- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
HollyBoni
veterán
válasz
Puma K #33902 üzenetére
Megnyitod -> Configure -> Fan control fül -> Advanced fan control bepipál -> Fan controllers-nél rámész hogy add, elnevezed. Ha megvan akkor alatta kiválasztod hogy melyik PWM csatit szeretnéd vezérelni, Controlled speed bepipál, jobbra tőle method-nál MAX of speeds.
Ha ez megvan akkor alatta Temperatures résznél rámész hogy Add, kiválasztod melyik szenzorokat akarod használni, és itt megcsinálod a görbéket. Ha megvan leokézod, és mikor megnyitod a SpeedFan-t ott az Automatic speed control mindig legyen bepipálva, de ha egyszer bepipálod megjegyzi. Miután megcsináltad a görbéket berakod a SpeedFan-t az automatikusan induló progik közé és többet nem nagyon kell hozzányúlni.
Picit nyers, de nem bonyolult, biztos van valami program szebb GUI-val. Nálam jó ideje egy CPU csatira kötött vízpumpa van így vezérelve ami GPU hőmérsékletet néz és eddig tökéletesen működött.Nem tudom pontosan nálad hogy működik, de szerintem BIOS-ban majd ki kell kapcsolni erre a PWM csatira a venti vezérlést, mert különben a SpeedFan nem fogja tudni átvenni az irányítást.
-
HollyBoni
veterán
válasz
Puma K #33899 üzenetére
Értem én mit szeretnél, azért írtam a SpeedFan-t.
Be tudsz állítani egy görbét hogy milyen hőmérsékleten milyen fordulatszámon menjen melyik venti, és be tudod álltani hogy melyik hőmérséklet szenzort nézze. Legyen az CPU, GPU, északi híd, HDD vagy bármilyen kombinációjuk.
Az én alaplapomnál BIOS-ban fixre kellett állítani a PWM vezérlést, aztán meg ha a SpeedFan elindul ő átveszi az irányítást.
A gyári vezérlést is így működik, csak ott a gyártó csinál meg egy görbét és ő határozza meg minek a hőmérsékletét vegye alapul, itt most ezt neked kell megcsinálni.
-
megaandrew
tag
válasz
Puma K #33463 üzenetére
Szerintem az elosztóval lehet valami bibi. (már az is érdekes, hogy a kép alapján PWM-es elosztót adnak a DC-s ventikhez) Próbáld meg egyesével a ventiket. Ha úgy mindkettőnél minden oké, akkor csak az elosztó körül lehet valami gond. Illetve, a BIOS-ban 3 pin-esre van állítva a csatlakozó?
Szerk.:
Most nézem az alaplapod leírásában az ASUS-nál, hogy 4 pin-es és semmi más. Nekem gyanús, hogy nem hybrid és nem is tudja kezelni a DC-s ventilátort. -
dqdb
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
-
sajog159
aktív tag
válasz
Puma K #31144 üzenetére
Elmondom kissé részletesebben, mi is a problémám.
A most frissen összerakott asztali gépben kissé melegszik a HDD és gondoltam veszek +1 ventilátort. Ezt választottam ("saját kútfőből", talán kissé könnyelműen): ENERMAX D.F. Vegas Duo 12cm, ez egy PWM 4-tűs típus. Amikor beraktam és rádugtam az alaplap (Asrock H110M-HDV R3.0) FAN_CHA aljzatra, fura dolgot csinált: elmozdult párszor 10-20 fokot és megállt. A" Milyen asztali gépet vegyek?" fórumon elsőre azt javasolták, hogy biosban állítsam át az aljzatot pwm módra. Mivel ezzel nem boldogultam, ebben e topikban javasoltak segítséget kérni.
Szóval itt tartok most.
Amit elsőre szeretnék tisztázni, hogy a vásárolt ventilátor jó e egyáltalán vagy vigyek vissza.
Ha kiderül, hogy csak én csesztem el valamit a bekötéssel, őrülnék, ha külső segítséggel rendbe tudnék hozni.(A "FAN-Tastic tuning" opció-ban ezt lehet beállítani, milyen legyen a hőmérséklet-fordulatszám jelleggörbe, ha jól értem. Nekem egyelőre az a bajom, hogy nem forog a ventilátor
)
-
Puma K
nagyúr
válasz
Puma K #31099 üzenetére
Kifutottam a szerkesztési időből:
Az overclockers.net-en meg ezt írja valaki 2017 szeptemberi dátummal:
"Issues when using these in push-pull are legends. Those beasts are shipped with washers allowing for custom heights depending on the rad used.
Currently using 6 of these on an Eisbaer 420. The push ones needed no additions, and I simply used the washers on the pull ones.
Results are outstanding and noise is totally absent. Plus, they move a TON of air even set @400 rpm."A hozzászólás: [link]
Ahol találtam a hozzászólást: NB Eloops noise when in a pull or push/pull configuration? - link
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Puma K #31096 üzenetére
Pro Gamerem volt nekem is,kiváló volt a szoftveres pwm szabályozás(Aisuite-l nyomtam) és az összes pwm-s ventit(20-25 félét biztos próbáltam vele) ki is tudtam vele kapcsolni bizonyos hőfok alatt
Az SW3-ról meg tartom hogy rendkívül jó venti,valószínűleg hozza is simán az eLoop szintjét-de az az igazság hogy odáig még nem jutottam,hogy megmérjem,így csak érzésre tudok nyilatkozni. -
-
-
Puma K
nagyúr
válasz
Puma K #31085 üzenetére
Az létezik, hogy a SILENT WINGS 3 120mm PWM jobb : nagyobb statikus légnyomást tud és halkabban mint az általam kinézett eLoop?
beQuiet Silent Wings 3 technikai adatlap - link
Vízhűtés építés előtt állok és a ventilátorokat előre meg akarom venni.
Mivel a házban van hely így a radiátorokra push-pull megoldásban akarom tenni a ventilátorokat, és a vezérlésük is megoldott ha kell 2db ilyennel: [link]
A 2db 360-as radiátort tervezek 60-as vastagsággal. -
válasz
Puma K #30075 üzenetére
"Ha minőségibb alkatrészekből épül fel egy táp, alaplap vagy VGA akkor nincs cw"
Ez nem igaz. Az utobbi 5evben MINDEN VGAm kivetl nelkul whineolt ,nem is kicsit. (Sapphire 7950 /Msi GamingX R9 390 es a mostani MSI gamingX 1080TI is)
Nem tudom elkepzelni ,hogy vannak olyan kartyak amikt nem cwznek, vagy messze ul a felhasznalo a geptol ,vagy rossz a hallasa es azert nem hallja. -
ULPIUS
őstag
-
Glynch
csendes tag
válasz
Puma K #29728 üzenetére
Kaze Server 5.25" Fan Controller Használtan hébhóba láttam.
Lamptron FC Touch Újonnal első blikkre ez ugrik be
Ezek molexről mennek. Gondolom ez nem kizáró ok.
Lényegében te egy fan controllert keresel, aminek van auto, semiauto módja. Így már te is tudod, hogy és mit kell keresni a guglival. Sok sikert!
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Puma K #29581 üzenetére
Jól látod,ebben a méretben nincs ajánlható 4 pin-s a méregdrága Noctua-n kívül.A Spectre Pro-t nagyon nem ajánlom,közepes légszállítása van,de legalább hangos+motorhang is van.
abridabri felsorolta a lehetőségeket,amit még megemlítenék hogy kiválthatod őket elöl-felül 2-2 darab TY-147A-ra(szerintem elfér-140*152 mm) és az szerintem a legjobb választás. -
válasz
Puma K #29581 üzenetére
Bitfenixel nincs tapasztalatom,de Grózi nem ajanlja ,gondolom nem veletlenul.
Amugy a lapod kepes hybrid mukodesre,tehat a 3pines ventiket is tudod szabalyozni cpu homerseklet alapjan. Es ugyanugy van Y eloszto 3pinben is .(nekem ilyen van )
Nezz ra biosban ,szerintem annak a lapnak is tudnia kell mar a fan stop opciot .Be lehet allitani pl 50fok alatt kapcsolja ki a ventiket . -
válasz
Puma K #29579 üzenetére
A Pure20 gyari ventik az arany kozeputatkepviselik hang/teljesitmeny aranyban.
Amik erosebbek nala : NZXT FN200 , Silverstone 18cm AirPenetrator szeria ,18cm Enermax TB Apollish .
Ami halkabb ,de gyengebb is : CM Megaflow 20cm / Noctua NF A20 (pwm)
Mindegyik volt nekem a felsoroltakbol, a noctuat kiveve . Ha maximalis teljesitmenyre vagysz akkor Silverstone. De atlag felhasznalasra en maradnak a 4db TT Pure20nal. (letezik ledes verzio is belole ,ha arra vagynalnal ) -
Grózi
Topikgazda
válasz
Puma K #26761 üzenetére
Ez itt nagyon off,házban fogtunder tud segíteni a topicjában és épített víz ügyben is másik topicban beszélgessünk.
De hogy válaszoljak is:
1.A Predator csendben,normál vízhőfokkal sosem fog elbírni egy 250W Tdp-s kártyával és egy procival-erre mérget vehetsz.
2.Ház ügyben ha nem akarsz extra tornyot és jól szellőzőt akarsz akkor én a Phanteks Enthoo Pro-t ajánlom 30K-ig. -
Grózi
Topikgazda
válasz
Puma K #26754 üzenetére
Bocs,nem vagyok a topon-átsiklottam a házcsere felett.
Amit írtam,viszont igaz a Define-re is.Én alulra és oldalra biztos nem tennék ventit.Tennék előre 3 db 140-s ventit és a ház tetejébe a predatort,a rajta lévő 3db 120-s ventivel.Így a gyengébb front intake(félig zárt a ház eleje) ellenére is pozitív nyomás lenne a házban és a vga is bőven jut elég levegőhöz. -
Grózi
Topikgazda
válasz
Puma K #26750 üzenetére
A Predatorral nem lesz gondod ventik terén,nem vészes darab-bőven elég rá alacsonyabb rpm-ű venti is.Viszont a legnagyobb előrelépés az lenne,ha fognád a 200R-t és eladnád.Abba a házba nem való ez a konfig és felesleges agyonpakolni ventikkel.Nézz egy olyan házat aminek jó a szellőzése(előre férjen el 2 db 140-s venti és ne legyen elölről nagyon zárt) és elfér benne felülre a Predator+nem árt ha nem bili anyagból van mint a Corsair.
AiSuite pofonegyszerű és le fogod tudni állítani vele a ventiket-a lényeg,hogy először futtasd le a ventitesztet és utána több profilt is elmenthetsz rájuk. -
Grózi
Topikgazda
válasz
Puma K #26735 üzenetére
Felesleges 2000 rpm-s venti,a B12PS bőven átszellőztetett 60mm-s vastagságig szinte bármely radit,feltéve ha nem extrém sűrű a lamellázás.
Az alaplap az jó kérdés,nekem ez ügyben az Asus vált be(felső-közép kategóriától felfelé),már a Z97 Pro Gamer is tudja ezt ami neked van.Nekem is volt ilyen lapom és le tudtam vele állítani a ventiket,több fajtát is-de csak AiSuite-ból.
A másik,hogy a radin lévőket leszámítva,hova tennél még 6 db ventit a házba és minek? -
Grózi
Topikgazda
válasz
Puma K #25262 üzenetére
Először is a lapodnak kell tudnia kikapcsolni a ventiket,ezt neked kell kiderítened hogy képes-e rá.(szerintem igen,de nem biztos).Az általad nézett Noctua-k nagyon jók,ez vitán felüli.Viszont az eLoop jóval több levegőt mozgat és a statikus nyomása is magasabb.Viszont pont ezért házhűtőnek overkill és nem tudom milyen vízhűtésben gondolkodsz,de ha kompaktról van szó,akkor azoknak a vékony radiátorai is elég bőven a Noctua.
Ettől persze még vehetsz eLoop-t,de ha ennyi pénzt vagy hajlandó áldozni ventikre és az amúgy jó kis konfigodra,akkor miért nem vettél egy normális házat?Mert ami most van,az erősen B ligás.
Inkább vegyél egy jó házat és mondjuk 5 db Wing-Boost 2-t,többet nyersz vele mintha a mostani házadat telepakolod csúcsventikkel. -
dqdb
nagyúr
válasz
Puma K #21790 üzenetére
Ha nem terhelhetőek 2 amperrel az alaplapi csatlakozók (valószínűleg nem, ha mégis igen, akkor ezt a kézikönyvben biztosan kihangsúlyozzák), akkor ennyifelé történő osztáshoz mindenképpen külön tápellátású splittert vegyél.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Puma K #21786 üzenetére
Félreértettél,a 3 pin-s ajánlottak közül jó neked az eLoop radira is+ megjegyeztem,ha tudnál pwm-s aljzatról vezérelni akkor jó lenne az Apache is.Viszont az Apache(és még pár pwm-s venti) nem szereti ha feszültségalapon(3 pin-s aljzat,vezérlő) szabályozzák,kattogó motorhanggal szokta "díjazni".
(#21787) MasterMark 92 mm-s furattal nincs választék és amúgy is kicsi a választék 100-s ventiből.92 mm-ből amiket ajánlottam,azokat nyugodtan választhatod. -
Grózi
Topikgazda
válasz
Puma K #21776 üzenetére
Nanoxia Deep Silence 1300 rpm
Be Quiet Pure Wings 2 120
Aerocool Dead Silence(ledes,3 válaszható szín)
Noiseblocker E-Loop B12 szériaBármelyik jobb,természetesen ahogy az áruk emelkedik,úgy az érték is amit kapsz a pénzedért.Mondjuk én vezérlőre kötve,ha olcsón akarnám megúszni akkor a BQ-t választanám.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- TCL LCD és LED TV-k
- PlayStation 5
- Bittorrent topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest