- Google Pixel topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Fotók, videók mobillal
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
mimic1979
aktív tag
Igen látom. Viszont azoknál gondolom egy irányított (merőleges) magas sugázó van.(Gondolom) Ennél a tipusnál kettől van 30 fokban a mennyezethez képest. És kérdéses hogy azt a hogyan lenne érdemes beforgatni a nézőponthoz képest - keresztben -vagy a hossz tengelyhez képest párhuzamosan.
-
-
-
törölt tag
Köszi!
A szubnak a hangja teljesen megváltozott, hála Istennek most már nem zavaró a hangja, és a mérés is más értékeket hozott!
A dohányzóasztal páromnak nagyon megtetszett, az IKEA-ban vettük, tényleg illik a nappaliba!
Távirányítokat, meg egy kis díszt tartunk rajta!Ctraltdel:
-
serioussam
csendes tag
Nekem nincs gondom a magyar nyelvvel , nekem a sznobizmussal van bajom. Én azt mondom, hogy azt a HDMI kábelt, amelyik teljesíti a 2.1 szabványt , nevezhetjük HDMI 2.1 kábelnek. Mint ahogy nevezik is a világon mindenhol ..... kivéve itt néhány kollégát, aki nem képes ezt elfogadni..
-
serioussam
csendes tag
Nem, én segítséget kértem egy probléma megoldásához, erre válaszként kioktatást kaptam a HDMI kábelek elnevezését illetően. Viszonyításképpen: ugyanerre a kérdésre az Xbox One csoportban egymás után kaptam a segítő szándékú hozzászólásokat.
Na én EZT vártam volna el az überprofi "házi-mozi haladó" topikban...... -
serioussam
csendes tag
Ez a hétköznapi felhasználókat rohadtul nem érdekli, a köznyelvben, és a kereskedelemben eddig is, és ezután is számozás szerint azonosítják a HDMI kábeleket, nem is értem, hogy ebbe miért kell belekötni. https://hirek.hdmishop.hu/40-hdmi-2-1-kabelek-8k-hdr-stb.html
-
serioussam
csendes tag
Így van. Már csak az a kérdés, hogy akkor miért is nem lehet az ilyen kábelt 2.1-es kábelnek hívni, titulálni, ezt a kifejezést ismertető jelként használni? Hagyjuk már a sznoboskodást, amikor bemegyünk egy üzletbe, akkor nem "ultrahájszpíd" kábelt kérünk, hanem 2.1-est, és érdekes módon mindenki tudja, hogy miről van szó.
-
mettek
addikt
De igen. Elnézést is kérek!!
Ne harqgudj de abszolút nem tudtam hogy van egy ilyen menüje az avr-nak ahol bemenetenként lehet jelerősítést is állítani. Na itt volt 12db-el felhúzva a Blu ray bemenet. A Mediaplayer bemenete pedig nullán állt...de kb rá is éreztem hogy kb 10db van köztük.
Igy mar csak minimális a difi a két eszköz között. Szóval bocs mégegyszer.
Azt viszint fenntartom hogy nem a fájl mérettől függ az anyag hangminősége. Ami dts-hd, dts-hd ma, atmos az önmagában csúcsminőség és ez belefér egy bd25-be azaz 25 gb-ba. Ha ennél nagyobb az anyag akkor az a 4k hdr és az esetleges több nyelvű hangsávok miatt van.
-
mettek
addikt
Te inkább ne kommenteld ezt a dolgot kérlek.
Az 50-80gb-os mkv nem a hang miatt több mint egy sima Bd25. A hang nem jobb egy 4k lemezen. Itt konkrétan a két lejátszonál ég és föld a különbség.
Nekem is volt minixem, ugyanez...mindegy hogy minix vagy bármi más. Egyszerűen nem az a minőség jön ki belőlük mint egy dedikált asztaliból. Kérlek akkor alkoss véleményt ha te is összehallgattad őket mint én.
-
attiss66
senior tag
Ez rendben, de több nem? pl, ha jelzi a fel-le gomb lenyomásával az infrajelet, az akkor is jelez, ha pl kontakthibás? vagy ha pl kontakthibás a fel-le gomb, akkor nem küld infrajelet?
Az hogy az erősítóben van valami gubanc, azért nem műkszik a fel-le gomb, az kizárt?
Azon is elmélkedtem, hogy infrás telefonra kéne letölteni a Remote controll alkalmazást, amin rajta van a Denon AVR-3805 táv.-ja, az úgy tudom működteti az AVR-3802-őt. Mobillal ha csak a le-fel gombot tudnám működtetni, az már elég lenne, hogy kezelni tudjam a főmenüt, kiegészítése az utángyártottnak.
-
mettek
addikt
Ezt nagyon félre értetted. Az avr egy marantz 7013. Szoval tudja. A sony lejátszó nem tudja az atmost hálózatról. Valahogy nem birkozik meg az mkv atmos sávval, minden mást visz. Ezért vettem a Vorke boxot mert az visz mindent de ilyen minőségben egyszerűen nem tudom élvezni mert tudom hogy az asztali BD mennyivel szebb kepet és hangot ad.
( mindkát lejátszó az avr-re van kötve)
Az lesz sztem hogy innentől a jobb filmeket megveszem BD lemezen. -
attiss66
senior tag
"A menüben, amit a #154628-ban leírtál, ott hogy tudtál lefelé menni, hogy a Delay Time-ig eljutottál, ha a lefelé gomb nem működik?
Próbáld ki ugyanazt a gombot, a lefelé irányra."A setup menüvel behoztam a menüt, megjelenítettem a tv-képernyőn a főmenüt. Az utángyártott távirányító OK gombjával tudtam megnyitni a legfelső "almenü"-t, abban oldalrea tudtam lépegetni a bal-jobb nyillal. Lefelé-felfelé nyíllal nincs reagálás.
Akkor rányomtam az OK gombra, ekkor az történt, hogy kiléptem az almenüből és ugrottam a főmenüben egyet lefelé a következő almenüre, ha azt leokéztam, akkor megnyitotta azt az almenüt és stb. Tehát végülis az OK gombbal ugráltam tovább.
Ha működne a lefele-felfele nyíl a távirányítón nem volna semmi gond, be tudnám állítani a rendszert.
Egy haver ismerőse azt mondta, hogy fényképezésre állított mobiltelefonnal állítsam szembe a távirányítót és nyomjam meg a fel-le gombokat, és az infrát kimutatja a telefon, így annyit megtudok, hogy azok reagálnak e. -
BBéci
legenda
Dorian is pontosan tudja, azért tett a mondat végére ördögös arcocskát.
(#154568) univerzita
Lehet, de jelen esetben másról van szó, mpo leírta, hogy miről.
Igazából a téma még a belépőbe sem való, annyira evidens és a megoldás benne van a kezelési leírásban, egyértelmű ábrák mutatják. -
BBéci
legenda
"Mivel házimozi és nem hifi topik, ezért a látvány is hozzátartozik."
A hifi topikban sztereó hangzás a téma, nem surround. Igen, a látvány legalább annyira fontos, mint a hang, de a kiváló képminőséghez nem kell UHD!
"A laptopra az volt az érved, hogy többet adnak el, mint desktopot."
Nem volt érv, csak megemlítettem egy tényt. Az emberek többsége lecseréli az asztali gépét laptopra, mert egyszerűbb, kisebb, kényelmesebb, praktikusabb.
"Ha van belépőszintű fényképezőgéped (APS-C szenzorral), akkor már kell egy jó monitor, nem elég a 15-17" a laptopon és inkább desktopot használsz sok memóriával."
2005-óta DSLR géppel fotózom, bőven megfelel hozzá a full HD kijelzőjű laptop. Nem nézek tévén fotót.
Volt nálam tesztelésen 3 db UHD tv, két Samsung LCD és egy Panasonic OLED. Láttam, teszteltem high end 4K vetítő képét high end vásznon, szóval ne akard nekem elmagyarázni, mitől jó az UHD. Mókusvakítás és pont. -
BBéci
legenda
Az olyasmi, mint a hangprojektorok működési elve. Valamennyi visszaverődik, de halovány árnyéka annak, amikor a megfelelő helyeken vannak a hangszórók. Akor inkább egy valóban jól kivitelezett, összeállított 5/7.1 rendszer, fülmagasság fölött elhelyezett háttérsugárzókkal.
-
qqzs
őstag
"you really have to hear them to believe them."
Multkor talaltam stereo pozicio teszthangot. ket hagszoroval a hang ment a hangszorok ele moge es le fel is.
Nem hittem volna, ha nem hallom.
9.1 fejhalgato ami ugye kamu, de megis jon hatulrol a hang.A plafonra iranyitott visszaverodo hang ehhez kepest semmi.
De hat halado topikban egy kabel keresztmetszeten mulik neha az elet es halal, pont ez a kerdeses?
-
qqzs
őstag
Q: How can I get overhead sound if I don’t mount speakers in my ceiling?
Use speakers equipped with Dolby Atmos enabled technology.
Through our knowledge of psychoacoustics and sound physics, we’ve developed speakers that
can create overhead sound even though they’re only a few feet off the floor. These speakers fire
sound upward, where it reflects off the ceiling to produce an incredibly lifelike recreation of
overhead sound—you really have to hear them to believe them.
You will be able buy integrated Dolby Atmos enabled speakers that include both traditional
forward-firing speakers and upward-firing speakers in one speaker cabinet. (Those speakers
have two sets of posts, one for the traditional speaker and one for the upward-firing Dolby
Atmos enabled speaker.)
But if you already have conventional speakers you like, you can simply buy Dolby Atmos enabled
add-on speaker modules. These include only the upward-firing speakers. You can put the add-on
modules on top of your current speakers or on another nearby surface. -
BBéci
legenda
Tök mindegy, mit ír, rajzol a DALI. Az Atmos kitalálójának, megalkotójának, a Dolbynak az irányelvei, útmutatásai a mérvadóak, semmi más, mert a többi csak marketing. El akarják adni a hangdobozokat, meghülyítve a hozzá nem értőket.
Az Atmos objektum alapú, ezért úgy keverik, hogy a fejed fölül érkezzenek bizonyos hangok. Amikor a hangforrás messze előtted, a front- és centersugárzók mögött van, az a büdös életben nem fog a fejed fölül szólni. -
-
renatto
őstag
Még ősszel talán AVSforumon taglalták hosszasan az Atmos Vs DTS:X különbségeket és többen arra hivatkozatk, hogy a DTS fix 7.1.4-ben van rögzítve és onnan keveri vissza a rendelkezésre álló hangfalakra, bár azt kiválóan, nagyon pontosan. Így valójában a hanggal nincs gond, kellő ellenfele az Atmosnak (hol ez, hol az jobb ), csak az objektum alapot kérdőjelezték meg/zárták ki.
-
modflow
veterán
Jesszusom... A könyv szerint:
„<HDMI>” – „SIG. beállítást. FMT."-nél az alapértelmezett opció STANDARD, ezt kell átállítani, mert:
„ENHANCED”: Válassza ezt a beállítást, ha olyan nagy sávszélességű
videoformátumokat használ, mint a 4K/60p 4:4:4, 4:2:2 és a 10 bites 4K/60p 4:2:0.Remélem jó lesz, még nem tudtam tesztelni.
De bakker mennyi beállítás van.... Ehhez külön oktatást kellene tartani. -
modflow
veterán
Igen elvileg tudja. Sony STR-DH 790.
HDMI jelátvitel:
HDR10, HLG, Dolby Vision kompatibilitás
3D, 4K/60p 4:4:4 támogatás
A/V Sync (állítható), BRAVIA® SYNC™ (CEC vezérlés)Audio Return ChannelÉs iszonyat idegesítő, hogy most ilyenekkel kell pöcsölni....
És nem tudom a megoldást... -
BBéci
legenda
Mégis több laptopot adnak el, mint asztali PC-t.
Napi több órás munkára használom, egy állítható magasságú CoolerMaster állványon van, hogy nagyjából szemmagasságban legyen a kijelzője. Természetesen vezeték nélküli egér (Logitech MX Nano) van hozzá.(#152766) tomyka74
2008-ban azért vettem multimédiás, HDMI kimenetes laptopot, mert azt akartam használni lejátszónak is. Két hét kínlódás után médialejátszóra váltottam, a laptopot munkára, netezésre, filmek beszerzésére használom. A lakás bármelyik részében üzemelhet, akár a teraszon is, ez egy asztali géppel nem kivitelezhető.
Nem azt írtam, hogy az átlagos filmrajongónak nincs szüksége PC-re. Az erőmű kategóriásakat kérdőjeleztem meg. Nem mindenki játszik PC-n, én például flipperen kívül semmit, soha. Ahhoz viszont egy mezei laptop is megfelel. -
törölt tag
Saját Sony W8.-am szakember kalibrálta... Valóban nem egy egyszerű történet, de nekem szerencsém volt, mert tőlem nem messze lakik, így minimális kiszállási költségből megúsztam...
Annyi azért hozzátartozik, hogy sokaknak nem tetszik a kalibrált kép, mivel rengetegen hozzászoktak a retinaégető LCD háttérfényhez, kontraszthoz stb...
Nálam pl "Impulzus motionflow"-ra állította be az ideális képet. Na már most aki ismeri ezt az eljárást az tudja, hogy ez a fajta interpolálás elég rendesen leveszi a háttérfényt, és emiatt máris sokaknak sötét lehet a kép... Pedig milliószor inkább nézem így, mint a retinaégető fényerőt, vagy a szürke feketét, ráadásul a mozgásmegjelenítés is így a legjobb..
-
BBéci
legenda
"A konkrét típus beállításához az rtings.com-on találsz segítséget."
Az egy színtiszta önámítás lenne, mert minden egyes tévé és vetítő önálló "egyéniség". Ami az egyiken színhelyes képet ad, az egy másik pontosan ugyanolyan készükléken rosszabbat eredményezhet, mint a gyári alapállapot.(#152699) gerg221
"minden megjelenítőt egyedileg kell kalibrálni."
Pontosan ez a valóság és nagyon szomorú, hogy nem mindenki számára világos és egyértelmű.Szívből ajánlom a Házimozi Stúdiót, azon kevesek egyike, akik tényleg értenek ahhoz, amit csinálnak.
-
törölt tag
Köszönöm a segítséget, de ez az oldal ebből a szempontból nem hinném hogy sokat ér, esetleg csak egy kiindulási pont lehet, hiszen minden megjelenítőt egyedileg kell kalibrálni.
Ha projektor + vászon, azt valószínűleg úgyis a HáziMozi Stúdiótól veszem, és esetleg velük csináltatom meg, ő bennük bízok.
A "Film" mód nekem sem mindenhol vált be, Samsung tv-nél a "Természetes"-t használom, az én TCL tévémnél viszont jó a Film mód is, illetve projektoromon is jó.
-
bajnokpityu
félisten
Bő 2 éve ujitottam fel a nappalim. Nekem is kérdés volt, h akarok e atmost. Elmentem pár magasztalt boltba, lássuk mennyit ér. És azt tapasztaltam, h nekem semmit. Így hiába volt lehetőség a mennyezeti hangszóró, kihagytam. Azóta hallottam másik pár szobát, és továbbra is úgy érzem, h jól döntöttem.
Otthoni ojjektumorientaltsag semmit se, menyo hangszórók nekem nagyon keveset érnek, viszont szebb a menyo, és ahogy nem tartok meg fölösleges drótot, ha nem hoz eleget, így nálam ment a menyo hangszóró is lecsóba
-
BBéci
legenda
Kávédaráló, kávégép, mikrohullámú sütő, robotgép, rúdmixer, mosogatógép, elszívó, konyhamalac és a szagok, illatok. Ezek egyáltalán nem tartoznak a házimozi élvezetéhez.
(B)(#152286) m3ss(/B)
Miért kellene elvonulni a ház másik sarkába egy meccs, vagy sorozatnézés, netán játék miatt? Ez mind megtehető a konyha/nappaliban lévő nagy tévén, de attól még az igazi házimozizás, az igazi élvezet történhet egy arra specializált helyiségben. -
m3ss
veterán
nem hasznalom ujabban a dynamic eq-t, subot tekergetem avren.
amugy az akusztika az teljesen mas lett, centeren hallom foleg, de meg a billentyuzetemnek is mas hangja van mint fuggonyok nelkules tenyleg nagyon vekony fuggonyok ezek. de ettol meg 0 -5 kozeleben noway hogy vegignezzek egy csilingelos filmet cinema eq nelkul. kivancsi lennek x4000-re mas hangfalakkal. vagy egy mas erositore sajat hangfalaimmal..
fuggony dilemma, ezt neztem ki, egyik oldalon "mintas". viszont nem tudom, hogy projektor miatt eleg sotet lesz-e ez a fuggony. marmint blackout, szoval nem kivulrol gondolom, hanem kb 1.5 meterre lesz jobbra a vaszontol ablaknal. szerintetek ront majd ez a kontraszton? masik verzio ez a sotetbarna, csak ez kevesbe tetszik.
-
-
törölt tag
Igazából szerintem ezt nem az elhelyezés (persze az is beleszólhat) hanem maga a filmes szabványok (Audyssey) okozzák, ami nem is feltétlenül rossz, mert ugye direkt készítik ilyenre, ahogy Dorián is írja: A valóságban is halkabb a párbeszéd mint egy lövés pl..., az, hogy kinek mennyire zavaró az már más kérdés.
Nálam "Flat" beállítással szépen egységbe hozza, úgy, hogy a dinamika sem sérül...
Egyébként érdekes ez is, mert vannak filmek amik pl kifejezetten igénylik a "Reference" beállítást.
Az X-Man apokalipszis sokkal jobban szólt úgy. -
-
Hohocali
aktív tag
Jajj, ne... Azt az oldalt hagyjuk, először én is azt kezdtem el használni, letöltöttem a régebbi filmek 4k-s verzióját, stb... Aztán amikor belenéztem, rájöttem nem élesebb a kép, csak valami hülye HDR effekt van rajta, ami ráadásul néhol "kiégeti" a képet. Én azt tapasztalom, hogy a 2015 előtti filmek "FHD-sek", és ennek oka a kamera felbontása lehet, amivel rögzítették a filmet. Itt az optikára és a szenzorra gondolok, nem a rögzített kép pixelszámára. Ugye egy ócska telefonnal is lehet 4k filmet rögzíteni, csak a pixelszámán kívül nem lesz 4k-s.
De a 4k mondandóm lényege nem ez volt, hanem hogy az UHD formátum nem alkalmas teljes értékű 4k film tárolásra, függetlenül az előző bekezdésemtől.A szem korlájának ellenőrzésére jó a windows-os példám, az nem tud "becsapni".
BBéci : nem láttam azt a képet, de látatlanba is fenntartásaim vannak az ilyen "formákkal" szemben, pl. hogy "Vasarely" hatást idéznek elő, azaz becsapják a szemet.
-
törölt tag
Ne jelentsünk már ki olyat, hogy ha valaki nem lát különbséget, akkor senki más sem.
Én pl erősen közellátó vagyok, így én is azt mondom hogy ilyen gondolat elég dőreség lenne (tudom nem írtál ilyent) de most képzeljetek el: vettem Sony 4k tévét, 49", részletre. na most: volt kölcsön médiajátszó, megfelelő (AQ Carbon 1 m.) kábellel, és én a 4k-t még kb fél méterről se láttam (80 gigás állományról beszélünk!) tehát jlentsem ki ezáltal hogy a 4k humbug, átverés, csalás? Eszem ágában sincs, más attól láthatja, élvezheti (tudom, jönnek fel magatokban a tanácsok, miértek hogy mi a frásznak vettem de pl nincs más ekkora méretben,használtan nem játszik részletet se adnak pofára -túl azon hogy nincs bizalomgerjesztő fizimiskám sem-, és nem volt pana plazma FHD sem a kínálatban. -
Hohocali
aktív tag
Azt vegyük figyelembe, hogy valódi 4k film nincs, legalábbis nem blu-ray-en. A jelenlegi filmek YCbCr 4:2:0 formátumúak, ami sokminden, csak nem 4k. Rendes 4k egy PC képe (4:4:4), desktop/játék/fénykép/stb. Itt azért elég durván látszhatnak különbségek FHD és 4k között.
Másik, hogy a szem is egy érzékszerv, mint a fül, ha mindenkinek más a hallása, akkor más a látása is. Ne jelentsünk már ki olyat, hogy ha valaki nem lát különbséget, akkor senki más sem.Még 2016-ban végeztem a következő tesztet, akkor nekem egy 47"-os FHD LCD TV-m volt:
"-Windows 10 desktop
- paint program elindít, fehér háttér, fekete rajzolás
- vonal húzása, leteszed az egyik felét, a másikat meg mozgatod különböző fokokban
- hátrálsz addig, amíg recéket látsz
Nálam az említett TV esetén 4-5m-nél volt a határ. Tehát ennél közelebbről nézve indokolt lehet a nagyobb felbontás.
A vonalon levő recék 1 pixel méretűek, ez szintén ellenőrizhető, ha közelről megnézed."A fentebb linkelt ábrát korrektnek tartom, ha 4:2:0-ás filmről beszélünk.
-
BBéci
legenda
Ugyanarról beszélünk mindketten.
Az általam linkelt cikkben nagyjából ugyanaz van, mint az ábrán, amit Te most feltettél.
Tehát kijelenthető: aki a 65 colos UHD tévéjét 2,4 méternél messzebbről nézi, az nem lát semmit a plusz felbontásból, tehát tök feleslegesen cserélte le Full HD tévéjét. Viszont büszkén hirdetheti mondenhol, hogy neki olyanja van.Ha az erősítő menüjében 80 hertzes vágást állítottál be, akkor csak az annál magasabb frekvenciákat kapják meg a hangdobozok.
-
BBéci
legenda
"Az 55"-os tévémnél 210 cm, az LG OLED65C8 esetén a nézési távolság 240-250 cm, ha messzebbről nézed a 4K tartalomnak annyi és a 800e Ft-os tévéből lesz egy FHD tévé."
Ezek a nézési távolságok Full HD-ra érvényesek, nem UHD-ra!"az amerikai konyha nem jöhet szóba, mert órákig mehet a szagelszívó (kocsonyafőzés) többször a mosogatógép, konyhai kisgépek, villanysütő és a nappaliból egyből zajos, illatos konyha lesz."
Az átlagos családok, háztartások mindegyikében ez a helyzet, nem kell ahhoz gourmet-nak lenni.A háttérsugárzók 5/7.1 elhelyezésére vonatkozó egyik ajánlás fülmagasság + 60-90 centit ad meg. Ez függ a vízszintesen mért távolságtól.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Vízpart, vakáció és hardverek
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Google Pixel topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Motoros topic
- Távcső topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest