Hirdetés
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- TCL 50 NxtPaper 5G - átgombolom magam monokrómiába
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- MIUI / HyperOS topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A71 - elég ennyi?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic V2 - origami
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
t-bali3
senior tag
válasz hétalvó #61690 üzenetére
Mondhatni azt, hogy nem az igazi. Bizonyos dolgokban előrelépés (jobb mélyek és természetesebb hangszerhangok), de például a tere tényleg fura és kissé tolakodó is.
Érdekes, hogy míg az előző a koncert számokat nem volt képes normálisan visszaadni, abban most ez jó, de ez pedig a nyugis egy énekes + egy kísérő gitár számoknál zavaró néha. -
hétalvó
addikt
válasz t-bali3 #61703 üzenetére
nekem olyan kicsit komor volt a 2.1, mélybehúzó sok erővel, de a teteje nagyon nem tetszett. a 4.1-nél azért jobb. ha szokni kell, érdemes tovább keresgélni. de hogy mit ? mindig az ár és sosincs vége...
https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
GRaul
őstag
sziasztok
Egy ilyen erősítőhöz : [link]
Tudnatok ajanlani valami "olcso" 2 hangfalat. mert 2.0ba szeretnem hasznalni ugy, h a szamitogepre van kotve.
Kösziii
Üdv MisiPhanteks Házak Topicja ---> http://prohardver.hu/tema/phanteks_hazak_topicja/hsz_1-50.html <----
-
nrbx
tag
Hello, hasznal itt valaki Marantz CD6000 tipusu CD lejatszot? Nemreg vettem egyet hasznaltam, az eredeti CD-ket olvassa, mig nem karcosak, amint valami kis karc van a CD-n, ugral, hasonlo a helyzet egyes irott cedekkel is, valamelyiket olvassa (pl. regi Kodak silver), masokat (pl. TDK, valamelyik Vebatim) csak nehezen, ugral, elore hatra, neha 3x is nekifut egy resznek. Az erdekelne, hogy ujan is ilyen erzekeny ez a lejatszo, vagy az csak az enyem rossz. Koszonom.
-
WolfLenny
aktív tag
Üdv.
Milyen optikai kábelt érdemes venni TV és erősítő közé?
Jelenleg egy rövid 1m-er kábel köti össze, de kellenifog egy kb. 2m-es. Márka vagy inkább árkategória függő?Illetve szintén ez a kérdés HDMI szinten. Csak FullHD fog menni rajta.
Előre is köszi a választ.
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz WolfLenny #61710 üzenetére
Tv adáshoz egy alap
legolcsóbb optikai is megteszi. HDMI-ből én tv-erősítő közt 1.5m-en szintén olcsó példányt használok. Kácsaban pl. van 1.3-as 1000-1500Ft körül. Teljesen korrekt darab. Mondjuk ez már megosztóbb, hogy ki-mit ajánl. (5m-re ahol kép+hang megy én is vettem valamivel drágábbat)[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Sziasztok!
Nagyon köszönöm Tamoo-nak a lehetőséget, hogy összehasonlító tesztet csinálhattunk az ő Monitor Audio RS5 és az én Canton Karat 40-es hangfalam között, hogy legyen összehasonlítási alapom. Nagyon hasznos volt, megtudtam, hogy fogalmam sincs mit csináljak, cseréljek-e vagy nem. Tudniillik az RS5 szarrá alázta a Canton-t a mély tartományban, viszont a számomra elég fontos közepeket jobban hanyagolja, és elmarad (egy kicsit) a magasakban is. Összességében gyönyörűen szólt az a pici RS5 az Arcam 250-es erősítőmmel, pillanatok alatt meg tudtam szokni a hangját, de félek, ha hasonló karakterű hangsugárzót vásárolnék, akkor a beszéd és ének kevésbé lenne erőteljes. (Centert nem tervezek, jó 2.0 a cél, mozira, zenére is.)
Szóval keresek továbbra is olyan hangfalat max. 160 körül, ami szub és center nélkül is tud mozira és zenére is korrekt hangminőséget nyújtani, és nem marad hiányérzetem valamiben a Canton Karat 40 után. Akinek van ötlete, ajánlata erre, írásbeli vállveregetést kap tőlem!
Köszönöm!
BBéci és szunya1:
Köszönöm nektek a véleményt a Triangle Antal 202-ről! Sajnos nem ment lejjebb az ára, még mindig 200-ra tartja a gazdája, az nekem sok. Bár olvastam jókat erről a tóniról, de most úgy ítélem meg, talán 200-at nem ér. (Vagy igen?)
-
BBéci
legenda
válasz Norbi 72 #61724 üzenetére
SAL kategóriás (azokkal szinte azonos) hangszórók, brutális (ez itt pozitívum) asztalosmunkával, elviselhetetlenül pocsék hangzással. Ez a véleményem.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
CHaooSS
őstag
Már csak a mélynyomót kéne eldönteni.
2 versenyző van
JBL SUB 550P és SUB 260 P
a 260 nemrég jött be és elég jó adatokkal bír ahogy nézem.
illetve milyen jó kis kábelt ajánlotok hozzá?
A zene szubjektív. Nem vagy köteles szeretni mindent, amit hallasz, de ha szeretsz valamit és megmozgat, nyertél. Tehát ne engedd senkinek, hogy megmondja, mi a menő vagy a gáz, vagy mit hallgass. (...) A zene a tiéd. Daniel Nathan Leone
-
Norbi 72
veterán
válasz MasterMark #61729 üzenetére
Elolvastam Patice írását újra,ott nem fotózott,de velős véleményt mondott róla..
Na mindegy,a lényeg hogy nem ajánlott.
-
CHaooSS
őstag
válasz Toobee #61730 üzenetére
Hát persze, hogy nem, de CSAK egy ártatlan megjegyzés volt, hogy nem olyan rosszak a technikai adatai.
Ezért is gondoltam, hogy megkérdezem, hogy meg-e próbáljam vagy maradjak a biztosan jó 550p-nél.
A zene szubjektív. Nem vagy köteles szeretni mindent, amit hallasz, de ha szeretsz valamit és megmozgat, nyertél. Tehát ne engedd senkinek, hogy megmondja, mi a menő vagy a gáz, vagy mit hallgass. (...) A zene a tiéd. Daniel Nathan Leone
-
BBéci
legenda
válasz Sefter #61734 üzenetére
Tudom, 9 éve ott is tag vagyok, szoktam olvasni, de nem szólok hozzá. Részben éppen a klárusz-imádat miatt.
Van egy szint...
Akinek tetszik, kedves egészségére.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Warpig
aktív tag
Sziasztok!
Elszállt a Jamo SW-ben a hangszóró. Emiatt keresnék ilyen hangszórót. Nem igazán találok már eredetit, az lenne a kérdésem, hogy mit tudtok ajánlani helyette, ami minőségben jó lenne?
Köszi, W.
Idő vagyok, világok hatalmas pusztítója. Azért jöttem, hogy megsemmisítsek minden embert.
-
b0077
tag
Sziasztok!
Van egy Jamo S506 hangfalszettem + sub 200 mélyládám. Jelenleg egy gyengébb kategóriás házimozi erősítővel hajtom, egy Thomson DPL660HT-vel. Az érdekelne, hogy a hangfalszett optimális hangzásának az eléréséhez megérné-e egy komolyan házimozi erősítőt vennem? Elsősorban Yamaha erősítőben gondolkodom, pl: Yamaha RX-V363. Észrevehető lenne a különbség a kettő között? Miben térnek el ezek az erősítők? Gondolom teljesítményben nem igazán, hanem hangzásban, de ott is mit lehetne észrevenni?
Előre is köszi!üdv
-
BBéci
legenda
Arra a Yamahára sok mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy komoly. Legfeljebb két méterről, sarkával a lábadra ejtve okozhat komoly sérülést.
Arra a kérdésedre, hogy hangzásban mit lehet észrevenni, inkább nem válaszolok. Hallgatózz, tapasztalj!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
b0077
tag
válasz Warpig #61743 üzenetére
Konkrét helyet nem sajnos, de neten találsz sokat, régebben én is felvettem 1-2vel a kapcsolatot, amikor egy magasat akartam javíttatni, de szerencsére találtam gyári "bontottat" és arra cseréltem ki.
Ha jól emlékszem én náluk néztem az árakat régebben is:
[Ez]
Egy gumiszél csere miatt lehet felkeresem őket 1x én is még.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Semmi baj nincs vele, kategóriájának megfelelő színvonalú, de az a legeslegalsóbb, belépő osztály.
Ha már a komoly jelzőt használtad, maradjunk annál: a komoly erősítők komoly összegbe, nem 50000 forintba, hanem a többszörösébe kerülnek.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
b0077
tag
Ja így már értem. Persze nézőpont kérdése, hogy kinek mi a komoly, láttam már 1 millió Ft körüli házimozi erősítőt is. Ahhoz képest egy 200e Ft-os Yamaha is komolytalan. Ezt a Yamahát úgy értettem, hogy az én Thomson-omhoz képet komolyabb.
Akkor annyiban módosítom a kérdésemet, hogy az említett Jamo szetthez (ami nem tudom pontosan milyen kategóriásnak számít, remélhetőleg nem alsó azért) milyen erősítő, illetve milyen árkategóriás erősítők illenének? A cél nyilván az lenne, hogy a Jamo szettem ki legyen használva egy kategóriában hozzá illő erősítővel.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Thomsonból az eggyel kisebb, DPL550 volt nálam, nem volt különösebben rossz a hangja, de az akkori (2000 végi) belépő Yamaha jobb volt nála. Azt nem tudom, mennyivel lehet más vagy jobb az általad kinézett erősítő, de amennyiben valódi előrelépésre vágysz, legalább az 500-as sorozatot célozd meg.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Thom!
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest