- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Amúgy hidd el én is nagyon alulról kezdtem.Az első belépő szintű AVR+frontok beszerzése után azt hittem,hogy feltaláltam a hideg vizet.Aztán rájöttem az egyik barátomnál hallgatva a láncát,hogy a béka segge alatt vagyok.Utána feljebb léptem a középkategóriába.Akkor meg azt hittem,hogy aki kábeleket cserélget azt a lipótmezőre kell bezárni,mert semmilyen hatása nincs.Újabb hallgatózás után rájöttem,hogy megint nem volt igazam.Most már vannak high end elemeim ,de még csillagászati távlatokban vagyok az igazi hangzástól.Mert oda már milliós beruházások kellenének.
-
törölt tag
Az a baj,hogy személyeskedésnek veszed ,ha azt írom,hogy a pc-s hangkártya+Genius kombóval az életben nem tudod meg ,hogy mi az a zene hallgatás vagy házimozizás. Sorry.
" Nekem főleg 5.1 filmezni nagy élmény a 30K-s Genius szettem, de akár zenét hallgatni is, az 50K-s hangkártya remekül meghajta, és azonkívül a 15K-s fülesemen is finoman szólva remekül élvezhető hangot produkál zenére, filmre egyaránt, sztereóban, ott a HD is tökéletesen kijön."
Még egyszer bocsánat de ez az összeállítás kizár mindenfajta igényes ( sőt még belépőszintű AVR es ) audió élményt.És ez nem személyeskedés csak tény.Nem téged támadlak,hanem a ketyergéidet által nyújtott élmény minősítését,ezt értsd meg.Ezzel az összeállítással nem létezik ( számomra ) házimozizás,illetve csak olyan silány szinten,amit nem lehet ( szvsz. ) annak nevezni. Peace.
-
Tamoo
nagyúr
Egy szint fölött nem szokás belső hangkártyára építeni. Számítógép belsejében sok zajt szed össze, tápellátása sincs közelében sem egy komolyabb külső megoldásnak. Ezt kár itt túlragozni.
Szerintem kaptál válaszokat, de fölösleges ezt itt tovább folytatni. Itt elsősorban házimoziról és házimozi erősítőkről van szó. Genius és hangkártya téma a PC-s topikba tartozik.Jó minőségű jack-RCA kábel is kapható, csak "szakboltban" kell keresni/csináltatni. Pl. Kácsa.
-
törölt tag
Mielőtt még valami etikai és alapelv piedesztálra emelnéd magadat idézném a párbeszédünk kezdetét.
(#5167) szunya1 "HSM, Én HDMI párti vagyok,kell az 5.1 es rendszerhez a HD audió átvitel,az meg analógon nem megy."
reakció-(#5169) HSM "Már bocs, de miféle marhaság ez a HD Audió átvitel?
Analógon röhögve átmegy 24bit/192khz 5.1-ben praktikusan veszteség nélkül, nem tudom, ennél hova kell jobb"
(#5174) szunya1 "Valamint a DTS HD tartalmaz egy un. core részt amely magasabb bitrátájú 5.1 DTS .Ezt analógon vagy LPCM ben viheted ki az AVR felé,"
reakcio-"Amit a core részről írsz, az hatalmas tévedés. Egyfelől ott a hiba, hogy a buta digitális erősítőknek kitalált sima veszteséges DTS-t (mivel ez az) simán kiküldhetem a veszteségmentes analóg csatlakozáson, másfelől minek akarnám kiküldeni digitálisan a sima DTS-t, mikor ott van a veszteségmentes MA rész is mellette.
Javaslom olvasd el legalább a pársoros WIKI-jét: [link], abból kiderül a lényeg"
Szóval aki elolvassa rájön ki ki a személyeskedő,de spongyát rá,én nem jelentelek fel semmiképp,semmilyen körülmények között, ( nem az a fajta vagyok,ha érted )
-
törölt tag
Nincs miért bocsánatot kérned.. érvekkel válasszoltam neked és példákkal amit harmadik beszélgetőpartnerünk nem képes felfogni, nem a mi hibánk hogy nem értette meg a lényeget.(Nem személyeskedésnek szánom csak válaszai ezt tükrözték.)
Most is és máskor is errre a kérdésre ugyanez a válaszom.: fogja hozni és infrastruktúrától függgően akár jobb (de rosszabb is!) is lehet (példát is irtam rá amit szegény 3. beszélgetőpartner ujfent félreértett) Geniuson nem jön ki, ott tuti roszab lesz, de egy jobb fülesen vagy akár minőségibb sztereó erősitő és hozzávaló hangdobozon-kábelen keresztül megintcsak jobb lehet egy integráltnál.
Tamoo: szerintem sztereóból elég lenne új árat nézve fele is, igaz csak két csatornát kap, de használt régi avr-el (denon 380x) és használt dobozokkal simán kihozhatja olcsóbban. -
Tamoo
nagyúr
Kérdésedre a válasz. Elméletileg igen, de nem lehetetlen hogy csak drágábban. Na meg legalább egy félmilliós cucc nem árt a HD előnyeinek kiaknázásához.
Bár konkrét esetnél maradva ... belső hangkártyával ... jack - RCA kábelekkel megpróbálni lelépni a HDMI-t ... elég nevetségesen hangzik és őrült ötlet.
-
törölt tag
Itt ez volt a kérdésed,de az eredeti helyen a Te pc-s hangkártyád volt a példa.Amúgy meg skippeljük egymást ezentúl, ha kérhetem,mert az állítólagos személyeskedésemmel kapcsolatos felvetéseid nem valósak.Arra meg csak biztatni tudlak,hogy ha moderátori segítséget szeretnél,akkor tedd meg és ne fenyegetőzz vele.Hajrá-hajrá
-
törölt tag
(#71053) szunya1: Bedugja a HDMI-t közvetlenül a megjelenítőeszközbe (projektor, TV) a hangeszköznek beállítja az analóg hangkártyát, ami analógon be van kötve az erősítőbe.
És nem egyszerűbb-praktikusabb HDMI-s ARC-s AVR-t használni,amikor ilyen esetben semmi szükség a pc-s hangkártyára?Az esetleg előforduló kép-hang szinkronitási csúszásokról nem is beszélve.
-
törölt tag
Talán annyit, a Core HD nincs Core van ami épp egy sima 5.1-es jel ami optikai és koax kábelen is átmegy.mig a HTS-HD vagy DD TrueHD -továbbiakban HD- valóban hdmi-n vagy megfelelő számú analógon. Analóg átvitelnél a lejátszó (itt PC) erősit és ha a hangkártyád megfelelően kapja a jelet (tehát felismeri a formátumát) akkor kikódolja és ugy látom elég jó minőségben küldi ki. Lejátszó szoftverben beállithatod hogy 7.1 PCM-ven adja ki a lejátszó a jelet és azzal a hangkártyád is tud kezdeni valamit. De nem tudom milyen erősitőd van de a HD-t továbbitani tudja a szgéped alaplapi vagy a videokártya hdmi kimenete, de ilyenkor pastrough/bitstream/raw-ra kell állitani a lejátszóban a hanghkimenetet. Régi erősitőd analóg Multichannel bemenetén ugyanugy HD lesz a megfelelő jel mint ha az erősitő dekódolja ki.Tehát a minőség lehet ugyanolyan vag job is, ez függ kábelezés, lejátszó szoftver dekódere, erősitő tipusa.....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Metal topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Autós topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest