Hirdetés
- Elképesztő robotok, kutyatelefon, Waymo, kártya méretű tracker... CES
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Crackberry Kevin telefonja, óriási Dreame stand autóval a közepén - CES
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- CES 2026: Új összehajtható 3 az 1-ben töltő az Ankertől
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Azonnali mobilos kérdések órája
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
205/50 R17 méretben kellene nyárigumit vennem. Legszívesebben a Conti PC7-re esne a választásom, de nincs ebben a méretben.
Amiket nézek most az: Goodyear E.Grip Performance 2, Continental PC6, Michelin Primacy 4+A tesztek alapján nem nagyon jutok dűlőre, talán a PC6 és P4+ kicsit kiemelkedik.
Mi a véleményetek? Vagy van ezeken kívül valami "titkos" favorit?(autó: Skoda Scala 1.5T 150Le)
Köszönöm
-
gilfoyle
őstag
Én is kérnék némi segítséget...
4db Hankook Ventus S1 evo3 SUV K127A 235/55 R19 nyári guminak mennyi a reális eladási ára? 2023-as gyártás, kb 8000km-et futott, nem volt defektes.
Mivel a télim utolsó szezonos, 4 évszakos megy most fel, így a nyári eladó lett... -
válasz
angyalpc2
üzenetére
Ha a Hankooktól félsz, a Laufennt azonnal engedd el, a Hankook olcsó márkája. A felsoroltakból az árakat is figyelembe véve, a Hankook vagy a Nexen tűnik nyerőnek.
2006-os? Nem lehet, hogy mégis van benne ABS? 2004-től kötelező felszerelés az EU-ban, talán meghibásodott az autódban.
-
angyalpc2
aktív tag
igen létezett kis motorral meg volt egy "eco" még francia gyártás 2006 facelift 3-as széria abba nem raktak csak extrába..meg ez egyébként is fapad
utána már szlovánban gyártották facelift 4-es abba került, meg előírás is volt már talán Téli hankook lett aztán nem csalódtam benne (mint a korábbi conti wintercont5-el)
Úgyhogy vacilálok
ezek az eco nekem indig a low budget hangzást adják.. de lehet tévedek -
angyalpc2
aktív tag
Mit ajánlotok Clio 2-re gumit 20e körül..lehet oclsóbb de max ~25 de akkor csillogjon villogjon
175/65 R14 82T ABS nincs! szóval jobb ha jó a tapadás.
Eddig egy Contipremiumcontact 5 volt rajta portugál gyártás 2016-os...most már olyan 4 mm szélei talán annyi se. A 4 gumi nem is egyformán kopott.
Már tavaly is esőben nem igazán mertem használni...nyár melegben azért még jól tapadt, nem csúsztam meg vele erőse fékezésre se. 8 éves gumi elengednémConti ebben a méretben már csak ecoconti van, 22e hufért
Gondolom ez már kemény guminak számít.
Continental ContiEcoContact 5 175/65 R14 82T 22e 1 helyen gondolom tárolt régi egyébként 27-29e B/B 70dB és úgy hallottam elég keményKumho Ecowing ES01 KH27 175/65 R14 82T 24-26e E/B 70dB
Kumho ECSTA HS52 175/65 R14 82H 22-28e CA
Laufenn G FIT EQ+ LK41 175/65 R14 82T 15-16e körül E/E 70db (ennyire gyenge?)
Toyo Proxes CF2 175/65 R14 82H 27e C/B 70dB
Nexen N'Blue HD Plus 175/65 R14 82T 19e C/B 70dB Jónak hangzik
Hankook Kinergy eco2 K435 175/65 R14 82T 20-22e körül E/B 70dB
ugyan ez de más a sebesség:
Hankook Kinergy eco2 K435 175/65 R14 82H 20-22e körül C/A 70dB ekkora különbség hogy jön ki?
Hankook Kinergy Eco K425 175/65 R14 82T 20-22e körül E/B 69dB gondolom kifutóFéljek ettől a Hankook Kinergy eco2-tól hallottam hogy talán repedezik is.
De bármi más is érdekelhet.
-
diegho
nagyúr
Használt gumit hol lehet leginkább eladni? Fel kellene rakni a conti nyári szettet.
-
Sziasztok,
Tanácsot/ötletet szeretnék kérni: az alábbi nyári garnitúrát (csak a gumik) mennyiért tudnám eladni?
Mich.Primacy 4 s2 (205/45R17, DOT3920), kb 18-19e Km-t futott.
100e Ft körül gondoltam érte, ez reális ár?
Köszönöm -
Zsombe
senior tag
válasz
krypton
üzenetére
Nekem csak rossz tapasztalatom volt a Falkennel. Gyárilag szerelt Ziex ze914 nem épp a tapadásáról volt híres: már nedves úton sem volt stabil, vizes aszfalton pedig érezhetően megnőzz a féktávolsága és az irányíthatósággal is voltak gondok.
Eco gumihoz képest pedig nem is volt kifejezetten halk és a Bridgestone Potenza Sporthoz képest alig fogyasztott kevesebbet. -
krypton
senior tag
Hoppá, azt gondoltam volna ha megvan egy gumi típus és annak receptje, ahhoz nem nyúlnak (esetleg lecserélnek egy komponenst egy olcsóbb gyártóra/beszállítóra). Akkor igazából egy jobb teszt után el lehet cseszni egy gumit a gyártónak, mert az emberek úgyis a teszt alapján veszik? Ezek szerint akkor az 1-2 éves dot még jobb is lehet
. -
krypton
senior tag
Csak azt nem értem, hogy a tavalyi tesztgyőztes az adott méretben hogy lehet ennyivel "hátrébb" akár pont a Michelinhez (igaz más a méret egy picit), és nem tudtam melyiket kellene inkább elfogadnom.
Azért gondolkodtam el pld a Hankook /Kumho / Falken gumin, mert mégis 30%-kal olcsóbbak, de nem tűnnek olyan ratyinak.@Zsombe elfogadom, én csak a tesztben leírt friss gumival mért eredményeket látom, ezt miért javaslod?
-
krypton
senior tag
Sziasztok,
205/55 R16 méretben keresek nyári gumit. ADAC tesztek alapján a GoodYear Efficient Grip Performance 2 lett volna a választásom, de az új 215/55 R17 tesztben elég "gyengén" szerepelt szerintem ahhoz képest hogy kb egy árban van a Continental PremiumContact gumikkal. Ezek alapján melyiket ajánlanátok?
Ha esetleg mégis úgy alakul hogy az olcsóbb gumit kellene választani (tudom az olcsó gumi lesz a drága gumi) a Hankook Ventus Prime 4, Falken ZIEX ZE310 vagy Kumho ECSTA HS52-t ajánlanátok?
-
polonic
félisten
A gumisok zsírkrétát használnak jelölésre? A kérék takarításánál sem szokot lejjöni, mikor mosom. Nekem is ilyen kréta kéne.

-
Én is arra számítottam hogy jobban jövök ki. De a kiszemelt gumi az ajánlott oldalon darabonként 10 ezerrel drágább. Szóval úgy tűnik itthonról rendelek gumit. Azért köszönöm az ajánlatot.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
cool13
üzenetére
A legolcsobbgumi.eu, toluk vettem mar gumit. Minden rendben volt veluk.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
KillerKollar
üzenetére
CC2 Suv jo vagy a Goodyear Vector Gen3 is.
-
Sziasztok!
Tudtok ajánlani Szlovák vagy Cseh webáruházat akik szállítanak hazánkba? -
válasz
KillerKollar
üzenetére
197 LE teljesítményű és 1 672 kg súlyú SUV-ra, csak < 10 ezer kilométer futás alatt vennék. Ennél nagyobb várható futásteljesítmènynèl már két szettet használnék.
De a többiek véleményét is várd meg. -
rbalint88
veterán
válasz
DDaniel
üzenetére
Atfogalmazom
egyreszt 16” felett nem nagyon van acelfelni, masreszt az auto esztetikaja, erteke, stb miatt amugy is elegge tre lenne egy acelfelni rajta 
KillerKollar: van gyarilag is negyevszakossal szerelve, Michelin CC2 SUV-val, szvsz nyugodtan vehetsz ra negyevszakost.
-
KillerKollar
őstag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Volvo XC40 B4
-
válasz
KillerKollar
üzenetére
Milyen autóról lenne szó?
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
-
válasz
KillerKollar
üzenetére
Ha veszel kisebb felnit, 4 db-ot vegyél, veszélyes ha csak előre teszel télit és hátul marad a nyári.
-
válasz
raziel01
üzenetére
Tesztekben az utolsó helyekért küzd. Két néven fut ugyanaz a gumi, Westlake Elite Z-401 és Goodride Elite Z-401. Nekem a Goodride jutott.
4 db használt gyári felnit szerettem volna venni, a felni árában is vettem őket 2023. októberben, 2022-es DOT, kettő újszerű, kettő tán 5 mm-es, plusz 4 db TPMS szenzor (nem szükséges az én autómhoz). Úgy voltam vele, felteszem az autóra, ezen parkoljon míg a téli álmát alussza (hobbi jármű).
Ehhez képest elég sűrűn, kb. 10 naponta elővettem, szerencsére sokszor volt szép idő.Hóban, vagy sózott úton egyszer sem próbáltam. Októbertől január végéig csak szép időben használtam, mostanában becsúszott 1-2 esős alkalom, vagy nedves úttest. Tökéletes erre a célra. Nagyon olcsó, különösen a hülye méretekben - 19 ezer Ft, egy prémium téli / 4S abroncs ebben a méretben 45 - 75 ezer (!!!) Ft.
Ma hazafelé jövet a nedves aszfalton azért sikerült szándékosan megriszáltatnom a fenekét. Teljesen elégedett vagyok vele eddig.
Nem tudom, miként viselkedik hóban, melegben, ill. milyen gyorsan öregszik, ez idén lesz 2 éves. A kopásról sem tudok beszámolni, tippre nem lehet vmi tartós (vagy ledriftelték az egyik párat).
Magamnak ilyen célra, mint amire használom, simán megvenném újra, mert bagóért vállalható teljesítményt nyújt. -
KillerKollar
őstag
Sziasztok!
Autócsere előtt állok, kinéztem egy fiatal használt autót jó áron, de nyilván téli kerék nem jár mellé és a gyári szettek nagyon húzós áron vannak. Arra gondoltam, hogy rátennék egy 4 évszakos gumit, mostanság ezek mennyire vállalhatóak? Főleg városi használatra, rövid utak, viszont az autónak elég nagy (245/45 R20) kerekei vannak, az előző tulaj a legnagyobbal vette az autót.
Opció még, hogy venni egy téli gumit felni nélkül és azt cserélgetni, de úgy meg sérülhet meg hamarabb elhasználódhat.
Vagy ha más nem behúzok használtan jófogásról 2 kisebb felnit télre (17es a legkisebb ami rámegy ha jól tudom) és akkor arra menne a téli gumi. Melyik a legjobb megoldás szerintetek?Köszi!
-
polonic
félisten
Dilemmáztam itt, hogy legyen-e kerékcsere. Az az igazság ebben a 11 fokos taknyos időben a téli gumi katasztrófa.
A bridgestone bízzák lm005. 65-ről gyorsítva, nem padlógázzal, csak egy kicsit kövérebbel, úgy elkapart a kérek, hogy csak na. -
Szada85
aktív tag
válasz
rbalint88
üzenetére
Nyilván ettöl még mindig összehasonlíthatatlan az otthoni és a német utak állapota, de (szvsz) itt is érzékelhetö, hogy az utóbbi idöben a becsordogáló pénzek jelentös részét a németek sem feltétlen azokra költötték, mint korábban, és ebbe beletartoznak a közutak állapota is.
Nem mondom, hogy nem élhetö, a 3 év alatt az elözö Cupra 19" felnijeit sem csorbítottam ki otthon, de sokkal több figyelmet igényelt azért, mint pl. a téli 18-asokkal közlekedve, én csak ennyit mondok.
Focvissal beszéltük, hogy mondjuk a felniszett az pont az, amit (idekint) relatív pörgösen el lehet pattintani, emiatt lehet az lesz a vonal, hogy lövök egy 18-at idénre, és ha nagyon gányul áll, akkor még mindig lesz mód késöbb visszaugrani a hardcore vonatra.
-
Szada85
aktív tag
válasz
rbalint88
üzenetére
Már most 5 éves az autó, mire eladom lesz vagy 8(-10?).

De amúgy érthetö pont persze, gondolkoztam ezen is, bár ha lefelé váltok 18-ra, akkor évekig tárolni egy garnitúrát csak emiatt nem feltétlen szeretnék, legrosszabb esetben az egyik 18"-os szettet eladás elött el lehet adni, és beszerezni egy gyári garnitúrát valami dobós gumival is pici pénzért.Egyelöre csak a libikóka megy, mert bár látványra kellemes a 19", meg az a gyári méret is, de a hétköznapi használhatóság, a romló útminöség inkább a 18" felé billentene.
-
-
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Melyikkel járnék a legjobban, melyik éri meg anyagilag?
Szimplán $$$ oldalról vizsgálva, szerintem:
Eladom most a nyárit, még ér valamit, elhasználom nyáron a télit, ősszel veszek 4S-t -
Qru
MODERÁTOR
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Télivel semmiképpen ne járj nyáron. A 18-as nyári sem ér már sokat, ezért feldobnám idénre a nyárit a kocsira és őszre váltanék 4S-re.
Ó bakker +8 sec-el csak a második lettem.
-
saen
veterán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Én használnám most a nyárit, és utána ősszel jöhet a 4S. Minden ami felesleges az meg utána elad/kuka.
-
T0mBd1gg3R
veterán
Érdeklődnék, hogy lenne optimális a tervezett gumicsere ütemezése:
Jelenleg fent van 2db 2015-ös és 2db 2018-as Wintercontact, előbbi egyértelműen utolsó szezonos, pótkeréknek jó lehet, utóbbi talán eladható még valamennyiért. A profilmélység jó, csak már az évek.
A nyári szett 2021-es Premiumcontact6. 5,5-6mm profilmélység alapján 1-másfél-2 szezon van még benne.Jövő télre akarok venni majd 4 évszakost.
A lehetőségek:
- Most felmegy a nyári, ősszel kukázom és/vagy eladom a télit és veszek 4 évszakost.
Utána már vagy lesz a nyáriban, vagy nem, nem biztos, hogy érdemes lesz fölrakni még egy nyárra hamár rajta a 4S.
- Eladom most a nyárit, még ér valamit, elhasználom nyáron a télit, ősszel veszek 4S-t
- Eladom most a nyárit, kukázom/eladom a télit, és veszek most 4S-t.
Melyikkel járnék a legjobban, melyik éri meg anyagilag?
A felni maradna, de a méret nőne, mindkettő gyári méret. Erre is kíváncsi vagyok milyen rá a nagyobb gumi, ez talán inkább arra terel, hogy egyelőre csek télre újítsam be a 4S-t. -
Fishor
senior tag
Sziasztok!
Végül Vredestein Quatrac 195/65R15 91H lett. Ma szerelték, tetszik. Viszont az hogyan lehetséges, hogy a DOT száma 5323? Ezt mondták és látom is a 2db jobb oldali gumin. Az érdekes az, hogy 52 hétből áll a 2023-as naptár. Vasárnap volt 31 az 52. héten.
Üdv: Fishor
-
-
Szada85
aktív tag
válasz
focvis
üzenetére
Az autó "gyári-gyári" nyári szettje ilyen, 19"-os:
Ami nagyon bejön(ne) 19"-nál maradva az a FL Leon Cupra "Performance-csomagos felnije":
Most téli szettnek ez a MAM RS4 felni van 18"-ban:
Ami 18"-ban "kalapban van", az esetleg egy Borbet Y:
Vagy egy BBS SR014 szintén 18"-ban:
Mindkettö hasonlít a Cupra "Copper Edition" bronzos felnijének dizájnjára, ami ilyen:
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Qtya123
üzenetére
Remek méret (többek között), ezt uncsitesóm is beszívta a Mazdájával. Mondjuk én sem panaszkodhatok a 205/50R17-es mérettel de legalább 205/55r16 is jó rá.
Akció nem igen, főleg most a gyengülő Ft árfolyam mellett. PC7 méret bővülés lassan fut fel és mivel inkább a nagyobb méretben kezdik a méret kiterjesztést mert oda van pozícionálva a termékük.
-
Qtya123
őstag
Üdv!
Szezon előtt mennyire jellemző (jellemző egyáltalán?) az akciózás?
Prémiumcontact 6-ot akarok venni, elcseszett méret ez a 205/60 R16. 50e Ft felett indul hozzá ez a gumi.
Prémiumcontact 7 csak 205/55 méretben van. Gondolom mert nagyon új még. Hamar szokott bővülni a méret? (Bár gondolom a pc7 még drágább lesz, kicsit overkill már ennyit szánni gumira egy Scross esetén).
-
Szada85
aktív tag
válasz
focvis
üzenetére
Most én is a felni témakörön törpölök, ami most fent van 18" (225/40R18) kimondottan jól csillapítja a vacakabb utakat is, a 19"-os gyári felniken levö nyáriaknak az 1 szezon elég határeset, elgondolkodtam, hogy elpattintom öket, és nyárra is valami 18"-os szettet nézek.
Nem vagyok biztos benne, hogy a (látványon kívül) szükségem van egy 19-es diszkós hordóra alá. -
"nem kell féltenem a gumisnál..." - mármint a TPMS-t.
-
Köszi! Első saját autó, amit nem a családon belül öröklök

A csak gumival az a baj, hogy akkor marad 19... Igen, elvileg aktív TPMS (plusz szett 76e), a gyári 17 colos alut 330e-ért mérik újonnan...A 17 mellett szólna, hogy jobb télen (bár amennyi tél mostanában van...), meg olcsóbb a gumi, és ha felnivel van, akkor talán nem kell féltenem a gumisnál... Meg legalább akkor a téli szett kevésbé terhelné a rugózást...
Lehet off, de kerékőrt azért érdemes venni ugye? Van abból ajánlott típus? Látom, abból is van gyári, kérdés az annyit ér-e mint a gyári riasztók...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
DDaniel
üzenetére
Gratula, szep vas lesz.
Nem, pont hogy konnyebb egy lemezfelni. Csak csunya, en mar csak tudom nekem is az van.
Elso korben vennek egy 19-es telit, aztan raersz donteni. Foleg ha aktiv TPMS van benne akkor egy plusz szett felni draga moka.
Ezeken a remek utakon nem lesz leany alom de jol rugozik, annyira nem lesz veszes. Persz ha vmi harmadrendu uton haszbalod ahol 2 katyu kozott van egy kis ut az mas...
-
Köszi mindkettőtöknek!
Acél akkor kizárva? laikusként kérdezem, hogy miért, túl nehéz lenne?Még úton van az autó, úgyhogy nincs kézikönyvem sem

Gondolom nyárival érkezik, viszont lehet még mennék vele Ausztriába a hegyekbe, úgyhogy ezért gondolkodom most a téliben...Az is jó kérdés, hogy maradjon-e a nyári R19... oké, hogy ha veszek R17-es felnit, akkor bukom a gumit, de a magyar utakon az R19 vajon mennyire árt a futóműnek... Vagy halasszam el ezt a kérdést a következő nyári szett vásárlásáig?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Primacy 4+ vagy a PC6. Vredestein Ultrac is jó de elég gyorsan kopik. Mennyit mész egy évben?
utána már szlovánban gyártották facelift 4-es abba került, meg előírás is volt már talán
)
100e Ft körül gondoltam érte, ez reális ár?
.

Nyugatlo hanyat!!! Szvsz meg itthon is elheto, en megtartanam, hasznalnam. Egy Cupra igenis razzon
az is csak azt mutatja, hogy sportos!
Ha olyan az út mindegy milyen van fent,döcögni fog.