üzenetére
Egyszer szívesen olvasnék erről egy logout cikket tőled. Honnan hova lehet eljutni a DIY megoldással. Minden átalakítás után egyre jobb és jobb lesz a hangzás, de azért te megint szétszeded/alakítasz rajta, holott hozzáteszed most álomszépen szól. Lesz olyan hogy most jó és csak élvezed, vagy ez is a hobbi része hogy egyfolytában reszelgeted? Félreértés ne essék nagyon örülök a tapasztalataidnak és nagyon kíváncsi vagyok hova fog ez kifutni a végére. Mi lesz a következő lépés?
-
Saughassy
aktív tag
válasz
python1 #171866 üzenetére
Nekem fura amit a centerrol írsz. Ha normálisan van illesztve, még egy alsó közepes cuccon sem szabad tudnod megkülönböztetni a frontoktól. Ha nem olvad tökéletes egységgé, saját karaktere van, akkor ott valami nem stimmel. Persze van amikor a keverés szar, de az megint csak nem a center hibája.
-
Mikisys
őstag
válasz
python1 #171554 üzenetére
Az az ISO2969-es görbe szerinti átvitel a mozikra értendő, nem a házi mozira.
Az átvitel 2kHz-ig lineáris, utána eső jellegű, 3dB/oktáv meredekséggel.
Házi mozi esetén is jobb ha hasonló, mért beállításra törekedünk.
Egyébként a (túlzott) magashang-emelés, kiemelés fárasztó, kemény, sziszegő hangzása zavaró.Üdv!
-
alphamooncam
őstag
válasz
python1 #171554 üzenetére
Miért ejtik? Volt már korábban téma.
Anno mozikban gazdasági okból. Amennyiben megkapták a teljes kakaót esés helyett, hetente lehetett újra tekerecseltetni a magasakat, mert leégtek, nem bírták szuflával.
Ebből ipari szabvány lett.
Manapság már nem szükséges az ejtés, mert nem mennek olyan tönkre a magassugárzók, ez manapság inkább sznobság, mint gazdasági kényszer.
Bocs azoktól akik így, ejtve szeretik, nem szántam sértésnek, személyeskedésnek.
-
denesdr
addikt
válasz
python1 #171545 üzenetére
Ha már kihúztad a dobozokat a szoba közepére, akkor érdemes gated méréssel bemérni és beállítani őket, on-axis és off-axis alapján egyaránt. Jó persze ha nem "hifi" doboz lesz... bár én nem szeretem ezt a kifejezést, hogy hifi vagy mozi vagy akármilyen doboz, egy doboz vagy jó vagy kevésbé jó, jól kell teljesítenie mindenhol, mondjuk ez saját vélemény csak. Otthon hallgatva előbb-utóbb úgyis kibújik a szög, ha valami nem stimmel.
Előregyártott váltó helyett a nulláról épített, teljesen a hangszórókhoz illesztett váltó az igazi, persze passzívval ez elég macerás tud lenni. -
denesdr
addikt
válasz
python1 #171539 üzenetére
12"-es mélyet nem vinnék 1,5kHz-nél magasabbra, de mégjobb volna 1,2kHz alatt tartani, ha igazán jó hang a cél, persze ehhez kell jó magas meg hozzávaló tölcsér is.
Hogy miért esik 13kHz után? Mert valószínűleg ilyen a driver. Részben az ilyen dolgok különböztetik meg az olcsó és drága drivereket egymástól. -
-KP-
addikt
válasz
python1 #171490 üzenetére
Én megmondom őszintén, teljesen elcseszett ötletnek tartom a nagyméretű lavórokat felengedni 3-4khz-ig. Egy jó 1-1,4 inches kompressziós magasat elég alacsonyra le lehet engedni. Egy teljesen átlagos 1 inches magasat is le lehet engedni 1,5khz-ig, és 10 eur-ért már van tölcsér, ami jó erre. Egy robosztosubb 1,4-1,75 inchest pedig akár 700-800hz-ig is le lehet engedni. Házi használatra amúgy is picit lejjebb lehet engedni őket, mint PA használatra, mert pár wattnál több soha az életben nem fog jutni rájuk.
-
BIGi75
senior tag
válasz
python1 #171488 üzenetére
A kábelezés, beépítés nem probléma, viszont a rezonáció mentesítésről nem sok fogalmam van. A plafon rétegrendje: 12,5mm-es normálgkarton + buborékos, hőtükrös fólia + kb30cm ásványgyapot szigetelés.
Kellene vmit azon kívül tennem, hogy kivágom a kartont bekábelezem, beépítem a hangszórót?
Köszönöm válaszod. -
BBéci
legenda
válasz
python1 #171490 üzenetére
Hány Hz-ig lineárisak azok a 44 mm-es hangszórók? Inkább a dinamikából engedek, de legyen meg legalább a 25 kHz. Még akkor is, ha az kívül esik az általam hallható tartományon. Frontsugárzóim gyári adatok szerint 80000 Hz-ig szólnak, mérve 45000 után kezd el konyulni a frekvencia-görbe. [link]
-
-
BBéci
legenda
válasz
python1 #171484 üzenetére
Nem ismerem a konkrét hangszórókat, de már a 34 mm-es is nagynak számít, a 44-es majdnem középsugárzó. Nézd meg az egészen remek hangú JBL 1400 Array kisebbik magassugárzóját, 1 colos, 8 kHz-től szól. Bár a 3 colost is magassugárzónak nevezik, de a 750-8000 közötti tartomány nem kimondottan az.
-
mettek
addikt
-
BBéci
legenda
válasz
python1 #170871 üzenetére
A Tamoo által beillesztett képre írtam, a megjegyzésemet. De ha már szóba hoztad, Te sem csak a tölcséres magassugárzóra szoktad írni, hanem az összes hangszórófajtára.
Ahogy lemmy9 írta, szerintem is nagyon sokan - tisztelet a kivételnek - pontosan azért használnak idegen szavakat, hogy szakmaibbnak, hozzáértőbbnek látszódjanak.#170874mpo
Igen, "part", vagyis része mondjuk a hangszórónak, de nem magának az egész szerkezetnek a megnevezése. -
BBéci
legenda
válasz
python1 #170865 üzenetére
Melyik boltokban?
Angolul loudspeaker, németül der Lautsprecher, olaszul és spanyolul altoparlante, magyarul hangszóró.
Egyes okoskodó, tudálékoskodó emberek elkezdték drivernek nevezni, ami durván megtévesztő, mert többek között illesztőprogramot és autóvezetőt jelent. Hangszórót nem! [link], [link], [link], [link], [link].
Az ellenem irányuló hadjárat része, csakazértis driver, mert én nem tartom helyesnek. -
-
-
-KP-
addikt
válasz
python1 #170640 üzenetére
Szerintem meg néha gondolkodj, mielőtt billentyűt ragadsz.
Gyere el és megmutatom a két Logan hogy szól sztereóban. Aztán beszélgessünk arról, hallható-e a dialógus, vagy sem. De ugyanez igaz volt a korábbi Goldenear hangfalaimra, vagy akár a Proac klónjaimra. Bármilyen hangfalra, aminek egy kicsit értelmes térleképzése van, lesz phantom center. Pont olyan hangosan ahogyan lennie kell. Más kérdés, hogy a phantom center, csak középen lesz jó, aki jobbra, vagy balra ül tőled, annak szétesik többnyire. De egy személynek pont jó.
-
ada19
senior tag
válasz
python1 #170640 üzenetére
Csak hogy felugorjak a vonatra én is, de a center és a dialóg elég messze vannak egymástól, pár filmnél szinte minden a centerből jön. Érdemes megnézni pl. John Wicket center nélkül (ez nem AVR-en vagy lejátszóban kikapcsolt centert jelent, mert akkor azt rákeveri a többire!) - számomra megdöbbentő volt.
-
denesdr
addikt
válasz
python1 #170562 üzenetére
Értem amit mondasz, de mivel eleve reflexesnek lett építve, ezért abban az üzemmódban kellett volna jobb eredményeket produkálni a logikád szerint, de ahogy látszik a zárt doboz a jobb az impulzuszválasz alapján.
A reflexes viszont egyértelműen jobb torzítási értékeket mutat, ahogy írod is, ez nem is kérdés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest