- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Redmi Note 13 4G
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mandju
senior tag
válasz
dota1 #130810 üzenetére
Nekem volt és nagyon szerettem.
P1000-es végfokkal zenén és mozin is sokáig etalon volt számomra.több eszköznél is jobbnak hallottam/hallottuk.
a teljesség igénye nélkül:pio lx82 prociként
pio lx83 prociként
rotel rsp 1068-rmb1075
sherbourn 7020
sherbourn 7030
ca 551r v2 prociként
arcam avr400
emo umc1látszik, hogy sokszor megkíséreltem lecserélni a hd hangok miatt, de mindig visszakerült a rendszerbe.
végül egy primare spa22HD váltotta
-
arcitec
addikt
válasz
dota1 #129767 üzenetére
Szerintem amit TE látni vélsz az az adó tartalom beépítve az árba.
[kép]kb 1 héten belül megjön(hétfőn rendeled ,pénteken kapod), a szállítási költség az változó, 6-12 EU között. Rendeltem már vagy 2 helyről u.a nap adtam le a rendelést, a magyar posta egyben hozta. Egyébként érdekes, kint DHL adják fel az meg átadja a magyar postának, de nyomkövető linket adnak, ha esetleg nem, el kell kérni, működik a mail kommunikáció, nagyon gyorsan reagálnak ...Ha nagyon nem vagy biztos magadban, írj nekik levelet kérdezd meg, válaszolni fognak(hiszen az nem kerül nekik semmibe, egy üzlet meg múlhat rajta(elv))
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
dota1 #129606 üzenetére
Nem tudom hogy spórolni akarsz, a kábelezést megúszni vagy a jbl hangja tetszik, de ekkora helyre számolj jó sok méter rca/xlr kábellel is ami ilyen hosszban már nem lehet "gagyi" ill. a dobozokat is be kell dugni a villanyba (arról nem is beszélve, hogy nem ilyen célra találták ki őket, de ettől függetlenül neked még tetszhet a hangja)
-
Patice
nagyúr
válasz
dota1 #129603 üzenetére
Ezek stúdió monitorok, azaz közel téri lehallgatáshoz lettek kitalálva, tervezve, azaz (szerintem) olyan 1-1,5 méternél a legpontosabb a fókusz. Távolabb nem tudom mi lenne a helyzet.
Valamilyen üzletben én pl. biztos meghallgatnám, hogy 2-3 méterről milyen sztereót tud csinálni. Ezután gondolkodnék tovább.
A másik oldalon pedig inkább olyan procit néznék ezekhez, aminek van legalább 5 XLR kimenete.
Azt nem tudom, hogy ha az Emo UMC-200 mellett maradnál, akkor RCA --> XLR kábelnek mennyire lesz értelme. -
sony309
őstag
válasz
dota1 #129597 üzenetére
"Google a barátod":
If it works the same as the 1600, and I'm sure it does, set the master switch to OFF. Press and hold the Straight (Effect) button behind the front panel, then turn the master switch to On. This takes you to the advanced setup mode. Use the program selector knob to get to User preset, switch this to reset. Turn the unit off via the master switch. Next time you power the unit on, all the factory settings should be restored with the exception of system memory and auto setup settings. You can find this info in your manual on page 105 as well.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
dota1 #127696 üzenetére
A 4-esben 2db 13cm-es mély/közép van, az 5-ösben 2db 15cm-es, döntsd el megéri-e a cca. + 100e többletet, a nagyobb, ill. ha vágod 80hz-en, akkor mennyire van/lehet szerepe a nagyobb hsz-knak
(#127697) BBéci:
Ha az AVR-ekben a processzorok és a DSP-k "csak a trükkös szimulációk esetén kap(nak) szerepet", akkor hogy keletkezik a térhangzás (DD, DTS, stb), ami ugye valamilyen digitális jelként érkezik az AVR-be (általában)!!?? Ezeknek akkor nem lenne szerepe, ha az AVR-t a "multichannel in"-en kereszetül, direktben "etetnéd" analóg jellel, kvázi "csak" erősítené a kapott jelet, de szerintem az első variáció az elterjedtebb. (és akkor a bemérő rendszerek "beállításait" nem is említsük)
Szerintem Te a DSP "hangzás lehetőségekkel", "módokkal" kevered.
Nem azokra gondoltam.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
dota1 #127688 üzenetére
Persze, hogy használható, de a "régi fajta" YPAO (nagyjából távolságot, csatornánkénti hangerőt és késleltetést állít) az újabb YPAO RSC azért "más" + az újakban a Cinema DSP 3D azért "egységesebb teret" tud csinálni.....
De hát egy "nagyvas", az mégis csak egy "nagyvas". Mozin nem biztos, hogy jobban jártál vele, mint a 679-el, de zenére biztosan jobb lesz .... és árban is.
-
dgyuri0123
nagyúr
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
dota1 #127677 üzenetére
Térjünk kicsit vissza a Yamahára, ha nem haragszol érte. Az RXV679 egy f@stalicska a 2600-hoz képest.
Igaz, elég sok ficsör nincs meg benne, mint a 679-ben, de a hangminősége magasan veri azt. Ha esetleg hangfallal feljebb lépnél később, vagy akár még most, a 2600-ban van bőven potenciál, a 679-ben nulla lehetőség rejlik. Szigorúan szerintem.
De arra hallgass, akinek jobban hiszel, nem gond.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
dota1 #127672 üzenetére
Én a 679-et venném a jelenlegi áron,teljesítményben nem sokkal (lényegesen) tud kevesebbet mint a 2600 (ne a papirforma adatokra gondolj,az úgyis kamu mindig) viszont az új szolgáltatások azért nem rosszak és a “leendő” dobozaid sem indokolják komolyabb avr vásárlását,továbbá a dobozokat ugyis 80Hz-en “illik” vágni,igy az erősitőnek nem kell a mélyekkel “foglalkozni” (ugyis az vinné el a teljesítmény nagy részét),viszont sub-ból 2 “közepeset” javasolnék akkora térbe.
-
kabar
senior tag
válasz
dota1 #127672 üzenetére
Én nem értek hozzá, de 30 nm körüli helyiségre szerintem már határeset a 6-os Yami. Nekem a 40-re a 820-as is kicsi volt. A 2600-asat nem ismerem, nálam a 3800-as volt, meg a 2600-as utódja a 2010-es azok elegek a 40nm-re is. Ne hallgass rám, de 30nm-re szerintem a TSx330 is határeset.
(#127673) dgyuri0123
Ha tényleg nem kellenek neki az új dolgok, akkor szerintem is régebbi lenne a jobb. Csak a x600-asokat nem ismerem, és emlékeim szerint a Yaminak volt egy pár igen rossz éve. De 130-ért már kaphatsz RX-A830-at is használtan, de nemrég RX-V3800-as ment el 120 környékén. És ez csak a Yami vonal. -
kabar
senior tag
válasz
dota1 #127614 üzenetére
Nálam volt egyszerre az ES100 mellett Polk RTi-A7, RTi-10, Mission 705 is. Két különböző erősítővel hallgattuk meg (RX-A2010, NR609), és négyünk közül egyikőnknek sem volt gyenge az ES. Sőt! De nem akarom a kedélyeket szítani, csak tudatni, hogy ízlések és pofonok, de leginkább helyiségméret, elhelyezés, stb, stb. De ami legfontosabb, hallgasd meg valahol, ne higgy senkinek vakon. Nekem se! Mondanám, hogy akár nálam is meghallgathatod, hogy van-e mélye magasa, de nem vagyok pesti.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
dota1 #127618 üzenetére
Ne viccelj,dehogy “haragszom” csak tisztázni akartam mit is szeretnél.....
Canton-ból a 476 vagy a 496 (a 496 azért komolyabb,de drágább is mozihoz meg elég a 476 is 28nm -re,ugyis vágva lesz az alja) meg kell nézni,hol és hogyan olcsóbb (szettben vagy darabokban) vagy ott a linkelt Polk szett,esetleg ha találsz még a korábban emlitett QAcoustic 2xxx szett is jó áron lehet kifutóban.
Sub-nak a 85 is jó,kicsit drágábban (400€) szokott mostanában lenni as125.2 abban 30-as mély van,ekkora nm-re lehet jobban járnál azzal.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
dota1 #127614 üzenetére
Irtam; hallgasd meg,ha tetszik vedd meg.
Amúgy Te kértél “véleményt”,nem értem a felháborodásod!? Ha megerősítést akarsz,akkor ird azt,valaki biztos válaszol arra is ....
(Mit vennék kb. ennyiért!? Inkább egy Canton GLE vagy egy kifutó QAcoustic 2xxx szettet + (majd) egy “komolyabb” sub-ot,a 28nm miatt)
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
dota1 #127612 üzenetére
Őszintén!? Mindkét erősítő “túlzás” ezekhez a dobozokhoz. Szerintem hallgasd meg valahol,mielőtt megvennéd és az alapján dönts (ha még nem hallottad) ne az “akciós ár” és a méret alapján.
“Máshol” [link] mindig is annyi volt az ára,mint a “linkeden” jelenlegi “akciós ár”,de ha meghallgattad és tetszik vedd meg nyugodtan,elvégre Te fogod használni.
-
Norbi 72
veterán
válasz
dota1 #127307 üzenetére
28 nm-es moziszobába édeskevés az 5/6-os Onkyo,és ha "rendes" HD hangokat szeretnél,és kevés a pénzed,kicsit gyüjtsél,mert nagyon megéri,pl. erre.
Onkyo-ból minimum négyszámjegyű,pl. egy 1009-es.(#127308) PrinceHerceg
Velo akció.Hagyd a belépő subokat,kicsit menj feljebb.
-
BBéci
legenda
válasz
dota1 #127301 üzenetére
Még megjelenésekor, 2001 végén vettem egy Denon AVR-3802 erősítőt, ami ma is a tulajdonomban van. Akkor üzemel, amikor éppen nincs nálam tesztkészülék, ez évente átlagosan 1-1,5 hónapot jelent. Az eltelt idő alatt sok erősítővel hasonlítottam össze a hangminőségét és ki merem jelenteni, az Onkyo TX-NR929 sem szól nála jobban. Tehát egyértelmű visszalépés lenne 600-asra cserélned.
Óriási tévhit, hogy ütősebb moziprocesszorral rendelkeznek az Onkyo erősítők, mint a Denonok. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
dota1 #127298 üzenetére
Ha maradni akarsz a volt denon minőségénél, akkor kb. 8xx/9xx Onkyo-t, 6xxx/7xxx Marantz-ot vagy LX-es Pioneer-t kellene nézned.
Ha csak az új ficsörök érdekelnek, akkor elég ha a szolgáltatásokat nézed, de mint korábban is írták belépő kategóriában a HD hangok és egyebek, kevesebbet érnek, mint egy felső(bb) kategóriában a hiányuk.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
dota1 #124480 üzenetére
Most sikerült feltenned egy olyan kérdést,ami “kisebb háborút” is kirobbanthat.
Jobb vagy rosszabb a bemérő rendszer(?) inkább ki melyikre esküszik. Abban a(z ár)kategóriában ami kérdeztél a marantz és a yamaha jobb a többinél (pedig a marantz is audyssey használ,minta denon vagy az eddigi onkyo-k,de valahogy mégis....) De feljebb már a komolyabb audyssey “veri” a ypao-t és a “kommersz” felső kategóriába a pioneer jobb mindegyiknél.
(szigorúan saját tapasztalat/vélemény, mert nagyon sok függ a dobozoktól,az elhelyezéstől,a hallgató(ság) fülétől és a hallgatott formátumtól is, ezért nem lesz soha egyértelmű válasz erre)
-
spiky03
veterán
válasz
dota1 #124480 üzenetére
Én nem vagyok olyan sokat látott, hallott ember, mitn itt sokan.
De én annyit tudok hozzáfűzni a kérdésedhez, hogy eddig ami volt három erősítőm közül a mostani Marantz a legjobb térérzetben. Amikor meglett és meghallgattam, olyan volt, mintha eddig nem lett volna rendesen bekötve a hátsó hangfalak.
Sokkal jobban hozzáad az élményhez, mint az eddigi erősítők, sokkal jobban "benne" vagyok a filmben.
Igaz, hogy elvileg a mostani erősítőm az magasabb ligában játszik, mint amik voltak.
Az első egy Yamaha HTR-6230 volt, majd utána jött egy Poineer VSX-920, és most pedig a Marantz SR6009Úgyhogy én teljesen elégedett vagyok a mostani felállással.
Nah de majd ha átjön pár fórumlakó akkor majd ők meg megmondják, hogy csak álmodom vagy valóban hallgatható rendszerem lett.
-
Norbi 72
veterán
-
devil-k
nagyúr
válasz
dota1 #123870 üzenetére
Mit szeretnél, miről szóljon? A 20.000 Ft-os kínai csodákról vagy azokról a vasakról amiket nem tudunk megfizetni? Ahogy bajnokpityu is írta, ezek most a jó ár-érték arányú vetítők, ennyi. Sajnos.
(#123872) bajnokpityu
Na, meg hogy minden ajánlás végén az Epsonnál lyukadunk ki.(#123910) lemmy9
Troll, azért ír így. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
dota1 #123546 üzenetére
.... forintosítva kb 160 ért nagyon jobbat nem kapsz.... olcsóbban Canton van még ami nagyon megéri .... és nincs nagyon más most a “piacon” .....
(....de pl. SVS vs Canton “ügyben” kérdezd Spike-t, neki egymás után voltak .... egy véleménnyel több,hogy mit hallott/hall....)
-
Tamoo
nagyúr
válasz
dota1 #123494 üzenetére
Ahogy Sefter is írta ott a régi Electra .... (pl. 926) Az nekem is nagyon bejött.
Vagy hogy "hazabeszéljek" Monitor Audio GS20/GS60 is megér egy misét. Persze ezeket nem találod meg hetente a használtpiacon. Ezekkel van tapasztalatom, ezeket tudom javasolni meghallgatásra.
De van még egy csomó más márka. Amiből mostanában voltak használtan nagy dobozok és engem pl. érdekelt volna (de még nem hallottam) az régi nagy Infinity, esetleg valamilyen Triangle. Németben Cantonokat is szépen akciózzák...
Vagy Hivox új doboza. Revel is van most használtan.Neked kell megtalálni az ízlésedhez megfelelőt, én csak azért szóltam, hogy ennyiért már bőven lehet válogatni. Persze tudom, hogy ez a nehezebb út, de hosszabb távon megéri.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
dota1 #123445 üzenetére
Szokásos két link:
Canton Sub 85
SVS SB-12 NSD
Bármelyiket is veszed meg, ha nem jön be itthon bukta nélkül simán eladod. -
Tamoo
nagyúr
válasz
dota1 #121801 üzenetére
UMC1 szerintem egy középszerű AVR szintjét hozza. Mélyet tolja, hangot elszínezi, felbontás/részletek elmosva (persze ez részben lehet beállítás/akusztika/doboz hibája is) . Mondjuk eddig csak kétszer hallottam, de nekem ez volt a benyomásom róla.
Sztereóra biztosan nem használnám. -
Lite
őstag
válasz
dota1 #120780 üzenetére
Nem szeretnélek elkeseríteni, nekem AQ Golden Gate-em volt, és azzal sem futotta ki magát. Gyorsan cseréltem. Ha teheted,keress valami mást, ebben a DAC-ban több hang van, a kábel szűk keresztmetszet lesz...
(Kipróbáltam vagy 4-5 kábellel a sajátom, a legköltséghatékonyabb megoldás a házilag gyártott Klotz SQ450-es kábel, Nakamichi csavaros szorítású RCA-kal volt. Feltűnően nagy felbontást produkált, a Goloden Gate-et ebben elverte, viszont a tér mélysége azért nem volt túl sok - de kb 3000 Ft értékű komplett ic-ről beszélünk. Persze van jobb is, de amikor ezt csináltam, ezen nagyon meglepődtem...) -
válasz
dota1 #120790 üzenetére
"Nem értem mit nem értesz liszi"
Te most szórakozol velem?
Ezt a két állításodat valahogy hozd már összhangba! :
1. "A lánc így alkulna : Dune coax kimenet"
2. "...nekem sztereóra analóg kimenet kell."
Én abból kiindulva, hogy te azt írtad, hogy neked digit koax kell, én azt írtam, hogy az szerintem nálad jó lesz. Erre te azt írtad, hogy igen, de neked sztereóra analóg kimenet kell. Döntsd már el!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest