Hirdetés
-
Mobilarena
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Új (2023-2024-es) Mazda 6 kombihoz 2.0L szeretnék télre acélfelnit venni. A nyári 225/45 R19, alacsonyabb felszereltésben adják a kocsit nyári 225/55 R17-el is. Téli gumiknak inkább kisebb-ben gondolkodtam: R17? R16?
Milyen acélfelnit javasolnátok, minőségit de nem feleslegesen drágát?
Milyen gumit hozzá?Köszi!
-
válasz
Dorian
üzenetére
Szerintem még nincs itt az ideje, jöhet meglepetés még.
Ettől függetlenül egy jó hete gondolkodom már rajta. Eredetileg az volt a tervem, hogy legyalulom a végéhez közeledő téli garnitúrát, de ránéztem, még 4,5-5 mm a mintamélység, így esélyesen bespórolom még jövő télre.
Jövőre nem kizárt, hogy cserélem az autót - nem biztos persze - így nem ruháznék be új téli szettre egy szezon kedvéért. -
bazsimano
őstag
Sziasztok!
2021ben vettem édesanyámnak egy corsa d-re ilyen gumikat:
185/65R15 T SPEED-LIFE 3 SEMPERIT
Tavaly sikerült, úgy lepadkáznia egyiket, hogy kuka lett.
Mivel keveset használja az autót, úgy gondoltam, hogy elég 2 új gumit venni.
Van ajánlott ezen az áron? legköltséghatékonyabb
vagy ha tudtok valami akciót?
Jól gondolom, hogy elég 2t venni?Előre is köszööm!
b
-
Dorian
félisten
Sztetek már ideje van nyárira cserélni?
-
rellif
senior tag
Sziasztok!
Seat Ateca-ra keresek 4 évszakos gumit 215/50R18 méretben. Éves futásteljesítmény kb. 10e km.
Köszönöm előre is a válaszokat
-
m0ski
aktív tag
Sziasztok!
225/45/R17 méretben Hyundai i30 kombira mi lenne az ajánlott nyári gumi?
-
bence188
tag
Sziasztok! Nyári gumi vétel előtt állok, Kumho HS52-vel szemezgetek, az mennyire ajánlott? 20 éves kocsimra ez lenne az utolsó gumiszett, még 60-70 ezer km-t tervezek vele menni télen-nyáron (csak ezt használnám, télen szinte csak városban mozgok keveset) Teszten elég jól szerepelt és jó áron is van. Válaszotokat előre is köszönöm!
-
rbalint88
veterán
válasz
polonic
üzenetére
Volt olyan, hogy oktoberben felkerult a teli, aztan oktober vegen vagy november elejen mutatott meg 28 fokot az auto, attol se lett semmi baja. Ha autopalyan mesz vele, akkor is felmelegszik a gumi felulete elegge, ettol nem lesz baja
Nyaron mar mas a leanyzo fekvese, ott mar tulmegy a kritikus homersekleten. -
saen
veterán
válasz
polonic
üzenetére
Szerintem simán mehet a nyári már, jó idő van. Az a hét fokos hőmérséklet ami alatt a télit javasolják az az átlaghőmérsékletre vonatkozik, ügye olyankor a hajnalok fagyosak. Ezen szerintem már túl vagyunk. Természetesen láttam már áprilisban érdemi havat, igaz jó régen, szóval garancia semmire sincs, de ez már bőven nem a téligumis időszak ha megnézem milyen hőmérsékletek vannak.
Nálam jövő héttől előkerül a tartalék autó amit eladni akartam, de végül egy darabig még marad. Hétfőn kezdek új munkahelyen, bár nem kell mindennap bejárni, de 48km egy irányba, így még használom kicsit. Lényeg a lényeg, nyári van rajta, itt van a garázsban a téli is, de nem teszem fel, nem látom értelmét. Ha véletlen mégis leesne a hó, akkor vagy átszerelném, vagy arra a napra elvinném a másik kocsit amin meg négyévszakos van.
-
-
polonic
félisten
Most a 18 fokokban ki, hogy van a nyárira cseréléssel?
13-14 fokra még azt mondtam, maradhat a téli. De ez szerintem már nagyon meleg. És hajnalban is 8-9 fokok között alakul a hőmérséklet. -
raziel01
veterán
Barum Quartaris 5 új
Szimmetrikus forgásirányos a gumi. A két színes csíknak van bármi jelentősége a gumin?
Most ha a kocsi háta mögé állok akkor a két hátsó gumin mind a kettőn a bal oldalon van a csík. Viszont ha megnézem a gumi oldalát akkor a forgás irány jelölése mind a kettőn jó felé van tehát elvileg jó. -
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani normális gumist Budapesten, vagy környékén (Kerepes, Gödöllő)?
Online időpont foglalást preferálnám.Sajnos a korábbi helyeken olyanokba futottam bele, hogy nem használtak gumipogácsát az emelőn, nem volt tökéletes a centírozás...
Köszönöm a segítséget.
-
Sobod87
tag
Sziasztok!
Hamarosan szükséges új nyári gumit vásárolnom a 2016-os Toyota Auris TS hybridemre (205/55 R16 91 V).
Szerintetek megéri a "prémium" kínálatból -Michelin,Conti, GY- választani vagy a "középkategória" -Hankook- is elegendő.
80%-ban városban használom a kocsit, jellemzően rövidebb távokra (napi 25 km). Kéthavonta akad egy relatíve hosszabb autópályás út.
(A jelenlegi nyári gumi amúgy Michelin Primacy 4+).
Köszönöm. -
nandow
aktív tag
A téli az fiatalabb (pontosan nem tudom, mikori a dot), és bőven van rajta minta, alig kopott.
Egyébként nekem is eszembe jutott a 4S, csak az autópályás használat miatt nem tudom mennyire lenne megfelelő. (de most a jó téli szett miatt összességében nem lesz aktuális a 4S kérdése)Ha vennék most nyári gumit, mit ajánlanátok? Valami jó kis túragumi kellene, top gyártótól. Contit nem szeretnék, a mostanit picit hangosnak éreztem.
Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 a tavalyi eredmények alapján szimpatikus volt. Vagy valami Michelin? -
nandow
aktív tag
válasz
focvis
üzenetére
Köszi a választ, neked is #61037saen!
Igen, szerelt kerék, külön felni van mindkét szettnek.
Azt el is felejtettem írni, maga a gumi Continental PremiumContact 6.Majd átnézem, mennyire repedezett esetleg. UV-t kevésbé kapja, garázsban áll, havonta általában 1-2-szer van csak használva az autó vidéki utakra.
-
nandow
aktív tag
Sziasztok!
A jelenlegi nyári gumikat 2018-ban vettem, szóval futottak már 6 szezont. 1 évben nem megyek sokat, kb 10e km-t szumma a két garnitúra gumival, így a nyári szettben sincs annyira sok méter. Profilmélység: 2 db kb 5 mm, 2 db kb 6 mm.
Viszont mivel már 6 szezont futottak, gondolkozom, hogy idén kellene új szett. Bár árnyalja a képet, hogy lehet jövőre eladom az autót. De ha nem is jövőre, 2 éven belül biztosan.
Mit gondoltok, vegyek idén már egy új szett nyári gumit? Vagy mivel lehet eladom az autót jövőre, vágjak neki a mostani 6 éves gumikkal? De ha meg mégsem jövőre adom el az autót, hanem 1 évvel később, akkor jobb lenne már most venni egy új garnitúra gumit.
Az autó egy Honda Accord Type-S, kb 200 ló. Felhasználás: leginkább autópálya, nyugisan vezetve. Gumi méret: 225/45 R17.
-
tobias88888
őstag
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
tobias88888
üzenetére
215/50 R17 sem csúnya azért.
Sokat gondolkodok én is az 225/40 R18-on, de félek az már nagyon szekér lenne. Nekem ezekre az itthoni utakra ez még kényelmes, bár igaz az enyém alatt egy kicsit keményebb sport futómű van.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
tobias88888
üzenetére
JR: [link]
-
tboldi
nagyúr
válasz
tobias88888
üzenetére
215/45-tel járok az Alfán, bár 17-es felniken, de szokott fájni néha.

Amúgy Red Sun Shop?
-
tobias88888
őstag
Tudtok itthon valami megbízható alufelnis oldalt vagy boltot Pest körzetében? Mazda 3-nál tervezem hagyni a gyári 16os felnit télire és szeretnék egy 215/45R18-at nyárra.
A 45 mondjuk lehet merész itthonra, az alap 205/60R16-nál is azért érezni Pesten az "utakat". Lehet 215/50R17 jobb lenne, csak nem olyan szép. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Qtya123
üzenetére
Igen elobb a gyakoribb meretekben hozzak ki az uj gumikat.
Ugyan PC6-om nem volt de PC5 volt. Ez egy nagyon jo gumi, igy latatlanban biztos nem er +60k felarat az ujabb 6-os. De a tobbieknek hatha van konkret tapasztalata.
Micehelin Primacy 4 vagy a 4+ (ha van a meretedben).
-
Qtya123
őstag
Sziasztok!
S-Crossomon az idei szezonban le szeretném cserélni a megelégedéssel használt Continental Contipremiumcontact 2 típusú nyári gumikat. Minta kb félúton, évben viszont idén nyáron lesz 6. éves.
Felhasználás 70% pálya, 10% országút, 20% város. Tempósan szoktam közlekedni.
A méret 205/60 R16.Nézegettem teszteket, ahogy látom általában a Premiumcontact szokott az élmezőnyben végezni. 2023-ban a ContiPremiumcontact 6, a 2024-es teszten a Premiumcontact 7 végzett elöl. Igaz a 7-esből egyelőre nem találtam még 205/60-ast, csak /55-öst, gondolom azért, mert nemrég jött ki ez a típus, később lesz majd.
Viszont az árakat nézve a 6-os úgy 53e Ft/db áron van, az egyel korábbi (vagyis már kettővel) minta, a ContiPremiumcontact 5-ös lényegesen olcsóbb, 35-40e Ft/db.
Kérdésem, hogy az 5-ös helyett megéri az összességében ~ 60e Ft-al magasabb végösszeget a 6-os? Esetleg várjam meg a 7-est is? (gondolom az még drágább lesz)
Vagy van esetleg másik gumi, ami ár/értékben optimális?
-
Dorien
veterán
OK, azért én hadd kételkedjek ebben...
Szerintem a multik nem így működnek. Ha más minta lenne, akkor elfogadnám, hogy az anyagösszetétel is más lehet. Viszont már ha van egy bevált, működő recept, amit lehet gyártani és más címkével több árkategóriában is eladni, akkor minek nyúlnának bele? Sima profitmaximalizálás a már bejáratott brand használatával. (SZVSZ) -
Dorien
veterán
Dunlop All Season 2 (37.100Ft)
Ua, mint a Debica Navigator 3 (24.770Ft) és a Sava All Weather (28.020Ft). Ennyi a Dunlop brand felára.
Goodyear diszkont gumi mind, azt vedd, amelyik a legolcsóbb. (Debica) -
saen
veterán
válasz
Szada85
üzenetére
A Quatrac egy népszerű és jó gumi, nem lesz vele gond.
Én személy szerint elfogult vagyok a Conti irányába, nekem a Jazz-en az előző verzió van, ezt a telet végigtoltam vele, eddig nulla problémával. Az új verzióval még nem nagyon van teszt, az őszi nagy tesztekből kimaradt, mert nem volt még elérhető.
Szerintem bármelyik vehető, egyik se szar gumi. Ha fontosabb az ár, nyugodtan vedd a Quatrac-ot.
-
Szada85
aktív tag
Sziasztok!
Feleségem 2010-es 8gen 1.8-as benzines Honda Civicjére gondoltunk áttérni a 4S irányba, jellemzöen "második autó" szerepben lesz használva, évi ~10-15 ezer km körüli futással, jellemzöen városi/elövárosi közlekedésre, de elvétve használnánk Németo. - Magyaro. útra is.
Az eddig olvasottak fényében "elég" lehet egy Vredestein Quatrac 5 (valamelyik verziója), ezt ~100€/darab áron találtam német gumis webshopban (225/45R17-es gyári méretben), vagy a Conti Allseason Contact2 megér ~10-15% felárat (~110€/darab)?
4S gumival nulla tapasztalatom van, így kíváncsi lennék a véleményetekre.
Köszi elöre is. -
Logitech
aktív tag
Tudtok Budapesten, vagy Észak Pesthez közel olyan gumist, aki ki tudná deríteni mitől ereszt a kerék 1 hét alatt kb. 2-3 tizedet? Már 2x cseréltek szelepet, van 1 javítás a gumin, azt elvileg újra javította az egyik, a másik azt mondta, ennél az újra javításnál biztos nagyon belecsiszolt, azért ereszt, valamivel megkente, hátha jó lesz, de ugyan úgy ereszt szép lassan.
-
bendeguz76
aktív tag
Köszönöm a válaszokat,maradok akkor a premiumcontactnál.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur
üzenetére
Ecocontact az egy fos. Felejtsd el.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
bendeguz76
üzenetére
UC inkabb a magas futasban eros a PC meg tapadasban. Ami neked fontosabb szempont azt vedd.
-
MC Pite
veterán
válasz
bendeguz76
üzenetére
Valahogy így, igen. PC6-al összemérve: [link]
-
bendeguz76
aktív tag
Hozzáértőktől kérdezném a continental ultracontact ill premiumcontact közötti különbséget.egy audi a6-ra lenne.eddig az előző garnitúra premiumcontact 4 év kb 60 ezret futott megérett a cserére.jól sejtem az ultracontact valamennyivel keményebb több kilóméterre való gumi de nincs olyan tapadása mint a premiumcontaktnak?az ár nem számit 300 ft különbség van a kettő között.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mi Vacuum Cleaner mini kézi porszippantó
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Xiaomi Mijia Smart Socket Plug kínai WIFI-set keresek
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 12/128GB Fekete / 12 hó jótállás
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4052, 94% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 14100F / RTX 3060Ti / 16GB DDR5 / 1TB SSD
- Huawei Freebuds 6 fülhallgató
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest