- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Magisk
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #134039 üzenetére
Van egy határ, ami sok, az sok.
-
Csabroncka
addikt
válasz
xtremetuning #133126 üzenetére
Szerintem pontosan erről beszéltünk tegnap!
charlie1975: igen beállítod a rendszert, ettől nem feltétlen lesz hiányos, de azért a fejlett hangzásmódoktól túl sokat nem szabad várni!
-
krx21
nagyúr
válasz
xtremetuning #133137 üzenetére
Tehetnél be képet..
-
válasz
xtremetuning #133135 üzenetére
Megkérdezhetem, hogy az eredeti, full verzióhoz képest hány százalékos volt a leépítés? 100/50, 100/80, 100/30? Természetesen nem konkrét összeg érdekel, hanem a leépítés százalékos aránya.
-
válasz
xtremetuning #133131 üzenetére
A 16 méter az jelen pillanatban (a rendszer-felszámolás után) hány részre oszlik? Én 3-nál abbahagytam a számolást, mert amikor a 4-es számot tanultuk elsőben, én pont mumpszos voltam.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
xtremetuning #133131 üzenetére
-
Joshi
titán
válasz
xtremetuning #133128 üzenetére
Nincs gond Liszivel, ellenben ti ha öngyilkosok lennétek, biztosan egy Vodka vagy Husky kábelre kötnétek fel magatokat.
-
válasz
xtremetuning #133128 üzenetére
Háááát, ez van, mit csináljak? Szégyellem bár, de így sikerült. Jól.
(Csak hülyülök, más szempontból viszont csődöt mondunk olykor-olykor.
) Egyébként mi az a decebó?
-
Norbi 72
veterán
válasz
xtremetuning #133026 üzenetére
He-he,így jár,aki nem ad meg keretet.
Keressek drágábbat?
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
xtremetuning #133006 üzenetére
+1
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
xtremetuning #132977 üzenetére
"ha a saját füleddel meghallgatod hallasz e különbséget pl. egy .......... között és milyet"
Kb. erre próbáltam célozni én is, nem egyszer hallottam már olyat, hogy "az olcsóbbal több volt a mély", "az elöbb jobban dübörgött", stb .... lehet csak én érzem túlzásnak egy cca. 100e-es sub-hoz 30-50e-ért kábelt venni, ráadásul a "körülmények ismerete" és próba nélkül ....
-
python1
veterán
válasz
xtremetuning #132979 üzenetére
Úgy lesz!
Már amúgy is készülök hozzád pár éve,most tudom,hogy milyen mikor megindul a lejtőn az ember,de félek ha nálad járok,még a zuhanást is tapasztalni fogom. -
python1
veterán
válasz
xtremetuning #132977 üzenetére
Így van,jelenleg én is ott tartok,hogy nem tudom mi is lenne a következő lépés felfelé,vagy inkább az,hogy mit is kellene hallani.
Eddig megvoltak legalább a korlátok,és azon a szinten amin voltam tudtam merre haladjak most,hogy tudtam ugrani kategóriában fogalmam sincs,hogy minek higyjek a fülemnek,vagy egy másik szintre kell emelnem az egész mozi-zenei kultúrámat. -
n3m3r3
tag
válasz
xtremetuning #132921 üzenetére
Az a 15 ember már rég elolvasta a tesztjét, jóval több infóhoz jutott. Kár kapaszkodót keresned bennem az általánosításommal, mikor olvashatod miből indult ki ez a kis tea melletti csevely.
Norbi 72: Pedig próbáltam érthetően írni.
-
Norbi 72
veterán
válasz
xtremetuning #132921 üzenetére
+1
Valahogy nekem is sikerült az 1500 Wattos subomat 20 nm-re beállítani...
-
n3m3r3
tag
válasz
xtremetuning #132917 üzenetére
Ne haragudj ha magadra vetted , így lenne pontos "senki"
-
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #132777 üzenetére
A szokásos hadoválós ámokfutás. Szerencsére Ombe helyére tett néhány blődséget, mielőtt még valaki komolyan venné.
-
sting2
addikt
válasz
xtremetuning #132767 üzenetére
Akkó" itt jó sokan beszo---tuk...
-
válasz
xtremetuning #132767 üzenetére
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
xtremetuning #132489 üzenetére
Nem a Te hsz-edre céloztam, korábban írtam mással kapcsolatban a méreteket .... legutóbb csak az SD-t mint "összehasonlítási alapot" jegyeztem meg ....
-
szepi0808
senior tag
válasz
xtremetuning #132476 üzenetére
-
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #132476 üzenetére
DXW-904, vagy CRW-854?
"SD szebb rajta, mint az FHDOLED-en" Ez nem meglepő, hiszen az csak egy elgé. -
justaview
senior tag
válasz
xtremetuning #132376 üzenetére
Nekem van személyes tapasztalatom SD adással 4K-n, ugyanis 4K-s a TV-m.
Egy 2009-es 40" FHD-t (Samsung 40B650) váltottam le idén egy 49" UHD-ra. A TV átló méretnövekedés miatt (és nem a FHD - 4K váltás miatt!) arra számítottam, hogy az SD adások minősége erősen romlani fog, röviden csapnivaló lesz majd.
Nem így történt. Ugyanabból a távolságból nézve az új, 49"-os TV, ha nem is látványosan, de érezhetően jobb képet produkál ugyanazon SD csatornák esetében, mint a régi TV-m. Gyorsan hozzáteszem, hogy természetesen nem azért, mert 4K-s a TV panel! (És nem is azért, mert a régi TV egy kramanc volt, 2009-ben az egy prémium kategóriás TV volt.)
A lényeg, hogy az egy tévhit, hogy a 4K-n rosszabb lesz az SD adás minősége, mint a FHD-n, csak azért, mert 4x annyi pixel van a panelen.
Ezen érdemes elgondolkodni.
-
Tonyka 2
tag
válasz
xtremetuning #132436 üzenetére
De lesz egyszercsak............
-
Norbi 72
veterán
válasz
xtremetuning #132400 üzenetére
Amennyiben a 7.x-et úgy tudod összerakni, hogy a 4 hátsó távolsága (min.2m a füledtől köríven), a szoba akusztikája, a hátterek fültől való magassága (60-90cm) is összejön, abban az esetben SEMMI előny nincs magának az atmosnak
A 4 háttér mélyközépsugárzója 1.9 méterre,és 70 centi magasan van,elég jó a térhatás.
De az Atmosra kíváncsi vagyok,az lesz a következő lépés.
-
Tonyka 2
tag
válasz
xtremetuning #132428 üzenetére
Nem is kételkedem a szavaidban, amiben szerepel a minimális különbség szó. Tehát nem 100%-os az egyezés. Jól teszed ha nem furkálsz, stb. Ha megnézed mit írtam én sem biztatok senkit erre. Mindenkinek szíve joga eldönteni, h lát-e benne fantáziát. De az, h semmit nem ér, az nem igaz. Már csak azért sem, mert az általad említett cuccoknál is van Atmos lehetőség. Náluk aztán nem szokás a levegőbe beszélni, és eladni egy amúgy teljesen haszontalan felesleges dolgot. Én meg egy ilyen mondjuk Datasat Atmos-ra lennék kíváncsi. De ettől függetlenül azért valljuk be az emberek otthonaikban kevésbé elterjedt az általad felsorolt nevek halmozása. Nem biztos, h kell a testünkön található összes új ahhoz, h számszerűsítsük hány ilyen rendszer van kis hazánkban. Szóval a hasonlításod nálad tökéletesen megállja a helyét, de a többség kisebb pályán focizik jóval. Ezen a pályán azért simán lehet más a meccs végeredménye.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
xtremetuning #132428 üzenetére
Megnyugtató olvasni, hogy 30M környékén már "megspórolható" az Atmos "plusz költsége" ....
-
Tonyka 2
tag
válasz
xtremetuning #132424 üzenetére
Pár rendszert azért hallottam már, mindenféle árkategóriában. Mondjuk hozzád még nem sikerült eljutnom, de egyszer talán sikerül.
Magasság ügyileg megvannak a normál rendszer határai, még akkor is ha a dipol - bipol eléggé fel van rakva. Annál komolyabb srác vagy te, mint, h azt mond tökéletesen hozza egy normál elrendezés az Atmos felsők hangját. Pont ugyanúgy, pont ugyanott. Szuper dolgokat lehet összehozni nagyon komoly rendszerekből, ebben senkivel nem vitatkozom. Abban sem, h sokan nem is tudják mire képes egy korrektül beállított 5.1 - 7,1 cuccos. Viszont a korlátai megvannak, ezt nem lehet átlépni sehogy sem. Továbbra is azt mondom nem lehet ugyanazt, ugyanúgy helyettesíteni. Arról nem beszélve, h tényleg komoly cuccokról beszélünk, komoly akusztikai környezetben, profi beállítással. Ami egy földi halandónak csilliárd. Tehát tényleg sokféleképpen lehet nézni az Atmos-t, nem hinném, h egyértelműen fekete vagy fehér.
-
mp54
senior tag
válasz
Nyilván ehhez kellenek a jó minőségű surroundok és olyan kábelezés, amivel a dobozokról pont úgy le tud válni a hang, mint jól működő sztereó esetében a frontokról.
Nekem épp ez a bánatom: sztereó zenén (is) sok hangot hallok a dobozokból...
Igaz, az egész rendszer szerény: ARCAM AVR 400-Supra Ply 2.0- Focal Cobalt 816.
Front kábel lehet a ludas? (próbáljam ki....milyennel?) -
Nemir Ombe
addikt
válasz
"Atmosnak talán ott érzem előnyét, ha olyan a moziszobád, ahol több sor fotelt használsz és mindenki fülét ki szeretnéd pontosan szolgálni."
Én inkább azt mondanám, hogy az Atmos-nak egy átlag nappaliban több az értelme/haszna, mint egy jól megépített moziszobában, mivel "elhelyezésfüggetlenebb" mint a hagyományos formátumok.... de hallottam 7.2.4 felállásban Atmos-t, egész jó moziszobában, ott is volt hallható különbség a 7.2 és az Atmos között, de pl. a 4 plafonhangszórónak a több ülés sor miatt láttam (hallottam) értelmét, ha nincs több sor elég a 2 .... (Atmos hanggal ajánlom pl. a Goosebumps-t, átlagosan sz@r film, de a hangot eltaláták)
-
Patice
nagyúr
válasz
Amikor ott voltam nálad a "Dune szintű" HTPC-vel, akkor lehet nyomnunk kellett volna egy kis Mancsörjáratot is 4m-en, mert az a kis szar tényleg egész jól skálázza az SD-t.
-
Joshi
titán
válasz
"Szimplán arra próbálok rákérdezni, hogy milyen a felskálázásuk sd tartalomról."
TV adásnál van és ott teljesen rendben van a dolog, persze sz@rból nem lehet várat építeni. Rendeltem egy Panasonic dmp-ub900 4k bd lejátszót, arról majd írok néhány szösszenetet. Rendeltem egy 4k filmet is (Nagymenők) amiben van egy sima BD50 és egy 4k BD verzió, kíváncsi leszek hogy mi a kettő közötti különbség. De azt is írtam hogy nehéz lesz mivel az FHD verziót is felskálázza a TV. -
Joshi
titán
válasz
xtremetuning #132374 üzenetére
Most arra akarsz rávilágítani hogy a 4K jelenleg tök fölösleges mert nincs tartalom?
ui.: ember, te tudod milyen topikban vagy? Ez nem DVB-T/C/S topik. Ez a HáziMozi topik ráadásul Haladó szinten.
És igen létezik 4K Ultra HD Blu-Ray ami azért nem elérhető mert nem törték még fel. Venni kell a bótba és lesz. Hogy aztán az adott filmnél mennyit tesz hozzá a 4K az megint egy más kérdés.
-
Joshi
titán
válasz
xtremetuning #132372 üzenetére
Ja hogy 576i-re gondolsz a TV adásoknál.
Hidd el meglepődnél mennyire vállalható sőt, pont ez szokott az egyik ellenérv lenni a 4K ellen teljesen jogtalanul. Mondjuk erősen szolgáltató függő is a dolog.
ui.: de ne egy 576i adás legyen a referencia, mert akkor te is beöltözhetnél ősembernek.
Ok hogy nálunk még az 1080i se terjedt el megfelelő szinten, de ettől még a 4K nem fölösleges.
-
Joshi
titán
válasz
xtremetuning #132370 üzenetére
SD minőséget már nagyon régen nem nézek és nincs is szándékomban, igazából nincs is rá szükség. Aki fetisiszta és felizgul egy használhatatlan VHS kazettára az az ő baja.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #131368 üzenetére
Ott a pont. Ha a villanymérnökök, programozók előre eldöntik, hogy miért nem lehet difi, akkor náluk sose lesz.
Nah, csak megmozdult a méhkas. dolgom elvégeztem, mehetek pihenni
-
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #131255 üzenetére
Az magától értetődő.
De itt egyesek linglong kábelekkel köttetnék össze másokkal a milliós erősítőt a milliós hangdobozokkal. -
Dorian
félisten
válasz
xtremetuning #130836 üzenetére
Lehet, akkor nálam nem szokásos
De fentebb lett kibeszélve, hogy az emelést mi indokolhatja. -
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #129132 üzenetére
Lányom picit nagyobb, de ő már azért hisztizne, ha fokált barbira cserélném.
-
válasz
xtremetuning #129132 üzenetére
-
válasz
xtremetuning #129127 üzenetére
"Én már eladtam mindent"
Erről Fülig Jimmy jut eszembe : "Kavarja ez, vagy nem kavarja?"
Na de most tényleg. Ez komoly? Vagy vicc volt? Vagy átvitted az értelmet?
-
szepi0808
senior tag
válasz
xtremetuning #129116 üzenetére
És ez neked miért probléma?
Van aki nem tehetni meg, hogy Sim-őt vesz 7 milláért, ahol nem kell képjavítózni és van aki nem tehetni meg, hogy high-end elektronikával high-en hangfalakat hajtson.
Én meg helyedben a magas ló analógián gondolkodnék, ha már autópályázol.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #129116 üzenetére
Phn jönnek szembe, avxen azonos a sáv.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #128926 üzenetére
a belépő árát hozzátéve a sajbureszt le lehetne idén cserélni
igy is van elég reklám a fórumokon, kéretlenül, ezért még fizessek is?remélem azért lesz idén is, aki jó hangra, képre is törekszik.
-
Patice
nagyúr
válasz
xtremetuning #128120 üzenetére
Te a szabályt erősítő kivétel vagy.
-
válasz
xtremetuning #128120 üzenetére
"Nekem sem úgy van elhelyezve és mégis....."
Ki tudja, lehet, hogy Atmossal MÉG JOBB lesz majd.
-
válasz
xtremetuning #127771 üzenetére
Természetesen megvolt. Anélkül nem mondok véleményt.
Azonos körülmények között, sokszor váltogatva hallgattam őket.
-
válasz
xtremetuning #126167 üzenetére
Jogos!
Én betegszabadságon vagyok, úgyhogy sajnos ráérek az értelmetlen fórumozásra.
-
törölt tag
válasz
xtremetuning #125996 üzenetére
Még nem láttam.
Egyébként mióta HD-képes a rendszerem kedvelem jobban a TrueHD anyagokat. Atmos kiegészítés jöttével rátettek egy lapáttal. Nyilván ebben közrejátszhat, hogy jobban odafigyelnek, gondosabb és részletesebb munkák készülnek így, amiből a TrueHD sávok is nyernek. Bálnás film megvolt, annak is fasza hangja van. Ellenben a gyári BD viccesen sávos, jól elcseszték, pedig a szokatlan színvilággal szűrözött képe is bejött.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Szerintem lesz 4k 3d atmos kiadás. Csak várjuk ki amíg csökken a mostani dts eladása, lehet újabb bőrt húzni.
Nekem a sok nagyon újszerű hangeffekt miatt tetszik. Az effektekben irdatlan munka lehet.
Épp egy dtst nézünk, néztünk, american ultrat. Lehet dtsböl is jó hangot csinálni.
-
KovyBoy
tag
válasz
Ehhez a center temahoz meg egy tapasztalat, abbol pedig egy rovid gondolat:
A jelenlegi rendszerem sem egy egetvero kategoria, de ami elotte volt, korban (15 ev) es kategoriaban is alatta volt; egy regi Yamaha rx-v396 + Jamo dobozok. NA abban a felallasban bizony nekem is allitgatni kellett folyton a center hangerejet es ez a magyar szinkronos filmekre volt jellemzo szinte kivetel nelkul.
Amiota viszont a mostani rendszerem van ez a problema 100%-osan eltunk, aminek amelett, hogy nagyon orulok egyertelmu okozojat nem tudom biztosra azota sem. Vszleg ez tobb tenyezos, nem foghato egyetlen dologra; beallitasok + a komponensek minosege okoz(6)jak, persze kozre jatszhat a hangkeveres is, de sztem nem az a fo okozoja - szvsz. -
válasz
xtremetuning #125981 üzenetére
"Sosem tudtam napirendre térni ezektől a filmenkénti állítgatásoktól..."
Gondolom ez javarészt rendszer-függő, hogy szükség van-e rá. De valószínűleg még egy pöpecül beállított hájend rendszernél is előfordulhat, hogy rossz keverésű, szélsőséges dinamikai arányú film esetén tartós halláskárosodást okoz a robbanás, a főszereplő bizalmas suttogása meg nem hallható.
Vagy nem?
-
devil-k
nagyúr
válasz
xtremetuning #125981 üzenetére
Szerintem arra gondolt regger, hogy az anomáliák a nem megfelelő elhelyezésből, tologatásból, állítgatásból adódnak.Egyszer kell tisztességesen beállítani a rendszert és kész, nem kell filmenként piszkálni.
Mintha ez jött volna le.
-
Norbi 72
veterán
válasz
xtremetuning #125843 üzenetére
-
Sefter
veterán
válasz
xtremetuning #125556 üzenetére
Az szép, mert a camponában elég kiábrándító a hely, amit mozinak hívnak..
-
Patice
nagyúr
válasz
xtremetuning #125487 üzenetére
No, megvolt a SWVII. 33 gigás remux, DTS-HD MA 7.1 sztereóban ugyan, de ezt csak úgy tudom jellemezni, hogy "loudness war". Minden hangos, dinamika kopresszált, egysíkú, tér csak nyomokban.
A kép az nálam OK volt TV-n.
-
lemmy9
őstag
válasz
A remux megvolt, nem elájulos egyik sem.
Még annyi, hogy a moziban kirázott a hideg a Tie vadászok hangjától, mikor messziről közelednek a bolygón, itthon nem. -
Mezga Aladár
veterán
válasz
Ha a moziban gagyi, akkor lehet otthon jó?
-
KovyBoy
tag
válasz
De jo, hogy szoba hoztad, nem is tudtam, hogy mar elerheto, maris rarepulok!
-
Patice
nagyúr
válasz
xtremetuning #125422 üzenetére
Hja, és vehetnél negyedik mélynyomót.
-
gyurczy
őstag
válasz
xtremetuning #125422 üzenetére
Majd mondd merre futnak, hogy le tudjam őket vadászni.
-
Toobee
veterán
válasz
xtremetuning #125217 üzenetére
Vasarnap jon Janos kalibralni
Tegnap az uj MI-t neztem, hat nem gyenge...Szerintem a hang is osszeallt, a centert leszamitva. Az nagyon ocska.
-
Norbi 72
veterán
válasz
xtremetuning #125188 üzenetére
Az csak a procira jutott.
De igazad van,ezen a szinten már lehetne rajta..
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #125188 üzenetére
Többet értek volna a 100wos végfokok helyett valós szimmetrikus kijáratokkal. Bár sztem mozicuccoknál nem túl jellemző a valós szimmetria. Nomeg atmos helyett inkább két v több külön subkezelést választanám.
Kitől vették a bélést?
-
palesz53
senior tag
válasz
xtremetuning #124110 üzenetére
Ja, bocs, akkor rossz a szemem. (Pedig a carbon egész jó. Persze csak az én szemeimnek. De megnézem majd a 2 "nagyfiút" is.) 😀
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
xtremetuning #123257 üzenetére
Nem véletlen, hogy a mai komolyabb sztereók is használnak room eq-t. Egyelőre felsőházban, de le fog az csordogálni lassan.
És azok a fázishibák amiket okoznak, azt hogyan kezelik?
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
xtremetuning #123252 üzenetére
.... tehát ezek szerint egy alsó kategóriás AVR kalibrálva jobb lehet, mint egy felső kategóriás EQ nélkül, ugyan abban a szobában .....??!! ..... akkor csak egy kérdésem maradt .... sztereó esetén miért nincs szükség kalibrálásra, EQ-ra, stb-re ..... a 2 csatornás zenét mindenki "tökéletes" szobában hallgatja ....??!!
(#123253) bajnokpityu
..... nem a "pro" vagy "specifikus" gépekről volt szó, hanem az "átlag által használt" vasakról ..... ezt írtam/írták/írtuk korábban is ..... nem hiszem, hogy a fórum közönségének nagy többsége 3-6 milliós processzorokkal rendelkezik .....
-
robi-k
őstag
válasz
xtremetuning #123231 üzenetére
Esetleg egy csendes délutánon, lazításként, tuningolhatod az S1-et, kicserélve a SABRE chipeket
Neked ez nem jelent problémát -
lemmy9
őstag
válasz
xtremetuning #122709 üzenetére
A csőben.
-
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #122704 üzenetére
Nem kereskedők duruzsolnak ilyet a fülembe. Saját tapasztalatom is van bőven.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #122681 üzenetére
de nálam hullámos a padló. mindkettő oldalazik, nem erő irányában mozog.
idei projekt a nappali újraburkolása... sajnos anno nagyon gyorsan kellett költöznünk.
nomeg még hiányzik vagy 15kiló merevítés a dobozából -
Sefter
veterán
válasz
xtremetuning #122487 üzenetére
-
deicide
veterán
válasz
xtremetuning #122219 üzenetére
Hol kezdődik a jóféle? Én szívesen hagyom, hogy kipróbáld a sztereo láncom, mert én csak halálmetállal hajtom, szinte kívánná néha a lágyabb dallamokat. (NAD C165BEE, NAD C275BEE, NAD C546, Tannoy Precision 6.2). Csak a világ végén lakom a velencei-tónál.
-
robi-k
őstag
válasz
xtremetuning #122219 üzenetére
...régóta várom már, hogy jóféle sztereót hallgathassak. - ezt pont te mondod?
-
Joshi
titán
válasz
xtremetuning #122107 üzenetére
Lehet hogy vissza kellett volna olvasnod néhány hsz-t.
Ha jobban visszagondolok valami nyűgje van a Mede szériának bizonyos release-kel, majd utána érdeklődök. Mondjuk a Gravityt érdemes lemezen is megőrizni, nekem nagyon tetszett. -
robi-k
őstag
válasz
xtremetuning #122103 üzenetére
Azt én is tapasztaltam, hogy van különbség a lejátszók minősége között. sőt, már nem egy garanciális meghibásodás is volt, zömében a DAC nyákoknál, de egy esetben a fő (processzoros) nyák adta meg magát egy hét alatt: teszt során megállapítottam, hogy az egyik memória IC-t nem látja a rendszer, ezért el sem indul (valószínűleg forrasztási hiba lehetett, egy vagy több gömböcske elvált a nyáktól). Természetesem garanciában kapott egy új nyákot a gyári szervizben.
-
Joshi
titán
válasz
xtremetuning #122103 üzenetére
Nem a szaggatásról volt szó olyat nem tapasztaltam, a 3D képet nem rakja össze Gravity esetén a Mede8er600. A fatális hiba miatt szegény nem is tudta mivel 1.3-as HDMI kábellel kötöttem össze az erősítőt a TV-vel. A jó kábellel már működik a 3D szimulációval, de ezt akkor is alapból fel kellene ismernie. Na mind1 egy film miatt nem vonok le különösebb konklúziót. Mondjuk egy Oppo 103 v 105 ne szaggasson legyen az akármilyen film is.
-
dunkel
őstag
válasz
xtremetuning #120221 üzenetére
Még karácsony előtt sikerült eljutni xt-hez. Kérte írjak pár sort, hogy mi volt, ekkor még nem tudtam, hogy a fórumra szánja. De legyen, copy-paste, uncut. Előszóként még annyit annak aki nem ismer/hallgatott ilyen kvalitású rendszereket (én sem), hogy ezt nem lehet sem elképzelni sem leírni (ez sajnos komoly, nem nyalás). Kb. akkora az ugrás mozin a HMS-ben lévő Synthesis rendszer és pl. az én rendszerem között, mint xt rendszere és a Synthesis közt. Pedig az a JBL maga a Kánaán.
A sztereó lánc tudásának kb. a 10%-át ha kihallottam. Annyira más dimenzió mint amikhez eddig közöm volt és van otthon is. Emlékszel az elején le kellett lassítani, már egy cintányér ütésben is több az info mint otthon egy egész nagyzenekarban... Azt a tracklistet meg kéne 2 hónapig hetente hallgatni nálad úgy, hogy előtte mondasz mindig 3 mondatot. Lenyűgöző na, legyen ennyi elég.
Mozi az olyat tol, erősen kéne. Ott a mozi tér, információ a basszus tartományban, sebesség, koncerten az élethűség és zeneiség, természetesség, óriási dinamika, torzítatlan óriási hangnyomás, annyi részlet és finomság...
Nehéz bármiféle konklúziót levonni, vagy ha igen azt is csak a saját rendszeremre vonatkozóan tudok a tapasztaltak alapján.
Kb. kijött, hogy jelen 17nm szobában jó mélyeim nem lesznek, 150Hz alatt olyan utózengés van elmaszatolja. Eddig nem is zavart/tűnt fel, egyre jobb lett a hang a szub meg kábel cserével, de ez nagy pofon volt.Az extrákról amiket a procid, a JL-ek stb. hozzátesz nem is beszélek, a következő lakásunkban kellő méretek és megfelelő környezet lesz teremtve az alapokhoz, aztán meglátjuk meddig ér a takaró (Halcrotól egyből nedves lesz).
A bogár zizeg, suttogja, hogy kell menni dobozcserébe és szép lassan felépíteni köré új rendszert stb. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
xtremetuning #121951 üzenetére
Én is gondoltam erre.
De biztosan van rá valamilyen képlet, hogyha én megsüketülök, akkor a párom is.
-
Joshi
titán
válasz
xtremetuning #121738 üzenetére
Szerintem a True-HD nem ugyan az mint az Atmos.
-
válasz
xtremetuning #121633 üzenetére
"Remélem min. 72 órát járattad non-stop a saját rendszeredben, mielőtt verdiktet mondtál volna...."
Jogos, de amikor valaki agyondicséri, akkor is meg kellene kérdezned, hogy vajon tesztelte-e normálisan, mielőtt verdiktet mondott. Ugyanúgy lehet fals információ ez is, az is.
-
devil-k
nagyúr
válasz
xtremetuning #121633 üzenetére
Ha ő így hallotta, akkor így hallotta, nem sok mindent lehet ezzel kezdeni. Az lenne a furcsa, ha mindenkinek minden mindig ugyanúgy bejönne (vagy nem)... Ehhez is puca kell, hogy valaki leírja, hogy nem észlelt különbséget egy 2.000 Ft-os vagy egy 200.000 Ft-os kábel között.
-
Thom!
veterán
válasz
xtremetuning #121628 üzenetére
Hidd el, próbáltam többféleképp, fülemmel nincs baj.
Nem én vagyok az első akinek a hyper-super kábelok nem hoznak "olyan" mértékű változást. -
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #121053 üzenetére
Igazad van, és Pityunak is, az elhelyezés katasztrofális, de a helyi adottságok és a megrendelő miatt nem lehetett másként. Ez benne van a szövegben.
-
windlord
őstag
válasz
xtremetuning #121005 üzenetére
+1
-
Dorian
félisten
válasz
xtremetuning #120319 üzenetére
Igyekeztem, nehogy a Focalosok dzsihádot hirdessenek ellenem
-
Valkűr
addikt
válasz
xtremetuning #120156 üzenetére
Szerintem nincs neki, már pár éve sem a Transparenteket hozta hanem egy másik cég kábeleit, nem emlékszem a márkára de nem voltam elájulva tőle, az ára annál inkább rémisztő volt...De rákérdezek tőle facebook. Azért köszi...
-
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #120157 üzenetére
Mert nem mertél beülni az első sor közepére, megijedtél a beharangozó szövegtől, Te gyáva kukac.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #119775 üzenetére
edigitalban egy hete serverhiba miatt megrendeltem 3x ugyanazt a 4 cuccot.
ebből 2 kosarat lemondtam, majd kiküldték a legkisebb értékű 1db terméket, miközben raktáron volt minden egyéb. Meg se kérdezték, h mi legyen. lemondani már nem lehetett, mert szintén szerverhiba miatt nem került bele a rendelési listába. -
Janaboy
veterán
válasz
xtremetuning #119775 üzenetére
Aki jobban ismeri az ott dolgozókat vagy a webmestert
devil-k: Nem vagyok szaki, de az a wharfedale egész jó árúnak tűnik, nem?
-
Tamoo
nagyúr
válasz
xtremetuning #119449 üzenetére
Te képben vagy Arcamokkal?
500-as, 600-as külön kezel két szubot vagy csak "elosztó" szinten van rajta több kimenet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen videókártyát?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OLED TV topic
- Mini-ITX
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest