- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Importvám az USA-tól, trösztellenes eljárás Kínától
- Telekom mobilszolgáltatások
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Google Pixel 9a: ez a várható EU-s ár és színválaszték
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
xPraetoriaNx
senior tag
Köszi az infókat!
Időközben eszembe jutott (komoly formában kezdek szenilis lenni, mert tényleg totál kimen a fejemből), hogy van elfekvőben 2db 14cm-s Alpenföhn WingBoost 2 Plus-om (azok voltak a ház elejében mielőtt AIO vízhűtésre váltottam)
Látom benne vannak az összefoglalóban, mint ajánlás radiátorra is. Az továbbra is érvényben van, vagy azért így 2 év elteltével inkább javasolnád ezek cseréjét is a korábbi válaszodban említettek valamelyikére?There is no war. Only the harvest.
-
xPraetoriaNx
senior tag
Csókolomsztok!
Sajnos a Corsair H115i Pro AIO vízhűtésemen megmakkant az egyik ventilátor (csapágy beakadt vagy nem tudom, de lényeg hogy ujjal is csak "erő" kifejtéssel lehet megmozdítani, magától meg se mozdul értelemszerűen), mit ajánlanátok a cseréjére? (Corsair becsületére legyen mondva amúgy, hogy egy légkondi nélküli, elég betonos helyen lévő lakásban simán hűti 1 ventilátorral is a Ryzen 3700X procimat) Látom a téma összefoglaló már 2 éves elmúlt, úgyhogy inkább rákérdeznék.
(Nyilván semmi pontos típusjelzést nem sikerült kiderítenem azokról, amik gyárilag voltak hozzá, csak hogy "H115i replacement fan", és már a gyártónál is out of stock)There is no war. Only the harvest.
-
xPraetoriaNx
senior tag
Sziasztok!
Tudom hogy ez nem szervíz topic (ezért is offban írom soraim), de vannak itt hozzáértő emberek, hátha tud nekem valaki valami okosat mondani, vagy minimum egy útbaigazítást...
Nem egész 2,5 éve (2017. januárjában, hogy pontos legyek) vettem egy Enermax ETS-T50 Axe CPU hűtőt, ami tökéletesen is üzemel a mai napig, a 100%-ra pörgetett (bár még tuningolatlan) i7-6700K-t is jól hűt, viszont nagyon úgy néz ki sajnos, hogy a ventilátor elkezdte megadni magát.
Ennek egyik jele, hogy pár hete egy fura "ciripelő" hangra lettem figyelmes, melyről kiderült, a CPU hűtő ventilátorából jön. (Igény esetén csatolok hanganyagot) A furcsaság egyébként az, hogy ha lefektetem a gépházat, akkor majdnemhogy megszűnik a zaj, olyan halk lesz, viszont felállítva (nem röhög) néha olyan hangerőn "zenél", ami fejhallgató használata nélkül kifejezetten zavaró, tehát pl. bekapcsolt gép mellett TV nézés felejtős.
Sűrített levegős kifújkálás már megvolt, mintha egy kicsit segített is volna a dolgon, de megoldani közelről se oldotta meg.Másik hibajelenség, amit viszont csak 3-4 napja csinál, hogy randomszerűen végigmegy a saját RGB LED színskáláján, mint amikor elindíto, a gépet, szóval lehet egy pillanatra megszakad az áramfelvétele vagy valami. Ezt a beállítástól függetlenül csinálja (tehát akkor is, ha kikapcsolt RGB-vel használom, meg akkor is, ha valamelyik színben pompáztatom), viszont azt megjegyzi, szóval a "cycle" után visszaáll arra amin volt előtte.
"Szerencsére" ez nem olyan konstrukció, amin csak úgy le tudod cserélni a ventilátort, mert "egyedi" öntésű, magával a kerettel fogadot (pattintod rá 2 oldalt) rá a hűtőbordára, szóval a "megyek veszek egy másik 12 centis ventilátort és rárakom azt" eset nem játszik (vagy max celluxszal megoldva).
Van szerintetek értelme ezzel bajlódni? Pl olajozással (illetve ha igen, akkor valaki meg tudná mondani honnan tudok műszer olajat szerezni? Számtech boltokban nem találtam, guglizás útján meg nevesincs mondhatni amatőr webshopokat találtam, azokat meg inkább hanyagolnám), esetleg egyéb procedúra, vagy inkább kezdjek el másik hűtés után nézelődni?
Válaszokat előre is köszönöm!
There is no war. Only the harvest.
-
xPraetoriaNx
senior tag
válasz
Melorin #26795 üzenetére
Nem vagyok nagy spíler a témában (ahogy azt az utolsó kérdésem is bizonyítja, lol), de nekem jelenleg 2db 14cm-s Alpenföhn Wing Boost 2, meg egy 12cm-s Akasa Apache van a gépemben (majd most hétvégén fogom újra szétkapni a gépet, hogy a másodikat is beletegyem), semmi hangja nincs. Konkrétan ha offolnám a monitort meg a ház világítását, nem tudnám megállapítani, hogy egyáltalán be van-e kapcsolva a gép
Bár azért várjál még pár tapasztaltabb véleményt mielőtt elrohansz ilyet venni az első bótba
-
xPraetoriaNx
senior tag
Ez a ventilátor is ilyen "screwless" megoldással rendelkezik, tehát gumi... nem is tudom mikkel van ellátva, ami nem is lenne gond (vettem két AlpenFöhn Wing Boost 2-t is, az azokhoz járó ilyen "valamiket" egy határozott mozdulattal rá tudtam aplikáli a ventilátorra), de a képen bekarikázottkét rész annyival szélesebb, mint a ventilátoron lévő lyuk, hogy konkrétan már hegyes végű fogóval nyomtam össze és "tömködtem át" a lyukakon ezt a valamit.
Ezért mondom, hogy valszeg én vagyok a fogyatékos, és van ennek egy roppant egyszerű módja (kétlem, hogy fogóval és konkrétan "izomerővel" kéne ezeket összeeszkábálni), de a fent vázolt nehézségek miatt jelenleg csak az egyik van beszerelve, és azt is csak 2 ilyen "valami" fogja".
[ Szerkesztve ]
-
xPraetoriaNx
senior tag
Csókolomsztok!
Van itt valaki aki rendelkezik Akas Apache (black, 12cm) ventilátorral, és tudna nekem segíteni? Lehet én vagyok a béna, de iszonyat kínkeservesen tudtam az egyiket (félig) beszerelni...
-
xPraetoriaNx
senior tag
Valszeg nub kérdés, de "CPU_OPT" csatlakozóra lehet sima házventillátort kötni,vagy úgy elszáll majd valami?
-
xPraetoriaNx
senior tag
válasz
fogtunder #24377 üzenetére
Egyébként "úgy véltem felfeldezni", hogy már maga a ház elrendezése is sokat segít. Előző házamban rendszeresen olyan hőmérsékleten ment a proci, hogy a hűtő "visítós" sebességgel ment, amióta átraktam a P400-ba azóta egyszer se volt ilyen, pedig a két stock hűtővel megy, alap fordulatszámon (végül nem szerencsétlenkedtem a fordulatszám növeléssel).
-
xPraetoriaNx
senior tag
Igen átalakítóval
Hát én se azt várom, hogy elrepüljön a gépem attól a 2 ventilátortól, de mondjuk azért örülnék neki ha ki tudnám hajtani belőlük azt a teljesítményt amit a 7 éves darab kiadott magából anno.
Tervezek bele még ventilátorokat venni, csak nem mindegy hogy 4 vagy 6 kell majd, érted... Átalakítóval nem akarok szenvedni, pont azért kötöttem már anno a régi ventilátort is alaplapra, hogy ne kelljen egy molex kábelt is belenyomkodnom a tápomba, szóval azt inkább most kihagynám.
Utánanézek akkor biosnak meg segédprogramoknak, de jelenlegi alaplapom se mai darab, majd most lesz leváltva az is 1-2 hónapon belül, szóval gyanítom amíg az a váltás meg nem történik addig marad a lágy szellő edition. :|There is no war. Only the harvest.
-
xPraetoriaNx
senior tag
Csókolomsztok!
Jó szokásomhoz híven lenne két noob kérdésem...
Röviden: Jól sejtem, hogy direktben tápra rákötve automatice max fordulatszámon mennek a házhűtő ventilátorok? Illetve alaplapra kötött 3 pines ventilátor fordulatszámát hogy tudom szabályozni?
"Háttérsztori": Előző házamban használtam egy (jó régi Revoltec) 12 centis ventilátor, amit eleinte molex átalakítóval direktben tápra kötve használtam, minek eredményeképp a gép mellett 20-30 centivel elmenve még bőven éreztem a kiáramló levegőt. Szeptember elején, tápcsere kapcsán átraktam az említett ventilátort is másik rácshoz (eddig a VGA "fölötti", oldalra nyíló helyre volt felfogatva, és átraktam a CPU mellé, ami hátrafelé van), és átkötöttem alaplapra, hogy ne kelljen berakni a plusz molexes kábelt (új tápom moduláris), viszont ezek után olyan harmatgyenge légáramlást biztosított, hogy a lihegés erősebb, konkrétan csak akkor éreztem bármit is ha 1-2 centire tettem a kezem a ventilátortól. Betudtam annak, hogy öreg már, elhasználódott (több mint 7 éve vettem). Namost házat váltottam a múlt héten (Phanteks Eclipse P400), ebben gyárilag volt 2 ventilátor, szintén 3 pines csatlakozóval, melyeket szintén alaplapra kötöttem, és nagy meglepetésemre illetve bánatomra ugyanazt a harmatgyenge légáramot nyomatja mindkettő.
Szóval most mit kell tennem azért hogy "értelme is legyen" annak a 2 ventilátornak? BIOS-ban kell valahol "feltolnom a kakaót" valahol? (ASUS P8B75-V alaplap, ha ez számít)
-
xPraetoriaNx
senior tag
Hali!
Lehet hülye kérdés, de hogyhogy egy darab Noctua hűtő nincs az ajánlottak közt, miközben mindenki ódákat zeng ezen gyártó termékeiről?
Új hozzászólás Aktív témák
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Delta Force (2024)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- SONY LCD és LED TV-k
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Windows 11
- iPhone topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- UHD filmek lejátszása
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget