- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
diegho
nagyúr
Attól függ mit nézel. Én csak multizok és nekem a minimum fps a fontos, abban ezt a gépet kb duplázza egy húzott 9700k+2080 páros, ami simán kijönne az árából. Én azt nem értem, hogy mi értelme egy tuningolhatatlan proci alá 80k-ért lapot venni, ami 2 hónap múlva már csak egy előző szériás lap lesz. 4133-as RAM, ami csak 3600-on megy, mert ugye AMD alatt a 4133 99%-ban lehetetlen, 90k körül van a ház + bele ~60k-ért a 7db ML Pro, mondván, hogy jól hűt, de mit? Az alapon hajtott procit és a 2060-at akár egy 20k-s ház extra ventik nélkül is megoldja, sőt...
-
|AP|
veterán
idézet a tápegységekkel foglalkozó topik első hozzászólásából:
" Cicereg a tápegységem. Ez azt jelenti, hogy baja van?
Nem. Erről itt olvashatsz bővebben: Prohardver tudástár: A tápellátó áramkörök „cicergése“, sípolása" -
Motion_Blur
félisten
Így már más a leányzó fekvése, ha csak 45 fokot ér el, az már csoda
GPU-Z-vel tudod monitorozni hogy hány W-ot fogyaszt éppen, és milyen terhelést kap (TDP).
Nálam 0.650V az idle fesz, de ha nézek egy videót böngészőben már 0.800V-re ugrik, és ha indítok YT-on egy 4K videót, egyből 60W környékére ugrik fogyi és felkúszik 44-46 fokra.
AORUS GTX 1080 Ti
Zwiebi: köszönöm
-
abdulka1
őstag
nuke7
Csináltam egy kis "tesztet".
Nem lett túlságosan tényszerűAz alanyok: Alpenföhn Wing Boost 2 Plus, és Cooltek Silent Fan 140 3pin, plus a Xilence COO-XPF80.R.
Az Alpen már elindult 5V-n, míg a Cooltek, csak 8 körül.
A saját hallásomra támaszkodva, 50cm távolságból, max fordulaton nem tudtam különbséget tenni az asztalon álló ventilátorok hangja között. Mindkettő kellően csendes.
Kézbe véve, és közel hajolva, jól érzékelhető szélzajt kelt mindkettő, amit a Cooltek megfejel egy pici morgással is.A levegőszállítást, egy a ventilátorra ragasztott papírlappal vizsgáltam, és ebben sem tapasztaltam számottevő különbséget.
Lényeges különbség, hogy kézben tartva jól érezhető, hogy a Cooltek jobban rezonál, és ezt a gagyi anyaghasználatnak köszönhetően, jobban át is adja a gépháznak (főleg csavaros rögzítésnél). A rezonancia szerintem abból ered, hogy láthatóan van némi szabálytalanság a lapátok forgásában, mintha nem lenne jó a központosítás. Ez gyártástechnológiai hiba.
Ezzel szemben a WB2 sokkal kevésbé rezonál a lapátok tökéletesen futnak, és nem morog. Kerete rugalmas műanyag, már-már gumi szerű, ezért talán kevésbé adja át a rezgést a lemeznek.Levontam a következtetést. Az általam barkácsolt, V és A mérésére képes táphoz, be kellene szereznem néhány szenzort, mert ebben a formában ez lócitrom.
KaiotEch Megnéztem a linkelt 80-as Xilence ventit is. 5V-on elindul, de ott nulla a légszállítás. Gondolom ez nincs másképp a többi 12V-os ventinél sem, amelyek elindulnak ezen a feszültségen.
Szerintem keress valami gyári 5V-os ventilátort. -
mgabi
senior tag
-
Zwiebi
tag
Ahogy korabban is irtam, Cooltek ventihez meg nem volt szerencsem, de azt erdemes tudni, hogy amit a gyartok megadnak adatokat, azoknak nincs sok ertelme. Ha szerencses vagy akkor talan a gyarto sajat termekei kozotti osszehasonlitasra jo, de ezt is csak minosegibb gyartoknal mernem remelni.
Nincs altalanosan elfogadott modja a ventik zajanak a meresere, szoval nem lehet ezeket az adatokat osszehasonlitani. WB2 nem rossz amugy, de a WB3 es a Nanoxia is jobb az arkategoriaban (mondjuk utobbi olcsobb es WB2-t nem is kapni mar).@KaiotEch:
Az atalakitot csak peldanak mutattam, mert lusta voltam megkeresni, hogy itthon hol arulhatjak es milyen aron.
A Silent Wings pedig nagyon pazarlo lenne ilyen felhasznalasra. Amit meg erdemes meggondolnod az az, hogy ha gyakorlatiasan nezzuk akkor minel nagyobb egy venti annal kisebb a legnyomasa (legalabbis ritka az 5k fordulatos 140-es venti.
). Egy kis venti koncentralt teruleten nagyobb legnyomast tud halkan, mint egy nagy venti szinten halkan.
-
abdulka1
őstag
Szia!
Én is használtam F12-F14 PWM PST ventiket, és akkor én sem találtam őket hangosnak.
Alkalmi áron hozzájutottam néhány 3 pines Cooltek 12-14 centis ventilátorhoz, és ezek már észrevehetően csendesebbek voltak.
Majd elkapódott az agyam, rámentem a fekete fehér dizájnra, és vettem Alpenföhn Wing Boost 2 plus-okat.
Na ezek annyira csendben vannak, hogy a netszolgáltató emberei azt hitték, hogy valami passzív házban van a gép. Nem akarták elhinni, hogy a táppal együtt 5 db venti keveri a levegőt, meg kellett mutatnom. -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Minőségi SUNON 24V 3800RPM 12CM Dupla golyóscsapágy, inverteres, brutális, ujj lekapós
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Eladó Noctua NF-B9 redux-1600 PWM
- Lian Li UNI FAN TL LCD ventilátor szettek, fekete, normal/reverse blade
- Cooler Master SickelFlow 120 ARGB ház ventilátorok eladóak /Garanciás/
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest