- Mobil flották
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
vittorio7
őstag
válasz
orion1025 #14085 üzenetére
A tápom halk, és úton van a "néma" táp is.
Az SSD miatt nálam se megy sokat a HDD. Agyári proci hűtő hangja meg mindig idegesített, azt cseréltem. Én már nem játszom, nincs VGA-m.
Csak arra kell figyelnie, hogy legyen elég csatlakozó az alaplapján a ventiknek. Bár egy elosztóval az is simán megoldható, hogy több ventit tegyen.
-
vittorio7
őstag
válasz
orion1025 #14064 üzenetére
Szia!
Én ezt linkeltem be először. Az iponos csak a hozzászólások miatt lett belinkelve. 4000 Ft-ért tényleg rablás.
Szerintem ennyiért nagyjából reális 5 év garral. És ez tényleg halk.
-
mrgergoke
aktív tag
válasz
orion1025 #13996 üzenetére
Ha visszaérek a gép közelébe, le fogom fényképezni belülről, hogy lásd, milyen. Kíváncsi vagyok a véleményekre. A CPU hűtő tutira gyári. Alatta vannak a rácsok, és azok közé fújja be a levegőt. Szerintem 6 centis lehet a venti, de nem mernék rá megesküdni. Arra gondoltam, hogy lecserélem a ház oldalán lévő 8 centisre. Rá tudnám valahogy eszkábálni (lenne egyáltalán értelme?) a CPU bordáira a 8 centis ventit? Egyébként egy AMD FX-4100-ról van szó.
-
mrgergoke
aktív tag
válasz
orion1025 #13994 üzenetére
Három hőmérsékletet mér az alaplap (egy Hardware Monitoring nevű programban 3-at látok) és terhelés esetén leszedett oldallal, és plusz 2 usb-s asztali kisventivel megküldve tartja a kb. 46-82-76°C-ot. Ettől feljebb nem megy. A procit visszavettem gyári órajelre (3.6 GHz), a videokártya 70-72 foknál nem több. Az alaplapon látok kitüremkedő bordákat (talán alumínium), de nem tudom mi van alatta. Ötletek? A videokártya fölött, a PCI-E 4x mellett vannak. Közben arra is rájöttem, hogy van 2 db 4 tűs venticsatlakozóm. Már csak ennek megfelelő ventiket kell keresnem. Így már van értelme normálisabbakat vennem
-
Henk
veterán
válasz
orion1025 #13981 üzenetére
Azért az újak színe már vállalható lenne, de 9-10 k egy ventiért az én ingerküszöbömet már meghaladja. Főleg ha valaki 5-6 db-ot pakolna a házba az már egy vagyon. Valaki ennyit egy komplett cpu hűtőért sem adna. Noctua főleg a kiegészítőkkel operál, nagyon sok kramanc jár hozzájuk, az más kérdés, hogy kinek van szüksége ezekre.
-
-
korcsi
veterán
válasz
orion1025 #13946 üzenetére
És az miért jó, ha a vga által termelt hőt a ház felső részében vezetik ki? Ráadásul egy nem túl széles házban egy testes videó kártyával a saját melegét fogja keringtetni. Persze ez is opció és általában működhet is, de nekem nagyon nem jött be ez a felállás, jobb eredményt adott, hogy a vga kártya alulról direktbe szív 2db 120-as ventivel, majd ezt a meleg levegőt a ház elején el is távolítom azonnal. Persze ez speciális eset kis ház nagy vga.
-
Scale
őstag
válasz
orion1025 #13951 üzenetére
Az is igaz.
Lenne egy kérdésem:
Nem tudja valaki, hogy pl. a Thermaltake V3 Black Edition és a legtöbb Thermaltake házban ami alapból bent van házhűtő az milyen?
Annyit tudok róla, hogy 1300RPM, kék ledes, ~17dBA.
Rákerestem már többféleképpen de sajnos nem találtam rá pontos találatot. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest